АПРИЛчето е малък акробат, в корема прави салто след шпагат. - ТЕМА 14

• 31 915
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Добро утро:)
Аз пък напоследък доста добре спя, пупу.
Но от това вечно лежане се будя с лек шум в ушите. Четох, че уж било нормално. Дали??

Къде се продават непромокаеми протектори за спалня? Купувала съм от Вис Виталис, но за детско легло. А ме подсетихте как първите дни след раждането се будех в локва кърма, хем не съм от най-млекодайните и слагах подложки на гърдите. Сега матраците са ни чисто нови и не ми се иска да ги окепазя.

Хубав ден на всички:)

# 706
Аз съм на сезон 3, 12 епизод. Оградила съм се с възглавници,  ММ не посмя да припари до дивана

На Elementary ли? Кажи,моля те, ще станат ли гаджета Джоунс и Шерлок?

Аааа, spoilers не давам  Grinning. Не е лошо филмчето, но да си призная, първите 2 сезона бяха по-идейни. В третия е някаква сложна схема на партньорство, хем са, хем не са... Не знам, може би мен в момента не ме интересува нищо, но всички сериали и книги ми се виждат скучни.

Mohita, шумът в ушите мисля се дължи на повишено кръвно, поне това е честа причина. Мерила ли си го? За мен по време на бременността всичко извън нормата е нормално  Mr. Green

Онзиден даваха по кабеларката "Мъжете, които мразеха жените", американската версия. Не бях я гледала (сега успях да видя началото и края, защото приспивах детето), но беше интересна, повече от шведската. Ако ви се гледа нещо крими, препоръчвам.

Тази нощ сънувах, че кърмя бебето за пръв път, а то ме гледаше умно и се възмущаваше, че много силно тече. Айде вече да минава един месец, и да се ражда, че с тия болежки съм станала буреносен облак  Simple Smile

# 707
Къде се продават непромокаеми протектори за спалня? Купувала съм от Вис Виталис, но за детско легло. А ме подсетихте как първите дни след раждането се будех в локва кърма, хем не съм от най-млекодайните и слагах подложки на гърдите. Сега матраците са ни чисто нови и не ми се иска да ги окепазя.
Протектори за матрак съм купувала от Икеа, но мисля, че бях виждала и в Метро. Една от най-добрите ни покупки за бебето бяха - и кърма ми тече, и сега като почнахме да го оставяме без пелена, се случва да влязат в употреба от време на време Simple Smile

# 708
А, като съм се разбъбрила сутрешно, я да ви питам има ли някоя от вас уред за готвене на пара или мултифункционален уред?

Чудя се дали ще ми е полезен. По мненията на тази тема във форума съдя, че ако става въпрос за просто варене на пара, е по-добре да се ползва решетка. Аз си имам такава, и си правя гарнитури в нея. Мисля по-скоро за нещо сложно, в което можеш да направиш едновременно супа, ориз, зеленчуци, ако може и месо, още по-добре.

Първо, че при захранването ще е полезно, второ че като се появи човека, искам да мога да си рационализирам ежедневието и да готвя бързо. В нашето семейство сме свикнали да ядем по 1-мах.2 пъти от ядене, и в момента както съм вкъщи, готвя всеки ден. Като се появи човечето, това трябва да престане, защото просто няма да се справям. Като първа мярка ще направя един списък с най-лесните гозби (напр. леща, салати, макарони), но като го извъртя 2 пъти, ще ни писне.

Вчера се зачетох в една статия за готовите пюрета, и като се знам каква съм перфекционистка по отношение на храненето, сигурно пак ще варя картофи и моркови като откачена. Знам, че е рано, но вие какво мислите по въпроса?

# 709
  • София
Ada_smiles, благодаря, ще проверя там значи.

Guada, кръвното ми е ниско, като ми го мерят на прегледите.

Уред за готвене на пара имам на Мулинекс. Предимствата пред решетката са, че е на няколко нива (при моя са три), съответно могат да се правят няколко неща едновременно. Ползвах го и вместо стерилизатор за бебешките неща и помпата. По време на захранването готвех често там пюренцата. След като детето мина на обща храна, така и не си създадох навик да готвя за нас на него, понеже ММ се мръщи на варена храна.

