Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 491
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Скок и аз в новата темичка.Simple Smile
И ние сутринта забравихме, само че шишето с водата, но съм забелязала, че училището не ги оставя жадни и малко го давам лежерно, че няма да ни се карат.
Моя син пък вчера го заболяло ушето и чак като видял баща си, се разплакал. Не е знаел как да каже на учителките и си стоял мълчаливо сам с болката. В къщи плака на воля, милия.

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 12:46 от dmm

# 46
  • Пазарджик/Лондон
И аз да се запиша в новата тема  bowuu.

Miss Fine, много обичам да правя торти ( още повече обичам да ги хапвам Joy) та те разбирам - да превърнеш нещо , което ти харесва в професия , е супер Hug. Така че проучи нещата и приятно тортоправене  bouquet.

Гледам коментирате 50-те нюанса - не съм чела книгата, но филма смятам да гледам - заради Джейми и заради шума, който се вдига. На мен Дакота Джонсън ми харесва на снимки, но ще се изкажа окончателно като я видя в движение.

И сега един въпрос - издирвам курс по английски за голямата ми дъщеря, да е някъде наблизо (SW London, Balham). Ползвах Гугъл, но най- скорошният курс , който открих, започва през средата на април, а на мен ми се иска да започне възможно най- рано. Много хубаво пише на английски, но не може да се отпусне да говори. Малката оправи този проблем, защото ходи на у-ще, ама на голямата й е трудно - то тя няма контакти, няма с кой да говори, предимно в къщи си стои и затова не напредва с езика. Та така, дано изскочи нещо, че много й е скучно Sad.

Хубав ден ви желая   bouquet!

# 47
Винаги ми е много тъжно като чуя за загубата на дете, родено или не.

Ljoli, не се отчайвайте още. Ние също опитвахме дълго време, дори кандидатствахме за инфитро и взех, че забременях.

МГМ, аз съм от тези, които почти всекидневно имат главоболие. Много съм доволна от тези хапчета (вземам две): http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=261266435

Miss Fine, хич не се подценявай. Аз миналата година взех торта за рождения ден на малката от препоръчана сладкарка. Бях ужасно разочарована. На вкус беше ок, но украсата, все едно аз съм я правила, по грозно нещо не бях виждала. А твоите са супер красиви. Тази година мисля от теб да поръчам Simple Smile Ето какво Гугъл ми каза за твоя бизнес:
Скрит текст:
"Тhe first thing you need to do is contact your local environmental health officer and register with them. Every area is different, some simply require you to register your details with them as cakes are considered low risk, many will want to do an inspection, and there may be some small changes you need to make to your home kitchen or way of working before you can begin. You need to register 28 days before you start trading. You will need to do a basic food hygiene certificate, you can do this at a local college, or many places now offer online courses for £20-30, it only takes a couple of hours. The only other thing you must do is to register with the inland revenue as self employed, even if it's only going to be part time in addition to your main job.
You may wish to consider insurance in case of damage to equipment, loss of earnings etc, although this isn't a legal requirement. You will need to check with your home insurance provider that running a business from home won't void that insurance. If you plan on offering a delivery service you will need to add business use to your car insurance, and if you plan on selling at markets, fairs etc you will need public liablity insurance.
Hope this helps, good luck with your venture and my biggest piece of advice would be to properly work out ALL of your costs BEFORE you begin, and don't forget to include a realistic amount for your time. If you are on facebook, check out the cake forum - a friendly group of uk bakers who are all happy to help each other." от http://www.cakecentral.com/t/729915/selling-cakes-from-home-kitc … in-the-uk-legally

Сайта на местната агенция регулираща бизнеса с храни: http://www.food.gov.uk/business-industry/caterers/startingup
Успех Simple Smile

# 48
  varnagirl Много ти благодаря, аз го четох това, но пак не ми се говори в цифри  Mr. Green Ще проуча по подробно  Hug

аз и сега имам запитвания за толкова, но често отказвам, защото за без пари не ми се прекарва свободното време в кухнята.
А защо не вземаш от сега пари, които да покриват не само разходите по продуктите,а и за труд? Масово при ръчното производство цената се образува от ст-стта на вложените материали+50% за труд. Каквото и да предприемеш, ти пожелавам успех!
   Еми защото е от приятели основно и някак си ме е срам. За материалите понякога взимам пари, но те хората си мислят, че една торта струва 20 паунда и са си я платили, а реално понякога съм дала повече и от 20 паунда за материали. Искам да ми е всичко легално, да ми е бизнес, да си сложа по реалистични цени и който иска да яде, който не, довиждане. Аз все още се и уча, всяка торта за мен е нещо ново, та в момента ги правя като експерименти по-скоро.

Благодаря много за подкрепата на всички  Hug

# 49
Miss Fine, таксите са като на всеки едноличен търговец. Всяка община има известна доза автономност. Най-добре се свържи с вашата местна община, изрази намерението си и ги питай какво да правиш, с кого да се свържеш, трябва ли да ти издадат специално разрешително, ще струва ли пари и колко? А относно рекламата аз всичко местно намирам от фейсбук групите и от уста на уста. Пуснеш ли тема с картинки в местната маменска група веднага ще набереш клиентела, че няма и да им насмогнеш Simple Smile

# 50
Аелис, може в Learndirect да проверите какво организират. В SW16 видях, че има във вашия район . В нашия предлагат съвсем кратки курове през 2 седмици, датите на сайта не се обявяват. Правят се дискусии, презентации, но като цяло пак е малко говоренето.

