Примерна схема за захранване - 34

• 128 409
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Не е ОК да даваш твърда храна в шише. Нали идеята е да се запознае с нова храна, начин на хранене и т.н. Картофът е толкова хипоалергенен, че не знам има ли известен случай на реакция от него.
 И аз от няколко дни давам картоф с морков, два дни давах само картоф, но много се мръщеше и плюеше, сега повече го харесва. Утре добавям тиквата. Тези три няма да ги разтягам по седмица, лесно усвоими са.

# 526
Картофът е толкова хипоалергенен, че не знам има ли известен случай на реакция от него.
въобще е не е толкова хипоалерген  Naughty  да моя син горкия така се изрина от него беше с отоци по лицето и отделно алергията.предполагах че може да направи реакция предупреди ме  и Педито че е алерген и ако се изрине веднага да отида.алергията от картофа изчезна 3месец след захранването.и до ден днешен предложа ли картофено пюре.(пробвах да сложа и сирене,ама тц!) е няма такова плюене  ooooh! търпи го в манджа и в супа,ама примерно не правя картофена супа защото няма да я яде.знаех си аз че не трябваше да го захранвам с него,а с тиква,ама късно.поне за бебе номер2 ще зная с какво да захраня

# 527
Картофът е толкова хипоалергенен, че не знам има ли известен случай на реакция от него.
въобще е не е толкова хипоалерген  Naughty  да моя син горкия така се изрина от него беше с отоци по лицето и отделно алергията.предполагах че може да направи реакция предупреди ме  и Педито че е алерген и ако се изрине веднага да отида.алергията от картофа изчезна 3месец след захранването.и до ден днешен предложа ли картофено пюре.(пробвах да сложа и сирене,ама тц!) е няма такова плюене  ooooh! търпи го в манджа и в супа,ама примерно не правя картофена супа защото няма да я яде.знаех си аз че не трябваше да го захранвам с него,а с тиква,ама късно.поне за бебе номер2 ще зная с какво да захраня

Абе и аз като теб се съмнявам да е толкова безобиден. Затова сега го спрях и ще започна с тиква след няколко дни. Да ми се чуди човек защо го направих, още повече, че при мен е бебе номер 2 Grinning

# 528
Картофът не е алерген и рядко предизвиква реакции, това, че на вас ви се е случило, не означава, че това променя качествата му!
Всякакви диети с разтроени стомаси, диария, колит и т.н. препоръчват да се ядат картофи. Той просто не съдържа високо алергенни вещества.
Всеки, който желае може да намери инфо.
http://roditel.bg/zahranvane-bebe-tvardi-hrani-primerna-shema/

# 529
Картофът не е алерген. При все, че дъщеря ми е изкарала 2 тежки уртикарии на инжекции, единствената й разрешена храна беше картоф. Никоя болница няма да включи в менюто на бебе с отоци алерген. Морковът примерно е "по-опасен" заради хистамина, който съдържа, както и домата.
Разбира се някой човек може да има чувствителност към картоф (предполагам огромна рядкост), но това не прави самия картоф алерген.
Докато захранвах имах чувството, че е модно всичко да се води алерген. Аз захраних с картоф, прие го от първата лъжица. Беше ми почти постоянен компонент в пюретата, подходящ е за всякакви комбинации и удобен сгъстител Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 окт 2016, 17:47 от Radeva-87

# 530
Нормално е всяка нова храна да предизвика някакъв дискомфорт у кърмачетата. Не е нужно да спорим излишно дали е алерген или не. Става дума за това, че при 100 деца картофът не дразни стомаха, а при 101 -то настъпва неразположение. Ако моето дете е 101-то никак не ме топли информацията в разни статии.
Коликите и неразположението не са алергична реакция, просто се съветвах дали правилно го давам като храна. Laughing

# 531
Нормално е всяка нова храна да предизвика някакъв дискомфорт у кърмачетата. Не е нужно да спорим излишно дали е алерген или не. Става дума за това, че при 100 деца картофът не дразни стомаха, а при 101 -то настъпва неразположение. Ако моето дете е 101-то никак не ме топли информацията в разни статии.
е моето от "101"  и наистина не ме топли инфо-та от каквито и да било  на хартиен носител или написан в интернет.За мен картофа си остава алерген,особено сега както ги пръскат с разните му химии и са пълни с нитрати  Sick  алергията отдавам именно на тия химии.иначе направи и други алергии не само към картофа

# 532
Някой знае ли дали кивито и ананаса да алерген ? Дтава въпрос за инстанна каша съдържаща тези плодове. Проблем ли е за 7 месечно бебе ?

