Без ваксиниране няма детски надбавки?!

• 6 872
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Морбили беше ... Рубеолата е опасна за бременни индийд.

http://invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view … -23&Itemid=58

Морбили и бременност

Няма данни за вродени аномалии, предизвикани от морбили по време на бременност.
Контактът с болен от морбили през бременността не налага прекъсване на бременността.

Откъде хигиена - виж ги в коптори живеят, без вода ..., да не мислите, че те не искат да живеят добре.

Рубеолната ваксина се прилага от 88 г., правете сметка колко хора са с имунитет.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 22:55 от Туцка

# 46
  • Под кленовите дървета
Рубеола Simple Smile Тъкмо лежах в МД с бременни с рубеола и тичах на прибежки да пикам, че цялото свиленска рода заразни се беше изсипала в патологията да види майката. Тя беше в изолатор, но не спазваше нарежданията на лекарите и обикаляше като муха без глава докато другите бременни се хранят.

"През 2010, епидемия от рубеола заразява 24 хиляди роми и взема живота на 24 деца. В отговор, Мрежата на здравните медиатори се активира да помогне на здравните служби да ваксинират 180 хиляди души за два месеца и успешно спира епидемията."
http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2015/01/12/2441707_mahalata_na_fuko/

П.С. аз нямам ваксина, 86 набор съм и си спомням, че я изкарах много тежко, в болница през 89г. и силно обезводнена и все ме бодяха в Д-то. Имам доста ясни болнични спомени от 89г. нататък Sad

# 47
  • София
Грешка в статията - епидемията беше от морбили.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 23:10 от Туцка

# 48
Подкрепям правото за свободен избор!

# 49
  • София
jasmin_veni, за първи път чувам болни от инфекциозна болест да лежат в Майчин дом, но не мога де са закълна, че не е истина - щом казваш ... за такова заболяване или Инфекциозна болница, или домашно лечение, как ще ги пуснат в МД да им изпозарази родилките там, просто не мога да повярвам.

# 50
  • Под кленовите дървета
Грешка в статията - морбили беше.

Да, тук пък пише морбили:
http://clubz.bg/14475-prof_kantardjiev_pred_klub_z_epidemiq_li_t … e_zdraviqt_razum_

jasmin_veni, за първи път чувам болни от инфекциозна болест да лежат в Майчин дом, но не мога де са закълна, че не е истина - щом казваш ... за такова заболяване или Инфекциозна болница, или домашно лечение, как ще ги пуснат в МД да им изпозарази родилките там, просто не мога да повярвам.

Докато публикувам горното...Ами тя беше бременна и се съмняваха за увреждания на бебето. Никакви изследвания не й бяха правени. Мога да гарантирам, че и да не искаше, персоналът нямаше избор. Беше се изсипала ама наистина цялата й рода, все мъже, в 10 часа вечерта и вдигнаха скандал. По това време ме приеха и мен с бъбречна криза...тоест не ме приеха над час заради тях, те бяха окупирали дежурните лекари и на мен едни тонове не дойде някой да ми пусне.
Абе гадна нощ беше, не искам да си я спомням.

# 51
Искам да питам майките които са толкова убедени в ползите от ваксините, че чак искат да разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани какво биха казали по темата очи в очи на майките загубили децата си след поставяне на ваксина и такива, чиито деца са били на косъм от смъртта, оцелели са, но с увреждания за цял живот. Познавам такива майки.
Лично познавам майката на близначета които бяха заразени в болницата с полиомиелитна жива ваксина и бяха на косъм от смъртта и двете, но оцеляха благодарение на борбената си майка само че с увреждания. Година по-късно случаят се повтаря с друго бебе на техни познати в същата болница, които решават да търсят съдебна отговорност от лекарите и посочват че не се случва за пръв път, а в съда лекарите, които са се борили за живота на близнаците отричат това някога да се е случило. Очевидно е, че старателно се прикриват всички случаи на нежелани последствия от ваксините, които обаче никак не са малко.
Около 10-на дена след поставяне ваксина на дете навършило годинка, детето което до момента се развива отлично, храни се с апетит и изобщо не е боледувало внезапно спира да се храни и почва да гасне. Взимат го в болницата като не позволяват на майката да остане с него. На 01.01. й "честитят" новата година с новината, че детето е починало. Без обяснения очи в очи тя получава смъртен акт в който пише че детето е починало от пневмония, но майката е убедена че детето не е било болно от пневмония преди да го заведе в болницата, а всичко започва и е следствие от ваксината. Какво са правили там с детето никой не знае. Майката ми е роднина. След като това детенце си отиде осъзнах кога точно се случиха нещата и с моето дете и за себе си съм убедена, че проблемите му са следствие от ваксината вкл. и появили се около 3г. възраст проблеми с поведението му към днешна дата с диагноза в аутистичния спектър. При него аутистичните прояви не са вродено състояние, а следствие от нещо. Има теории, че ваксините може да имат отношение и към рязко увеличилия се брой деца с отклонения в аутистичния спектър.
Дете на моя приятелка след всяка ваксина правеше температурни гърчове и накрая това състояние се превърна в епилепсия и след поредната ваксина гърчовете започнаха да се случват и без повишаване на температурата и без ваксина. Лекарите забраниха на това дете да се поставят други ваксини.
Та с какви очи ще кажете на майката с близнаците или на майката на детето с епилепсия, че са безотговорни родители защото не ваксинират децата си.
Както вие имате правото свободно и отговорно да решавате да ваксинирате децата си е редно да дадете това право и на родителите които не искат да играят руска рулетка с живота и здравето на децата си. Отнасяйте се с уважение към тези който имат различно от вашето мнение. Никой няма право да задължава под каквато и да е форма някой да вкарва отрови в своето тяло и тялото на детето си при положение че риск от увреждане и смърт реално има и е посочен в листовките на ваксините, както и е доказан от случаите в живота на хора около нас. Всеки трябва да е свободен да прави най-доброто за близките си и себе си така както го разбира. След като нямате силата да върнете децата на майките останали без деца, да излекувате увредените деца нямате право да заклеймявате различните от вашите решения. В темата има не малко призиви за дискриминиране на неваксинирани деца и обиди към родителите взели отговорно и с грижа към децата си такова решение.
Айде спрете се, че се не знае на кой какво му е писано. Там където става въпрос за оцеляване и здраве всеки сам трябва да взима решение, защото всеки сам носи кръста си когато се появят страничните последствия. Може вероятността да се случи да е 1 на милион, но когато се случи на вас и на вашите близки си е 100% загуба.                              