Miss Fine, без да съм виждала тортите ти почнах да се облизвам. Успех!

# 51
Привет! Едвам насмогнах да изчета всичко... големи дебати! Simple Smile
Успех на всички- с бебеправенето, с търсенето на работа, с откриването на време за почивка и каквото още си пожелаете!!!
На тези, които планират да идват насам- въоръжете се с много търпение и "наколенки" - защото има много непредвидени падания в началото, какъвто и оптимист да е човек.
Станаха 4 месеца, откакто съм тук. Дори и да знаех какво ми предстои преди да дойда... пак бих направила тази крачка (основно заради любимия)... Simple Smile все живея с мисълта, че нещата ще се получат... макар и с цената на много време и т.н....
  bouquet

# 52
  • До хладилника, който обичам
Аелис, защо не кандидатства да стане доброволка към някоя организация или charity? Ще трупа опит и познания за езика.

# 53
  • UK
Аелис, на колко години е дъщеря ти? Предполагам че е над 18, щом не ходи на училище. Предложи й да се регистрира в Meetup.com и да си намери групи, с които да излиза, дори да мълчи в началото, все ще се отпусне да говори в един момент. Курс според мен не й е необходим, щом пише добре, по скоро излизане с хора ми се струва, че е по добрия вариант. Simple Smile

Благодаря за предложенията за болкоуспокояващи Simple Smile

# 54
За обезболяващите - аз ползвам neurofen.
Miss Fine - как свършва третата книга? Има ли хепи енд? Аз се опитах че прочета първата но така и не успях. Филмът няма да гледам. Докато четях книгата се смях на глас на секс сцените.

# 55
  • Пазарджик/Лондон
Блу, благодаря   bouquet!

Бу, това е идея, въобще не ми беше хрумнало, благодаря  bouquet!  

Малката Госпожица Мърморана, на 19 е - ще й кажа да се регистрира ако иска, наистина е важно за нея да общува на английски, много ти благодаря за идеята Hug.

# 56
  • UK

Miss Fine, хич не се подценявай. Аз миналата година взех торта за рождения ден на малката от препоръчана сладкарка. Бях ужасно разочарована. На вкус беше ок, но украсата, все едно аз съм я правила, по грозно нещо не бях виждала

Ха ха, тези торти приличат на моите  Joy
 Льоли, според мен много мислиш за бебе-правенето и се стресираш. Предполагам, че всеки месец броиш дните и чакаш. Дай го по-лежерно, тренирай си, ти си знаеш за мазнините и вит Д и как да се храниш  Wink .....и ще се получи  Heart Eyes

# 57
Скок и аз в новата темичка.Simple Smile
И ние сутринта забравихме, само че шишето с водата, но съм забелязала, че училището не ги оставя жадни и малко го давам лежерно, че няма да ни се карат.
Моя син пък вчера го заболяло ушето и чак като видял баща си, се разплакал. Не е знаел как да каже на учителките и си стоял мълчаливо сам с болката. В къщи плака на воля, милия.

Ох, милото то. Sad Как пък учителките не са забелязали, че нещо не е наред?! Дано се оправи по-бързо, че болка в ухото е нещо много неприятно.

А за забравянето на разни неща за училище - ами, случва се, не е края на света, все пак. Това се опитвам и аз да му обясня на моя син, но той е толкова наплашен (не мога да си обясня защо), ако нещо не е както е казала учителката или "по правилата". Много се стресира дори при намек, че може нещо да не направи както трябва и от една страна, добре - послушен и изпълнителен е, ама чак пък толкова навътре не трябва да взема нещата. Засега нямам успех да го убедя да се поотпусне малко Sad.

# 58
  • На острова
За запис и аз ще споделя, че моят хубавец си донесе Week's star award, което е хубаво нали, но още по-хубава е причината: for solving conflicts in a mature manner. Две момчета се скарали, заради играчка и той ги разтървал и взел играчката и я сложил на някакъв шкаф отгоре. Става ти мило някак си, прекрасните моменти на родителството  Heart Eyes

Ljoli, отпусни се и мисли за работа, разходки, чети. Имам познати - 14 години опитваха за бебе, мания, фикс идея.. Накрая се примириха с идеята, че няма да имат собствено, осиновиха момченце и на следващата година тя забременя нормално и роди момиченце. Така ме всичко идва от нагласата  Hug

# 59
Явно сме в сезона на родитеските срещи. Малкият имаше в понеделник - похвалиха го много по всички предмети, но най- големи бяха суперлативите по математика. Казаха че работи на ниво 6+ (4 е националното ниво за тази възраст) и няма как да му дават задачи на по-високо ниво, че децата идват да го питат ако имат проблем и т.н.  Учителят каза,че Антон му е припомнил защо е избрал Тази професия  и колко възнаграждаващо е да преподаваш на такова дете.
За капак една девойка го покани да ходят заедно на танците в петък.
На баткото родителската беше във вторник и аз доста се притеснявах,  защото в голямото училище нещата са много по- сериозни. Всички го похвалиха, в челната група на класа е . По физика учителят каза че по- добри резултати просто няма как да изкара и че работи на най- високото възможно ниво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт