Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 213
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
За "злоядите деца" това за мен е необясним феномен. Аз по принцип не съм се грижила за деца и не съм имала много контакти с малки дечица. необяснимо е, защото в моето семейство "злояд" е необяснима дума. При нас винаги се казва "хммм, като не е гладен няма да яде, едва ли ще умре от глад, ще яде, когато огладнее". Никога не е имало предложения "като не искаш това, ето ти онова, ама много ти се моля яж, ама какво да ти приготвя, хапни поне 1 залъче". Полежението винаги е било "днес яденето е такова, ако искаш яж, ако не утре ще има друго". Предложения за различни храни и молби е имало само, когато сме били болни. Ще видим как ще е с нашето бебе. Мъжа ми е доста наплашен от злояди деца, но и по принцип от детски глезотии и номера, при тях са по-научени на всяко мрънкане да се отговаря назабавно.
Допълвам: До към 2 годишна възраст не сме получавали шоколад, а и по-късно (това вече го помня ясно) получавахме шоколад до 1-2 пъти месечно, като нещо специално.
За квартирите. Сменила съм 5 квартири в Пловдив. 3 по обяви в интернет с агенция и 2 по частни обяви. Първия вариянт за мен се е оказал по удачен. С частните обяви случвах на хазяи куковци със странни разбирания за наемателско-наемодателските взаимоотношение. Аз държа отношенията ни да са коректни и изцяло делови. Наемодатилите ми не ми стават роднини с подписването на договора и нито имам за задължение да ги посрещам всяка вечер на кафе, нито да им споделям личния си живот. Накратко за мен с обяви стават нещата. Четеш в интернет, звъниш, ходиш. Не ми е било трудно и в рамките на месец, че и по-кратко при поставени цели съм намирала това, което търся.

# 661
ppippi болничния се издава на 25ти о на моя пише така (това са новите изисквания) но ти трябва на 25ти да идеш поне на мен така ми казаха
За микровълновата -родителите ми работеха много и съм стояла самичка от 1ви клас по цял следобяд  имам по-голям брат който уж да ме наглежда  ама и той все навън се мотаеше та с манджата сама се оправях и за едно дете според мен това е най-лесният начин да си претопли обяд . Не бих се доверила на 7-8-9 годишно да пуска котлони и да топли манджи .
Diva*  И аз от една страна не съм склонна да вярвам ,че пюретата нямат консерванти , но като се замислиш майка ми прави компоти , лютеница , сладко без консерванти и с години нищо им няма и могат да се консумират. Така , че сигурно има и био пюрета , но е хубаво човек да си направи и аз мисля да се пробвам.
~Mimko~ ако кърмиш уреда за претопляне ти е излишен върши работа ако замразиш или оставиш кърма на някой да ти нахрани бебчето или ако сте на АМ  поне аз така си го обяснявам . Такъв уред не мисля да взимам поне на първо време ми се вижда излишен особенно ако детето е само на кърма без вода до 5-6 месеца както много хора практикуват. А не знам също водичката неможели да се затопли като шишето се сложи в друг съд с гореща вода  и аз не знам водата колко трябва да е топла.
Нормално е бебчето да те рита там и мен ме поритва ниско от време на време но ние сме си и седалищно.
_Sweety_ поздравления за добрите нови от прегледа за квартирата не мога да помогна
Да се похваля и аз от днес влизам в 7-ми месец  newsm44 свалила съм половин килограм незнайно как , не че няма бързо да си го наваксам . Сега съм + 8  док. каза , че съм добре с килцата .

