На море в Турция - тема 36

• 89 815
  • 737
  •   2
Отговори
# 660
Аз съм много доволна от обслужването на Ориент и от автобусите им. Не съм чувала автобусите на някоя от фирмите да е оборудвана с тоалетна  Grinning. /но за колата на Джейн Фонда-гарантирам  Joy, може да си наемете нея/.  Тази година изневерихме на Ориент, защото ни е неудобно да ходим до София, а Дорис имат тръгване от Шумен.

# 661
Здравейте, предстой ми пътуване до гр. Дидим Турция, хотелът е Palm Wings Beach Resort Spa, пътуването е на 20.05.2015 г. от прочетеното до тук видях само суперлативи за този хотел туроператор е ОРИЕНТ 99, но имам някои притеснения и бих искал да се консултирам с Вас.
1.Какво е времето там през този период на годината?
2. Доколкото четох в договора ще се пътува или с автобуси на "Мони" ЕООД или а "АС БУС" ООД, опитах да намеря информация в интернет за автобусите на тези фирми, но не намерих такава, някой пътувал ли е с някоя от фирмите, как е пътуването? Автобусите оборудвани ли са с тоалетни, все пак 20 часа път не са малко, знам че се спира на 2 часа, но понякога на човек му се налага да отиде до тоалетна и извън периода на почивка, как се процедира в този случай, извинете ме за глупавия въпрос, но наистина ме интересува.
3. Какви хора по - често ходят там, хора с малки деца или е подходящ и за ергени, как е нощния живот?
4. В случай че се пътува с автомобил, който не е моя собственост на сайта на външно министерство пише, че трябва да има изрично нотариално заверено пълномощно, което да е преведено от заклет преводач, но не намирам информация след това прави ли се заверка и във външно министерство или е достатъчно да има само превод от заклет преводач. От външно министерство на телефоните на отдел превод и легализация никой не вдига, така че ако някой е пътувал и е запознат, ще съм му благодарен да сподели.
Благодаря предварително!

Мога да взема отношение по въпроса с автобусите на Ориент:
Въпреки, че служителите на фирмата ги определят като луксозни автобусите са много далеч от това понятие. Бих казала, че са поносими, но аз лично не бих повторила. Тоалетните са превърнати в склад, т.е. тоалетна няма, казваш на шофьора да спре, ако си извън интервала за групово посещение на WC. Ние бяхме с малки деца, на които е трудно да обясниш, че трябва да ходят до тоалетна точно в определен момент и ни беше крайно неудобно. Монитори на всяка седалка също няма. Разстоянието между седалките е малко.
В заключение:
Разлика от последното ми пътуване с автобус не намерих, а то беше преди повече от 10 год.  Нещата са си все същите Mr. Green

Пътувала съм с автобуси на Мони ЕООД-хубави са. За тоалетни в автобуса-няма. Спират доста често така, че се издържа. Ако имате здравословен проблем-с кола е най-добре. По отношение на ползването на чужда кола тук във форума доста се е писало просто прочетете някоя тема назад.Хотелът е хубав има много анимация и забавления. Нощен живот в града(все пак това е хотел)

# 662
Здравейте, момичета! може вече да знаете, но аз да споделя на каква информация попаднах, стори ми се важно.

Важна информация за туристите пътуващи за Турция.

04 Май 2014 г.

Министерството на външните работи уведомява, че в съответствие с публикувания на 11.04.2014 г. в Държавен вестник на Република Турция закон, на територията на страната няма да се допускат чужди граждани, валидността на документа за международно пътуване на които е по-малка от 60 дни от последния ден на планирания престой на турска територия.

Във връзка с горното, настоятелно препоръчваме на българските граждани, преди да предприемат пътуване до Турция да проверят дали паспортите им имат валидност, съобразена с новите изисквания.

Може ли някой от пишещите тук от ТА да каже със сигурност какъв трябва да е срока на валидност на паспортите, тъй като чувам различни коментари като 3 месеца, 4 месеца, дори някой казват ,че трябва паспорта да е валиден 6 месеца от датата на заминаване. Моля ако някой знае със сигурност да отговори. Благодаря предварително!

И аз го четох това, но и на мен не ми  стана ясно. Щом е 60 дни значи 3 месеца. Обаче откога текат тези 60- дни не ми е ясно. За всеки случай ще го сменя -представете си за 1 ден да не мога да се прибера от Турция Mr. Green

# 663
  • Варна
Сори , ама от кога месеца стана 20 дни newsm78  JoyАко имате повече от месец до тръгване и паспорта ви изтича след месеци просто го сменете , не е някаква философия.
От 1 май сме за седмица в Golden Age
Eгейский регион, Провинция Мугла, Бодрум (район), село Яликавак
Ако някой е ходил , да пише.
Като се върна - аз ще пиша Simple Smile

# 664
Здравейте! Моля за помощ кой от двата хотела да избера за почивка GOLDEN AGE HOTEL 4 *   Бодрум или  MAJESTY CLUB LA MER ART Кемер???

# 665
Здравейте ! Имам молба към тези от вас, които са посетили хотел CRYSTAL GREEN BAY RESORT 5*  в Бодрум  да споделят впечатления. На първа страница от темата действително има 1 отзив, но той е от преди 2 години. Ще се радвам, ако се включите, тъй като вече имам резервация за този хотел.

# 666
някой ходил ли е на остров гьокчеада в село ширинкьой където са българските изселници.имаме планове да ходим това лято но не можеме да намериме информация за пансионите там

# 667
diandraaa за острова ММ и компания /все рибари / проучваха да ходят за риба, но не се организираха нещо и не се осъществи:hug: Проверяваха предимно за къщи под наем/разбрах че цените са много ниски за няколко дни 100-150лв в зависимост от бр. на хората/-  те си носят храна, алкохол и тн , нямало много заведения и развлечения... в смисъл няма хотели ,не е тоя тип почивка, пък и женската част не ходим с тях по такива места, но пък много риба ловяли там Laughing  Основно информацията беше в техните форумите при рибарите  Peace
peterky2002 ще чакаме твоите отзиви и ние сме в този хотел, но в края на май, беше препоръчан във форума надявам се и тази година да е на ниво Peace

# 668
Здравейте! Моля за помощ кой от двата хотела да избера за почивка GOLDEN AGE HOTEL 4 *   Бодрум или  MAJESTY CLUB LA MER ART Кемер???

Зависи какво търсите,двата хотела са много различни.

# 669
  • Варна
Последните десетина години хиляди българи карат кайт и сърф на Гьокчеада.
Има няколко кайт и сърф училища на българи , ако се свържете с тях те ще ви намерят и места за отсядане.Те са там от април до края на октомври.Основно отсядат в Ешелек щото е близо или централния град Гьокчеада заради повечето магазини и заведения.Ние отсядаме в Бадемли заради няколкото десетки хубави пансиони.Ние сме много доволни от нашия пансион заради страхотната сенчеста градина.Не съм чувал дА отсядат в Ширинкьой - далеч е от сърф и кейт зоната , може би там отсядат рибари.

# 670
  • Варна
някой ходил ли е на остров гьокчеада в село ширинкьой където са българските изселници.имаме планове да ходим това лято но не можеме да намериме информация за пансионите там

питай  кайт и сърф учителите на Гьокчеада:
+889 / 652 606 (Жечо Мавродинов) , e-mail: zsabev@hotmail.com
Tел: +395 988 793 502
Хари +359 886 432 612
e-mail: kitesurfrepairs@gmail.com; mistralov@yahoo.com
България, Пловдив 4000 , E-mail:snaipercontrol@abv.bg
http://crazy-island.com/bg/%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BF/
Тел: 0893481275, 0879843824 , Константин Димов
http://www.wild-berries.com/view_news.php?news_id=464
http://azbiahtam.com/travels/70/gyokcheada.html

# 671
Сори , ама от кога месеца стана 20 дни newsm78  JoyАко имате повече от месец до тръгване и паспорта ви изтича след месеци просто го сменете , не е някаква философия.
От 1 май сме за седмица в Golden Age
Eгейский регион, Провинция Мугла, Бодрум (район), село Яликавак
Ако някой е ходил , да пише.
Като се върна - аз ще пиша Simple Smile

Така е - иска ми се да е 20, ама не е. Грешка. Shocked

# 672
Здравейте ! Имам молба към тези от вас, които са посетили хотел CRYSTAL GREEN BAY RESORT 5*  в Бодрум  да споделят впечатления. На първа страница от темата действително има 1 отзив, но той е от преди 2 години. Ще се радвам, ако се включите, тъй като вече имам резервация за този хотел.

Много добра идея. Аз също се интересувам-ползвам информация главно от руски и немски сайтове, защото ще ходим там през септември. Надявам се някой да пише до тогава.

# 673

Много добра идея. Аз също се интересувам-ползвам информация главно от руски и немски сайтове, защото ще ходим там през септември. Надявам се някой да пише до тогава.
[/quote]
 Ние също ще бъдем там през септември Simple Smile Аз изчетох всички ревюта в tripadvisor, booking i holidaycheck, но все пак ми се искаше и от тук да получа някаква информация за хотела  Wink

# 674
остава да кажете кога през септември ще бъдете и да станем компания  Joy
сериозно - обмислям същия хотел, също за през септември  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт