Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 715
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
  • До хладилника, който обичам
Според мен системата за майчинство, особено във вида си, в който е от 2009 насам (с 410 дни 90% платено), е едно от малкото положителни неща и що-годе уредени, от социалната сфера в България.

# 301
  • Бургас
да, горе долу е така и пак си има минуси...примерно как изведнъж скачаш от високо майчинство на 340лв за втората година (особено ако съпруга ти е безработен...)

# 302
да, горе долу е така и пак си има минуси...примерно как изведнъж скачаш от високо майчинство на 340лв за втората година (особено ако съпруга ти е безработен...)
  То тука с бебе на 6 месеца да видиш колко е хубаво като ти свърши майчинството, особедно ако съпруга ти е безработен...Не виждам смисъла на целия разговор. И двете системи си имат плюсове и минуси, няма какво да ги предъфкваме. Всеки си решава как иска да живее и кое му изнася и колко може да се справи с цялата ситуация.

# 303
...Ако да, то тогава със сигурност знаете, че животът извън граница не е само цветя и рози, а самотните нощи са повече от реалност. Истина е, че в чужбина може да се постигне много, наистина служителите в институциите могат да се държат нормално и наистина транспортните средства пристигат навреме.

По-голямата истина е обаче, че за всичко това, за този „по-добър“ живот, се плаща, а цената му изобщо не е малка. Плаща се с емоции, жертви, приятелства, сблъскване с дискриминация, неистово упорство и труд и много компромиси. Плаща се с неща много по-ценни от парите. Реките от мед и злато отдавна са част от градския фолклор.
...Тук някой друг ерудиран българин ще каже: „ Те сами са избрали тази съдба“. И ще бъде прав. Всеки заминава с ясната представа, че животът зад граница, интеграцията и приспособяването към новата култура не са лесни, но никой не е напълно подготвен за това, което го очаква.

Един  цитат на сънародничка, която живее в Австрия   Heart Eyes

# 304
...Ако да, то тогава със сигурност знаете, че животът извън граница не е само цветя и рози, а самотните нощи са повече от реалност. Истина е, че в чужбина може да се постигне много, наистина служителите в институциите могат да се държат нормално и наистина транспортните средства пристигат навреме.

По-голямата истина е обаче, че за всичко това, за този „по-добър“ живот, се плаща, а цената му изобщо не е малка. Плаща се с емоции, жертви, приятелства, сблъскване с дискриминация, неистово упорство и труд и много компромиси. Плаща се с неща много по-ценни от парите. Реките от мед и злато отдавна са част от градския фолклор.
...Тук някой друг ерудиран българин ще каже: „ Те сами са избрали тази съдба“. И ще бъде прав. Всеки заминава с ясната представа, че животът зад граница, интеграцията и приспособяването към новата култура не са лесни, но никой не е напълно подготвен за това, което го очаква.

Един  цитат на сънародничка, която живее в Австрия   Heart Eyes
   Така е и не е за всеки. Едни се приспособяват, едни никога не свикват с този начин на живот. Имам и приятели от Плевен, отишли в София например и никога не се чувстват на мястото си ,камо ли в друга държава. Вчера гледах по тв едно предаване *Румънците идват* и даваха една румънска мед.сестра, играеше у тях и скачаше от радост че ще ходила в чужбина и че ще работела в старчески дом, като замък. Но после не можеха да я снимат неревяща....Не го догледах докрая, но едва ли е станала щастлива. Та не е за всеки и не всеки започва с цветята и розите, не много хора и стигат до там. И най-вече всичко е до лична нагласа, лични очаквания и личен начин на живот. Аз лично се радвам, че попаднах в Уелс, когато дойдох тук. Днес бях в Манчестър, честно си признавам, че ако бях попаднала там, едва ли щеше да съм още в Англия.

# 305
  • някъде в орбита...
Мисля, че Miss Fine много добре нацели основата - много зависи какъв е човек, къде ще попадне на новото място, и сред какви хора.
...И най-вече всичко е до лична нагласа, лични очаквания и личен начин на живот....

# 306
Плаща се с емоции, жертви, приятелства, сблъскване с дискриминация, неистово упорство и труд и много компромиси. Плаща се с неща много по-ценни от парите.
Изключая неистовия труд и упорство, с тези неща практически 99% от сънародниците ни се сблъскват всеки ден в родината. Не знам дали е по-малко зло, само защото е наше си.

И най-вече всичко е до лична нагласа, лични очаквания и личен начин на живот.
Да Simple Smile и ако очакванията са реалистични, животът е по-лесен, без значение в коя държава е човек. Но разбира се, в уредена страна с ясни правила, които повече или по-малко се спазват, е по-лесно човек да има 'нормален' живот.

# 307
 bgЧестита баба Марта  bouquet

# 308
Честита Баба Марта !

нашите мартенички нещо закъсняха тази година, но имам запаси от предишните , ще вадя тях  Laughing

Българските ми кокиченца в градината цъфтяха цял Януари, чакам нарциси , объркана работа  Joy

Толумби , в интерес на истината съм много впечатлена как бебетата не им слизат от ръцете на каките в нърсърито, също и отношението като към разумно същество . интелектуалната стимулация на бебета и малки деца е невероятна, мисля , че това е най-силния момент от образованието в UK.

# 309
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !
 Flowers Bouquet

# 310
Честита баба Марта и от мен   bouquet

# 311
  • някъде в орбита...
Честита баба Марта, дами  Hug
Ние днес раздаваме мартенички на приятелите, а утре и на колеги - всички са много щастливи, щото обикновено като празнуваме нещо винаги правя торти Laughing

# 312
  • UK
Честита Баба Марта! Ние си нямаме мартенички  Cry

# 313
Прати ми адрес на лични и във вторник ще сте закичени  Wink

# 314
Честита Баба Марта! Ние си нямаме мартенички  Cry
И нашите закъсняха (ще имаме запас за 2016-та), та с конец готов усукан (baker's twine) и мъниста от Уилко си направихме прости мартенички за ръка. В училище малкото ще раздава, голямото ако се пресрами, също.

Общи условия

Активация на акаунт