Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 275
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
и аз понякога го имам този проблем.забелязах,че при мен е именно от омекотител са немеки.а за намачканите дрехи аз намалих оборотите на центрофугата от 1000 на 800 така ми излизат не мачкани и след изсъхване даже нямат нужда от гладене с ютия  Peace
Знам, че вероятно оборотите на центрофугата са проблем, но лошото е, че нямам вариант за регулирането им. А вкъщи - 90% от дрехите се гладят и е общо-взето голям купон Wink
при мен всяка програма си има определени обороти само дето аз ръчно си намалям центрофугата .иначе не знам как по-друг начин да се справиш с намачканите дрехи  newsm78 при мен белотата на бялото зависи от праха

# 301
За да не се намачкват дрехите, не препълвайте пералнята.  Peace Изпитано е!

# 302
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор  bouquet
Ще пробвам първия вид и Ultra Sensitive.
Вторият вид - DM Weichspuler Balsam - го имам и в момента. Купих го точно заради по-деликатния аромат, но не омекотява достатъчно, да не кажа никак. Пробвах и с 2 пълни капачки, вместо дадената 3/4 капачка за 4-5кг пране, но дрехите си остават немеки и много намачкани - и при изваждане от пералнята и след сушене. Tired
Може би и пералнята е "с характер", защото прахът-концентрат за бяло пране на DM, от който повечето съфорумки прочетох, че са доволни, при мен абсолютно "не работи". Бялото пране извадих със сивкав оттенък и в никакъв случай искрящо чисто.
Не знам, при мен тези омекотители дават много добра мекота и никакъв аромат.
А от праха съм очарована - идеална белота. При вас как е водата като твърдост и колко прах слагаш?

# 303
Здравейте,някой ползвал ли е прахът за цветно на Хайтман за 12 пранета?/Днес случайно го засякох в Била/.

Взех на баща ми течен формил -универсален и го пробвахме днес,доста добре се справи с нормално замърсено пране  Peace

# 304
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор  bouquet
Ще пробвам първия вид и Ultra Sensitive.
Вторият вид - DM Weichspuler Balsam - го имам и в момента. Купих го точно заради по-деликатния аромат, но не омекотява достатъчно, да не кажа никак. Пробвах и с 2 пълни капачки, вместо дадената 3/4 капачка за 4-5кг пране, но дрехите си остават немеки и много намачкани - и при изваждане от пералнята и след сушене. Tired
Може би и пералнята е "с характер", защото прахът-концентрат за бяло пране на DM, от който повечето съфорумки прочетох, че са доволни, при мен абсолютно "не работи". Бялото пране извадих със сивкав оттенък и в никакъв случай искрящо чисто.
Не знам, при мен тези омекотители дават много добра мекота и никакъв аромат.
А от праха съм очарована - идеална белота. При вас как е водата като твърдост и колко прах слагаш?
Гес аз съм от бс.знаеш как е водата на твърдост. сега съм на капсула Персил без омекотител не обърнах внимание колко мл. е  newsm78  иначе слагах преди това течен Первол 110 мл. за средно замърсяване така пишеше отзад на бутилката без омекотител

# 305
  • в огледалото на живота

Взех на баща ми течен формил -универсален и го пробвахме днес,доста добре се справи с нормално замърсено пране  Peace[/b]
Каква е дефиницията за добро справяне с нормално замърсено пране... Simple Smile

# 306

Взех на баща ми течен формил -универсален и го пробвахме днес,доста добре се справи с нормално замърсено пране  Peace[/b]
Каква е дефиницията за добро справяне с нормално замърсено пране... Simple Smile
Ами той е автомонтьор и изпрах един куп такива дрехи с този прах на 60 градуса и повечето петна,които имаше се бяха поизчистили  Blush

# 307
  • Europe
Е, аз съм другата крайност, ако използвам термина на Е_ve - купувам само екзотики Simple Smile))))

Преди се възползвах при пътуванията в чужбина да пълня куфарите с разни вносни препарати, но вече ми мина тази еуфория, абе направо си ми писна. Харесала съм си тук 2-3 места, където ми задоволяват всички прищевки и даже ме глезят и ми е добре. Много съм благодарна на тази тема тук, защото малко повече се ограмотих и съм се спряла на следните екзотики, от които нямам оплаквания:
Основно течни - Корал, Ленор - перилен, Скип, Сунил, Сърф, Диксан, Даш, Вайсе Райзе, Фейри, естесвено Ариел и Персил и още други по-редки екзотики, гледам да редувам с прахообразни, защото иначе ми се вмирисва прането само от течни. Толкова са много, вече пазарът е залят. Има всичко - по-скъпи и съвсем достъпни, гледа се цена на 1 пране, а не на килограм. Голям кеф ми прави да експериментирам, но никога вече с евтини боклуци, защото хапнах дръвцето няколко пъти с разни обриви и т.н. и се уплаших да не ни тръшнат някакви алергии от толкова много пране с химии, най-вече правените специално за България, Румъния, Македония и Сърбия. Ще ме извиняват, но си е така, доста шанс им дадох на тези препарати да ми харесат, доста рисковано поекспериментирах, е не благодаря (тук сигурно ще ме нападнат сега заинтерсованите, но не смятам да споря). Даже напоследък все по-често започнах да ползвам на горните марки ако имат БИО или бебешки серии, с огромната надежда, че все пак са по-малко химия  Praynig дай боже за в бъдеще да има все повече по-пречистени и безопасни препарати.

# 308
  • оттам, откъдето започва България
Изчетох Ви най-сетне. Влизам само да се похваля, че най-после си купих желания от мен прах за пране Формил и то в малка кутия. Естествено, тук в БГ Лидл не ни ги предлагат, но в английския Лидл има най-различни грамажи и варианти на течни и прахообразни прахове /и не само на Формил/. За цените няма и да коментирам. Ето го: http://snimki.be/view.php?id=88208. Сега остава да събера и бяло пране, за да го пробвам.  newsm03

# 309
Е, браво, pitinko68! И то с лавандула!
Четох аз в темата за Лидл и реших, че няма как да не минеш от тук да се похвалиш. Wink Разбира се, прахът е съвсем различен от нашия тук, а и производителят е различен.

Мога ли да те помоля да ми напишеш баркода, за да му видя състава.

# 310
Да, Guess Who, много съм доволна! Ето го кода: 20601980. Така ме сърбяха ръцете да си взема и един Ленор, че дрехите на сина ми ухаят невероятно. Беше 3 лири за 2 литра. Ама, другия път.  Simple Smile Ще напишеш ли дали има разлика в състава.

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 15:21 от pitinko68

# 311
А, същият производител е! Аз мислех, че в Англия ползват услугите на McBride, но всъщност производител е Dalli.
Добре, има малка разлика с нашия - по-малко избелители съдържа, но като цяло няма да видиш разлика в изпирането.

# 312
Благодаря ти. Като го пробвам ще пиша.   bouquet

# 313
aleina напълно подкрепям мнението ти  Peace

# 314
  • София
Имам проблем с мегаперлите на Персил. Много хубаво перат, НО голяма част от тях остават под чекмеджето за прахта и в резултат на това ако забравя да ги почистя при следващото пране от там протича вода. Пробвах да ги слагам направо в барабана, обаче някои от дрехите остават с петна /сякаш не са намокрени/ до следващото пране. Тази вечер опитах аз да отмия прахта с вода, но не само, че остана още повече, но и така протече, че събирах вода от пода с мопа. Писна ми!
Вие как процедирате с тия мегаперли?

Общи условия

Активация на акаунт