# 662
  • София
Здравейте, мами Simple Smile Успешна и усмихната седмица Simple Smile
За захранването моите наблюдения са, че няма особено значение кога точно е захранено детето. Около нас  от всички късно захранени (на 6 месеца) и дълго кърмени, само моето е по-капризно с храната. Другите си хапват без проблем. И другият вариант го имаме - по-рано захранен (около 4 месеца), вече на 4 години, майка му го гони с лъжицата и разнася храна из цялата къща, докато го нахрани.
piletta и нашият като тръгна на градина спря да яде някои неща, които преди това е обичал. Много хапваше риба, но изведнъж спря и ми казва, че неговият приятел в градината е "болен към риба" и затова и той няма да яде. Детска му работа Simple Smile
_Sweety_, търсенето на квартира е много неприятно. Ако ви е спешно - хванете си брокер. Но имай предвид, че обикновено предлагат апартаменти на горната финансова граница (че и над нея), така че пресметнете колко пари ви се дават. Другото е да не се подлъгваш по най-евтините обяви в сайтовете. Обикновено те са само за да прилапат клиенти.
Стерилизатор преди ползвах за МВ, но преди година я махнахме и сега мисля да ползвам уреда за готвене на пара при нужда. Шишета и уред за претопляне не смята да купувам. Помпа си имам - ръчна на Авент, но и на ръка става лесно цеденето  като свикнеш. Особено, докато се отпушат каналите.
Утре вече се надявам да съм най-накрая на ЖК, след като ми отложиха прегледа с 2 седмици.
Да попитам - някой смята ли да ходи на трета ФМ? И къде мисли да ходи?

# 663
Здравейте момичета Simple Smile
вярно много сте изписали за два дни не мога да ви стигна .
Стерилизатор  не съм ползвала с баткото въпреки че е бил на АМ от 20-я ден , изварявах всичко в една малка тенджерка предназначена само за това , сега се замислям дали да не си взема за микровълнова .

помпа за кърма ползвала съм някаква ръчна на която не помня марката но то за 20 дни толкова ми е била и нужна сега ще купя  само ако ми се наложи и ще му мисля в последствие каква да е. Баткото беше захранен още в болницата с АМ с голяма биберона която явно е пускала по много и той категорично отказваше да суче , силно се надявам с бебе 2 да го нямам този проблем.

Най голяма дилема ми е захранването  баткото е захранен по стария метод на 2м със сок после плодово пюре, зеленчуково и накрая месно . Той отказваше да яде купено пюре та ми се налагаше да му приготвям в къщи , но сега дилемата, че ако бебе 2 го захранвам към 4я месец това означава края на октомври началото на ноември нито плодове нито зеленчуци ще има всичко ще е тъпкано с нитрати . Четох тук една тема, майките споделят, че започвали още от пролетта да подготвя запаси от плодове и зеленчуци , като по етапно ги варят , пасират и замразяват .. което аз лично си мисля, че щом са замразени и престояли толкова време не си ли губят полезните вещества ? Вие какво мислите по този въпрос?

Този проблем със злоядото дете го имам и аз , още в яслата започна да вика това не искам онова не обичам а имаше храни които изобщо не ги беше опитвал на вкус , но твърдеше че не ги обичал. А докато беше на детска кухня ядеше всичко без да подбира .И аз много пъти съм се чудела от къде идва това злоядство или на какво се дължи .

Уред за претопляне не съм ползвала слагах шишето в кана с вряла вода и доста бързо се стопляше. Смята и сега така да действам.

Болничните ми ги удължават всеки месец ако е бил до 12 , новия започва от 13 .

Успешна и усмихната  нова седмица на всички   bouquet

# 664
tedi8811 ти с майски термин ли се,че влизаш в седмия месец?
Захранването няма общо със злоядството,нито дали детето е яло зрънчо.
Моя син е захранван,както детето на moon_cherry и зрънчо не съм давала в ранна възраст,ми до 2г възраст си ядеше нормално,сега нито иска заленчуци,нито плодове,месо също....обича ориз,супа,сандвич,картофи....
Всяка година правим зимнина,мисля да ползвам компоти за пюрета,никога не съм купувала от готовите ,няма и сега.

# 665
Diva, уреда за затопляне също ми беше на Авент. Общо взето като взех първоначалните неща от тях и бях доволна, после не съм търсила друга марка. Така бях сигурна,че всичко си пасва едно с друго.