# 533
  • Варна
Мисля, че не са подходящи, а на кашата за каква възраст пише, че е

# 534
Мисля, че не са подходящи, а на кашата за каква възраст пише, че е

4+ месеца

# 535
Някой знае ли дали кивито и ананаса да алерген ? Дтава въпрос за инстанна каша съдържаща тези плодове. Проблем ли е за 7 месечно бебе ?
Това което съм чела е че ананаса и кивито са по-киселинни плодове и е добре да се предложат към 8-10 месец. Но в кашат те не са сурови, а преработени, така че не мисля, че е проблем.
Кивито е алерген, доколкото ми е известно, сега прочетох, че и ананаса е.

# 536
Здравейте, мами! Започнах да чета темите и искам да ви благодаря за изчерпателните отговори и безброй многото споделен личен опит. Моето бебе е на 5м и половина, изцяло на кърма.
Намеренията ми бяха да кърмя изключително до 6ти месец, но малкия проявяваше много от признаците на готовност за захранване и три дни преди да навърши 5м. го захраних с оризова каша (Био Органик) прие се много добре и продължих със зеленчуци. Всеки нов вкус въвеждам по три дни и на четвъртия давам нов. Целта ми е да въведа новите храни, без да замествам хранения. Предлагам пюретата час след кърмене по два пъти на ден. Давам му по 2-3 супени лъжици (около 15-25 гр). До сега съм въвела картов, морков, пащърнак, тиква, банан и авокадо.
Искам да споделя, че никога не е имал колики и дори след захранването не е показал по никакъв начин да го боли коремчето. Пюретата, с които захранвам са от домашни продукти (без банана и авокадото разбира се Simple Smile ), но въпреки, че основната храна е кърма, човекът се запече.. Не беше акал 3 дни и вчера му направих микроклизма. Изходи се с  гъста, лепкава консистенция като тесто. Днес отново се изходи и отново беше адски гъсто и лепкаво.
Та на въпроса. Дали е ок да включа в менюто му зехтин или кокосово масло, защото четох, че имали слабителен ефект? Давах тиква, но поради малките количества, така и не подейства. Имам пюре от круши, но мога да го въведа чак след 3 дни. Какво бихте ме посъветвали.
И още един въпрос, като се има предвид, че съм захранила на 5м, кога трябва да въведа месо и кои меса са подходящи преди годинка?  newsm78
Благодаря ви!

# 537
Единият вариант е да даваш плодовете смесени с тиква-тиква с ябълка и т.н..... слагала съм и в оризовата каша тиква ,за да не запича.Можеш и в зеленчуковите пюренца да слагаш тиква.Другият за разхлабване сливи можеш да дадеш.По-нататък пюре от манго също разхлабва.
Кокосовото масло не е подходящо поне до 9месец.Използвай зехтин.
Месото въведох след плодовете,ама аз използвах схемата зеленчук-каша-плод-месо.Месо дадох на 2 месец след захранването.Ти си почнала с каша,минала си зеленчуците,плодовете незнам.Ако си минала плодовете вече може и месото.
Започнах с пиле,пуйка,заешко,телешко,агнешко,говеждо и риба до годинката.Почваш с леките месата пуйка или пиле.После заешко,телешко и т.н.

# 538
Зехтина изобщо не е удачен да се дава на 5 месечно бебе, а и едва ли ще помогне. Два, три дни не му давай нищо освен кърма и ще се оправи. Вода предлагаш ли?

# 539
Захранвайки, вече няма как изхождането да е както преди. Нормално е да се сгъсти и скоро да стане като на възрастен. Ако детето не се мъчи да се изходи, не плаче, няма признаци на дискомфорт, не се притеснявайте. Вероятно в първите месец-два, докато свикне коремчето с новия тип храна, ще има забавяния с изхождането. Пробвай за ден-два да минавате на кърма. Но по-гъстото изхождане вече да не те плаши Wink

Общи условия

Активация на акаунт