Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 462
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
Много хубав белият Сано  Heart Eyes

# 511
  • София
800 за мен е центрофуга за вълна Simple Smile С памучни  блузи/пуловерчета си ползвам 1000 и сега и 1400, никакъв проблем не съм видяла.

# 512
  • Русе
Плетивата пускам на програма вълна, но понеже там центрофугата никаква работа не върши, после си ги пускам само на програма центрофуга. Нямам представа центрофугата на пералнята колко оборота е, няма възможност да се регулират. Предполагам, че е около 1000. Нищо им няма на плетивата.

# 513
Моите програми Вълна остават във вода дрехите като свърши цикъла и после пускам центрофуга .
 Почти всичко пера на тези програми те са 3 - ръчно пране 30градуса , вълна 30 и 40 градуса / тази ръчното си е при вълна -явно има по леко въртене/.
  Дрехите са ми добре изпрани  и не виждам нужда да пускам пералня на дълги програми - ползвам ги защото обикновено пера до 3кг пране .

# 514
  • София
Хм, аз изобщо нямам такива дълги програми, каквито споменавате. А пералнята ми е сравнително нова, на 3 години, Fagor.

# 515
  • София
Аз си ползвам всякакви програми, според прането, количеството, замърсяването.... не бих се лишила ни от кратките, ни от  дългите.

# 516
Благодаря, Гес! А ползваш ли омекотител за такива дрехи или прахът за деликатно ти е достатъчен ?
Обикновено слагам, но напоследък се сдобихме с дрехи, на които пише да не се перат с омекотител. Когато пера такива дрехи, не слагам.

# 517
  • Бургас
Програма вълна при мен заковава 800 оборота.Мога да ги променям само надолу.Аз обаче нямам дрехи само от вълна и не я ползвам.Слагах пуловери от акрил,вълна с акрил,памук.......обаче прави пяна до тавана  Laughing.

# 518
  • София
Да и при мен е така, вълната сегашната заковава до 800 оборота,  обаче пяна до тавана не ми прави... може би слагаш повече  препарат?

За персил капсулите - сега прах с тях+ омекотител... резултата, много слаб и леко странен аромат, ще видя като излезе от сушилнята, миналия път без омекотителя, беше дооста по-добре аромата. newsm78

# 519
  • София
800 за мен е центрофуга за вълна Simple Smile С памучни  блузи/пуловерчета си ползвам 1000 и сега и 1400, никакъв проблем не съм видяла.
При мен излизат много смачкани, ако ги пусна на 1200 (толкова се максималните) затова ги намалявам на 800. На 100 и на 400, каквито са ми другите опции, дрехите излизат направо мокри, все едно изобщо не е имало центрофуга. Crazy

# 520
  • София
хахахах, хич не ми пука колко са смачкани, в сушилнята се оправят, но не се раздърпват , усукват и т.н. Simple Smile Не са нещо безобразно и след 1400, в никой случай... имам една опция за по-малко мачкане на пералнята, обаче не съм я ползвала още и  не я знам какво точно трябва да представлява и има ли ефект.

# 521
хахахах, хич не ми пука колко са смачкани, в сушилнята се оправят, но не се раздърпват , усукват и т.н. Simple Smile Не са нещо безобразно и след 1400, в никой случай... имам една опция за по-малко мачкане на пералнята, обаче не съм я ползвала още и  не я знам какво точно трябва да представлява и има ли ефект.
Тази функция и аз я имам, включвала съм я 1-2 пъти, но честно казано, освен удължаване на продължителността, не мога да видя разлика, може би защото вадя прането веднага и прехвърлям в сушилнята(ползвам 1400 оборота). Мисля, че барабана прави някакви по-различни движения, в смисъл не пълни обороти и в двете посоки, нещо такова.
П.С сушилнята и тя има такава функция, но там пък изобщо не съм я пробвала

# 522
  • София
За сушилнята и там има, но поне при моята там е друго, отнася се за това след края на програмата колко време да ги врътка, в случай, че не ги извадиш веднага да смекчи мачкането от допълнителния им престой вътре... моята си има автоматични 20 и мога да прибавя още допълнителни мин.

# 523
  • София
... имам една опция за по-малко мачкане на пералнята, обаче не съм я ползвала още и  не я знам какво точно трябва да представлява и има ли ефект.
Тази опция при мен сваля оборотите на центрофугата - ако за определена програма са зададени, примерно, макс. 1400 оборота, и натисна копчето за по-малко мачкане, оборотите стават 800. Мога да ги регулирам и ръчно, през 200 надолу - до 400 оборота, и без центрофуга.

При сушилнята опцията против намачкване означава след като сушенето завърши, през определен период от време барабанът да се завърта за 10-тина секунди, за да размести дрехите и така да попречи да се намачкат. Пробвано многократно, действа. Може да го прави до 12 чАса след завършване цикъла на сушене, доколкото си спомням.

# 524
Моята пералня  е стара, Канди - модел купуван преди 10г , има си функция по -лесно гладене , и бутон за съкращаване на програмите R / той не важи само за програмите за вълна и кратката и една за смесено пране  , която е пък супер дълга и съм пускала само веднъж. и не виждам смисъл от нея / .
   Другата седмица в Кауфланд -  Ариел -течен -различни видове - 2,6л /40 пранета за 13,69лв.
 Бинго /прах ,различни видове / 2кг/20пранета - 4,19 / стара цена 5,49 - при нас в местна верига си е под 5лв /
 Ленор омекотител супер концентрат / 23или 21 пранета / -2,69
 Purlan перилен препарат / течен / за вълна -38 пранета - 3,99
 /Преди малко взех вестника от кутията / успях преди да го приберат за печката  Joy/

Общи условия

Активация на акаунт