Ellle, не съм сигурна, че мога да споделя кой знае колко полезна литература за това. Тази книга, която споменах е интересна и полезна, но не бих захранила по нея. Имам и една за рецепти по системата зхранване водено от бебето, тя е на англисйки, но ги има за киндъл и са удобни за четене. Останалото при мен е много четене за здравословното хранене по принцип, което си го имам като изкривяване от преди детето и лично усещане за нещата. Не знам дали някъде си сбъркала - от сегашната ми гледна точка моето дете винаги е било лакомо - от кърмаче, беше си много дебеличко бебе.  Аз се придържах към препоръките на СЗО до 1 г. храната различна от кърма да е за опитване, а не за наяждане. Кърмена е изключително 6 месеца, после бавно за хранена. До към 1 г. и 3 м. редовно ми отказваше да яде, но никога не съм я насилвала, никога не съм и предлагала по 100 неща само и само да хапне. Сладки, бях хляб и т.н. храни също не давах. Кърма, плодове и сготвеното от мен, ако иска яде, ако не не.  Признавам, изнервяла съм се когато ми откаже поредната приготвена с голямо желание манджа, но съм се старала да не го покажа. При нас няма вариант да откаже манджата и дам сандвич или десерт.... Но с ящно дете е лесно. Знам, че като огладнее и ще яде на следващото хранене.

https://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/11/bebeshki-pureta-istinata/ - това е много хубава статия за бебешките пюрета. Особено впечатляваща е снимката, която сравнява домашно приготвеното и купешкото пюре от уж едни и същи продукти. Лично аз съм ползвала по голямо изключение, но всеки си преценява.

# 666
bubentseto  25ти май ми е термина според док. беше 1ви юни , но се измести  към 4ти месец При мен няма как да се смята по цикъл , че съм с много късна ОВУ  и не знам кога е точно иначе по цикъл е 15ти май ( но със сигурност няма как да се измести за тогава)  до тук все си вървим за 25ти май .

# 667
Здравейте бременилки,

Тази седмица ми е последна в офиса, март планувам да съм на 4ч от вкъщи. Все още нямам заместник и се надявам да осъзнават, че няма време и днес/ утре да почна да обучавам някой. Честно вече не ми се работи и не знам защо аз си реших да работя до края на март, ама дано поне 4ч да не го усещам.

За готвенето на пара вкъщи се прави от години/поне 15/. Бяхме си взели уреди на цептер и на презентацията вкъщи, представителката обясни варенето на картофи по следният начин - Това е все едно да вариш чай във вода и накрая да изхвърлиш водата / с всичките полезни отишли в нея съставки/ , а да оставиш и ядеш пръчките. И наистина опитайте картоф приготвен на пара и такъв сварен и направете разликата във вкуса. Даже като бях в щатите си купих такава решетка- те са също много добри и стават за различни размери тенджери. Сега съм приватизирала от нашите едната тенджера с решетка за пара и правим зеленчуци всякакви.

За плодове и зеленчуци може би е добре да направим от лятото пюренца, моята камера няма да побере много пакетчета с зеленчуци.

За квартирите моят съвет е да се купи вестник който излиза ежедневно за обяви. Във Варна е Позванете. Първо звънни на частните обяви и посети тези който те устройват. После може да звъниш и на тези публикувани от фирми. Защото 95% от това което предлагат агенциите е взето от частните обяви и така ще спестиш от хонорар. Ние сме имали досега 2 квартири- първата чрез агенция, но хазайката работеше само с тази агенция и те имаха ключове и тн. само накрая ходих да ме одобри като човек който да влезе в имота и. Вторият път беше частна обява и после поне 3ма агенти ни предложиха този същият апартамент докато чакахме 1 месец да се освободи.

