Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 222
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • Helsinki / Sofia
~Mimko~, уредът за затопляне ако цедиш кърма и я замразяваш. Иначе ако си кърмиш от гърдата, няма нужда от такъв. После вече зависи как искаш да му затопляш пюретата на бебчо.

# 646
Момичета имам следното питане  newsm12: Болнични съм от ЛКК до 24.02.(вкл.),пише да се явя на 24.02. на преглед.Тогава ли се издава продължаване на болничния или на 25.02.?Мерси предварително на запознатите   bouquet
От 25 е. Аз съм до 3.03 и ме викат на 04.03 за продължение.

# 647
~Mimko~, уредът за затопляне ако цедиш кърма и я замразяваш. Иначе ако си кърмиш от гърдата, няма нужда от такъв. После вече зависи как искаш да му затопляш пюретата на бебчо.

не е само за кърма,както бях писала аз затоплях чайчета и водичка. Имах много кърма и до две години сме се кърмили и въпреки това детето си пиеше и другите две. И понеже нощем все пак се охлаждат,с уреда ставаше много бързо. В интерес на истината,ако не ми бяха подарили ,нямаше да купя.....

# 648
  • Варна

Абе от 1 седмица се усещам по-подута на дудката като цяло. Това нормално ли е или съм нещо за преглед? Другото, което е - усещам нещо като поритвания от бебето но ги усещам ниско във влагалището - нямам болка, а са точно като ритничета.Не са отпред на корема а направо там по входа някъде. И това става като седна вечер на компютъра, а се усещам, че доста си свивам и кръстосвам краката, което не е препоръчително. Как мислите? После пък като си легна бебчето си шава съвсем на място? Странно човече е това моето. Отвсякъде ме човърка.. newsm32 newsm32

Mimko, мисля че е възможно да се чувстваш подута там, защото се изпълва с повече кръв. А за ритничетата ниско, ако бебето е с крачетата надолу, също мисля, че не е притеснително. но ако нещо те тревожи отивай на лекар, не му мисли.

# 649
  • Helsinki / Sofia
bubentseto, така е, може да се ползва и за други неща за подгряване. Аз просто направих съпоставката спрямо кърмене от шише и кърмене от гърда. Simple Smile

# 650
  • Варна
Мислех, че вода и чай може на стайна температура  newsm78 Колко трябва да са топли?

# 651
bubentseto, така е, може да се ползва и за други неща за подгряване. Аз просто направих съпоставката спрямо кърмене от шише и кърмене от гърда. Simple Smile
Още ми се спи не ми обръщай внимание.., Цяла нощ се въртях и ми сега едно смазано ,не стигам до истинската същност  Joy
Mimko дудката,може да е нормално подута,може да възпаление,ако имаш течение.Понякога и аз усещам ритничета толкова ниско,не е много приятно

# 652
Аз винаги съм давала със стайна температура вода и чайове.

# 653
Мислех, че вода и чай може на стайна температура  newsm78 Колко трябва да са топли?
Моя син е зимно бебе,а в къщи се отопляваме на дърва. И все пак вечер,като заспим температурата доста пада,защото няма нощем,кой да слага дърва в печката и течностите си стават студени..Иначе лятото няма да има нужда или ако помещението е нон стоп с постоянна температура

# 654
Изтървах ви 2 дена и сега едва прочетох всичко  Crazy. Включвам се набързо по актуалните теми, че много работа ме чака.
Стерилизатор ползвах за МВ, някакъв евтин, но вършеше работа. Всяка вечер стерилизарах единственото шише, което ползвах и биберона. Шишето както го стирилизирах така си и оставаше - малкия нали беше на кърма /от гърда/ и отказваше да пие вода. Иначе аз чинно си преварявах вода всеки ден и след това хвърлях Crazy. Стерилизатора ползвах до 6 месец. Сега пак него ще си ползвам.
Микровълнова ползваме за претопляне само, но се старая да е колкото се може по-рядко. Наясно съм с вредите от употребата на уреда, но ми е доста трудно без него. Пролетта се повреди и цяло лято карахме без бея докато се наканим да извикаме техник. В този период ползвах конвекторна фурна за претопляне, но става доста по-бавно с нея.
Шишета - както писах по-горе с баткото дори и единственото шише, което имах ми беше излишно първите месеци, но все пак ще си взема 1. Като марки се чудя м/у Авент, Нук и Томи Типи. На антиколикови системи не вярвам. Малкия беше само на гърда и първите 3 месеца бяха кошмарни  ooooh!.
Помпа за кърма - няколко пъти съм писала, че за мен цеденето на ръка беше най-лесно и ефикасно. Пробвах с една ръчна помпа на Чико, не можах да свикна с нея. Сега помпа няма да купувам.
Уред за претопляне не съм ползвала. Малкия никога не е пил АМ и не ми се е налагало да топля мляко. Пюрета правих домашни с уред за готвене на пара за 1 ядене и на следващото пак /после си ги хвърлях, ама това е друга тема/. Купените ги топлех на водна баня - в малка тенджерка с вода потапям бурканчето.
Арлина, това за пробиотиците е интересно. И аз ще пробвам задължително. Аз по принцип много си ги уважавам и често ползвам. Моля те да споделиш полезна литература за храненето на бебета и деца. С баткото много четох, късно захраних /не слушах педи, която ме караше да захраня във 2-я месец със сок  Crazy/, стараех се да се водя по детето, спазвайки определи правила, но факт - сега е толкова злояд, че не знам какво да го правя. Храненето е мъка за цялата къща, дори доста често започнах да си изтървам нервите  Confused. Искам да видя къде съм сгрешила и да се постарая да не повтарям грешките си с бебе 2  Rolling Eyes.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.  Laughing

