Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 225
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета, радвам се, че ви е харесала темата Simple Smile. Дано само хубави новини да споделяме в нея.
I believe I can fly, щом ти го е изписал АГ защо се притесняваш. Ако искаш пробвай първо с нещо по-леко - Прополки, Тонзилотрен, мед. Бързо оздравяване  Hug.
magi_sveta, ти си била скрит талант, много хубави неща правиш Simple Smile.
ppippi, аз още не съм си правила изследванията за Хашимото, другата седмица ще ходя, но се надявам наистина да няма проблем.
desyy1, преди малко се върнах от фризьор. Косата ми беше страшна нацъфтяла и имаше крещяща нужда от подстригване. Не се боядисвам по принцип, но ако се боядисвах може би щях да мина на безамонячна. В понеделник си запазих и час на козметик, защото първите 3 месеца ме беше налегнало едно акне и сега имам нужда от почистване  Crazy.
спомням си преди време една разтревожена мадама отиде при фризьорката ми....много тревожна з тото бременна и трябва да се боядисва...ние се спогледахме, казахме й как 9 месеца с баткото съм се боядисвала и нищо му няма да е жив и здрав...само и той се роди рус:)Simple SmileSimple Smile
hahaha
~Mimko~, честито за изпита! Успех и на държавния, нищо че е далеч Wink.
Арлина, много удобна изглежда тази възглавница. Къде в Бг може да се намери? Аз в началото кърмих седнала и слагах обикновена възглавница под бебето. Обаче се изгърбих доста. После като поотрасна го кърмих легнала предимно.
Emily_D, много яки   superuu.
За бабите - с първото дете бях малко шашната, а и с усложненията от секциото ми беше трудно да се грижа за бебето първите няколко дена в къщи. Майка ми си беше взела отпуска и идваше да ми помага за няколко часа. Свекърва ми живее на долния етаж и също ми помагаше, но предимно с домакинството. В един момент обаче прекалено много взе да се вживява и започна много да ме дразни. Докато аз бях с бебето на разходка тя се качва горе, пере му дрехите и ги глади, а аз я бях предупредила, че ще си пера дрешките  в пералнята и бабешките й традиции не ме интересуват. Знам, че го правеше, за да помага, но явно хормоните ми идваха в повече и супер много се дразнех. Сега надявам се да нямам усложнения и да се чувствам добре и смятам сама да си гледам бебето. Ще предупредя бабите да няма сърдити и не разбрали после  Naughty.
С покупките и аз не съм започнала. Този път много малко неща ще купувам - предимно дрешки, биберони, залъгалки, та още не бързам. Е, заглеждам се по дрешките, но не съм купила нищо все още. Вчера гледах шишетата. Магазинерката ми препоръча Нук, аз се загледах в Авент и Томи Типи. Каза, че Нука имитирали зърното на гърдата и майките били много доволни  newsm78. Залъгалки и предния път ползвах на Авент и сега от тях ще взема. Абе с първото тръпката определено е по-голяма. Аз тогава още във втория месец зяпах колички и кошари  Laughing. А м/у другото си харесах лятна количка. Някой мнения за нея?
Козметика - в началото ползвахме Бюбхен, после минах на Мустела, защото малкия е с Атопичен дератит.
ar4ita, голям мъж си родила  Shocked.
milady M, много се радвам за добрите резултати от прегледа и че са ти потвърдили пола. И на мен предния път ми се скараха за килограмите, бях качила 4кг за месец и половина  Rolling Eyes. За сметка на това този път не бях качила нито един. Е, аз бях качила, но след  Sick предната вечер си смъкнах всичко. За матката и аз подпитвам, ние нали двете сме си друроги  Mr. Green.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 15:22 от Ellle

# 106
Така, за козметика ние ползваме пудра Relina - взимам я от една аптека и съм страшно доволна от нея. А преди това ползвах на Nivea и тази на Event. За крем - този на Бочко ни дойде мазен и взехме Sudocrem, но установихме, че малкия е по-добре без да ползваме крем, а само пудра. За банята в началото бяхме взели Бочко, но не ми допадна особено и взехме да ползваме на Тео бебе и от тогава не сме го мазали с олио, понеже самия шампоан съдържа в него масло и кожичката му става страхотно мекичка.

# 107
За кошовете за памперси -
Скрит текст:
по-добре на фризьор или маникюр, или 1 парцалка + нови дрешки за бъдещия Нов член на семейството. Луди пари за няма какво. В най-лошият случай 100бр малки наелонови пликчета и т'ва е - 2 лв от пазара. Докато бебето е на мляко и преди да бъде основно захранено, акото не мирише чак толкова "убийствено" Към седми месец памперсите намаляват рязко, защото вече приема и друга храна, стомахчето се регулира и може да ака по 2 пъти на ден и то на гърне.

