Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 391
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
количката на чико е супер лятата, но не става за новородено. дефакто гърбът е мек от това сгъване тип чадър, иначе аз имам подобно на zooper  страхотни са, мн добър избор е тази лятната...живот и здраве за лято 2016
Аз си имам количка с кош за новородено и в началото ще си ползвам нея. Искам точно лятна като поотрасне бебчо, че летния кош на другата ми количка няма пълно легнало положение и е по-тежичка. И desyy1, аз тази количка от олх съм си я набелязала на половин цена, не си само ти  Peace.
piletta, от чисто любопитство - защо няма да кърмиш? Можеш и да не отговаряш разбира се Simple Smile.
Към кърмилите мами. Защо не се препоръчва храненето с шише, а естественото кърмене? Като кажа с шише нямам предвид АМ, а да се цедиш и да храниш пак с кърма.
А какъв е смисълът да се цедиш, а не да кърмиш? Говоря при положение, че нямаш проблеми като например разранени зърна или бебе, което не иска да суче от гърдата. Макар, че тези проблеми са разрешими. Естественото кърмене е най-лесно на първо място, за мен лично цеденето беше изтощително Simple Smile. Спестяваш миене, стерилизиране на шишета, биберони и т.н. Количеството, което бебето изсуква не може да получи при цедене. Бебето най-добре стимулира лактацията. Ако се цедиш и храниш с шише има вероятност лактацията да намалее. Контактът при естественото кърмене не може да се сравни с нищо. Подчертавам още веднъж, че говоря само ако няма проблем  Peace.

# 121
аз имам приятелка, която знам със сигурност не съм я виждала скоро, но се цеди на 4 ч през деня, без през нощта и така си храни бебето с кърма и от шише - не заради друго, ами бебето й иначе като се забиеше и заспива и какво ли не, тя е доста слабичка и омаляваше да го носи да го държи да го кърми.
на мен също ми се видя лудост това като се цедиш - аз кърмих баткото година и половина, но пък детето наистина се нахранва по бързо така, а тя се беше специализирала да се цеди супер бързо и така примерно оставяше бебето следобед на майка си излизаше да си върши следобед нещо - през зимата не си е работа иначе да си все затворен

Ellle не искам да кървя от нерви.
Скрит текст:
просто при мисълта и получавам паник атаки направо. преди 2 г имах 1 фиброаденом ми го махнаха. след като кърмих баткото 1 г и половина на поискване, не мога да си докосна зърната дори аз /камо ли някой в интимни отношения да ги пипне/. сега са ми като бременна още по-зле. и със силиконови протектори не искам да кърмя - просто мисълта за бебето опряно на мен, да стои 1ч и половина да суче, аз прикована да го кърмя и след половин час пак да реве..настръхва ми косата от ужас . баткото ме използваше за биберон първите месеци, за залъгалка не щеше да чуе. наддаваше си добре дори доста добре, но на мен ми става усилно да кърмя.нещо съм се травмирала тотално в главата си, и затова не искам...странно е, но така го чувствам, а ако аз съм изнервена и бебето ще усеща

# 122
  • на пясъка при черупките от миди
Да питам запознатите мами. Колко време не мога да имам контакт с дете прекарало варицела? Щи се консултирам и с док, но са питам и вас. Blush

# 123
21 дни е карантинния период след като се е оправило

# 124
Аз също съм от майките които няма да кърмят....

# 125
Тоест като съм бременна не е добра идея да се виждам с въпросното дете 21 дни? Това важи ли и за ММ?

# 126
piletta, разбирам те, аз кърмих баткото 3 години, накрая бях така  Crazy. Щом не се чувстваш добре психически няма смисъл да се натоварваш излишно. Обаче и цеденето не си е работа, за мен то беше най-изнервящо. И не съм съгласна, че когато кърмиш си вързан. Когато ми се налагаше да изляза оставях изцедена кърма на бабите. Не съм имала проблем после със сукането, защото се случваше рядко.
Аз съм твърдо решена пак да кърмя, но се надявам този път да не е 3 години  Laughing.   Планове няма да си правя, живот и здраве, времето ще покаже Simple Smile.

# 127
21 дни е карантинния период след като се е оправило
Това не е ли инкубационния период. До колкото знам, болният не е заразен след като пъпките са засъхнали, т.е. са станали корички. Mrs Fiore, прочети повече тук.

