На море в Турция - тема 36

• 89 811
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А какъв е смисъла да се запишат на екскурзия на език, който не разбират? На мен би ми било притеснено така, особено пък и с дете. В Мармарис цените на Посейдон, които посрещаха туристите на Емералд и Ориент, бяха с няколко евро по-скъпо от уличните доколкото видях.

# 586
Джули, къде се намираше, този от агенциите, който знаел български, че колежката се притеснява как ще се оправят сами със щерка си, пък искат да посетят поне 3 екскурзии.

Не се сещам. Някой друг беше коментирал за него. Твоята позната знае ли поне руски?

Много слабо!  Sad Това е лошото, че те са преди нас и ще ми е трудно да ги ориентирам........аз даже не се сещам миналата година къде бях нападнала кожените изделия  Mr. Green

# 587
Момичета,сетих се да ви питам и нещо друго,което ме интересува. Става въпрос за златото в Турция. Тъй като разбрах от познати,че е по-евтино от България,та сме решили да съберем разни неща,които не носим и да го обменим за нещо там. Въпросът ми е дали има вероятност да попаднем на фалшиво злато и имате ли представа колко горе-долу се доплаща за смяна на злато. Ще бъдем в Дидим.

Хубава вечер!

# 588
Здравейте, може ли да ми помогнете , какво може да се разгледа в района на Кушадасъ,имали молове, Ефес на колко километра е? И всичко каквото се сетите приемам като съвети. Предварително Ви благодаря.

# 589
Здравейте, може ли да ми помогнете , какво може да се разгледа в района на Кушадасъ,имали молове, Ефес на колко километра е? И всичко каквото се сетите приемам като съвети. Предварително Ви благодаря.
Ние като ходихме в Кушадасъ посетихме Ефес, Памуккале и къщата на Дева Мария. Отделно ходихме на Аква парк. Всичко си струваше. За съжаление не си спомням разстоянията (само, че Памуккале беше най-далече, но не чак толкова).

# 590
  • Бургас

Ефес е на 20-тина км от Кушадасъ. Може да разгледате Ефес, дома на Дева Мария,  селцето Шириндже. Входният билет за Ефес струва 25 лири, така че си преценете дали да плащате за организирана екскурзия или ще отидете сами. За търговия идете до Соке.

Alina, местните агенции в повечето случаи си имат каталози/брошури на екскурзиите, така че жената трябва само да посочи на коя иска да отиде. За цифрите може да ползват калкулатор. Така обикновено процедират търговците с клиентите, които не говорят езика. Предполагам от хотела ще има и други българи, с които ще се запознаят и с които могат заедно да резервират.

# 591
Алинка Hug агенции в  Мармарис с българо-говорящи:
"Артурчик" - българо-мохамеданин от БГ
"Excursions" - собственик Брендан изселник от БГ.

# 592
Момичета,сетих се да ви питам и нещо друго,което ме интересува. Става въпрос за златото в Турция. Тъй като разбрах от познати,че е по-евтино от България,та сме решили да съберем разни неща,които не носим и да го обменим за нещо там. Въпросът ми е дали има вероятност да попаднем на фалшиво злато и имате ли представа колко горе-долу се доплаща за смяна на злато. Ще бъдем в Дидим.

Хубава вечер!
Анелия, в момента златото в Турция държи висока цена. Разликата с цените в БГ е много малка.Специално за Дидим има един магазин в началото на бул "Ататюрк", срещу изхода на плажа Алтънкум. Там цените( миналото лято) ми се видяха по-нормални.Обяснявам ти по-подробно: заставаш с гръб на статуята на Посейдон и плажа. Срещу теб е бул." Ататюрк";в ляво има един голям магазин; на ъгъла на първия етаж е златарския магазин. Ако те устройва цената - сменяй. В Турция мошенници в голд-магазините - няма...хората си пазят авторитета и...търговската чест.

# 593
  • Бургас
Последно като ходих на пазар в Одрин златото вървеше между 75-85 лири/грама. Не знам дали ще е толкова и по курортите. В Одрин по главната улица и в пресечките има десетки магазини за злато.

# 594
Алинка Hug агенции в  Мармарис с българо-говорящи:

Агенциите, в частност Брендан, който е български изселник може и да говорят български, но групите, които се сформират за различните екскурзии са на различен език. За хора, които не знаят руски или английски, трябва да видят посрещащата агенция и съответно сформирането на българска група.

# 595
Малко е късничко,  но искам да попитам някой ще лети ли за Алания т.е. Анталия на 1 май. Ние летим за там и ни е за сефте. Доволни ли сте от полета?(ако някой е летял и друг път) Летим чрез Аква тур.

# 596
Miss july,Vanq...благодаря за изчерпателните обяснения,момичета! Взимам златото,пък на място ще преценим...

# 597
Miss july,Vanq...благодаря за изчерпателните обяснения,момичета! Взимам златото,пък на място ще преценим...
Златото е колкото в България.Информация от Нова година Кушадасъ и от 7 дни в Одрин.

# 598
  • Русе
ortabudala, не знам с коя авиокомпания ви е полета, но той е кратък, няма какво да го мислиш! Hug

# 599
агенции в  Мармарис с българо-говорящи:

Може ли координати на тези агенции?
Или поне ориентировъчно къде се намират?

Общи условия

Активация на акаунт