Моите любими торти!!!

• 100 660
  • 431
  •   1
Отговори
# 360
Каква е тази "Кръгла торта", май съм пропуснала рецептата!?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=82736.msg1759848#msg1759848  ето я, малко по-надолу я има снимана в още един вариант.

# 361
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Момичета златни сте!  smile3525 Преди малко направих кръглата торта и сега чакам малкия да си легне (понеже е със шоколад) за да я пробвам. За крема съм сигурна, че е супер защото го пробвах като го правих. Обърна се идеално, намазах я със сметана и сега и се точа eat. Ще пиша пак като я опитам, но съм сигурна, че е добра. Обрах точките с вида и обаче! Mr. Green

# 362
  • Czech Republic
Да се отчета и тук  - подробности в съседната темичка за глазурите.

# 363
Пробвах "КРЪГЛАТА ТОРТА", Labrexq, БЛАГОДАРЯ! Направих я по твоят начин, с шок.глазурка, но и малко ягодки. Лелееееееееее ooooh!, довре, че успях да си отрежа Wink Сега се моля за повече свободно време и ще се ровя тук за други лесни вкуснотийки! Весел поздрав!  bouquet

Наистина е много сполучлива и най-важното бърза. Радвам се, че ти е харесала. И аз съм много благодарна за рецептата. Изобщо форумът е върха!  newsm10 Такива вкусотии и леснотии има тук! И ако не е, че нямам сметана в момента, бих я забъркала ей сега веднага. Така ми се прияде, като си я спомних! Embarassed
А natalyna, както винаги е клас! Голям майстор си!  bouquet

# 364
Слава Богу, че ви има! Момичета, не се срамете, а споделяйте всяко лесно лакомство, подходящи за майки с пълни къщи- като мен ooooh!, дето все не им стига времето Hug А между другото някой да има да ми услуже със свободно време Laughing

# 365
  • София
Правя торта с корнфлейкс (жълти люспи). Прави се на етапи...когато имаш време.
Основа: корнфлейкс +течен шоколад
Върху поднос се слага само пръстена (форма от 2 части)
Слага се сместа и се оформя като блат-основа.
Крем брюле + желатин се излива върху основата (може и друг крем)
Стои в хл-к 2-3 часа, за да стегне.
Отгоре 0,5 см. желе (сок боровинки  +захар+желатин)-може сок по избор(ягоди,малини,портокал).
Пак се слага в хладилник.
Маха се пръстена и ....да ви е сладко. Grinning

# 366
Пиша, за да мога да ви чета редовно. Вече пробвах 2 торти от форума, като ползвах и темата с глазурите.
Аз си ги харесах, но няма как да ви ги покажа.
Проблема е че мъжа ми се пази от сладко(с фамилна обременност- диабед), Калина не яде много торти.
И познайте кой яде тортите. Hug Но пък трупам опит, ако се наложи за гости или рожден ден Peace

На тази кръгла торта отдавна й се каня.
Само се чудя  newsm78 някои пишат 1 руло, някои 2 рула...
Колко рула да сложа?
А и желатините 2 с какъв грамаж?

# 367
На мен едно руло не ми стигна, но мисля, че зависи от големината на купата, в която подреждаш, желатин взех на пакетчета и сложих 2бр. Стана СУПЕР! Peace

# 368
Задължително 2 рула за да я затвориш отгоре.Ако крема който направиш е по-рядък сложи 2 желатина(задължително Д-р Йоткер) иначе 1 е достатъчно.
С какъв крем ще я правиш?

# 369
Наталина-тортата е много красива!!!

# 370
Денис, много вкусно звучи, имаш ли снимка?
Наталинка, два въпроса - предварително ли шприцова листенцата или след като покри тортата? Твърди ли стават или меки?
Много ми харесва този модел, ще взема да го направя при следващия повод.

# 371
  • София
Денис, много вкусно звучи, имаш ли снимка?
Наталинка, два въпроса - предварително ли шприцова листенцата или след като покри тортата? Твърди ли стават или меки?
Много ми харесва този модел, ще взема да го направя при следващия повод.
Съжалявам, нямам снимка. Никога нищо не съм снимала  newsm78

# 372
  • Czech Republic
Анда, листенцата са направени с крема, който ми остана след намазването на тортата. Само го боядисах в зелено. Първо покрих тортата с марципана. Направих розите(пак от марципан), сложих ги и след това с хартиена фунийка, пълна със зеления крем, нашарих листата - за повече игарчка нямах време.

А ето и разреза на тортата :

# 373
  • София
Само при мен ли не се виждат снимките на Наталина? Rolling Eyes Crossing Arms

# 374
  • Czech Republic
Ваня, не знам защо не ги виждаш.

Ето адресите(още не съм ги сложила в сайта си)  Embarassed :

http://www.gotvetesmen.com/gallery/albums/userpics/10006/normal_ … %20-%20razrez.jpg

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … 54.0;id=372;image

Общи условия

Активация на акаунт