Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 297
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Таничка, както са писали момичетата на юг, логично е по-топло.

Наистина е по-добре мъжът ти първо да си намери работа и после да заминете. Иначе с какви доходи ще живеете? Само наема на къща плащаш наем + депозит от 1 наем или наем и половина. Отделно ако нямате сметка в банката и нямате доходи, трудно ще наемете къща  Rolling Eyes.

За да се ориентираш за цените на наемите гледай линка от първата страница за наемите и виж по градове и райони колко струва примерно една и съща къща в различнми градове.

# 571
Предстои ни полет  до Лондон с wizz air. Някой може ли да сподели на колко общо багаж имаме право и дали отварят куфарите на лондонското летище Лутън,най-вече краде ли се,понеже ще си сложа около 7-8 парфюма.

# 572
На сайта на уиз е написано прекрасно Laughing https://wizzair.com/bg-BG/useful_information/baggage
 салонен багаж малък безплатен до определени размери
 салонен багаж голям, пак до определени размери, платен
 имаш право само на един салонен багаж обаче
 голям чекиран багаж, заплаща се според продължителността на полета и активността на сезона, до 32 кг куфар, до 6 куфара на човек

# 573
Тук в Hampshire на мен много ми харесва, и климат, и работа има, само малко скъпички наемите където аз живея, но пък и аз не исках в голям град като Southampton, исках по - малко градче, но пак да съм наблизо до големия град. Тук наемите за жилища (ако не искаш да живееш в Southampton, където е сравнително по - евтино) са от 600 нагоре за апартамент или къща с една с спалня, необзаведено, и това преди сметки и всичко останало. За някои градчета като Romsey, където бяхме, или Winchester!, е много по - скъпо. Но това е така, защото това са прекрасни места за семейства с деца, строят много нови къщи сега и всичко вече е почти разпродадено. Иначе заплатите не компенсират наемите със сигурност  Whistling поне аз с такова впечатление съм останала, но не бих се преместила, много ми харесва тук.
Близо сме и до Bournemouth, миналото лято ходехме на плаж, близо сме и до Devon, където е сестра ми, и до Лондон, и до Бристол, където е брат ми... изобщо прекрасна локация!

Момичета, вие спортувате ли? По коледните празници, когато бяхме с приятеля ми на гости на техните за 2 дни - те живеят на 10 минути от нас, ама ние решихме нали ако ще пийваме да поостанем  Laughing останахме 12 ДНИ, и беше ядене и пиене.... и после до февруари все се оплаквах - огледалата в къщи много дебела ме правят, кантара не показва точно, пералнята ми прави дрехите малки....  Rolling Eyes И накрая взех че започнах да спортувам, тичам си от време на време, понеже точно до нас има голям парк, но най - вече наблягам на аеробика в къщи. Много ми помогна, определено стопих коледното коремче и пак съм си стария размер, и целулита замина, много се радвам че посрещам пролетта във форма!  jump

# 574
  • оттам, откъдето започва България
Предстои ни полет  до Лондон с wizz air. Някой може ли да сподели на колко общо багаж имаме право и дали отварят куфарите на лондонското летище Лутън,най-вече краде ли се,понеже ще си сложа около 7-8 парфюма.
Миналия месец летяхме с тях. Всеки може да носи ръчен багаж до 10 кг. с определените в билета размери, който е безплатен. На мен ми се наложи да да си сложа дамската чанта в ръчния багаж. Чекираният багаж е до 32 кг. Никой не ни е проверявал нито на Летище София, нито на Летище Лутън. Нищо не ни е откраднато.

# 575
+1 с поста на Дидка Питка.
ММ беше взел 5 стека цигари, няма проблем, багажа му беше непокътнат.

# 576
Момичета, вие спортувате ли? По коледните празници, когато бяхме с приятеля ми на гости на техните за 2 дни - те живеят на 10 минути от нас, ама ние решихме нали ако ще пийваме да поостанем  Laughing останахме 12 ДНИ, и беше ядене и пиене.... и после до февруари все се оплаквах - огледалата в къщи много дебела ме правят, кантара не показва точно, пералнята ми прави дрехите малки....  Rolling Eyes И накрая взех че започнах да спортувам, тичам си от време на време, понеже точно до нас има голям парк, но най - вече наблягам на аеробика в къщи. Много ми помогна, определено стопих коледното коремче и пак съм си стария размер, и целулита замина, много се радвам че посрещам пролетта във форма!  jump
Аз нямам самодисциплината у дома да спортувам. А много ми липсва спорта. Реших есента да се връщам в залата - ММ започна да работи всяка събота и съответно няма кой да гледа малкия. Сега намерих една аеробика в близост и планувам от другата седмица да я посещавам, че определено имам още малко коремче след раждането за стопяване, което стои ужасно на клечковидните ми размери Sad

*Таничка*, аз като проучвах останах с впечатление, че на север всичко е по-евтино. Има минимална разлика в цените на детските грижи и заплатите(за професиите, които ме интересуват). По-скоро при мен други критерии надделяха в избора. Всеки град има сайт с всевъзможна информация, прегледай също сайтовете за имоти, сайтовете за детегледачки, има много сайтове със заплати по професии и райони, за безработицата..... за всичко има доволно информация.

