Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 223
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
Ar4ita страхотен е!!! Party

# 91
  • Helsinki / Sofia
Emily_D, ще докладвам какво има в магазина след като го посетя и няма никакъв проблем да ти донеса каквото искаш (само се надявам цените да не са убийствени, защото ми се иска да взема няколко неща поне). В тази връзка имаме и Хард Рок кафе тук, така че от там ако те влече нещо - пак мога да взема. В БГ къде мога да разгледам какво се предлага?

Аз лично от началото на бременността до момента съм се боядисвала два пъти и сега предстои пак да се боядисам тия дни. Ползвам Иноа на Лореал, която мисля, че е без амоняк. Подстригах се повечко декември като си бях в София и следващото подстригване ще е април като се прибера. Нямам скрупули и не страдам от излишно суеверие.

И с пазаруването съм почнала. Вече имам две креватчета, които са абсолютно идентични, единствено цветово се различават. Две, защото ми трябва едно за София и едно за тук. Имам купена и помпа за кърма. Отделно преди 2-3 седмици купих и малко бебешки дрешки, едните са за 3-6 мес., но имам и няколко за 0-3 мес.

За козметиката се чудех дали някой е ползвал на Чико. Иначе доколкото съм чувала Мустела май е доста предпочитана.

# 92
Здравейте сладки мами с хубави коремчета  Wink
Връщам се от преглед и бързам да се похваля  Grinning Мацката си е абсолютна мацка и докторката няма и грам съмнение  newsm44 Вече сме 422гр. и всичко изглежда добре с нея  Grinning Даже я гледахме и на 3Д и докторката се шегува,че носа и е точно като на мама,а устичката явно на тати  Joy Взеха ми и кръв и в понеделник ще видим дали след приема на витамини хемоглобина ми се е повишил  Thinking Иначе и акушерката и докторката ми казаха,че доста съм качила (вече към 13кг.  Embarassed,за 1месец 4,7кг. ) и казаха,че не им пука после как ще ги свалям,ама се притесняват от тези повече кг да не вдигна кръвно,че всъщност това било опасно  Sad Каза да не ям много солено,кисело и сладко - е,аз предимно това ям  Rolling Eyes И ще видим как ще се справям с този казус - каза,че вече трябва бебка да почне да едрее,а не мама  Laughing Другото което я питах беше за това дали ще имам проблеми с износването на бебчето понеже беше казала,че имам лека малформация на матката и тя ми каза,че за сега няма показатели за проблеми и единствено може поради този факт бебка да не може да се обърне с главичката и да се наложи секцио  Crossing Arms И наистина към момента не се беше обърнала,но все още има време де,но определено ме сюрпризира така лекичко  Whistling Каза,че за раждането има време да си говорим и като вляза в 30-та седмица ще обсъждаме по подробно нещата  Rolling Eyes Та в общи линии това запомних  Rolling Eyes За сега ви оставям и чакам и другите мами които са на преглед днес да се отбележат  Wink Отивам сега да се постна и във фейса и там да се похваля  Laughing

# 93

ЯКООО  Joy  baby_neutral

Милейди  Hug   bouquet Бравоо

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 12:43 от snowflakely

# 94
  • Варна
ar4ita благодаря за линка   bouquet
Diva* намерих само в  метъл хевън и в на тъмно и ето тук. Сега разглеждам отново Амазин, но ще видя и Хард Рок кафе. Благодаря!  Hug

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 12:36 от Emily_D

# 95
Diva* и аз искам такива биберони ако намериш.  Laughing Laughing

# 96
  • Варна
 Joy Мисля, че Diva направи голяма грешка, като каза, че няма проблем  Joy

# 97
Минавам да се разпиша набързо че ще отсъствам тези дни...та да не ме забравите случайно!  Party

~Mimko~ какви витамини пиеш?Стана ми интересно че косата ти расте бързо от тях.Моята този път ми се струва по суха и сякаш не расте.Аз не пия витамини никакви за сега.
Подстригвах се вече веднъж от както съм бременна,но спрях да се боядисвам защото искам да се оттърва от черния цвят на косата и да си правя кичури както преди.Вече почти година доста е израстнала а боята доста е паднала(не е много наслоявана а и си правих разни маски за сваляне на цвета).По принцип съм доста суетна.Ако излизам задължителн косата ми е изправена и с малко обем или ако е вързана гледам да имам някакъв аксесоар  на тиквата (шапка,диадема,кърпа..)В момента използвам и по малко грим понеже лицето ми много се изчисти Simple SmileЗа маникюра обаче не съм много редовна,просто формата на ноктите ми и това че се чупят лесно не позволява да си пусна а на ноктопластиката не съм фенка Simple Smile
Кош за памперси за сега не съм мислила дали да взимам.От начало акото не мирише но като си спомня как се събуждам сутринта и до леглото на пода 5,6 бр. памперси от през ноща мисля че и някакво обикновено кошче ще ми свърши работа Simple Smile
Аз още не съм се наканила да ида на ФМ  ooooh! Все излиза някой допълнителен разход или няма кой да гледа малкия,или няма кой да ме закара....абее трагедия.
С покупките съм споделяла че вече започнах:количка,дрехи,пелени...вече съм взела и много им се кефя Simple Smile
Арлина много ми хареса тази възглавничка.Някаква подобна дали не може да се намери и в някой БГ сайт?  Thinking
На мен пък няма кой да ми помага.Майка ми работи на смени,а свекито е в Гърция така е съм свикнала да си се оправям сама.Ако все пак ми се наложи нещо спешно има лели на които мога да разчитам но гледам да не занимавам никой Simple Smile
Козметиката тепърва ще я подбирам този път,и събирам мнения.
milady M чудесни новини за малката принцеса  Hug Аз с кг. май ще съм като теб.Първия път имах и аз месец в който качих 4 кг. и доки мн се кара щото от многото натрупани килограми по трудно се ражда...както и стана.

# 98
  • athina
Здравейте мамчета!
МИМКО-честит ти успешно взет последен изпит!
Относно подстригването-имам нужда защото и моята коса много цъфти но МОЯТА фризьорка е в България а не се доверявам на никой тук така че ще почакам до април.
Относно покупките-напоследък се замислям все повече че искам и аз вече да купя нещичко но ще почакам до април-набелязала съм си какво искам но ще почакам-не смятам че съм суеверна но след проблемите които имах май ме достраша малко.
Относно помощта-налага се в първите месеци да съм при свекървата но тя е много съвременна и готина и сме много близки и от сега ми и казала че няма да ми се меси в отглеждането на бебчо още повече че след като до сега съм гледала близначета няма да имам нужда от чужда помощ.
Относно суетата-не съм изобщо суетна косата си никога не съм боядисвала-естественият и цвят си ми харесва и все още нямам бели коси за да се налага да ги крия.Грим не използвам-алергична съм-и най-съм доволна че си намерих мъж който държи на естествената красота и ако си сложа някога червило например му се вижда странно и казва че докато съм с него няма да ме целува.На сватбата бях сложила само гланц за устни-поне за снимките-след многото целувки естествено гланцът беше ИЗЯДЕН и ММ каза че изобщо не му е харесал на вкус.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 13:32 от Geri ATHINA

# 99
Относно помощта за отглеждането на първото ми дете много ми помогна майка ми...имах нужда от нейната помощ и до ден днешен съм и много благодарна.Но за сегашният човек който ще се появи живот и здраве юни месец ще се грижа само аз....живеем вече в друг далечен град от тях и все пак за 7 години мисля че съм понатрупала опит.Никога не е излишна обаче малко чужда помощ но в рамките на допустимото.....не знам това с помощта на свекърва или майка си е доста сложно нещо.....

# 100
  • Helsinki / Sofia
Тоя метъл хевън ми дава, че е в реконструкция сайта. Ще видим какво ще намеря. Ако има - обещавам на всеки, който иска да донеса Simple Smile Наистина няма да ми е проблем Simple Smile Тъкмо повод да се запознаем Simple Smile

# 101
  • София
Аз също бях от тези мами, които казват, че не искат бабите да им отглеждат децата. Моята майка ни е гледала без никаква помощ от баби и исках като нея да се справя. Но сега... друга песен пея. Поне 2 уикенда в месеца единя ден съм по 12 часа на работа, отделно всеки ден по 8-9 часа работя. И когато бабите вземат дечко за почивните дни си отдъхвам, от готвене предимно. След раждането мъжа ми ще ми помага първите дни. Той е много всеотдаен и миналия път много ми помагаше- на десетия ден след раждането седнах да чета за изпит. Сега поне учене няма да има  Laughing та се надявам да се справя повечко сама.
Покупки и аз мисля през април- май да правя. Едно заради работното и второ заради атмосферното време. Не съм суеверна. Миналия път всичко си бяхме подготвили предварително. Сега толкова вещи са останали, че остават само дрешки и от по-крупните- креватче.
Козметика ползвахме на Хипп. Мислех да карам с Бочко, че си е българска, но в болницата ни зарибиха и вече така съм свикнала с миризма и пр., че си свързвам детето с аромата й   Laughing Временно съм ползвала боди милк на Адерма, когато малкия се беше поизринал от олио за мазане и с месеци го мажехме с това. С много добро впечатление съм, но е много скъп, за да се ползва без причина. На нас така и не ни се получи мазането с олио ( различни марки) и почти от началото с мляко е мазан.

# 102
  • на пясъка при черупките от миди
Леле, мовичета. 15 дни не съм влизала тук в термина и вие сте писали фермани. Засега запис да попрочета малко назад.
Добре дошли на новите мами!
 Flutter

# 103
# 104
  • София
За помощта на бабите:
След като ме изписаха с първото дете дойде майка ми за 20 дни, на 16тия се обадих на татко да дойде да си я вземе,че ще ме подлуди. Миеше пода по 5 пъти на ден с дезинфектант, переше отделно и на ръка всеки чорап, гладеше нон-стоп и непрекъснато повтаряше "иди си почини"... е как, като непрекъснато нещо бучи, бърмчи и скърца из къщи... На петия ден и казах, че слизам за хляб (магазинът е под блока), а тя - ти стой тука, аз ще ида... Беше ме превърнала в крепостен селянин, заложник на бебето. Иначе тя бебето не го пипна. Когато се роди второто беше заета да гледа дядо ми на легло и не можа да се класира.
Сега са далече и не се е предлагала. Свеки е в чужбина, не ги е гледала досега, очертава се в началото на юли да се върне, но се надявам след най-много седмица да си хваща пътя за Бургас. Не съм от най-гостоприемните по отношение на гостите с приспиване и целодневно пребиваване, пък и гости над седмица вече си е заседяване.
Пухи, и аз нищо не съм купила. Харесах си количка, цената беше убийствена, обаче ММ като се заинати - Не, та не, като се роди тогава... много се бях ядосала (нищо, че преди ти пишех, ти да не се нервиш на твоя)... ама ми мина.

Общи условия

Активация на акаунт