Примерна схема за захранване - 34

• 128 437
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Те са доста по-умни и умели, отколкото ние си мислим! Споко  Hug Не е толкова лесно да се задави. Могат и да плюят! Wink Много се радвам на хора, които имат смелостта да пробват ЗВБ-то. Аз не мога... Embarassed Само като изплюе или размаже нещо ми иде да я удуша... Много ми е тъпо, ама това е положението - работя над това! Щом иска сама - давай ѝ, без притеснения!
Успех!!! Hug bouquet

# 511
Те са доста по-умни и умели, отколкото ние си мислим! Споко  Hug Не е толкова лесно да се задави. Могат и да плюят! Wink Много се радвам на хора, които имат смелостта да пробват ЗВБ-то. Аз не мога... Embarassed Само като изплюе или размаже нещо ми иде да я удуша... Много ми е тъпо, ама това е положението - работя над това! Щом иска сама - давай ѝ, без притеснения!
Успех!!! Hug bouquet
аз я завивам цялата с един чаршаф  и оставям само ръчичките  Grinning цапа по-малко, но пък прането е всеки ден #Crazy

# 512
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Сигурно имаш няколко чифта чаршафи за цапане Laughing Ще се научи и ще сте много доволни от избора си, убедена съм!

# 513
Здравейте!Незнам дали тук е мястото да пиша, но не намерих къде да споделя проблема си.. Моята беба е на 6 месеца, захранила съм от 5 навършени.Започнахме добре, ядеше по малко от пюретата о след това я кърмих. Проблемът е че кърмата ми намаля, не и стига и ика да сучи през един час а понякога и през половин. Не наддава добре на тегло от два месеца насам и пробвах да я дохранвам с АМ, но не иска и да го погледне... Смених 5 вида, слагах го в пюрета и каши, в различни шишета и не иска. Един два пъти беше пила малко колкото да го опита и край. От три дена спря да яде и пюрета и каши.. иска само кърма и плаче,защото не се наяжда. Днес бях толкова отчаяна, че послушах педито и и дадох бебешко кисело мляко(хареса и незнам как, но не ми се иска да го давам) от друга страна ако нищо не иска да яде какво да я правя? Ако нямаше проблем с теглото бих спряла захранването за малко, но в този случай не е удачно.. Моля дайте съвет  Cry
Същата работа е при мен. С тази разлика, че не ми е намаляла кърмата, според мен. Не иска, обаче да погледне шише и АМ и в чудо се виждам. Искам полека да започна да я отбивам по други съображения, с яденето е до никъде, само на кърма бебе след 6-я месец ми се струва неразумно, заради желязото. Не знам и аз какво да правя.
Другото е, че няма никакъв режим.

# 514
Зои, АМ с лъжица пробвала ли си даваш?
Моята по други съображения не искаше да суче от нищо и е имало периоди на ядене само с лъжица.

Докато спи пробвала ли си я с биберон?

Според мен няма проблем и след 6 месеца да е предимно на кърма. Ако те притеснява нещо, пусни ѝ едни кръвни изследвания, за всеки случай.

Не се притеснявай за яденето - ще навакса. Peace bouquet

# 515
Не съм пробвала с лъжица, оставих го за краен вариант. Кръвни пусках по друга причина, ОК са, но само на кърма желязото ще започне да пада, ако не яде.
Дано се наместят някак нещата, че се изнервям при такава ситуация.

# 516
Аз пробвах с лъжичка, даже и с преходна чашка... без резултат.. А вчера дадох домашна каша от просо-хареса и  Wink тя е богата на желязо до колкото съм чела , пробвай с нея

# 517
За желязото най-добре спанак и месо даваите

# 518
За желязото най-добре спанак и месо даваите
На нас за спанак ни е прекалено рано,а месото не съм го въвела още Peace

# 519
С месото е спорен въпроса при толкова малки бебета. То едва ли се усвоява кой знае колко желязо и от месото и от зърнените ( елда, просо). По-скоро , за мен лично, е важно да се поема колкото може от кармата. Вярно - малко е, но е безценно и най-лесно за усвояване. По-скоро майката да хапва повече желязо-съдържащи неща.