# 710
  • София
Добро утро и от мен, момичета!

Днес преспах направо:) Ама и снощи си легнах към 2.
Бях навън с колеги, много мило ми стана - подариха мо един огроооооомен мечок:) хем живея близо до офиса, хем с повечето от тях се виждаме и пак ми стана мъчно.... Иизлизането в този болничен преди раждане нещо ми е голям стрес, все още се чувствам странно и неосъзнато, с нетърпение чакам да свикна.

Днес смятам да си почивам, въпреки че навън май е много хубаво времето - поне в София. Пече слънце:) Чакам моята бебонка да се събуди с конска доза кафе, че вчера пих чаша вино и май наистина стана по-кротка (някой беше писал за подобен феномен). Между другото, снощи пих точно 5-6 глътки и спрях - почувствах се като пияна... Или по-скоро приятно замаяна. От 5 глътки!!

Тифани, бързо оздравяване! Мен много ме е страх да не се разболеля, а снощи излязох с палтото, което не се закопчава (иначе ходя с яке на мъжа ми) и сега съм си направила фреш, че може да ме е надухало...

Giada- ние именно за да си рационализираме еедневието си взехме и мултикукър, но да ти кажа честно сега не смея да си призная, че не знам какво да го правя:) Само супи с е правили досега в него.... И едни кюфтета. И само чета теми по форумите, за да черпя идеи.
Според мен за готвене на пара няма смисъл от специален уред, ако само това ти трябва. Аз на кукъра имам една решетка за тази цел, но така и не съм я ползвала....
Аз също мисля от сега за готвенето, защото много обичам и ми се ще да си правим сами нещата, ако позволяват времето и условията.

# 711
  • София
Mohita, протектори има в почти всички магазини за матраци, а и онлайн можеш да намериш. Ние нашия го взехме като купихме матрака от същия магазин.
Определено е добра покупка, аз обаче нашия матрак успях преди време да го изцапам с прооъснала превръзка, т.к. бях свалила протектора за да го изпера. Ама какво да се прави кърък   Sad

За уреда за готвене на пара аз не бих купила такъв. Но пък и ние сме особен случай вкъщи  Laughing ММ е доста капризен към готвенето и варенп или на пара не иска да погледне. Само за бебо бих го ползвала ама както каза и решетката върши работа.

Тифани, дано бързо се оправяш. Аз нали също до преди две три седмици бях болна, но за щастие до АБ не стигнах. Аз и тогава писах за тях ама пак се повтарям, трябва да се правят изследвания преди да се назначат. Те не са универсално лекарство.
А за чайчетата също трябва да се подхожда с едно наум, в никакъв случай не са безвредни особено ако са пи-силни запарки. За всяка билка трябва да се прочете внимателно преди да се пие от бременни.

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 09:26 от alvinda

# 712
Моят опит е, че след първите 1-2 месеца, през които се напасвахме с малкото човече, нямах проблем да си готвя всеки ден, ако Малчо не искаше да стои сам, ме придружаваше в слинга, а сега, когато е почти на 2, вече се включва да "помага", което често забавя процеса, но въпреки това го забавлява неимоверно, а и аз успявам да направя, каквото съм решила. Ако планираме цял ден да сме навън и няма да имам време да готвя, или слагам всичко в уреда за бавно готвене и ме посреща готово ядене, или правя нещо бързо като се приберем, или пък вадя нещо от фризера (опитвам да поддържам такива запаси от готови замразени ястия като просто сготвя повече и отделя едно количесто - примерно крем супа, сос за спагети и т.н.). В краен случай хапваме нещо на вън Simple Smile Това го споделявам в смисъл, че не е задължително вече да не можеш да готвиш щом се появи човечето, но разбира се има доста фактори.

За захранването - зависи много как ще избереш да захранваш. На мен ми допадна Захранване Водено от Бебето(ЗВБ), та детето никога не е яло пюрета и каши - нито купени, нито домашни, а аз бях спокойна, защото знаех какво яде (имам малко крайни схващания по въпроса), без особени допълнителни усилия. Зеленчуци на пара му правих основно през първия месец от захранването, след това вече, само и ние ако ядем...

Та относно нуждата от подобен уред - прецени си според стила ви на хранене и планираното захранване дали ще ти трябва, аз не съм усетила нужда засега за нас, но и ние не ядем толкова често неща на пара по принцип.  