# 128
Здравейте, не мога да Ви изчета...
   Аз се цедих първите 6 месеца и след това кърмата ми спря, така че съм съгласна, че стимулацията не е същата. Освен това и дохранвах на всяко ядене с АМ до 6-тия месец, защото кърмата не беше достатъчно. Вярно, че играчката с по две шишета на ядене през 3 часа беше голяма, но аз и не познавах алтернативата и не ми тежеше толкова. Сега стискам палци да мога да кърмя и кърменето да е успешно разбира се, но и от разранените зърна адски се плаша, защото го кърмих  2 седмици от гърда и си спомням, че имаше доста кръв и болка. Моля, майките които са имали този проблем и са се справили да ме светнат по въпроса, за да съм подготвена следващия път.
   Видях, че Ви хареса серията на рок стар за мъници: http://www.deals.bg/bebeshki-stoki - тук има доста неща от тази серия - шишета, залъгалки и други, може и от там да си харесате нещо. Аз ползвах такива залъгалки, но след 4-ти или 5-ти месец на бебето, защото тогава ги намерих, може да има и малки размери.
   За килограмите и аз съм +8 кг. и ми е много ужасно, защото със същия режим на хранене в началото на бременността не качих нищо, а за последните 6 седмици 8 килограма Crossing Arms Дано качваме само килограми, а не и кръвно  Laughing
  Пожелавам приятно прекарване на празника утре и  весел уикенд.

P.S. Благодарим за хубавата темичка.

# 129
Ел, много ти благодаря.  bouquet

# 130
  • София
Аз също кърмих, изцеждах, дохранвах с по 30 мл. на хранене, да не би бебето да остане гладно ( теглех го по 3 пъти преди и след всяко хранене , за да съм сигурна колко точно е изял)  ooooh! С две думи- изтормозих се излишно. Спря да ми тежи колко е изял и имала ли съм достатъчно кърма чак когато го захраних и тогава все едно се родих. Налагаше ми се да се изцеждам сутрин и да оставям кърма за храненето към 9ч. , т.к. още учех редовно и си ходех на лекции сутрин.  Най- големия ми кошмар беше, че след тичането да се прибера на време за храненето на обяд бебчо се храни от едната гърда, а аз се цедя 40мин. от другата докато съм гладна. Сега като съм изцяло вкъщи и мога да го храня колкото има нужда се надявам да съм по- спокойна.

# 131
  • София
21 дни е инкубационния период на варицелата, ако с детето има още някой непрекарал болестта е добре да се виждаш с всички след 21 дни.

# 132
При мен проблема за да не кърмя беше от бебето....той не искаше да суче от мен ....ама като ви казвам наистина не искаше той си обръщаше главата на другата страна и си стискаше устата ма монета. ....странно и налудничаво звучи но така си беше.Аз за сметка на това имах кърма както казват за целия китайски народ Laughing и кърмата му стигаше за 5 часа....той беше много спокоен аз се доисцеждах и кърма имах много....замразявах в хладилника и даже давах на приятелката ми да храни нейния син,честно да ви кажа за мен не беше тормоз.При мен всичко ставаше много бързо...обаче след 3 месеца реших да минем само на АМ не че ми спря кърмата....просто реших че спираме с кърмата....и така...лично мое мнение е че не е болка за умиране ако не кърмиш..

# 133
днес съм като малките деца - купих си центрофуга за маруля от айко и днес си правих салата /ако ви се прияде от лидъл си я взех на промоция, поне на вкус бе сладка/:)

искрено се надявам да е хубаво времето утре да поизлезем, каним се да отидем и на протеста пред съда, защото определено е крайно време да се спре убийството по пътищата...

купихте ли подарък на половинките си? аз взех на мм една кожена чантичка, че неговата това лято вече си замина - той само през лятото си я ползва- и му е удобно за портфейл, телефони, ключове и тн...живот и здраве утре вечер кино и може би след това ще хапнем нещо...да е жива и здрава майка ми ще гледа баткото, а аз дори съм решила да си облека една рокля, която си бях купила за нова година, но в крайна сметка бях с друга...Simple Smile

# 134
piletta, аз нищо не съм купила още, утре сутринта ще изляза да разгледам, ама идея нямам какво да е  newsm78. Давайте идеи  Simple Smile. Вечерта ще сме с приятели в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт