За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 58 663
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • Berlin
Хубаво измивай дупето, подсушвай още по-добре и оставя за 2-3 минути поне без памперс, да подиша малко кожата и после вече слагай някакъв крем. Би трябвало да отшуми до няколко дни и се опитвай да сменяш винаги памперса веднага след работата, да не стои така на дупето. Аз лично ползвам винаги един и същ крем за подсечено дупе, никога не съм го сменяла.

# 256
Привет!Малкият е на 8 месеца и не стои седнал,да се притеснявам ли? Rolling Eyes Като е подпрян с възглавници стои,но за малко и започва да се сърди и направо вдига дупето и прави нещо като мост (дано сте ме разбрали,че как го обясних само  Whistling ) или се свлича и показва,че не иска да стои така .Най му харесва в проходилката,а когато е легнал и му подам ръчички за да седне,забива петички и директно се изправя.

# 257
  • Berlin
Последното ти изречение според мен е показателно. Simple Smile И моят не иска много да седи вече, но той пък си седи стабилно по принцип вече. Откакто се научи да се изправя и да попълзява, не му се седи много на едно място. Вече, ако наистина не може да седи, бих се притеснила сигурно.

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 14:23 от abs

# 258
А като го носиш на ръце/ т.е с едната ръка /подпираш ли му гърба постоянно или е стабилен и другата ти ръка е свободна?
С играчки заиграва ли се?Седнал или подпрян?

# 259
И моят син не иска да стои седнал,постоянно се свлича сам,просто като залитне леко и се тупва,никакво съпротивление.  ooooh! Най-обича да стои по корем и да се въргаля,като магаре . Не знам и аз мързел ли е ,какво... newsm78

# 260
desitkata77 по принцип го придържам понеже е много шавлив и постоянно се чекне,обръща,а и си тежи -9,900кг. е в момента. Като го подпра с възглавници,задължително трябва да го занимавам и да ангажирам вниманието му,за да остане и малко време в тази поза...Просто имам чувството,че не му е удобно и не му харесва така да стои,а как ще се научи след като изобщо не застава така?
pancake _86 вашият младеж на колко е?И той може да стои и не иска,или не може?

# 261
  • София
А защо е нужно да го подпираш с възглавници, ако просто го сложиш седнал на пода - какво? За мен си е за консултация ако на 8 месеца не може да седи стабилно самостоятелно.

# 262
desitkata77 по принцип го придържам понеже е много шавлив и постоянно се чекне,обръща,а и си тежи -9,900кг. е в момента. Като го подпра с възглавници,задължително трябва да го занимавам и да ангажирам вниманието му,за да остане и малко време в тази поза...Просто имам чувството,че не му е удобно и не му харесва така да стои,а как ще се научи след като изобщо не застава така?
pancake _86 вашият младеж на колко е?И той може да стои и не иска,или не може?
Може да стои,просто не иска,сам се килва,за да се търкаля и да пълзи.Иначе може,стои си стабилно,но залитне ли на някъде,доброволно се тупва. Как да го оставя на земята,с каска трябва. Иначе и мен ме притеснява,че не се изправя седнал сам от легнало положение,а е вече на 9 мес. и половина. Явно килцата си казват думата.

# 263
  • Шумен
Михаела доста късно се научи да сяда с набиране, може би около 10-11 м. някъде и то след стабилен тренинг в количката. Месеци преди това си намери начин с много извивания и избутвания от поза корем да сяда (на 8 м.), постепенно го усъвършенства това сядане така и не искаше и да чуе за друг начин, но в количката вързана нямаше начин да се обърне и трябваше и така да пробва. Вали пробва нейния начин (доста я копираше), но скоро откри по-лесното набиране и сядане. В интерес на истината и двете не искаха да си седят на дупетата преди да се научат сами да сядат, а можеха от близо 2 м. да седят.

# 264
Никога не съм я подпирала да стои седнала. Първо се научи да стои във поза за пълзене и така се научи и да сяда. Просто го остави сам да се научи. Ще се търкаля и ще започне да експериментира Wink

# 265
Бебето ми е на 20 дни и попринцип не спи много по час два максимум и се буди и чака да яде, но днес вече спи 5,6 часа непробудно даже храненето проспа не разбра че е ял не мога да го събудя Sad и се притеснявам. Иначе си диша нормално даже се усмихваше както всеки път след ядене. Чудех се дали не е защото днес го извеждахме за пръв път за десет минути и после бяхме на лекар дали има нещо общо със дългото спане? Да се притеснявам ли?

# 266
Аз познавам момиченца,които на 9 месеца ги държаха за гръбчетата,като ги носят.Основно лежаха или подпрени.После проходиха на около 1.6г.При тях това си бяха признаци на изоставане.Понеже ги виждах,като ги гледа баба им те нямаха напредък със седмици.Едва ли е това при вас.

# 267
Бебето ми е на 20 дни и попринцип не спи много по час два максимум и се буди и чака да яде, но днес вече спи 5,6 часа непробудно даже храненето проспа не разбра че е ял не мога да го събудя Sad и се притеснявам. Иначе си диша нормално даже се усмихваше както всеки път след ядене. Чудех се дали не е защото днес го извеждахме за пръв път за десет минути и после бяхме на лекар дали има нещо общо със дългото спане? Да се притеснявам ли?
Вероятно се е изморило. Особено ако е плакало повечко на консултацията. Събуди и нахрани детето. Новородено не е хубаво да не се храни 6 часа. Няма страшно Wink

# 268
Здравейте.Изписаха на малкия ксимебак след като ден и половина беше отпаднал с висока температура и повърна няколко пъти на фонтан.Оказа се възпалено гърло.Лекарката каза ако няма подобрение до два дни да се обадим. Само не я питах колко дни да го давам,все пак е антибиотик,докато отшумят симптомите ли? Прочетох,че антибиотик се дава минимум пет дни.

# 269
  • Berlin
Виж си рецептата, а ако не пише, й се обади. Няма как да ти кажем колко дни се дава антибиотик. А и да кажем, не трябва да го приемаш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт