Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 403
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Емили, да, както написах, нямах проблем с количеството мляко заради помпата. До годинка, докогато цедях на всяко хранене (6 пъти на ден), всичко с количеството беше ОК. След това постепенно започнах да махам отделни хранения, едното нощно и тогава моментално започна прогресивно да ми намалява кърмата. До преди това можех да изцедя дори и литър за ден, последния месец едва успявах и 100тина мл. Проблем със свръхлактация не съм имала, имало е дни, в които млякото просто беше малко, трудно се изпразваха гърдите и тогава времето за цедене се увеличаваше по 2  ooooh! Но, мисля такива дни има и при нормално кърмени бебета. Дъщеря ми наддаваше чудесно, дори излизаше малко от горната граница, така че млякото и е стигало със сигурност.
За кърменето и привързаността майка-бебе категорично не съм съгласна. За мен тази привързаност се гради най-вече при общуването с бебето, а не толкова при храненето му. Забелязала съм, че много майки през първата година си възприемат бебето като нещо несъзнателно и свеждат грижите си за него почти само до чисто физическото обгрижване, и започват да общуват с него след годинка. Много погрешно според мен и определено се отразява върху развитието на децата.

За хормоните на щитовидната - нормално си следя само TSH, но в момента си пускам и FT4, така ме посъветва ендокринологът ми. TAT  и МАТ доколкото знам е безсмислено да се пускат по време на бременност, защото не може да се разчита на стойностите. Snowflakely, при положение, че знаеш, че имаш проблем, аз бих те посъветвала да си пуснеш освен TSH и FT4, също и FТ3. В тази гестационна възраст бебетата ни са вече големи, имат си свои функциониращи щитовидни жлези и вече не зависят толкова от нашите хормони. В началните седмици е много по-критично. Това не значи да не се видиш, аз бих те посъветвала да се изследваш колкото може по-скоро. Проблемите с тези хормони могат да доведат до проблеми и при майката, не само при бебето. А съответно косвено и при бебето.

# 181
Koga gi izpisahte, бре?
А аз се чудя защо няма активност в темата, то какво било. Връщам се да чета.

# 182
Честит празник момичета.Пожелавам ви много ,много любов в живота.Весело изкарване. Heart Eyes

# 183
# 184
Благодаря Фотон, благодаря, май ще пусна и FT3, разликата 10ина лв.
Скрит текст:
Притесняваме, че ми беше кръвната захар 5,6 последния път (след Коледа, де  Embarassed ,то бая си хапнах)а, от детските си години не съм я качвала над 3,4. Напълнявам повече от очакваното, без да има резон за това, освен че обикновено по това време на година най-много си "тежа на мястото". Искрено се надявам просто да не се усещам, че хапвам повечко, а не да е от друго. Килограмите ще ги мисля после, само Бебчо да е добре.

# 185
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!  loveuuu   milady M как да си пусна опцията за лентите?  За кърменето аз много се надявам да имам кърма и бебка да си сучи Wink Аз още преди да забременея имах завишен пролактин,май ще говоря с др. дали да си пускам изследвания.

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 20:19 от GERINCETOVV

# 186
Здравейте,
новобранци предполагам продължавате да приемате?
След като от края на октомври, та чак до днес си четях повече от редовно, най-сетне се отбелязвам и аз. Очаквам първото си дете в края на юни 28.06 - това е инфо за Elle, за да ме впише. Бебето ще ми го донесе синия щъркел  stork-boy, като е резултат от трето подред ин-витро. Аз съм на 40 години и живея в едно селце на 30км от София, като работя в София и пътувам всеки ден. Но то е като да живееш в Люлин и да пътуваш без метро до Младост, но по бързо. Предпочитам спокойствието на малкото селце, пред шумотевицата на града. А пък имам възможност за продължителни разходки, поне 5км на ден, с кучетата - 3 прекрасни средноазиатски овчарки.
Така, че с това много кратко представяне ви казвам "ПРИВЕТ".

# 187
 harka-to добре дошла от мен и аз предпочитам спокойствието и затова живея на 150км от София  Joy  имам си и две страхотни чау-чау за компания Simple Smile

# 188
ДОБРЕ ДОШЛА.А Аз си нямам нищо.Както се оказа няма да имам никаква подкрепа за детенце от никого.Аз и за това и работя.Просто имам родители и близки на хартия,оказа се,че нямам и приятелки(от 5 остана една)еми нямам пари,немога да съм помагащата и даващата вече.Днес за празника и едно копче не получих от ММ,нямам избор ако имах щях да се махна но....

# 189
Поля, съжалявам да го прочета. А толкова ли ти е важно да получиш нещо от него? Аз не очаквам и затова не се чувствам разочарована, но и двамата не празнуваме подобен род "празници". А за другото: стига да имаш вяра в себе си, съм сигурна, че ще се справиш!

# 190
E, аз съм щастлива от факта, че всичките ми приятелки и познати ме пазят много, радват се на мен и бъдещото бебче. Опитват се да ме накарат да съм по-кротка и спокойна, защото съм си щура глава. Стремя се да бъда поне мноооого внимателна. Защото всички са свикнали да ме виждат с рани, сини и други такива - постояно вместо да ходя - тичам, рядко си гледам в краката, по-скоро само напред. И сега се приучавам на по-кротък ритъм. Така е и в работата - трябва и нея уж да намалявам - ама сърце не трае- продължавам. Само тренировките ми ги спряха Weary, ама и то е за добро. ММ ми заяви: цял живот си тренирала - сега ще поспреш за малко. Дори за йога не иска да чува. Та от спортните занимания, само разходките ми останаха. Разбира се, най-важно е бебето да е добре и до "падеж" да изкара в корема на мама.

# 191
И ние не мога да кажа че празнуваме днес ММ ми донесе  балон на който пише I love you аз му направих любимия сладкиш с форма сърце -символични подаръци от сърце , не че не можем да си позволим други просто подаръци си подаряваме и без повод кой когато му е кеф . Приятелки и аз нямам много но е важно качеството на мен и 3 истински ми стигат и много си ги обичкам , родителите ми са разкошни и нямам никакви критики към тях

# 192
хахаах от както съм забременяла 1 дъвка не ми е подарил.За нова година си взехме цифров фотоапарат на мое име с кредит(да имам за бебка)сега си плащам вноски по 40 лева.Това е единственния лукс които си позволявам.Иначе  откъм козметика минах от Дав на тео,парфюм не съм си купувала от преди юни(тогава заживяхме заедно)така че... не е до подаръка но 1 честит празник не ми каза..от отношението му боли,ама за колата има(ходи с нея на работа нищо,че имат служебен автобус)

# 193
Ооо момичета ....... имам чувството че повечето жени в бг са така.....преди да се появи бебето, преди да заживеете заедно всичко е по мед и масло....всичко е като по филмите....но навлезем ли в действителният свят
 всичко се променя .....защото ли???  newsm78

# 194
Мисля си дъли мога да изпия една чаша бира с чипс(ММ замина нощна смяна)и да когато заживеете заедно мъжете се променят много.

Общи условия

Активация на акаунт