За всички, които искат да щадят природата - изхвърляйте разделно! В повечето случаи отпадъците са суровина. За разделното събиране не се взимат пари от данъкоплатеца в общината! Обърнете внимание, че и Вашият боклук в кофата е 75% опаковки.

# 108
  • в матрицата
Ето ме и мен. Чета ви, но не пиша   Hug. С това пазаруване не сте ли подранили? Аз преди Май не мисля нищо да купувам, не че ми трябват много неща.

# 109
  • Helsinki / Sofia
Съжалявам за  offtopic
Скрит текст:
но не мога да се съглася с твърдението на snowflakely, че и 75% от боклука ми е опаковки. Имам навика да си взимам платнени торбички, когато ходя да пазарувам и съответно не си нося продуктите в найлонови пликчета. Това важи и за плод-зеленчуковите ми покупки. Така че пак ще се повторя, но жалко е, че няма култура на разделно събиране на боклука. Тогава и проблемите със сметищата щяха да са по-малко.

# 110
  • София
Вчера гледах шишетата. Магазинерката ми препоръча Нук, аз се загледах в Авент и Томи Типи. Каза, че Нука имитирали зърното на гърдата и майките били много доволни  newsm78. Залъгалки и предния път ползвах на Авент и сега от тях ще взема.
Аз също за Нук съм чела, че са им "ортодонтски" бибероните. На първото дете му предложихме и Нук  и Авент, но подчертано Нук му харесваше повече. Не знам дали е така, защото в болницата това му дадоха първо или защото наистина му беше по-удобна залъгалката. Съветът ми е да се вземат 1-2 залъгалки за проба, защото колкото деца, толкова мнения.  Peace

# 111
  • София
С каката ползвах само Нук и залъгалка и биберон за шише, тя е кърмена само 3 месеца. С малкия имах подарък - комплект на Авент - така и не се научи да пие от бибебон или на залъгалка, кърмен е 13 месеца и преминахме направа на чашка след това. Сега имам една залъгалка Нук, подарък от "9 месеца" и ще пробвам с нея, не мисля да купувам повече, ще взема и едно шише с каучуков биберон за всеки случай.

Всъщност не мога да кажа какъв % от боклука е опаковки, но е по-голямата част. Под опаковки не разбирам само торбички за пазаруване. Замислете се - паста за зъби, прах за пране, зърнени закуски, брашно, захар - всичко е в нещо сложено. Аз определено предпочитам хартиените опаковки и тях ги събирам, голяма част от пластмасата също. Така и кошът се пълни по-бавно. Разни салатени отпадъци - ами имаме си морско свинче - перфектно се справя с остатъци от зеленчуци и плодове. Кафето го слагам на  цветята.

# 112
  • Варна
За жалост в България няма и къде да се изхвърля разделно, дори и ти да си го сортираш.
Останаха все по- малко контейнери за разделно, а те са пълни с всичко  Tired
Наскоро четох, че щели да ги правят под земята, та да не може да се рови в тях.
За кошчетата за памперси, аз действително не разбирам, с какво са по- екологични от другите. Нали пак  в коша се слагат найлоново торбички /без значение дали от обикновените или специално пригодени/? А самите памперси разградими ли са?  newsm78

# 113
 Emily_D AC DC супер.
Мимко, честито дипломиране!
milady M 422гр браво, в коя гс. си?  Какво е това изследване за Хашимото newsm78?  Аз също харесвам продуктите на Нук и мисля живот и здраве да сме с тях. За подстригването съм суеверна и затова ще изчакам бебка да се роди и тогава Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 17:19 от GERINCETOVV

# 114
Момичета, няма да ви изреждам поименно, но ще кажа така

на завършилата мимко семестриално честито Simple Smile

количката на чико е супер лятата, но не става за новородено. дефакто гърбът е мек от това сгъване тип чадър, иначе аз имам подобно на zooper  страхотни са, мн добър избор е тази лятната...живот и здраве за лято 2016

за бабите - аз помня как с баткото бях депресия следродилна и хич не исках никой освен мъжа ми край мен, той ми помагаше за къпането, спомням си, че свеки се беше оплакала на майка, че не искам да мажа бебето с мас и че не съм давала нищо да ми се каже, от което майка й отвърна, че дори и лекарката като заяви у нас - 'бабите в кухнята, може да готвят, на майката няма да се месят' - защото ме познава от дете, а и аз бях гледала бебе докато бях студентка та въобще при наличие на оригинална мустела вкъщи мас нямах желание да мажа:) та мисълта ми е преценете си какви сте като темперамент, мен лично чужди хора вкъщи ме дразнят. като донесат някоя манджа за нас да има ок, че нямах мн време да готвя, но толкова.