# 655
  • София
Elle, не знам дали късното захранване има нещо общо със злоядството, но у нас така се получи и сега се чудя и мая какво да правя с бебе 3. Каката през 2003 г. захраних по старата българска схема - от 20ти ден сокчета и така... не е имала колики, сега яде всичко като змей, никога не съм имала проблеми с хранене... Малкия през 2007 реших, че няма да слушам педиатърката, а ще карам по книги... Е, захраних в началото на шести месец с млечни каши, соковете последни... вторият и третият месец бяха кошмарни от колики... много трудно го храних до годината (само за кърмата нямаше проблем), в яслата почти не ядеше, в къщи, ако не съм аз, няма да хапне и залък... до сега е така - избира, мърмори, не се храни, търси само сладкиши и боклуци... Много съм раздвоена, определено няма да започна от 20тия ден със сокчета, но си мисля, че и и до шестия няма да карам... ще видя, сега сме при друг педиатър, какво е нейното мнение, но мисля най-късно с началото на четвъртия месец, да започна да давам други храни живот и здраве.

# 656
... много трудно го храних до годината (само за кърмата нямаше проблем), в яслата почти не ядеше, в къщи, ако не съм аз, няма да хапне и залък... до сега е така - избира, мърмори, не се храни, търси само сладкиши и боклуци...
Абсолютно същото е положението при нас  Tired. Прибира се от градината без да е хапнал нищо цял ден. Миналата година поне хляба обираше, сега и това не искал. И в къщи толкова яде - ако не седя на главата му да мърморя няма да хапне нищо. Иначе десерта си го търси   Naughty.

# 657
  • Helsinki / Sofia
Ох, направо ме побиват тръпки ако ми се падне някое злоядо човече. ММ е бил много труден с храненето и ако се метне на него, не знам...

# 658
Здравейте момичета! Не съм писала се отчитала отдавна тук Simple Smile Накратко след ЖК бебчо е добре, развива се нормално. Потвърдиха ми сините гащи. 550 гр. е в 22 седмица. За см. не попитах. Аз за сега съм +5 кг. още влизам в старите си дрехи, но на корем вече не мога да ги закопчая Simple Smile

Искам да попитам тези от вас, които са на квартира как си намерихте квартирите /особено за София ме интересува/? Струва ми се мисията невъзможна. Търся ги в интернет, обаждам се на посочените телефони и ми казват, че отдавна са заети, но предпочитат да си стоят като активни обяви. За първи път търся квартира и се справям доста неуспешно към момента.

# 659
привет мами и успешен ден на всички

след малко съм на консултация и ще се разпиша после, дано всичко е наред

за захранването  и злоядството -  не говоря за момичетата тук, изключено е, но най ме боли сърцето като видя майки с поставки на количките, дечица на 8 месеца най много и 1 пакет зрънчо до тях, моето мнение е, че ако не даваш на детето преди 1г захар, нито зрънчо,  това също влияе от малко да си научиш детето да харесва вкуса на плодовете и зеленчуците. моят синковец го захранвах първо с картофено пюре - беше картофи разбъркани с кърма:), и редувах така - запичащо, отпускащо, и мисля, че добре се получи.  чак като отиде на градина започна да не яде някои неща - например сварено яйце не иска да яде, а на 2 г много обичаше да си го яде така...ами там се учат едни от други....

Общи условия

Активация на акаунт