Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 397
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
  • Helsinki / Sofia
Добро утро на всички  Hug

Пожелавам ви един прекрасен ден, изпълнен с много любов и прекрасни изживявания!

Аз също преглеждам olx и вече си купихме едното креватче оттам Simple Smile Изключително доволна съм от сделката Simple Smile Тъй като аз не съм в БГ, пратих брат ми да го види и плати и миналата събота нямах търпение да ми се обади и да каже дали всичко е ОК Simple Smile Сега гледам дали няма да изскочи количката, която искам, но тъй като е модел от миналата година, малко ме съмнява. Но проверявам Simple Smile

Относно кърменето, аз твърдо съм си решила да процедирам с цеденето и шишето. Някой беше казал, че ще се влудява да стои и да чака. Е, и аз съм така. Не мисля, че ще имам нерви за това и поради тази причина не искам да травмирам и малкото човече. Същевременно искам да е на кърма и се надявам да имам достатъчно. Моя приятелка в момента процедира по същия начин и всичко е наред.

Относно проговарянето и връзката с кърменето - за първи път чувам за такава. Знам обаче, че има връзка с яденето след определен период, т.е. че не трябва да му се дава всичко на пюре, за да може да се стимулира мускулатурата на езика. Съответно при деца със силно развит сукателен рефлекс преминаването към по-твърда храна е проблем и трябва голямо търпение от страна на майката. Понякога се налага и консултация със специалист, но се надявам, че никоя от нас няма да срещне такива проблеми с юнските бебешочета. С две думи, не е лесно да се стане човек Simple Smile

# 151
Diva, прекрасно събуждане   bouquet
Чак ми се допи капучино  Mr. Green

Честит празник на всички - влюбени, любители на виното, именици и бъдещи майки на Юнски Бебчета!
 newsm76

# 152
Добро утро на всички мамчета!
~Mimko~ да ти кажа май е съвсем естествено да си мислиш така, защото на мен ми е второ и пак понякога се чудя като тебе защо се вкарах в това приключение... newsm78. От друга странакато ме подритне малката и ми става толкова мило, че направо се разтапям и нямам търпение да дойде юни. newsm32 да я гушна!
Приятен уикенд и почивка на всички!

# 153
Diva*, благодаря за капучиното  Hug.
Честит празник на всички юнски валентинки и зарезанки! Бъдете винаги влюбени, само внимавайте със зарязването близките няколко месеца  Wink!
~Mimko~, аз лично замразявах кърма, защото имах много и ми се свидеше да хвърлям. Ако имаше банка на близо, щях да я нося там. А и се страхувах да не спре по някое време и един вид се запасявах за черни дни Simple Smile. Когато камерата се напълни, давам на приятелка, с която раждахме заедни и започвам на ново да пълня. За щастие на мен не ми се наложи да ползвам замръзена кърма, макар че и при нас имаше кризи.
И мислите ти да не те притесняват. Както е писала  kokona777, аз чакам второ и пак ме навестяват такива мисли, макар, че детето е много желано. Бременна му работа  Laughing.
Хубав и слънчев ден на всички  lovekiss!

# 154
Добро утро,дами! Весел празник на всички<3 Много любов и топлина да строи покрай всички!
Аз ходих на преглед,заради стяганията ми увеличиха магнезия, започнах да пия и пренатал витамини.Сега се чувствам по-добре...
С пазаруването съм се поспряла,че предстои да сменяме жилището с по-голямо и сме в страшна въртележка. Но съм позитивно настрена,че всичко ще си дойде на място.

# 155
За кърменето мога да кажа, че има толкова много предизвикателства и подводни камъни..... Баткото е кърмен 2,4 год. Като го отбих, защото а се бях изтощила, а и докато беше кърмаче беше вечно залепен за мен и не успяваше да изгради добра връзка с баща си (и баща му се страхуваше да се грижи за него сам и беше цирк). Постепенно към втората годинка започнах да ги изпращам да се приспиват двамата, да се гушкат и така малко по малко намалих вечерните и нощните набези.

За периодите в началото също се сблъсках с цедене и замразяване (бебето беше в болница и първите дни не ми го даваха), последвано от пътуване до болницата по 2 пъти на ден за кърмене и да съм с него с градски транспорт за седмица. Той беше малък, сучеше бавно и по малко, а аз преливах. Налагаше ми се да доизцеждам след всяко кърмене. После имаше ужасна жълтеница, заради която пак цедях и съхранявах/хвърлях, а той беше на АМ за седмица. После порастването на зъбките и невинните захапвания, които подлудяват в началото (после бебето само спира). Имаше и рефлукс и повръщаше половината изядено (и след захранването дори). Пюре от морков се чисти много по-трудно Wink

През всичко това време обаче имах доста кърма и като минаха проблемите ми беше много по-лесно навсякъде. Спокойно си пътувахме без да мисля колко кутии АМ да нося, колко шишета и къде ще мога да ги измия. В началото ми беше трудно да кърмя навън, но се научих да го правя достатъчно дискретно, за да не ми е некомфортно и бебето да не се разсейва излишно.

С две думи, проблеми може да има от всякакво естество (дори и за такива, за които не сте подозирали). Важното е как се чувствате, дали имате желание да продължите 1 седмица след като отмине, дали бебето има желание и как ще се чувствате по-щастливи на финала.
Важното е да не ви товари изборът или да не се обвинявате, ако нещата не стават както сте очаквали  Peace

# 156
Привет, момичета!

За цеденето мога да се включа, защото имам много богат опит Simple Smile Моята дъщеря на 4 месеца спря да суче и оттам нататък до 1г4м. съм се цедила, като до 6тия месец не е яла друго, освен кърма, а до годинката е яла основно кърма, по около 700 мл. до 1 л. на ден. Хубавото при мен е, че нямах проблем гърдите ми да се изпразват от помпата, знам, че някои майки не могат да изцедят с помпа и 10 мл, а детето им си наддава добре, за щастие аз нямах този проблем. Иначе - много по-трудоемко и времеемко е да храниш по този начин. Аз лично се цедях с ръчна помпа и само цеденето ми е отнемало дневно по 5-6 часа! Време, в което може да спиш или да направиш куп други неща. Представете си нощните хранения - почваш да цедиш поне 40 мин преди храненето, после хранене, после миене, стерилизиране  ooooh! може да си представите колко време му остава на човек да спи. На мен това неспане ми докара зловещи световъртежи, които продължиха дълго време, след като вече бях започнала да спя нормално, тоест адски много време ми трябваше да се възстановя.  Да не споменавам и паническите пристъпи покрай преумораата и виенето на свят. И всичко това при положение, че таткото ми помага наистина много, общо взето наравно с мен се грижеше за нея. Та, стига да няма много основателна причина, не бих посъветвала някой да храни така, по-лесно НЕ е, със сигурност. Ако няма друг избор, тогава да, храненето с кърма, стига да може, за мен специално е много важно нещо. Бих посъветвала майките, смятащи да се цедят, да си вземат електрическа помпа, по-бързо става май с нея. Дано сега, с втората госпожица кърменето ни потръгне, но знам, че колкото и да не ми се ще, и за нея бих направила същото, дано, дано не ми се наложи!  Praynig

За проговарянето и аз нямам такива впечатления, щерка ми проговори много рано и приказва много добре. Мисля, че за проговарянето е много по-важно общуването с детето от съвсем невръстната му възраст, много, много общуване и това никога да не те мързи да му обясниш за нещата наоколо.

Помощ от бабите приемам Simple Smile В смисъл не да ми гледат малкото бебе, но за готвене, чистене - благодарна съм да ме отменят в тези неща. Като спрях да храня дъщеря ми с кърма, започнахме понякога да я оставяме при баба и дядо за ден, ден и половина - ами страхотно си почивах именно тогава. Щото ако е при мен, дори да има някой, който я гледа, моето внимание все е в нея. Като е на гости, ей тогава мозъкът ми успяваше изцяло да се отпусне.

И последно, за Хашимотото - оказва се, че много хора страдат от него, като голяма част от тях и не подозират за това. Смятам, че това изследване трябва да е сред задължителните в начална бременност, защото проблеми с щитовидните хормони могат да доведат до спонтанен аборт, освен това е много вредно за бебето ако в началните месеци хормоните на майката са недостатъчни. Освен това при човек с предразположеност към Хашимото бременността и раждането са предпоставка то да се отключи, както се случи с мен предишната бременност.

Извинете за фермана и хубав ден!

# 157
Тъй като кърмих баткото 1 година и половина, да кажа на мамите, които имат мераци - не слушайте никакви хора, които ви ръсят, че кърмата ви е 'рядка' и 'нехранителна'. Вземете един памперс и изсипете в него 10 суп лъжици вода. вижте колко тези. ако изхърляте 8-10 такива памперси на 24 часа детето ви е абсолютно добре нахранено и няма за какво да се тревожите.
много е важно да се наспивате, за да имате кърма. много течности и кърменето е на пазарен принцип - търсенето влияе на предлагането. тоест организма ви влиза в ритъм на необходимото за бебето количество, когато го храните от гърдите си. ако имате усещане за тежест след хранене, цедете съвсем мъничко, колкото да ви облекчи, иначе винаги ще преливате нон стоп
и не си отбирайте никога детето рязко, ако не искате да се сдобиете с кисии за баня, вместо в гърди. редуцирайте постепенно, оставете накрая 1 път на ден хранене и така го отбийте. и когато сте на 1 път на хранене, старайте се да е сутрин, а вечер бебето да приспива таткото, иначе детето ви няма да иска да заспива без вас, което е досадно

честит празник на всички, бъдете щастливи, обичани и влюбени  txtloves txtloves txtloves

# 158
Добър ден и честит празник на всички!!!
Колк много сте писали....започвам да Ви чета  Grinning

# 159
  • athina
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!!!
Нека любовта никога не напуска сърцата и семействата ни!
Аз също се заглеждам в продавалника и мисля че най-вероятна от там ще бъде и нашата количка.
Силно се надявам да имам кърма и да успея да кърмя защото това е най-големият подарък който може да направи една майка на детето си и му се отразява за цял живот.
От сутринта съм се захванала с едни приготовления,че ММ много тачи този ден и ми се искаше да му угодя и да не се чувства гадно че ще е далеч от семейството-имат празник на града и виното и се заформят едни надпивания и надигравания-това в градът де-в къщи ще празнуваме и двата празника.Както си изразява той-до преди 2г празнувах само Трифон Зарезан сега ще празнувам и Свети Валентин.
Та моят подарък към любимият ще бъде една хубава трапеза.
Лек ден и приятен празник на всички.

# 160
Здравейте,бих искала да се присъединя към вас.Това ми е втора бременност-момиче,баткото е на 3г.

# 161
Здравейте на всички!
Прекрасна тема и като нова тук ви чета с интерес   bouquet
И сега е момента да изкажа и моето мнение по някои въпроси, не че е от личен опит все пак на 28 юни живот и здраве ще се роди първата ми рожба  Hug
Но моите приятелки с деца ме съветват да не се изхвърлям със мн. скъпи покупки за колички легла и т.н. така че и аз съм решила да е нещо функционално от OLX или bazar. Вече разглеждам но от март ще почнем постепенно да пазаруваме. Все още не знам какво е нужно за преди раждането така че с интерес следя и списъците които качвате.
Също така вярвам, че е хубаво да се гледа дете по-просто, но все пак нямам опит. Не мисля че стерилизатор и кош за пелени са нужни. Ако все пак се окаже че са необходимо удобство и след раждането може да се купят Simple Smile
Решила съм да раждам във Втора Градска дано има и др. юнски мами като мен, че мн.ме притеснява болницата!
Малко стана дълго, но малко се забавих докато ви изчета и се събраха доста теми които ми се иска да коментирам , но няма да продължавам по -нататък ще се включвам.
Весело прекарване на празника мн.любов и усмивки през днешния ден  Hug

# 162
Здравейте и честит празник на всички. Нека се обичаме и съхраним любовта и разбирателството в семействата ни!
За кърменето много се надявам да успея да кърмя. По принцип бих се притеснявала на публични места, но намерех едни шалове за кърмене на минене и живот и здраве мисля да си купя такъв. Не знам нужна ли е помпа и ако да какви са предимствата и недостатъците на ръчната и електрическата.  И защо трябва да се носи в родилното?
Ние днес ще празнуваме с приятели ама нито ще пия, а и другото ни е забранено  Embarassed

# 163
Не знам аз с нетърпение очаквам юни месец.... Praynigто кой ли не го чака тази месец с нетърпение....както казва майка ми "многото мина, малкото ама най-трудното остана...."

# 164
ДОБРИ УТРО и от мен и весел празник -кой трифон зарезан кой свети валентин важното е да става весело Simple Smile
Не знам тук дали се похвалих или само във ФБ че сме поръчало креватче и шкаф за повиване , чакам ги с голямо нетърпение след 2 седмици . А къде ще ги дтържа е друг въпрос защото сме в ремонт и на разположение е само хола . Но мераци какво да се прави а и понеже на живо не съм ги виждала и не знам какво ще пристигне това е основната причина за ранното поръчване . За кърменето сега си мисля едно , но знам , че понеже ми е първо дете и като се роди сигурно друго ще стане Simple Smile На ЖК съм чак на 20ти и вече нямам търпение обикновено виждам бебо по-начесто но този път интервала стана дълъг вече . За количка много се бях ентусиазирала по едно време , но сега ще я оставя за най-накрая . При нас днес е слънчево и много ми се иска вече да се позатопля , че много съм се вседяла което не е хубаво .

Общи условия

Активация на акаунт