Без ваксиниране няма детски надбавки?!

• 6 879
  • 81
  •   1
Отговори
# 60
Да, темата наистина стана грозна. Аз пиша за последно, защото си казах мнението, казах и за колективния имунитет (това за въпроса на Marsia как така неваксинираното дете все пак е опасно за ваксинираното) и пак за Marsia - да, това, което се опитах да кажа с примера за колата е, че опасности има. Опасности за живота на детето дебнат навсякъде, понякога на чист късмет децата се разминават с големи бели, но ползите от ваксините са многократно повече от вредите.
Към Туцка - имах предвид, че ако прочетете характеристики на болестите, за които става въпрос - те засягат предимно деца. Възрастният човек дори да се зарази, по-рядко ще умре или ще остане трайно увреден от тях.
По принцип съм за свободата на избор, а темата беше за надбавките. Това улиците и въобще светът да се разделят на две и на мен ми е в повече и едва ли потребителката го е казала насериозно.

# 61
  • София
Ех, мислех да не пиша повече, ама като поставяте такива интересни въпроси  Grinning - не е въпросът дали един възрастен ще изкара по-леко болестта, а фактът, че той е преносител на тази болест, т.е желаната от вас стерилност няма как да бъде постигната.

Заглавието на темата е свързано с надбавки, но въвеждащия пост допълва

# 62
Даже и по-строги мерки трябва да се взимат. Трябва тотално да се ограничи контакта на неваксинирани с ваксинирани деца.
Нали целта на ваксината е да предпази от съответната болест и да не се страхуваш,ако срещнеш болен

# 63
Ех, мислех да не пиша повече, ама като поставяте такива интересни въпроси  Grinning - не е въпросът дали един възрастен ще изкара по-леко болестта, а фактът, че той е преносител на тази болест, т.е желаната от вас стерилност няма как да бъде постигната.

Заглавието на темата е свързано с надбавки, но въвеждащия пост допълва

Бе то и аз нямаше да пиша... Стерилността е утопия. Да, много я желая, ама няма как да стане и това ми е ясно. Simple Smile

# 64
Всъщност, темата не е за или против ваксините. Хората имат право на избор, просто като направят избор срещу изискванията на държавата, да не продължават да очакват помощ от нея, това е моето мнение.
Не мислиш ли,че първо държавата трябва да поеме отговорност за пострадалите от ваксини?

# 65
Всъщност, темата не е за или против ваксините. Хората имат право на избор, просто като направят избор срещу изискванията на държавата, да не продължават да очакват помощ от нея, това е моето мнение.
Не мислиш ли,че първо държавата трябва да поеме отговорност за пострадалите от ваксини?

В смисъл? Да поеме лечението или как? Не съм сигурна какво имате предвид под поемане на отговорност за пострадалите. На никого не му държат пистолет до главата да се ваксинира. Това, което държавата е длъжна (според мен) е да информира родителите както за възможните последствия от болестите, ако не се ваксинираш, така и за възможните последствия от ваксинацията. Ако настъпят усложнения, лекарите да се опитат да се справят с тях. Те това и правят. Никой не спори, че са възможни усложнения. Поне аз не споря, защото съм работила в мед. център и съм виждала пострадали. Но съм виждала и пострадали от Хепатит Б, примерно. И от полиомиелит съм виждала. От кого да търсят отговорност тези хора?

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 12:02 от nevenski

# 66
Теб лично каква компенсация би те удовлетворила,ако детето ти получи увреждания от някоя ваксина?

# 67
Нищо не би ме компенсирало и не бих търсила отговорност точно от държавата. Защото държавата няма да ми е виновна.

# 68
  • София
Искам да питам майките които са толкова убедени в ползите от ваксините, че чак искат да разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани какво биха казали по темата очи в очи на майките загубили децата си след поставяне на ваксина и такива, чиито деца са били на косъм от смъртта, оцелели са, но с увреждания за цял живот. Познавам такива майки.

Нямам никакъв морален проблем с това. Очи в очи или по друг начин.
Прочее, братовчедка ми изгуби живота си на 4 годинки понеже НЯМАШЕ ваксина. В нейния случай просто се беше родила преди п/во менингитната ваксина. И в тази връзка, как се чувстват, искам да знам, антиваксинаторките очи в очи с майки, изгубили децата си, понеже техните не са били ваксинирани?

