Примерна схема за захранване - 34

• 127 947
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Имам въпрос относно захранването или въвеждането на храни. На 6 месеца и половина е нашето бебе. Захранена е към края на 5 месец със зеленчукови пюрета. Захранена и е яла картоф, морков, тиквичка, грах и пащърнак, както и тиква. Какъв зеленчук мога да въведа на следващо захранване?
Заради боледуване бях отложила даването на нови продукти.
Имам и въпрос от кога се въвежда месо и жълтък?

# 286
Здравейте! Имам въпрос относно захранването или въвеждането на храни. На 6 месеца и половина е нашето бебе. Захранена е към края на 5 месец със зеленчукови пюрета. Захранена и е яла картоф, морков, тиквичка, грах и пащърнак, както и тиква. Какъв зеленчук мога да въведа на следващо захранване?
Заради боледуване бях отложила даването на нови продукти.
Имам и въпрос от кога се въвежда месо и жълтък?
може да въведеш пипер,броколи,карфиол.Можеш вече и с плодови пюрета.Месото се дава по принцип като се въведат повечето зеленчуци и плодове.Жълтък мисля ,че към 9 месец 1/8 давах аз през ден.

# 287
Е аз плодови давам само ябълка примесена с тиквата.
Пипер предполагам зелен пипер? А може ли да въведа ориз не чрез оризова каша, а като пюре към някои от въведените зеленчуци?

# 288
Е аз плодови давам само ябълка примесена с тиквата.
Пипер предполагам зелен пипер? А може ли да въведа ориз не чрез оризова каша, а като пюре към някои от въведените зеленчуци?
може ,но го остави накиснат 3-4 часа преди това
Сега идва и сезона на спанака,може да го добавиш ,много е полезен  Peace

# 289
Здравейте!
Ако не може да се спазва правилото за захранване ( минимум 3 дни въвеждане на нова храна с постепенно увеличаване на количеството в разумни порции, разбира се), как да разбера въвела ли съм категорично храната при бебето?
Проблемът е, че тръгнахме много добре със захранването, но след като изби зъбче, бебо отказва да яде или яде и по-малко от 1ч.л. Най-често приема да яде с пръстта ми. Предполагам, че лъжичката му е дискомфортна. Пробвах и със силиконова, пак същият резултат.

# 290
Здравейте,мами!Дъщеря ми е на 5 месеца,другата седмица мисля да започваме захранване.До 3,5месеца беше само на кърма,след това 1 месец дохранвах с АМ и сега от 2 седмици е само на АМ.Мисля че е време да я захраня.
Въпроса ми е,ако започна с тиква дали няма да има проблем при въвеждане на следващият зеленчук-морков,защото тиквата е по-сладка и да не би да не иска да приеме моркова след това или аз се филмирам нещо  newsm78

# 291
  • Пловдив
Viva15, аз въведох първо тиква, тъй като имаме проблем с изхождането. След това въведох картоф и при моето момче нямаше проблем. Но всяко дете е различно.
Аз искам да питам какво мога да дам като следващ зеленчук, за да не се запече много.

# 292
  • Варна
Тиквичката е добър вариант за незапичащ зеленчук.

# 293
Viva15, аз също въведох първо тиква, а след това и морков. И двете се харесаха. Може би защото и на вкус са доста сходни. Simple Smile

# 294
Благодаря ви за коментарите.Тогава започваме с тиква другата седмица,че имам домашна.Да видим ще ни се получи ли  chef

# 295
Още един глас за тиквата като първа храна  Peace Особено, че сега има още пресни. След това - пащърнак, сладък картоф, морков, тиквичка...

# 296
Здравейте!Пак съм аз с моите си въпроси. Кога се въвежда месото при захранването - преди глутена или след него.Че днес педиатърката каза да започвам с попарата, после като разбра че сме на зеленчукови пюрета, каза да редувам 1 ден зеленчуково,1 на другия ден местно пюре. Та малко се обърках. И ако трябва да въвеждам глутена как е най-добре да го въведа?
Благодаря!

# 297
Здравейте!Пак съм аз с моите си въпроси. Кога се въвежда месото при захранването - преди глутена или след него.Че днес педиатърката каза да започвам с попарата, после като разбра че сме на зеленчукови пюрета, каза да редувам 1 ден зеленчуково,1 на другия ден местно пюре. Та малко се обърках. И ако трябва да въвеждам глутена как е най-добре да го въведа?
Благодаря!
Месото е преди глутена, или поне 1-2 най-лесноусвоимите меса (пилешко, пуешко). После можеш да вкараш глутена и да продължиш с месата и глутена.

# 298
  • Варна
Месото преди глутена.Ние започнахме така Пуешко->Пилешко->Заешко.Редуваш един ден зеленчуково пюре и един ден месно пюре.Всеки вид месо аз лично давах 4 пъти.Т.е с редуването със зел.пюре излиза около 1седмица въвеждането на един вид месо.След това е глутена-започва се с най-лесно усвоимия-овес.

# 299
Момичета, към въпросът си по-горе искам да добавя и още една питанка - кога се дава карфиол?

Общи условия

Активация на акаунт