Ако това което твърдите, че въпреки поставените ваксини има период в който ваксинираните деца не разполагат със защита и тогава неваксинираните са опасни за тях, то в този период според вашите си разбирания те са точно толкова опасни за другите ваксинирани деца колкото и по принцип НЕваксинираните. Като сте толкова принципни трябва да уточните тези периоди и до поставяне на следващата ваксина да държите вашите децата под ключ, да ги пратите в специалните училища, да си гледате в къщи и да не посещават градината и да не ги водите на детски площадки. Ще го направите ли? Не? Тогава коментарите ви не са нищо друго освен форумско заяждане и злоба.
Детските помощи и без друго се дават и винаги ще се дават основно на ромското население независимо от поставените ваксини и посещаването на училище, но вие скачате точно срещу тези, които не ваксинират взели информирано и отговорно решение за децата си с грижа за тях, смятайки че това е правилното за тях решение.

П.П. Познавайки здравната история и проблемите на моето дете нито педиатърката която го следи, нито в детската градина, нито в училището са ме изнудвали за ваксини и приеха решението ми от тук нататък да не ваксинирам детето като разумно и правилно.

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 03:09 от Рори72

# 52
Всъщност, темата не е за или против ваксините. Хората имат право на избор, просто като направят избор срещу изискванията на държавата, да не продължават да очакват помощ от нея, това е моето мнение.
На вашия въпрос "Какво ще кажете на тези хора", аз също отговарям с въпрос: Какво ще кажете на хората, които съвестно слагат децата си в столче в колата и въпреки това деца загиват при катастрофи? Да спрем ли производството на автомобили? Или децата, които падат от балконите? Да разрушим всички сгради, по-високи от един етаж? Ще им кажа, че съжалявам, че се е случило на тях. В миналото родителите са обичали децата си колкото и сега, но много повече от тях са губели тези деца, защото не е имало ваксини.

Към Туцка: Мисля, че ако възрастните нямаха защитита срещу останалите болести, с които се имунизират децата (освен туберколоза и дифтерит), и ако теорията за конспирацията беше вярна, то държавата щеше да накара и фирмите да имунизират служителите си или щеше да измисли друг начин да кара възрастните да се имунизират. Което не е така. Или теорията не е вярна, или имунната система на възрастен човек се справя достатъчно добре и без повече ваксини.

# 53
Всъщност, темата не е за или против ваксините. Хората имат право на избор, просто като направят избор срещу изискванията на държавата, да не продължават да очакват помощ от нея, това е моето мнение.
На вашия въпрос "Какво ще кажете на тези хора", аз също отговарям с въпрос: Какво ще кажете на хората, които съвестно слагат децата си в столче в колата и въпреки това деца загиват при катастрофи? Да спрем ли производството на автомобили? Или децата, които падат от балконите? Да разрушим всички сгради, по-високи от един етаж? Ще им кажа, че съжалявам, че се е случило на тях. В миналото родителите са обичали децата си колкото и сега, но много повече от тях са губели тези деца, защото не е имало ваксини.