Надявам се нашето дете да не е злоядо имайки се в предвид, че с баща му изобщо не сме злояди  Embarassed Обаче имаме злоядо куче. Не мислих, че такова животно съществува. Първо почна да не си яде гранулите / а купуваме скъпи/, после му даваме да яде например пилешка супа и след една седмица пак има супа,а то не яде. и така седи 1-2 дни гладно, най-накрая яде каквото има  в купичката ама през това време ми се къса сърцето. Всеки път като ядем седи и ме гледа с един поглед и скимти. Грешката сигурно е , че го разглезихме. Случвало се е мъжа ми купува салам за него. Като седи в купичката не го яде. като аз му давам от ръката си същото го яде  ooooh!

# 668
  • Пловдив
dessy_ , Mimko ,bubentseto , tedi8811, moom_cherry мерси за отговорите за болничния
След дискусията за микровълновата се върнах назад във времето,че и без тях сме можели  Peace Определено е удобно,аз претоплям всичко в нея.Знам,че е вредно,но... Confused
За стерилизатора,мисля,че е изключително полезна вещ,ако имах достатъчно място щях да си взема електрически,но понеже мястото ми е кът-ще е за микровълнова.Относно уреда за затопляне,искрено се надявам да кърмя  Praynig
За шишетата може би ще вземем,когато са необходими на Нук.Четох че те са с най-добра форма на биберона.То такова предлагане има,че свят да ти се завие  Joy
  Мимко миналата седмица като бях на фетална на девойка гениталийте бяха точно в началото на срамните ми устни.Така,че ако и твоята бебка е седнала така,не се учудвай,че те рита там.И при мен има ритници там  Wink Не е хубаво да седиш със скръстени крака и свита защото притока на кръв и кислород е ограничен и не е добре за бебка.
За пробиотиците аз ги пиех целогодишно,укрепват ми имунната с-ма,а пък и ми намалява гастритните проблеми.В началото на бременността благодарение на тях нямах никакъв дискомфорт от страна на стомаха.Сега ги поспрях,но е време да се върна към тях.
_Sweety_ успех в намирането на квартира
За храненето на децата аз съм била изключително злоядо човече,дори си и спомням как всички ядяха в градината,само аз не  ooooh! детска му работа.Не се шашкайте толкова,няма дете умряло от град в чийто дом има храна  Peace когато е гладно всяко дете ще посегне към храната.Ще видим девойка като се роди на кой ще прилича  Laughing по яденето

# 669
И мойто едното куче е злоядо
Скрит текст:
гранули купувам  за 100лв 8кг и пак си е злояда . основно ми яде от ръката но съм се примирила и така се храним  поне ги изяжда единственото което яде сама е чисто пилешко сварено с ориз което им давам 1-2 пъти седмично . Сигурно като вляза в болница да раждам ще прояде , че ММ няма от ръка да я храни   и от сега съм я умислила , мъжкия ми е голяма лакомия и с него проблем нямам , не е до разглезване еднакво съм ги гледала и двете и са отрасни заедно от много малки

# 670
  • Пловдив
Цитат
Не се шашкайте толкова,няма дете умряло от град в чийто дом има храна  Peace когато е гладно всяко дете ще посегне към храната.
Моето мнение е същото, но все пак не съм гледала деца.
За кучетата - без да се обиждат пишещите, но глезотия си е. Виж поне кучета съм гледала достатъчно - сега е №5 без да се броят бебетата, също и котки съм гледала не малко. Няма такъв филм злоядо куче, коте. Не си иска гранулите и т.н. Мъжа ми се опитва да го глези нашето, а и котките, но ги вкарвам в пътя - само гранули, каквито аз съм преценила, че ще купя и няма хранен от ръка, от маса и т.н., купуване на саламчета и пастети  #Cussing out Оххх не знам как ще се оправям с този мъж  Mr. Green Голям е лигльо и глези деца и домашни любимци и позволява да му се качват на главата, а после им се кара и ги хока. Днес например се опитваше да убеди кучето само да си изяде хапчето антибиотик. Аз съм за постоянно умерено строго третиране, а не днес лигоч, лигоч, а утре "ахх ти, защо си направил ..." и препускане през цялата къща с викове "само да те хвана как ще те нашамаря". Хапчето изобщо не го показвам за одобрение, а директно го тикам в гърлото преди да е станало ясно за какво става дума е вече погълнато.

