Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 501
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Мерси Svetlili. И аз си го обяснявам с усвояване на едни пари.
От банката са ми пратили някаква бланка да описвам къде се осигурявам. Нямам представа какво да пиша - имам граждански договори в Бг и не знам как да ги опиша. Къде мога да намеря tax advisor?

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 20:13 от М@я

# 76
  • Манчестър
Мерси Svetlili. И аз си го обяснявам с усвояване на едни пари.
От банката са ми пратили някаква бланка да описвам къде се осигурявам. Нямам представа какво да пиша - имам граждански договори в Бг и не знам как да ги опиша. Къде мога да намеря tax advisor?

По какъв повод банката ти иска това инфо?

# 77
Пише, че са задължени да я искат и да я предоставят на HMRC ако им я поискат. Помислих си, че е редовна практика  newsm78

# 78
  • Манчестър
Пише, че са задължени да я искат и да я предоставят на HMRC ако им я поискат. Помислих си, че е редовна практика  newsm78

Дай ако обичаш един линк да видим за какво става дума?не съм чула за такава практика досега. Задължение на банката е да те репортне на HMRC ако смятат, че переш пари или имат съмнения за нередност.
За пръв път чувам ,че е задължително.

Ти employee li si или self employed?

# 79
Успокоявам се, че по-добре така и да му обръщат допълнително внимание, вместо да го оставят сам да се мъчи да догони останалите, но не ми е приятно

В някои общини нямат специални програми за децата с първи език, различен от английския и се налага децата да бъдат записвани като SEN, за да им се осигури достъп до програма, различна от тази на всички останали деца.
Това не рефлектира по никакъв негативен начин върху детето, напротив, дава им много повече възможности да се обучават в малки групи, индивидуален подход и подходящи материали.
SEN не е клеймо и не затваря врати за бъдещето обучение. Не се притеснявай  Peace

Не че е моето дете, но той като цяло за своите почти 5 години, се държи много мъжки и плаче, когато наистина нещо много го боли. А учителките са видяли като се е разплакал и веднага са се поинтересували какво се е случило...

За съжаление, учителките не могат да направят повече от това да предложат комфорт и да ви се обадят по телефона, ако може да вземете малчугана.

По този повод да си кажа, че ми се е паднал сигурно най-ревливия клас. Реве се по много и за всичко!  Crazy

Имам колежка, англичанка, мюсюлманка, ВЛЮБЕНА в Нина Добрев (а).

Аз познавам Нина. Ще и препратя кореспонденцията  Peace

# 80
Тук съм за красота само. Имам NIN, но още не работя. Мъжът ми превежда пари всяка седмица, но пише  food за основание, а и не са толкова големи суми, нищо съмнително няма.
цък и цък
zlatnata tolumba благодаря!  Hug

# 81
Моята фризьорка се премести от Бургас в Maidenhead.
Заради нея пътувах от София до Бургас всеки месец.
Сега ми е доста солено с ферибота от Дъблин.  Sad
Ако някоя от вас се интересува, пишете ми на ЛС.
Ще се радвам да помогна.  Hug

SEN отваря врати, а не затваря! При нас в училище има Primary Language Support Teacher и големия ми син се възползва от неговата помощ, но за малкия ми син, 5 г след това, нямаше тази опция заради орязване на бюджета.

# 82
Нeм, моля те, сподели координати. Ще ми е полезно!
И благодаря за споделеното за SEN. Аз май съм наплашена от слагането на етикети на децата в Бг.

# 83
  • София
Не че е моето дете, но той като цяло за своите почти 5 години, се държи много мъжки и плаче, когато наистина нещо много го боли. А учителките са видяли като се е разплакал и веднага са се поинтересували какво се е случило...
За съжаление, учителките не могат да направят повече от това да предложат комфорт и да ви се обадят по телефона, ако може да вземете малчугана.
О, аз не съм очаквала друго. Съжалявам, ако грешно съм разбрана
Мъжът ми взимайки малчугана, вижда насълзените му очи и при въпрос "защо така", малкия се отприщва. Учителките го виждат ревящ и са излезли притеснени да разберат какво става. Дори са били много внимателни според ММ, в което не се съмнявам, че е така.
Много благодаря за включването и разяснението! bouquet Значи правилно учих малкия, че ако днес не му е добре да им каже: обадете се на мама
Още веднъж - thanks!

# 84
Гледате ли Chanel 5? newsm78

# 85
# 86
  • ENGLAND

Най-голямото начално училище във Великобритания- и две българчета като главни герои.

# 87
Аха. Видях го в програмата. Утре вече ще го търся за гледане.

# 88
  • UK
Как се казва предаването?
И коя е Нина Добрев?😌 Явно наистина съм изостанала с българската действителност.....

# 89
Как се казва предаването?
И коя е Нина Добрев?😌 Явно наистина съм изостанала с българската действителност.....

Актриса, която няма нищо общо с българската действителност, освен факта, че е от БГ произход   Wink
THe Vampire diaries  или Дневниците на вампира ...

Общи условия

Активация на акаунт