Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 709
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
  • оттам, откъдето започва България
И в куфара и в ръчния багаж, то нямаше как да са само в куфара. Бяхме трима с един куфар и три сака ръчен багаж. Успех!

# 331
Плаща се с емоции, жертви, приятелства, сблъскване с дискриминация, неистово упорство и труд и много компромиси. Плаща се с неща много по-ценни от парите. Реките от мед и злато отдавна са част от градския фолклор.

Направо ще се разплача. Wink

Реките продължават да текат за тези, които имат търпение и знаят как да постигнат целите си.
Най-вече, че вървят по пътя, който са избрали в дългосрочна перспектива.

Онзи ден се прибрахме от Швейцария. Стъпвайки на летището в Дъблин си казах: Home, sweet home.
Толкова ми олекна като видях изумрудено зеленият цвят наоколо.
Не съм платила с нищо от гореизброеното, за да му се радвам.

Честит 3 март!

# 332
   Честит Празник!
   За цигарите няма ограничения в ЕУ вече, но ако носите повече от 4 стека може да се наложи да докажете, че са за лична употреба. Мой приятел донесе 20 стека скоро, спрели са го, разпитвали са го малко и са го пуснали, явно е доказал, че са си за него.
    Ваня Единбург е толкова прекрасен град, около него има толкова хубави места. Ако сте решили да живеете тук се опитай да намериш нови приятели, нова среда, да излизаш абсолютно всеки ден от вкъщи, работа и тн. Има толкова много неща за правене. Приятелите в БГ винаги ще си ги имаш, всеки ден може да си ги чуваш, но намери и нови и се забавлявай. Седенето вкъщи и сдухването до нищо хубаво няма да те доведат и никой не може да направи чужбината хубава за теб. Трябва или да го приемеш и да ти потекат реките от мед или да се прибереш, останалото е една агония, а да си прекараш младостта в агония с идеята, че като остарееш евентуално ще ти е хубаво, едва ли е много хубаво Hug

# 333
Miss Fine Hug Една малка, но за мен значителна подробност, не живеем в Единбург. Преди няколко теми го казах. Мъжът ми живя преди ние да пристигнем. За 3-ма ни в собствена къща... на този етап можем да си позволим само в по-малък град  Tired
Постът ми беше цитат на сънародничка, не е мое изказване  Simple Smile
За Единбург - градът е повече от прекрасен!

За тези, които го чувстват - честит 3-ти март  bg

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 15:33 от vany666

# 334
  • Пазарджик/Лондон
Привет  bouquet!

Имам въпрос Embarassed. Трябва ни чайлдмайндър в района на Балам, но не знам как да ги открия - има ли сайт или нещо подобно?

# 335
Аелис, аз съм се регистирала тук и гледам. Още не съм ползвала ничии услуги. Но същият сайт ползват и колежки на мъжа ми.

https://www.childcare.co.uk/find/Childminders

Ваня, къде живеете сега?

# 336
   За цигарите няма ограничения в ЕУ вече, но ако носите повече от 4 стека може да се наложи да докажете, че са за лична употреба. Мой приятел донесе 20 стека скоро, спрели са го, разпитвали са го малко и са го пуснали, явно е доказал, че са си за него.
А това как се доказва  newsm78

# 337
isolda1 живеем в Ливингстън.

# 338
  • До хладилника, който обичам
Показваш им как изпушваш пет цигари за 10 минути, значи ти трябват много Mr. Green
И аз съм се чудила същото, как се доказва, че са за лична употреба.

# 339
isolda1 живеем в Ливингстън.

Не го бях чувала този град, сега видях Simple Smile. Е не е Единбург, но сигурно си има своите предимства и той.

# 340
Забравих да кажа, че ги сложихме разпръснато, т. е. ги разопаковахме, но пък и никой не ни е проверявал.

# 341
  • Пазарджик/Лондон
 isolda1, благодаря   bouquet!

# 342
Забравих да кажа, че ги сложихме разпръснато, т. е. ги разопаковахме, но пък и никой не ни е проверявал.
Aз нямам нищо против да ми продадете някой и друг стек, който е разкъсан  Mr. Green
Не съм чак толкова придирчива  Laughing

Това с доказването мен лично малко ме притеснява  Rolling Eyes

# 343
С удоволствие, но вече сме в БГ.  Simple Smile ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.

# 344
Показваш им как изпушваш пет цигари за 10 минути, значи ти трябват много Mr. Green
И аз съм се чудила същото, как се доказва, че са за лична употреба.

https://www.gov.uk/duty-free-goods/arrivals-from-eu-countries тук са написани въпросите, който могат да ви зададат. Но като цяло, ако видят, че си ходите един път в годината и цигарите са с бандерол е по-вероятно да не ви закачат. Ако пътувате всяка седмица, носите 20 стека без нищо друго или идвате за една седмица само вече изглежда като контрабанда. Моят познат са го питали къде ти е запалката. На летището в БГ казват, че до 16 стека може без проблем. Аз донесох 16, не съм ги разпръсвала, не съм ги крила, в чантичката на летището си ги носех в ръка.

Общи условия

Активация на акаунт