Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 768
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
Пепа и аз си мислех ,че щом розовият ще да е за цветно - почти винаги  тези за бяло са в зелена опаковка и другите са за цветно .
 Когато има промоция на универсален прах обикновено си е самостоятелен.
 Аз на твое място бих се водила по твоята логика също .
 Логично е ,щом има за бяло пране да се предлага и разновидност за цветно .
  Или и планинската свежест е и той универсален прах и са просто две разновидности като аромат .
 Почти винаги чета опаковки , но в този случай мисля ,че и аз ще направя същата грешка.
  Биоактив има ли вероятност да изсветли по -тъмни тъкани ? /Универсалният /
 /Точно обяснявах на ММ за този прах и той ми казва *да не взема пак грешният *  Joy ,почти се отказах от него /

# 451
Каква логика и цветове? Чете се опаковката и щом не пише color значи не е за цветно.

Всички разновидности прах Биоактив са универсални като само ароматите са различни. Същата марка предлага за цветно течен препарат - има го в Кауфланд; не съм го пробвала и не е намален в момента.

Има вероятност да избели по-тъмни тъкани, но не с едно пране. Виж, с 30...

Мога само да съжалявам, че не се внася в България премиум марката ма фирмата Faks Helizim. С един приятел от Словения си разменяхме прахове и ми прати една кутийка от него. Ако не ми беше неудобно, щях да го помоля да ми прати голям пакет. Великолепен прах. Всякакви Теми и други подобни ряпа да ядат.

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 16:41 от Guess Who

# 452
Guess, този БИОАКТИВ има ли нещо общо с ДУЕЛ, който се появи на нашия пазар преди няколко години (и май вече го няма)?

# 453
Не, нищо общо нямат двата. Дуел е сръбски (производител е Beohemija - Inhem), а Биоактив е хърватски (производител е Saponia Osijek).

# 454
  • София
Не можах да се реша да взема Биоактив.
Взех си някакво ново Бинго с омекотител и кислородни избелители за бяло.

# 455
  • София
Каква логика и цветове? Чете се опаковката и щом не пише color значи не е за цветно
Права си, Гес. Обаче без да съм спец в маркетинга, мисля, че купувачът трябва да бъде максимално улеснен и с един поглед да се ориентира кой прах за какво пране е. В този случай оформлението е от първостепенно значение. Да не говорим, че надписът за "цветно" обикновено е  с шрифт 4 пункта, заврян някъде при състава, и няма прочитане.

Спомни си изписаните десетки страници, когато пуснаха новите Ариели. Ми то нямаше човек, който да не попита и да не се обърка кой за какво пране е. Всичките оформени почти еднакво. На праха за бяло пише "color"... Голямо недомислие, според мен.

# 456
Не искам да влизам в спорове, но надписът „за цветно“ (color) обикновено стои някъде около логото или в долната част на пакета и е с достатъчно голям шрифт.

Ако говориш за новите течни Ариел, то на видно място под логото с голям шрифт пише whites + colors. Кое е объркващото?

# 457
Добре,наистина си го отчитам като грешка това недоглеждане,но при цялото това бързане днес,бях с доста дълъг списък,а и времето ме притискаше(бързахме да се приберем за обяд,че имахме семеен празник)НО друг път задължително ще чета! Peace

# 458
Ще ти харесат и праха Биоактив и течния Формил.
Надявам се да е така,didka pitka.

# 459
  • София
Възможно ли е ароматът на праха да намалява при пране на по-висока температура?

# 460
На мен течен Персил за бяло ми изпра петно от лютеница без никакво предварително третиране на програма Памук 40 градуса  Peace  От снощи имам лилаво петно от императорски ориз, който е черен и боядисва даже и съдовете  Mr. Green . Пак няма да го третирам и ще го изпера с остатъка от течният ми Персил за бяло и ще докладвам  Flutter  Почти си приключих течните прахове за бяло и цветно и нямам търпение да почна праховете, че съм насъбрала толкова много запаси  Whistling   Само се чудя дали да почна с Омото за бяло или Ариела  newsm78   А тези нови капсулки Персил ще се пробват и в двата варианта, само да ги намеря промоционални  Blush

Да попитам : хавлиите ви стават ли по твърди от високите градуси или стават по меки  Thinking   Онзи ден прибрах хавлии, които бяха доста твърди и почти не миришеха на нищо, хем им бях сложила бяла Максима, прани на 40 градуса Crossing Arms обаче имаха допълнително плакнене, но и преди съм им пускала, но толкова твърди не са били  ooooh!

# 461
  • София
Кърпи, хавлии, чаршафи пера на 60-95 градуса, винаги с допълнително плакнене пера всичко. Омекотител почти никога не ползвам, но суша в сушилня, твърди никога не са ми. По-точно нещо общо със сушенето може да има... да са се пресушили много и много бързо... Ако са ти прекалено твърди тегли им една ютия.

# 462
Искам да питам как перете с универсален прах: събирате си отделно цветни и отделно бяло и си перете с един прах или събирате на едно място бели и цветни дрехи (за които знаете че не пускат) и ги перете заедно? Никога не съм купувала универсален прах.

Последна редакция: ср, 04 мар 2015, 16:21 от Шишарко

# 463
Преди ги делях, сега съм се размързеливила и пускам всичко заедно на ЕКО програма даже.....

# 464
  • София
Аз си взимам или за цветно или универсален, за бяло никога не съм взимала прах, пък то и в къщи имаме 5 бели тениски и едно бяло кимоно... Пера си ги заедно заради второто, но тениските понякога пускам и с цветно и с цветоулавящи кърпички, за да няма проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт