Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 400
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
За помпите знам, че носиш в родилното за да не се изцеждаш на ръка. Разликата между ръчната помпа и електрическата ,е че с електрическата е по-бързо и е за майки които я използват мн.често.
Поне така съм чела. Моя приятелка ползваше само помпа но си изкара на ръчна не е ползвала електрическа.

# 166
Здравейте прекрасни мами валентинки  Hug Честит ви празник и много романтична вечер с вашите половинки ви пожелавам  Wink
Ellle ти като ходи сега на преглед беше ли се обърнало бебчето или още и при теб не се е завъртяло?
GERINCETOVV в 22с. и 5д. съм  Wink Явно не си си включила опцията да виждаш лентичките отдолу  Rolling Eyes
Emily_D виждам,че момичетата вече са ти отговорили за кърменето от шише - само да добавя,че доколкото съм чела,че когато кърмиш от гърда се развива и привързаността между мама и бебе  Wink
milady M, дано не те обидя, но на няколко пъти пишеш колко много неща си изяла докато четеш форума, та исках да ти кажа, че така човек наистина не се усеща колко изяжда. Ако се чудиш какво да промениш в режима, почни от това да не ядеш между другото.
Joy Изобщо не се обиждам,то това си е самата истина  Laughing Ама пуста лакомия какво да направя,че хладилника ми е пръв приятел(и вкъщи и на работа все е пълен и постоянно с такъв приласкаваш глас все ми вика "Отвори ме,отвори ме"  Rolling Eyes А и преди да забременея пиех метфогама за регулиране на овулацията и инсулина,а като забременях го спрях,а и витамини пия сега,така че работата е сериозна  Confused
... много е важно да се наспивате, за да имате кърма. много течности и кърменето е на пазарен принцип - търсенето влияе на предлагането. тоест организма ви влиза в ритъм на необходимото за бебето количество, когато го храните от гърдите си. ако имате усещане за тежест след хранене, цедете съвсем мъничко, колкото да ви облекчи, иначе винаги ще преливате нон стоп
и не си отбирайте никога детето рязко, ако не искате да се сдобиете с кисии за баня, вместо в гърди. редуцирайте постепенно, оставете накрая 1 път на ден хранене и така го отбийте. и когато сте на 1 път на хранене, старайте се да е сутрин, а вечер бебето да приспива таткото, иначе детето ви няма да иска да заспива без вас, което е досадно ...
+1
mirqna20 и desi_0302 добре дошли сред нас  Wink
Айде оставям ви засега и ви пожелавам един много романтичен уикенд  Wink

# 167
Днес времето е прекрасно....за разходка с любимия човек в някой парк...да си похапнеш нещо вкусничко и вередно....   Rolling Eyes

# 168
Честит Празник Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Mrs Fiore  когато човек се зарази с варицела, носи вируса в себе си от 14 до 21 дни, и след това избиват пъпките. Най-заразен е 5 дни преди да избият и най-много ден преди това. Т.е. След като са избили вече, няма смисъл да се пазиш, защото ако си била в контакт преди това най-вероятно си заразена. Казвам го от опит. Моята малка дъщеря я изкара сега и съм бременна и съм говорила с много доктори. Ако си я прекарала обаче няма страшно.
Емили аз да ти кажа моето мнение Rolling Eyes Има майки,които цедят, няма как налага се. Я да излезе, я да поработи, да поучи, и се налага да хранят с биберон. Няма лошо, ако това е рядко, колкото и повече да пуска биберона, ако е 1 2 пъти седмично не мисля, че е проблем. Проблема е колко нерви има майката после да го накара да засуче, и ако се наложи да го държи гладно, а не да прибегне веднага до шишето, и така докато детето не засуче. Главното, обаче е, че със сукане се стимулира лактацията, особено вечер. както и това че когато цедиш, изкарваш по-малко кърма, отколкото когато бебето суче. Така че важно е да има поне едно хранене от 00 до 06ч., за да има и кърма, поне първите месеци. Когато една майка иска да кърми трябва да е наясно, че доста често ще и се налага да стои с бебе на гърда по цели дни-това са дните в които бебето си увеличава дозата и трябва да има сукане, за да има и лактация. Поне при нас беше така. Сега обаче ще ми се налага да излизам, понеже от септември почвам лекции, и от време на време ще се налага да оставам бебето, искам или не ще предпочета да имам изцедена кърма за всеки случай, понеже когато се кърми на поискване не мога да направя план кога ще е гладно и кога не. Но пак казвам биберон-само ако се налага. Надявам се да не ми се налага много често.

# 169
  • Варна
Добре де, след всички постове, които изчетох /и за които благодаря/ аз пак имам въпрос  Whistling
С цеденето не се ли стимулира лактацията, имам предвид, когато то е редовно, а не инцидентно или при нужда?

# 170
Добре де, след всички постове, които изчетох /и за които благодаря/ аз пак имам въпрос  Whistling
С цеденето не се ли стимулира лактацията, имам предвид, когато то е редовно, а не инцидентно или при нужда?
Не. Понякога  майката цеди, обаче нищо не тече и си мисли, че няма вече кърма, но засуче ли бебето тя си тръгва. Абе природата си знае работата. Просто сученето не бебето не може да се сравни с помпите за гърда. То за 2 минути може да изпразни и двете гърди, а с помпата ти трябват поне 5-10мин.

# 171
При мен беше точно обратното....колкото по често се цедях толкова повече кърма имах...аз без сутиен не можех да ходя, защото кърма течеше като чешма.... Embarassed

# 172
Момичета, за щитовидната какви изследвания ще пускате/пуснахте: FT4+TSH/TAT+MAT????
Скрит текст:
Хич не ми се ходи, а си знам, че имам проблеми. Миналата бременност се направих на "к'во" и не отидох. Диети приемам, но хормони - не, и бременна и небременна. Но сега четох, че неправилната функция може да е причина за малък плод, както беше при мен - 2780гр/46см 39 г.с. При мен се редуват хипер и хипофункцията на жлезата  newsm78

# 173
  • Варна
И Фотон каза, че е кърмила до 4м и после се е цедила и хранила с кърма до 1г и 4м... Сега и desyy1 се включи с потвърждение
Аз затова търся някой с опит, защото теорията и практиката явно се различават доста  Confused

# 174
Ще се включа и аз по най-коментираната тема за кърменето,чрез моя скромен опит-1г.и 4м.
Първото ми дете се роди почти месец по-рано-доносено в 9м.,т.е.в първите дни от 9-ти месец.Единствено заради това,че е по-рано роден,беше в кувьоз за 3дни и го хранеха с АМ,след това ми го дадоха да го кърмя.Той така започна да суче,сякаш досега само това е правил, и така 1г.и 4м.За съжаление някои бебчета нямат този силен сукателен рефлекс и им  е по-трудно да засукват,но с повече воля и упоритост от страна на майката,ще успеят,сигурна съм.И наистина не може да се сравни стимулацията от бебето и от помпата,т.е.по-добра помпа от бебето няма.Изключително важни са през първите месеци и нощните хранения,защото тогава има свръхотделяне на хормона,стимулиращ кърменето и съответно се произвежда и повече кърма.Това впоследствие се регулира в зависимост от нуждите на бебето.
Моето бебе,въпреки,че беше хранено с шише първите дни,както писах,не искаше да погледне шише.Никога не съм се притеснявала да кърмя навън,има достатъчно места,където да се усамотите и с една пеленка отгоре,всичко става в рамките на 15мин(толкова траеше храненето).Сигурно сме имали и голяма доза късмет,наред с всичко останало,пожелавам го и на всяка една от вас,която има и желание разбира се.Надявам се да съм била полезна и да бъда и по-нататък,когато се сблъскваме с това отново.

# 175
  • athina
Diva-опитах  се да пиша на лични но нещо не ми се получи-до колкото разбирам и ти като мен ще раждаш в България и след това ще си гледаш детето в чужбина-та въпросът ми-интересувала ли си се какви документи ще са нужни за да изведем толкова малки бебета през границата и ако издадем  на-в моя случай 2месечно бебе-международен паспорт и да кажем догодина пак се върнем в БГ детето ще е на повече от година и снимката няма да има нищо общо как ще влезе обратно в БГ?
ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ че занимавам цялата група с този въпрос но не успях да и пиша на лични.
ДИВА ако искаш пиши ми на лични ти-благодаря предварително!

# 176
Нямаш никакъв проблем със снимката на бебето. Нашата я заведохме за паспорт на 26 дни, пътува си с него, няма проблем. Само не помня 4 или 5 години важи.

Ако детето е български гражданин, при излизане от страна трябва или да сте двамата родители или  задължително нотариално заверено съгласие на този, който не придружава детето, че е съгласен. Нямам представа ако не е български гражданин има ли различни правила.

# 177
  • athina
АРЛИНА-благодаря!
И двамата ще сме на излизане от БГ и да български гражданин ще е но това ме притеснява че ще бъде малко и догодина като се връщаме да не направят проблем.

# 178
Минавам само да се запиша, за да мога да ви следя.   bouquet  Болна съм и нямам сили за повече писане.

# 179
Jana Ina бързо оздравяване!!!

Общи условия

Активация на акаунт