# 577
Благодаря ,дами Hug  bouquet Отзивчиви и добронамерени отговори на подобни въпроси рядко се получават.Страхотни сте  bouquet

# 578
  • До хладилника, който обичам
МГМ, браво за работата Grinning дано всичко се нареди добре и да се сработите лесно, да оправиш магазина Simple Smile
Защо не провериш цените за ремонта на лаптопа в България? Може с транспорт по превозвачи до там и обратно + ремонта да излезе по-малко. Или някой 'разбирач' българин в Лондон, в голямата група редовно казват това или онова име някой като пита за ремонт на техника?

# 579
Не мисля че ремонт в Бг би излязъл по евтино, като сложиш и времето за пътя и пратката и лаптопа, които си тежи...Моят лаптоп се сучпи, изобщо не мисля да го оправям, няма смисъл просто, сега ще му оправят едно, след три месеца ще се сучпи друго...и ето ти един нов лаптоп. Аз не бих го поправила. Смартфон също, това е техника, която се развива много бързо, за мен не си струва.

# 580
  • UK
На мен така хубаво ми "оправиха" лаптопа тук за 110 паунда, че ми го върнаха в по-неработещо състояние от преди и с красива нова драскотина на лъскавия капак. Ремонтите тук са скъпи, но за сметка на това - некачествени. За тези пари бих си взела един таблет, при положение, че ползвам лаптопа за сърфиране в Интернет предимно и за нищо по-сложно, а за ремонта бих изчакала следващото прибране в БГ.

# 581
  • На острова
Julie, хахаха, бях сигурна какво ще видя като натисна линка на Теско  Joy Аз ям от същата поредица, ама едно бисквитено Bourbon. Мъжът ми днес ми вика, че съм ядяла по едно на ден  Embarassed Което не е истина, но е факт, че се бях заредила с 3 броя в шкафа. Но край, това ще ми в последното бурканче  Crossing Arms  Иначе тъкмо си погледнах телефона и видях, че за днес съм надминала дневната си доза движение - 10 700 стъпки съм направила.

Днес си бях взела почивен ден и ходих на първия си скул трип с малкия. Понеже са ресепшън, тоест малки, и съотношението е две деца на родител. Верно е, че сега съм като разкапана, но иначе беше доста добре. Беше приятно с децата, изкарахме страхотно. А съм благодарна и че фирмата ми е с изцяло разбрани хора и няма проблем да си участвам в училищните мероприятия.

# 582
таничка аз сега видях че си от Бургас. На мен така ми липсва, че го намирам за много по привлекателен и с прекрасен климат. Напълно те разбирам че си объркана, и затова ти казах реда по който се върви обикновено. Първо се намира работата, защото е трудно, когато е първа работа в Англия, а и не само. И след това търсиш квартира близо до работата. За детските градини не е толкова важно, но е много важно да живееш близо до хубаво училище. Децата тръгват на 4 години а се подават документи предната година така че съвсем не е рано да мислиш и за това. Наемите на къщи около училищата са по скъпи. Случвало ми се е на една и съща улица да има голяма разлика в цените само защото едната къща попада в едно училище, а другата в друго. Заплатите сигурно има разлика, но примерно мъжът ми в момента работи извън Лондон, но офиса им се мести в центъра на Лондон. Заплатите ще си останат същите. Трудно е да прецениш без да си тук къде ти харесва да живееш. Затова идвате започвате да разглеждате и усещате. Зависи и какъв тип хора сте и какво харесвате. Спокойствието и тишината на малките градчета или забързаното пъстро ежедневие (което за някой хора е кошмар) на Лондон и другите големи градове. Успех каквото и да решите.
Нещо по конкретно ако искаш, ние живеем в Berkshire, климата ми харесва, училищата също, съвсем близо до Reading и на 1 час път с кола до Лондон. Наемите са по-скъпи от на север обаче. На мен ми харесва но не мога да сравнявам тъй като не сме живяли другаде.

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 20:39 от trollipen

# 583
Julie, хахаха, бях сигурна какво ще видя като натисна линка на Теско  Joy Аз ям от същата поредица, ама едно бисквитено Bourbon. Мъжът ми днес ми вика, че съм ядяла по едно на ден  Embarassed Което не е истина, но е факт, че се бях заредила с 3 броя в шкафа. Но край, това ще ми в последното бурканче  Crossing Arms  Иначе тъкмо си погледнах телефона и видях, че за днес съм надминала дневната си доза движение - 10 700 стъпки съм направила.

Ние го ядем две от събота насам. Има още малко на дъното  Blush
Какво приложение ползваш? Ще взема и аз да си дръпна едно.

# 584
  • Манчестър

Ние го ядем две от събота насам. Има още малко на дъното  Blush
Какво приложение ползваш? Ще взема и аз да си дръпна едно.

И аз го искам приложението.....много ходене ми се очертава другата седмица и ще е хубаво да го замеря.

Общи условия

Активация на акаунт