Примерна схема за захранване - 34

• 127 947
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Момичета, към въпросът си по-горе искам да добавя и още една питанка - кога се дава карфиол?
Интересен въпрос, мен също ме вълнува.

# 301
  • Варна
Момичета, към въпросът си по-горе искам да добавя и още една питанка - кога се дава карфиол?
Карфиолът се дава 8-10 месец.Аз лично го дадох когато бебка беше на 7.5 м. и беше отвратена.Може би в комбинация ще бъде много по-добре.Аз дадох пюре чист карфиол на Гербер.

# 302
Здравейте, момичета!

Захранвам бебка вече трета седмица. Засега е захранена само с картоф (имах домашен) и втори ден и давам тиква, чиста на Гербер. После ще въведа морков и тиквичка. Умишлено захранвах по-дълго с идин зеленчук та да й свикне стомаха с твърдата храна.
Четох, че след първия месец захранване трябва да се включи мазнина за по-добро усвояване на храната и витамините в нея. Та питането ми е каква мазнина ползвате вие и защо сте я преспочели?  Искам аз сама да приготвям пюретата.

# 303
Аз започнах след първия месец на захранването да слагам зехтин - екстра вържин, започва се с 1 капка и така, докато се достигне половин до една чаена лъжичка - според възрастта. След това въведох и гхи - това е краве масло, от което са премахнати белтъците и казеина, сама си го приготвям. И досега давам основно тези видове мазнина. Към закуските сутрин добавям масло/гхи, а към основното - зехтин, обичайно. Но няма по-вкусно картофено пюренце, от това с масло.

# 304
Звездичка, благодаря за бързия отговор!
Сетих се да питам още нещо. Ако дам сок от вече мъведен зеленчук или плод, това брои ли се за нещо ново, защото натоварва повече стомаха или не? Т.е. мога ли по-натам да дам сок, въвеждайки си междувременно други продукти или не? Не знам дали го обясних добре.

# 305
След като вече е въведено, няма проблеми,  не се води като нова храна, само затова, че се дава под друга форма.

# 306
Много ти благодаря, Звездичке! Това е чедесно, защото ще спести време. Все пак с това въвеждане по няколко дни на нова храна. Аз реших да въвеждам по четири дни всичко оттук насетне, освен месото и жълтъка де - тях по-дълго. А всъщност кога престава това въвеждане и можеш да дадеш повече наведнъж? Колко голямо трябва да е детето? Че то така ще си въвеждам с години...

# 307
Мами, обръщам се към вас с въпрос. Много съм притеснена, объркана и изнервена вече... писах преди няколко дни, че захранването не върви при нас. Започнах с картоф, отказа, след това пробвах тиква и морков, още щом близне се отвращава и стиска устни. По препоръка от тук пробвах със сладък картоф. Мъчихме се седмица и след като стигна до три лъжички отказа и това.Пробвах по-гъсто, по-рядко, просто не отваря уста. Днес направих ябълка, горе долу същото, давам и от моя пръст да близне, но не му харесва и стиска устни. Чудя се какво да правя. Днеска обмислях да продължа с оризова каша или да пробвам купешко пюре, тъй като до момента всичко е домашно. Преди малко ядох банан и ей така просто реших да допра до устничките да усети аромата, естествено бях сигурна, че ще последва физиономията на отвращение, но дойде и изненадата. Облиза се и мн. му хареса, отвори уста, почна да подскача и маха с ръчички, дадох да близне леко, харесва му. За банан четох различни неща, че съдържа хистамин и се дава по нататък, а на други места, че е подходяща първа храна. Определено не съм чувала някой да захранва с банан, а и незнам дали след това ще яде друго. Просто наистина незнам, дали бих могла да дам банан или да помъча оризовата каша, или готовото пюре, явно все пак нещо му харесва. Да допълня само, че сме на кърма, на 6 месеца без пет дни.

# 308
  • Варна
Според мен детето не е готово за захранване.И ние бяхме само на кърма до 6 месец.Категорично отказа твърда храна.Смесвах пюре с кърма и пак не пожела.Направих пауза от 4-5дена и пак не стана.Докато види лъжицата и ревеше.Пак направих пауза и реално на 7 месеца без една седмица започна да приема твърда храна.Успокой се.Направи пауза и пак пробвай.Аз започнах с готови пюрета на Гербер-тиква,морков и се харесаха.Така,че ако желаеш може да пробваш и с купешко пюре.

# 309
Според мен детето не е готово за захранване.И ние бяхме само на кърма до 6 месец.Категорично отказа твърда храна.Смесвах пюре с кърма и пак не пожела.Направих пауза от 4-5дена и пак не стана.Докато види лъжицата и ревеше.Пак направих пауза и реално на 7 месеца без една седмица започна да приема твърда храна.Успокой се.Направи пауза и пак пробвай.Аз започнах с готови пюрета на Гербер-тиква,морков и се харесаха.Така,че ако желаеш може да пробваш и с купешко пюре.
А сега след като вече хапва с купешки ли продължаваш или хапва и домашно?

# 310
  • Варна
Сега е почти изцяло на домашно и се предпочита пред купешкото.Ние сме на 11.5 месеца

# 311
Здравейте,мами! Захраних дъщеря си на 5 месеца и 12 дни със зеленчуково пюре. Ядеше го с удоволствие около 2 седмици. Въвела съм картоф,морков,тиква. Дадох и тиквички , но не ги хареса и от тогава не иска зеленчуково пюре. Започнах да и давам оризова каша, много я хареса. Слагам и малко ябълка в кашата,защото иначе не харесва и ябълка. Днес дадох царевична каша,която не и хареса и затова я смесих с малко оризова каша. Проблемът е там,че не може всеки ден да яде само оризова каша. Вече не знам какво да правя. Какво ще ме посъветвате? Като види лъжицата и стиска устата.  Sick Тя стана на 6 месеца и 11 дни. Правя пюретата сама,разреждам ги с кърма. Иначе се кърмим,през нощта също.

# 312
  • Варна
И ние стискахме устата когато виждахме лъжица.Аз правих пауза от един до два дни след началото на захранване.От оризовата каша бебка много се запече и се наложи да я спра.Тогава въведох пюре от круша и след това ябълка(аз взимах готови пюрета).Задължително предлагах по-течни пюрета.Ти можеш да пробваш комбинация между картоф и тиква,или морков и ябълка.Аз  не бих давала каша всеки ден.Страхотно е,че готвиш всичко сама.Може да пробвате и пащърнак или сладък картоф.Ако не се харесва нещо,комбинирай с храна,към която бебето има предпочитания.Успех:)

# 313
  • Пловдив
Искам да ви питам коя е първата каша, която дадохте? И в коя част на деня? Знам, че трябва да се замести следобедното хранене, но пък нали нова храна трябва да се дава до обяд  newsm78

# 314
  • Варна
Нашата първа каша беше безмлечна оризова каша на Хип.Слагах й малко суров банан,защото не се хареса в чист вид.В началото й давах всеки ден в продължение на седмица и малката се запече.Моя съвет е да правиш паузи,защото специално оризовата каша действа на повечето бебета запичащо. В началото давах кашата по обяд-първите 3 дена ,за да следя за реакции.След това я предлагах следобед.

Общи условия

Активация на акаунт