# 671
привет мами, върнах се от лекарката, бебка е добре слава Богу, а мен ме пращат на хематолог, защото имам нисък хемоглобин и ускорена утайка /а толкова рано още като падне не е добре/, Та донякъде разбирам защо в петък ме удари на такъв сън

не ви знам вас как сте, но мен все повече ме мързи...ама като ви казвам мързи, наистина ме мързи - нито ми се работи, нито ми се шета, а като получа прилив на енергия ми се иска да подредя всичко вкъщи, в следствие на което едно ядене като сготвя и повече нищо не ми се прави  newsm78

# 672
piletta браво, че бебка е добре....а колко ти е хемоглобина.......питам защото и аз миналата седмица се оплаках и ми изписаха хапчета.

# 673
До 2 годинки синът ми не знаеше какво е шоколад, захар, сладки, боклуци. Гледах си го сама и знам какво е ял. Захраних го в 6-я месец със картоф смачкан с кърма. Всички пюрета правих на уред за готвене на пара с почти изцяло домашни продукти. До 1 год нямаше заместено хранене. Още тогава хапваше много малко и повечето пъти хвърлях пюретата. Не съм го насилвала, но ми ставаше кофти. В един момент ми омръзна и започнах да купувам, но и тях отказваше. На около година и 3-4 месеца го записах на кухня и горе-долу се оправиха нещата. Хапваше повечето неща с малки изключения. Ядеше по-малки количества, но си наваксваше с кърма. Като стана на 2 тръгнах на работа и го оставих на свекървата да го гледа, уж да не се стресира толкова изведнъж от раздялата с мама и ясла.  И там се започна "Една лъжичка за мама, една лъжичка за тати, една за кученцето"  #Cussing out. А бях я предупредила, че такива "техники" на детето ми не искам да се прилагат. Ама то горкото нищо не ядяло, не можела да го остави гладно  Crossing Arms. Отделно всеки ден като се прибера той ми размахва вафли, шоколадчета ... ей побеснявах /и за това бях предупредила/. Съседките го черпели, защото той се закачал с тях  #2gunfire. Отначало не ги ядеше, защото му беше непознат вкуса на сладкото. Сега без десерт не става от масата.
В последно време започва да ми отказва и много от храните, които преди е хапвал с удоволствие, което супер много ме изнервя. Колкото и да се старая да се сдържам, не винаги успявам. До скоро хапваше ябълки и банани от плодовете, сега не иска да ги куса. Единственият плод, който е приема е портокал под формата на фреш. Зеленчуци не иска да погледне, повдига му се когато на масата има салата.
Извинявам се за дългия пост, ама държах да уточня тези неща, тъй като по-горе бяха коментирани.
А и последно - и аз и ММ сме били много злояди деца /аз все още не ям много храни  Rolling Eyes/. Спомням си, че майка ми много се тормозеше с моето хранене и все ми повтаряше, че ще имам и аз едно злоядо дете и тогава, че рарбера какво съм й причинявала. Е, вече знам   Tired.

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 14:02 от Ellle

# 674
  • София
Elle, и аз съм била злояда, от най-лошичките злояди деца. Та в този смисъл да ти кажа - не е виновна свекърва ти (макар че те са основно виновни за всичко Joy), а майка ти за детето. Моята майка така ме е "клела" заради злоядство - цял живот на стол да се храня, ММ да не обича, каквото ми е любимо и ... когато се опита да ми пожелае и за дете я спрях, но явно все пак и мисълта и хвана при малкия. Иначе сега сериозно - това с вафлите и бабите ми е до болка познато... Направо ме побърква и често се караме яко, ама не става и не става...

Общи условия

Активация на акаунт