За зеленолистните - те имат желязо - да, но и оксалати, които товарят бъбреците. Мисля, че заради това се препоръчва да се въведат по-късно.
Аз не бих се тревожила, при добри кръвни резултати. Детето само ще покаже как и кога иска да се храни. Все пак никой в първи клас не е само на кърма  Wink
 Peace

# 520
Най-доброто желязо за бебетата идва от яйцата, след него месото. В спанака няма толкова желязо, потърсете в нета да видите, че славата му се дължи на правописна грешка Simple Smile
 Не е ОК да се разчита само на кърма след 6-месец. До тогава бебето има запаси на желязо от майка си, но те се изчерпват и показателите падат надолу. Кърмата не е свръх храна, няма как да замести твърдата храна и нуждите на порастващо бебе.

# 521
Не твърдя, че е ок да се разчита само на кърмата. По скоро имах предвид, че не е толкова спешно/страшно захранването със всичко, с магическа пръчка след навършването на шестият месец. Когато детето не е готово, ако ще и на 9 месеца да е - насила няма да се нахрани. Опитвала съм - не става  Peace

Малко повече ни липсва спокойствието на захранващите мами...  Лично наблюдение - голям стрес брах и аз, и по някоя глупост натворих, но не беше фатално Whistling

Успех!!! bouquet chef

# 522
Здравейте, бебето ми е на почти 6 месеца и от 2-3 дни давам картофено пюре, аз го приготвям. Но го слагам в обедното мляко, защото малката не ще лъжичка и реве. Забелязвам, че е доста раздразнена, плаче все едно има колики. Въпросът е дали е правилно да се слага пюрето в млякото, да не би това да докарва метеоризъм?
И още нещо да питам - ако има проблем с картофа трябва да има и някакви други симптоми, нали така? Или се лъжа?

# 523
mardji1, Според мен не е ОК да го слагаш в млякото и да ѝ го даваш с шише - но пак казвам - Лично мнение...

Пробвай да смениш лъжичката. Да ѝ го правиш по редичко, така че консистенцията да не се различава от тази на млякото, като го смесваш с мляко пак де  Naughty . Или пък дай само сварен картоф, на малки парчета, сама да се опита да сдъвче, да си го повърти из устата, да го усети как е... Знам ли.. Пробвай различни неща.
Принципно, при бебетата, алергии и непоносимост с обриви, май протичат. Може и храносмилателната система да е по-чувствителна и така да реагира на новата храна.

Да не би да ѝ даваш много голямо количество?!? Изпражненията как са?

Картофа се води запичащ, също така...

Пробвай различни неща!!! Успех! bouquet

# 524
mardji1, Според мен не е ОК да го слагаш в млякото и да ѝ го даваш с шише - но пак казвам - Лично мнение...

Пробвай да смениш лъжичката. Да ѝ го правиш по редичко, така че консистенцията да не се различава от тази на млякото, като го смесваш с мляко пак де  Naughty . Или пък дай само сварен картоф, на малки парчета, сама да се опита да сдъвче, да си го повърти из устата, да го усети как е... Знам ли.. Пробвай различни неща.
Принципно, при бебетата, алергии и непоносимост с обриви, май протичат. Може и храносмилателната система да е по-чувствителна и така да реагира на новата храна.

Да не би да ѝ даваш много голямо количество?!? Изпражненията как са?

Картофа се води запичащ, също така...

Пробвай различни неща!!! Успех! bouquet

Много благодаря за съветите и идеите, ще пробвам утре, давам по 2-3 лъжички пюре в млякото, но ще дам утре от лъжичка и по-рядко, както казваш. Иначе акитата са добре, няма обриви.

Общи условия

Активация на акаунт