за покупките - днес си взех ей тази кошарка за първите месеци - http://www.hippoland.net/hauck-koshara-dream-n-care-zoo, но на старо /ползвана само 3 месеца като нова е/ и после ще я трансформирам на кош за игра живот и здраве, че с баткото от играчки по пода не можеше да се стъпи

взех си и лятна пеленка и едно боди без ръкав от айко. комплектът ми за изписване вече е готов, аз шапка не, ами лента за коса с цвете реших да сложа, нали е девойка:) мисля няколко бодита да взема още и най много някоя рокля и това ще е откъм дрехи - имам от баткото, а и ще ни подарят

остава ми помпа за кърма и шишета, че с баткото го кърмих изцяло и шишета само май едно имам останало така и не ги ползвах, този път съм решила да сме на АМ и евнтуално ако цедя кърма, та затова мисля помпа да си взема...но и нея мисля от olx  да купя

# 115
Аз лично с баткото използвах шишета на ччио а контейнерите за храна бяха на авент....и от двете марки останах много доволна...

# 116
Леле колко е приятно да видя че има и друга майка която мисли да пазарува от olx   Laughing

# 117
  • Варна
Към кърмилите мами. Защо не се препоръчва храненето с шише, а естественото кърмене? Като кажа с шише нямам предвид АМ, а да се цедиш и да храниш пак с кърма.
Бях на лекции за кърмене, а и аз самата съм за кърменето, но така и не получих отговор на въпроса си. Всички сравняват само кърменето, с биберони и АМ, но не и кърмене и кърма в шише  Thinking

# 118
Emily_D не съм кърмила, но четох, че от шише просто тече по-лесно, докато от гърдата трябва да вложи усилие бебето и става по-бавно.

# 119
Като се роди малката нямах реална идея какво е да гледаш бебе. Нито една от близките ми приятелки нямаше, така че разполагах "само" с голямо желание и добра теоретична подготовка. Нямах представа колко помощ би ми трябвала, но мъжа ми ползва двете седмици отпуск, които се полагат и бях казала, че докато си е в къщи баби не ни трябват. Като тръгна на работа майка ми реши, че ще идва два дни следобеда в къщи. Още първата седмица се видя, че няма какво да прави, идва 1-2 пъти още и спря. Гледала я е за по час-два да отида на лекар например и веднъж като стана на 8 месеца ходих на целодневен курс по работа. Другата баба не е от софия. Два месеца след като родих се обади и каза идвам еди кога си за два дена. Аз казах добре и дори си запазих час за педикюр. Тя обаче дойде следващата седмица. Два дни се мотахме двете около детето, аз нямах никакви ангажименти (как да си организирам като не разчитам дали ще дойде) и тя се дразни, че не и оставям бебето, пък аз исках да си гледам бебето. Не знам дали се обиди, но не е идвала така повече.

Diva и аз си нося торбички, вкл. за плодове и зеленчуци от супермаркетите, но трябва да призная, че от както сме трима боклука наистина е много. Аз винаги се опитвам да оптимизирам, да купувам големи опаковки и т.н., но нямаш представа например детските играчки колко ужасно са опаковани. Носят кашон - вътре един малък чайник в голяма лъскава кутия, на картонена поставка, заемащ 1/5 от кутията...

Elle, не знам да може да се намери в БГ. My breast friend е производителя. Аз я купих на старо точно за това. Излезе ми 40 лв., а в амазон е 50 паунда без доставка.

milady M, дано не те обидя, но на няколко пъти пишеш колко много неща си изяла докато четеш форума, та исках да ти кажа, че така човек наистина не се усеща колко изяжда. Ако се чудиш какво да промениш в режима, почни от това да не ядеш между другото.

Emili - когато на бебето се дава кърма от шише, тя тече по-бързо и с по-малко усилие за бебето от колкото когато суче от мама. Съответно после може да не иска да суче от мама. Стимулацията на лактацията пък е съвсем различна когато суче бебето и когато ползваш помпата. Тоест може да ти намалее кърмата и да не е достатъчна за бебето. Знам за няколко майки, на които бебета така и не засукаха от гърда и караха само на изцеждане. За мен няма такава мъка - цедиш, даваш на бебето, миеш, стерилизираш. Нито е адаптирано мляко да го приготвиш с топла вода на вън, нито можем да извадиш гърда да нахраниш детето. Вързан си в къщи непрекъснато. Ужасно ми се струва и се възхищавам на всички, които са го издържали.

Общи условия

Активация на акаунт