Пък и какво ви пречи на вас изолацията? Защо не искате да водите неваксинираните си деца в детски заведения, в които всички са такива? Или може би се страхувате, че като няма - в ограниченото ви малко общество - стаден имунитет, който да ги пази, наистина ще вземат да се разболеят от някоя от истински страшните болести? Искате друг да поема всички потенциални опасности, а вие да се възползвате от всички ползи и благинки. И ако може и да ви се плаща за това, най-добре ще е. Нямам НИЩО против отделни изолирани неваксиниращи общности, стига да си седят изолирани. Поне в детска възраст. После, като изкарат всичко, което може да се изкара и си изградят естествен имунитет, да заповядат в обществото - всички с радост ще ги приемем, все едно ми е дали не пренасят туберкулоза понеже са я изкарали или понеже са ваксинирани.

# 69
  • София
А темата поставя и въпросът дали държавата е права да ти отнема правото на избор.

Не. Темата поставя въпроса дали държавата е ДЛЪЖНА да ти ПЛАЩА за правото ти на избор срещу обществения такъв. Ами, не, не е. Избирай си - и си поемай масрафа, това пък е общото мнение на групата.

# 70
АЗ съм за право на свободен избор и никакво извиване на ръцете!
Миналата седмица гледах по тв холандски учен,който каза,че в Холандия преди 10год. съдът е разрешил свободен избор на родителите.Не знам там дали се заиграват с детски надбавки и пр.Той каза,че те нямат проблем с НЕваксинираните деца,а с ваксинираните.Вторите имали повече здр.проблеми.След поставяне на БЦЖ рязко се увеличават разболелите се от аутизъм.Пиша каквото чух от него.Умишлено не  съм чела кой какво е писал по-назад.Няма и да споря с родители,които желаят да ваксинират децата си.Не съм съгласна някой да ми размахва пръст и да ме поучава,назидава и пр.На някои им е смешно,че имало ''конспирации'',но аз не съм толкова наивна да вярвам,че държавата или мощни фармацефтични гиганти ми мислят доброто! JoyХайде да се ваксинираме за всичко,което произвеждат последните и после мислим къде да намерим качествена истинска храна.И без ГМО моля.Монсанто и сие се ''грижат'' за нас.И не на последно място детските надбавки са безобразно смешни и едва ли ще трогнат интелигентен и достатъчно информиран родител.

# 71
Подсилването на имунната система как точно се случва? С някоя добавчица 30 хапчета за 50 лв бурканчето, от която ти трябват 2 опаковки на месец?
Ако нямате някакви доказателства, статистики и факти в подкрепа на вредата от ваксините, по-добре си замълчете. Чак и тема се пусна не с друго, а че нямало да има 30 левчета, ако не се ваксинира дете. Значи детето може да ходи болно, обаче са ви по-важни 30те левчета. Щом темата сега е грозна за "свободните", по-добре да не изреждам епитетите, които ми хрумват за подобни притеснения. "Безсрамни" е най-меко казано.
Нямам нищо против избор, но да не се натрапва като по-правилният, особено от хора, които не са запознати с клинична картина, лечение, и процент на смъртност преди навлизането на ваксините. Историята е показала и доказала кой е по-правилният избор. Не може след десетилетия изграждане на стаден имунитет няколко модерномислещи гопожи да решат, че от ваксините няма полза. Няма никакъв проблем да не си ваксинирате деца, но ако тези деца не дай Боже се разболеят от съответната болест - плащайте си на частно лечението - нали изборът е ваш.
Относно връзката ваксини-аутизъм - такава няма.

# 72
  • somewhere near the sea
=========== (това за въпроса на Marsia как така неваксинираното дете все пак е опасно за ваксинираното) и пак за Marsia - да, това, което се опитах да кажа с примера за колата е, че опасности има. =============
Нещо си се объркала- не съм ти задавала въпроси. Naughty

# 73
=========== (това за въпроса на Marsia как така неваксинираното дете все пак е опасно за ваксинираното) и пак за Marsia - да, това, което се опитах да кажа с примера за колата е, че опасности има. =============
Нещо си се объркала- не съм ти задавала въпроси. Naughty
Извинявам се, ако не си била ти. Аз приключвам с темата.

# 74
Нищо не би ме компенсирало и не бих търсила отговорност точно от държавата. Защото държавата няма да ми е виновна.
Аха разбрах ще се грижиш за увреденото си дете горда от изпълнението на гражданският си дълг.

Общи условия

Активация на акаунт