Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 507
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Ау, толумбата какви познати имала Simple Smile

Срам не срам ще си призная, че това ми е един от любимите сериали  Embarassed. Всяка седмица го гледам, независимо колко съм заета, все намирам време Simple Smile Прати и много поздрави от мен, наистина е страхотна актриса и много чаровно момиче. Аз съм team Elena + Damon.

# 91
  • Манчестър
Тук съм за красота само. Имам NIN, но още не работя. Мъжът ми превежда пари всяка седмица, но пише  food за основание, а и не са толкова големи суми, нищо съмнително няма.
цък и цък
zlatnata tolumba благодаря!  Hug

Направих един рисърч и наистина има такава регулация от Юни миналата година. Целта е да се установи резиденцията на account holder и къде ще е liable for income tax, отнася се основно за инвеститори.
Не знам защо са ти го пратили на теб, но вероятно защото имаш постъпления по сметката , който е очевидно за частни преводи, а не от employment or self - employment contract.

Попълни това и им го върни, ще докажеш ,че си повече от 183 дни в годината в УК и тука ще си liable за income tax.

# 92
Здравейте момичета   bouquet Да са ви честити всички празници - кой каквото празнува!
Нахлувам в темата с въпрос относно начина на решаване на текстови задачи по математика. Сина ми е 5-та година/учи тук от 4-та година/. С миналогодишната госпожа сме нямали проблем - малкия умножаваше и делеше по начина от бг., но тази година имаме проблем - госпожата отказа категорично детето да смята по "нашия" начин - та научихме деление и умножение и по "тукашния" начин. Обаче не успявам да открия "тукашния" начин на решаване на текстови задачи - малкия ги решава с "Х"...Нямаме проблем с нивата - с най-високо ниво е в класа, но госпожата не приема "нашия" начин на решаване...Молбата ми е - ако знаете къде мога да видя, прочета, защото когато говоря с госпожата, тя основно хвали, но има едно "НО" и тя поема ангажимента да го научи, но детето явно не схваща, изнервя се, по му е лесно да си реши задачата както си знае, или тотално да отказва да решава в училище...

# 93
Добро утро, дами. Аз да споделя моя опит с фризьорите. Понаплашена от коментарите тук не смеех да отида на фризьор, но накрая не се търпях и вече сама щях да се офъкам, затова си записах час в един от салоните при нас. Ми като цяло съм доволна. Исках прическа bob и добре ме пострига момъка. Имам леки забележки, но няма да издребнявам, все пак сме си на село, един вид. Не е като да живеем в Лондон  Laughing

Та доволна съм, съчетано с първото ми женско парти откакто сме тук и чудната вечер, която си прекарах, започвам една много доволна събота  Sunglasses

# 94
  • Манчестър
Здравейте момичета   bouquet Да са ви честити всички празници - кой каквото празнува!
Нахлувам в темата с въпрос относно начина на решаване на текстови задачи по математика. Сина ми е 5-та година/учи тук от 4-та година/. С миналогодишната госпожа сме нямали проблем - малкия умножаваше и делеше по начина от бг., но тази година имаме проблем - госпожата отказа категорично детето да смята по "нашия" начин - та научихме деление и умножение и по "тукашния" начин. Обаче не успявам да открия "тукашния" начин на решаване на текстови задачи - малкия ги решава с "Х"...Нямаме проблем с нивата - с най-високо ниво е в класа, но госпожата не приема "нашия" начин на решаване...Молбата ми е - ако знаете къде мога да видя, прочета, защото когато говоря с госпожата, тя основно хвали, но има едно "НО" и тя поема ангажимента да го научи, но детето явно не схваща, изнервя се, по му е лесно да си реши задачата както си знае, или тотално да отказва да решава в училище...

Здрасти

Какво точно имаш предвид под нашия и тукашния начин. Моя син е Y5 знам, но нямам идея какъв е нашия начин.