От протекторите за матраци имаме 2 броя - когато единият се пере, ползваме другия Simple Smile

# 713
Този път в Калфланд ще има бебешки неща от понеделник :

бебешко боди с къс ръкав 3 бр. за 11,99 ; бебешки гащички 6 бр. за 12,99 ; бебешки потник 6 бр. за 17 ,99 ; детско одеяло с плюшена играчка 13,99 -75 на 100 см. ; възглавница за кърмене 40 на 120 19,99 ;

# 714
Аз също мисля от сега за готвенето, защото много обичам и ми се ще да си правим сами нещата, ако позволяват времето и условията.
Добро утро, момичета! Желая ви прекрасна слънчева събота   bouquet
И аз съм в размисли за готвенето и как ще го бъде занапред. Обожавам и да готвя, и да консумирам след това, хи-хи. Много ми се иска да продължим да се храним добре и занапред. Успокоявам се с това, че точно април-май ще почнат да излизат все повече и повече плодове и зеленчуци и първоначално ще може да се кара на повече салатки и други подобни Wink

# 715
Ани, кое те притеснява за кувьоза? кое да не e безопасно?

Ами не съм много запозната с това и се чудих напълно безопасно ли е за бебето ? Възможно ли е нещо да се обърка ? Дано да не ми се налага ,но все пак да си знам .

# 716
  • София
Все пак е измислен, за да помага на бебето... Защо иначе слагат недоносените бебета вътре, ако има шанс да стане нещо??? newsm78

Момичета, ще пусна на обяд новата тема, кажете само освен pakris имаме ли друга вестителка?

Разприказвахме се за ядене и сега се чудя какво да ядем днес:)Simple SmileSimple Smile С моята липса на апетит ми е много трудно с готвенето напоследък, мога само на кисело мляко, плодове и салати да карам, а ги знаете мъжете какви са....Simple Smile

# 717
Ada, аз все пак съм минала готвенето покрай едно дете, и знам, че на мен ми отнема доста време. Не съм от най-сръчните в кухнята, обичам да готвя и го правя прилично, но много се суетя. Първото дете си го захраних след 6 м, наясно съм с концепцията за хранене водене от бебето, но не съм склонна да я прилагам. Към годинката кърменето много ме беше изтощило, свалях килограми неудържимо, така че и сега ще следвам същата схема. Но съм заемала някои идеи от BLW, винаги съм се старала да давам на детето парченца храна, които само да си гризка, да ползва само приборите, и така не се пристрасти към кашестите консистенции. Та затова обмислям ползването на някакъв уред от типа на мултикукър. Рози, идеята ми е не само варене, а някакви по-завършени манджи. Ама като чета, много малко хора успяват да утилизират уреда пълноценно  Laughing

# 718
  • София
Аз се бях засилила особено въодушевено, пазарувах плод и зеленчук от био магазин и набавях продукти собствено производство от проверени източници. След един-два месеца варене, мачкане, почистване по един час, за да ми изяде 2 лъжички с отвращение и позиви за повръщане, много бързо ми се изпари ентусиазмът.  Tired
Хората са измислили каши и пюрета, детето си ги хапваше прилично, последните препоръчвам на Сънвал, доста добро съотношение като цена и качество.

Реално нашата Мис Каприз прояде повечко неща чак след годинката с детската кухна, дотогава предимно опитваше и се мръщеше на нашата храна, като половината неща дори не искаше да ги помирише, камо ли да ги сложи в уста. Примерно краставици до двегодишна не вкуси. Tired
Но и ние не сме много по манджите и готвенето. Аз по цяло лято мога да карам на домати със сирене.

# 719
  • София
Добър ден от мен!

Виждам будували сте снощи, аз също, ММ изкрейзи от мен вече. То мисли то киселини то полусънища. Ох още две седмици и ще отпуснем душици и ние.

Много рядко някой наистина ползва тези мултикукъри. Аз ще си взема решетка за захранването. Ако яде добре, ако не много ми похвалиха на ДМ пюренцата били много био. Мисля да позволявам също ЗВБ за все пак детето да се учи само да яде.

Днес си направете баница. Не знам дали има такъв празник тук, но в мк се яде баница в деня преди прошка.

Общи условия

Активация на акаунт