Към Туцка: Мисля, че ако възрастните нямаха защитита срещу останалите болести, с които се имунизират децата (освен туберколоза и дифтерит), и ако теорията за конспирацията беше вярна, то държавата щеше да накара и фирмите да имунизират служителите си или щеше да измисли друг начин да кара възрастните да се имунизират. Което не е така. Или теорията не е вярна, или имунната система на възрастен човек се справя достатъчно добре и без повече ваксини.
За какви столчета от кола говорите, какво общо има това? Нещо не ви разбирам логиката! Казвате че заради един рядко възможен случай на реакция към ваксина, не трябва да се отказват ваксините, че то било същото като и да катастрофираш с кола. Ами аз ще ви кажа, че е и болестите срещу които се ваксинира са рядко срещани, но вие си ги слагате да се презастраховате. Е аз пък не вярвам във ваксините и не искам да ги слагам. А за тея смешни 35 лева, дето ми ги отпуска държавата, ми е все тая! С тези пари дете не се гледа. Тук говорим за права и за свобода на избор. Живеем уж в свободна и демократична държава. В повечето държави по света ваксините са препоръчителни.И защо моето дете трябва да се дискриминира, че не е ваксинирано? Тук четох коментари на някаква майка, че не  иска нейното дете да се среща с не ваксинирани деца, защото били опасни за нейното. Е как ще са опасни като нейното е ваксинирано и не би трябвало да се разболява ?Къде е логиката? Аз пък ще и кажа да си го затвори в къщи и да си го държи под похлупак и да не ходи и в чужбина с него ,защото и там има не ваксинирани ,поради това че там не са задължителни. Просто са ми смешни такива коментари!   

# 54
  • somewhere near the sea
............. Или теорията не е вярна, или имунната система на възрастен човек се справя достатъчно добре и без повече ваксини.
Което означава, че трябва да се работи за подсилване на имунната система, а не за изграждане на антитела, които, както писах вече, не означават имунитет.

А темата поставя и въпросът дали държавата е права да ти отнема правото на избор.

# 55
  • София
Не съм споменавала думата конспирация и не вярвам в нея. Вярвам в икономическите интереси - твърди приходи от няколко десетки милиона всяка година  Flutter.

Ако държавата иска до поддържа този стаден имунитет ще трябва да хвърли над 1 млрд. годишно за изследвания и ваксини - няма как да вмени подобно нещо на работодателите.

При епидемията от морбили се разболяха огромен брой възрастни - не знам защо смяташ, че възрастните се справят добре с инфекциозните болести по някаква причина. Няма как да се справят с Хепатит Б, или рубеола, или морбили, или коклюш, защото дори доживотният имунитет да е факт, както вече изяснихме, милиони просто никога не се били ваксинирани против тези болести.

В заключение само искам да кажа, че аз не съм противник на ваксините, от сърце желая всеки, който има желание да се ваксинира да има тази възможност и то с последно поколение ваксини, но бих искала правата на хората гарантирани с Конвенцията за правата човека и биомедицината да се спазват. И понеже считам, че лобистите дават мило и драго за пропаганда, пожелавам на интелигентните хора да четат и да оформят собствено мнение, а не да боравят с изградените клишета.

# 56
............. Или теорията не е вярна, или имунната система на възрастен човек се справя достатъчно добре и без повече ваксини.
Което означава, че трябва да се работи за подсилване на имунната система, а не за изграждане на антитела, които, както писах вече, не означават имунитет.

Оф айде да стигнем до същината на темата ТИ. ПредложИ си добавките, дай да видим какво продаваш за подсилване.
Аман от вас! Абе как за свободен избор прокламират все разни консултанти, които продават разни боклуци за по 100 лв!

# 57
  • София

Аман от вас! Абе как за свободен избор прокламират все разни консултанти, които продават разни боклуци за по 100 лв!

Кой продава боклуци за 100 лева? Може ли да не се хвърлят такива безадресни обвинения, защото приличат на манипулация!

# 58
  • Пловдив

[/quote]

Колко удобно, като не срещаш подкрепа в идеите си. Големи хора, а с детско поведение!

Проблеми след поставяне на ваксина не е изключено да настъпят. Зависи дали е поставена в правилния момент, разбирайте при напълно здраво в момента на инжектиране дете. Ако срявним вероятността да настъпят усложнения от ваксина с усложненията от НЕпоставяне на такава, какво ли би било процентовото съотношение....??? Отново въпрос на личен избор и информираност.
А по въпроса за възрастните, заболели от съответните болести, то имунитетът им е много по-стабилен и възстановяването им е бързо. Същото и за ваксинираните деца.

А като не желаете, не ваксинирайте децата си. Имате правото на избор. Тревожи ме само да не настигнем Африка, където голяма част от децата не доживяват до 2г. И ако някое успее да навърши 3-4 години, да ходим да го показваме като божие чудо!

Темата наистина се поизмести. Стана поредният "моден дебат".

# 59
  • somewhere near the sea

Оф айде да стигнем до същината на темата ТИ. ПредложИ си добавките, дай да видим какво продаваш за подсилване.
Виж, анонимна, нещо не те разбрах....Като си ясновидка, няма нужда да си груба(груб?- не ти разбрах пола)
Какви добавки, какви 100 лева? Не може ли да си говорим? Аман от мен? Да съм влязла в личното ти пространство? Или плачеш за модератор?

Общи условия

Активация на акаунт