Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 682
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
*Таничка*, въпреки че съм нова в този форум ще си позволя да дам съвет.
Не се насочвайте в посока преравняване на образовение, по-добре според професията вижте от обявите в сайтовете за работа какви са изискванията за дадените позиции, за да отговорите на тях.
Не знам за каква професия става въпрос във вашия случай, но обикнвено освен образование, стаж, професионални умения искат и членство в дадена съслована професионална организация или изкаран местен курс.

# 391
  • UK
В нашият случай мъжът ми е заварчик. Ако тук в документите му пише заварчик първа степен, там на тях това нищо не им говори. А след приравняването според обучението, хорариума, положените изпити и продобитите умения, му дават точната длъжност със степента, на която се равнява по англ. система, welder fabricator, nvq level 3, примерно, което им дава точна представа що за специалист е. Доколкото съм говорила с други българи заварчици там, това правят. Поправете ме, ако разсъждавам грешно.  Иначе доколкото знам и документите не гледат много, въпросът е как ще се представи на тестовете на място, ако го извикат на интервю, но все пак за да стигне до интервюто трябва с нещо да ги привлече в сивито.

А да попитам - препоръките от български работодатели значат ли нещо?

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 10:12 от dejie

# 392
  • Манчестър
В нашият случай мъжът ми е заварчик. Ако тук в документите му пише заварчик първа степен, там на тях това нищо не им говори. А след приравняването според обучението, хорариума, положените изпити и продобитите умения, му дават точната длъжност със степента, на която се равнява по англ. система, welder fabricator, nvq level 3, примерно, което им дава точна представа що за специалист е. Доколкото съм говорила с други българи заварчици там, това правят. Поправете ме, ако разсъждавам грешно.  Иначе доколкото знам и документите не гледат много, въпросът е как ще се представи на тестовете на място, ако го извикат на интервю, но все пак за да стигне до интервюто трябва с нещо да ги привлече в сивито.

А да попитам - препоръките от български работодатели значат ли нещо?

Ами почти не, защото обикновено референси се искат след като са предложили работата.

# 393
Здравейте момичета,имам един върос и ще съм ви много благодарна ако някой ми отговори.
Интересува ме трябва ли да работя,за да си искарам Нешънал иншуранс номер?В края на месеца заминавам за Англия за един месец,но целта ми не е да работя за сега,отивам на гости,та мисълта ми е мога ли да се възползвам през този период в който съм в страната да се явя на интервю за въпросният осигурителен номер.Предварително благодаря!

# 394
Аз имам номер и още не работя. А и повечето работодатели го искат - тоест първо получваш номер, после започваш работа.
Само че ще ти трябва доказателство за адрес. Не знам дали докато си на гости ще успееш.

# 395
Аз имам номер и още не работя. А и повечето работодатели го искат - тоест първо получваш номер, после започваш работа.
Само че ще ти трябва доказателство за адрес. Не знам дали докато си на гости ще успееш.
На мен не ми трябваше доказателство за адрес, нито на мъжа ми, не получих писмото за насрочената среща, а на самата среща ме попитаха къде съм живяла и къде живея в момента и толкова. Не са ми искали документ, с които да докажа че живея там, макар че имах.
И да, искат да имаш номер за да те наемат.

# 396
М@я,благодаря за отговора,аз ще съм при сестра ми и мога да дам тяхният адрес,ако това е възможно.

# 397
Аз носих договорът за наем + сметки на мое име.
В писмото, което изпратиха с дата и час на интервюто пишеше да ги нося.

# 398
М@я,благодаря за отговора,аз ще съм при сестра ми и мога да дам тяхният адрес,ако това е възможно.
Можеш да го дадеш, но ако искат доказателство, няма да го имаш, доказателство за адрес е писмен документ, официален, че живееш на адреса или че си получил официално писмо, адресирано до теб на адреса. Затова сметките са доказателство, както и договор за наем с агенция също. Наем с наемодател, който е частен документ, обикновено не се счита за доказателство за адрес.
Не знам дали правят някаква проверка, но ние имахме банкова сметка вече.

# 399
Благодаря ви момичета,че се включихте. Искам да се възползвам докато съм там да си изкарам номера.Ще се обадя,като отида за насрочвне на интервю,да видим какво ще стане.

# 400
  • UK
Ами почти не, защото обикновено референси се искат след като са предложили работата.
Чудя се дали да преведем две ей така да има, ако поискат все пак, или да не се занимаваме. То и това като всичко останало е свързано с пари.
Доколкото знам за Нино не искат доказателство за адрес, за банкова сметка искат.

# 401
Според мен нищо не ти пречи да опиташ, няма гаранция че ще ти насрочат интервю в рамките на месец, нашето беше за около 40 дена след като се обадих. Но пък най-много да ти откажат, разултатът от което ще е че можеш да опиташ пак по-късно.

# 402
Според мен нищо не ти пречи да опиташ, няма гаранция че ще ти насрочат интервю в рамките на месец, нашето беше за около 40 дена след като се обадих. Но пък най-много да ти откажат, разултатът от което ще е че можеш да опиташ пак по-късно.
Точно това си мисля и аз ,да опитам,пък ако не стане другият път.

# 403
Питат дали до сега сте получавали отказ за NIN. Това с "просто да опитат" според мен не е добра идея.

# 404
  • Манчестър
Точно това си мисля и аз ,да опитам,пък ако не стане другият път.

Мога ли да попитам за какво ти е този номер след като си само на гости и дефакто няма да се установяваш тук и да бъдеш резидент.

Общи условия

Активация на акаунт