# 95
Аве предполагам знаеш за различния начин на деление и умножение - чисто технически, като изписване, а не като краен резултат - резултата е еднакъв. Та - текстовите задачи малкия ги решава с "Х", а доколкото разбрах - в училище не изписват с "Х".
Примерно - тук деление изписват така
Скрит текст:
Нашето е
Скрит текст:

# 96
  • Манчестър
И аз това си помислих,че имаш предвид. Вярно е ,че резултата е един и същ ама и техния начин го намирам за много complicated. Отне ми време да го разбера. Все пак смятам,че трябва да го прави както е в тукашнотомучилище,защото на изпитате им ще гледат и това.
Вярно е, че е много трудно от БГ начин да превключиш на този,ама май няма много опции. Grinning

# 97
Аве това го усвои и няма проблем - проблема е - как се изписват текстовите задачи с неизвестно? Той ги изписва с "Х"...В смисъл как се решават текстови задачи с неизвестно? Примерно
Скрит текст:
"Купихме 2 вида бисквити - единия вид са обикновенни, а другия-шоколадови. Шоколадовите са с 10р. по-скъпи от обикновенните. Купихме по два пакета от вид. За да ги закупим дадохме 1£." Та тази задача я решава с "Х"за неизвестното - въпроса ми е - как ще се изпише, ако не се използва "Х"

# 98
Много благодаря Ave!

# 99
  • някъде в орбита...
isolda1, звучи много добре как се е развила седмицата Peace Wink

Ladybird_, съжалявам че не мога да помогна - и до ден днешен не схващам методите за решаване тук. А не е като да ми е чужда математиката Blush

С кого си говорехме за мюзикъла Котките тук преди няколко теми? На мен ми хареса, на мъжа също. Не е най-доброто, на което съм била, но определено беше готина вечер Blush На доста познати обаче хич не им е харесало, незнам защо, та ако някой тук мисли да ходи за първи път да гледа Котките, да има едно наум че не е за всеки вкус Peace

# 100
  • UK
Котките, в които сега участва Никол Шерцингер ли? Аз мислех да взимам билети...
Изолда, звучиш ми далеч по-добре от преди 2 седмици Wink А на една жена като е с прическа, направо й порастват криле. Аз например като съм с гадна коса и цял ден съм в кофти настроение.

# 101
  • някъде в орбита...
Ljoli, да, за същите котки. Само дето Никол не игра точно на датата на нашата годишнина, а ми се искаше да я видя - има страхотен глас (нищо че не я харесвам като визия).

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 18:15 от InaV

# 102
Аз например като съм с гадна коса и цял ден съм в кофти настроение.

Лошата прическа не ми разваля чак настроението за деня, но хубава прическа определено ми оправя деня. Най-редовно навремето след раздяла се лекувах с глезене при фризьора. Бая пари пръсках за косата си  Laughing.

# 103
  • UK
Ох, аз сега бая пари пръснах в един салон за кола-маска и маникюр, но не ми се досвидяха - имах нужда като морална подкрепа. И може да не празнувам днес, но съм с толкова як светивалентински лак, че чак ми стана празнично, а след малко мисля да ми стане и винено  Sunglasses

Ljoli, да, за същите котки. Само дето Никол не игра точно на датата на нашата годишнина, а ми се искаше да я видя - има страхотен глас (нищо че не я харесвам като визия).

Аз пък обратното - не мисля, че има кой знае какъв глас, но ми харесва външно  Grinning
И ние имахме годишнина началото на месеца, ама кой да помни. Големи антиромантици сме.

# 104
  • ENGLAND
Аве това го усвои и няма проблем - проблема е - как се изписват текстовите задачи с неизвестно? Той ги изписва с "Х"...В смисъл как се решават текстови задачи с неизвестно? Примерно
Скрит текст:
"Купихме 2 вида бисквити - единия вид са обикновенни, а другия-шоколадови. Шоколадовите са с 10р. по-скъпи от обикновенните. Купихме по два пакета от вид. За да ги закупим дадохме 1£." Та тази задача я решава с "Х"за неизвестното - въпроса ми е - как ще се изпише, ако не се използва "Х"

Тук няма изписване на текстовите задачи както в България, но и в началното училище не се използва х за неизвестно. Когато имат такива задачи ( солвиг проблем) пише се отговора направо и отдолу се показва пътя по който са получили отговора, позволено е хаотично записване, важно е да се разбере как детето е получило отговора, няма записване като неизвестно.
А за делението, по новите инструкции може да дели по който си начин иска, важно е да е разбираемо за детето и учителя. Същото е и с другите действия. Само дето често учителя си иска каквото си знае, макар за детето да е по-лесен друг начин, доста учители трудно се приспособяват към новите условия.
А задачата от примера, надявам се не е от някое домашно, че е доста объркана. Моята дъщеря е У5, та следя какво и как учат. Аз съм начален учител също, но работя в EYFS. Ако нещо друго те интересува пиши на лични.

Общи условия

Активация на акаунт