Мартенички бели и червени за МАЙски бебчета засмени

• 29 727
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Диляна, честита месечинка!

Овесени ядки съм давала с кисело мляко, без да ги варя. Само предварително ги обърквам в самото мляко и ги оставям да постоят така (тъкмо млякото да стане на стайна Т) - те си набъбват достатъчно. Може да се добави и малко плодово пюре или настърган плод. На баткото му подслаждах с мед след годинката.
Не помня тази рецепта дали я видях тук или във ФБ, но я пускам за всеки случай - супа от картофи и овесени ядки.

При нас от кухнята искат 30 бурканчета от 190 гр. и 60 винтови капачки (нови). Имаха изискване даже капачките да са бели и направо луда станах докато намеря, навсякъде продават само златисти. Иначе бурканчетата ги взех от магазин за домашни потреби.

Зъби пробиват 2 в момента, горните предни резци. Вече са съвсем на финала, даже ми се стори, че единият се е показал, но малката не ми дава да погледна.

Genni, аз отдавна давам от нашето ядене, ако е подходящо за нея. Давала съм супа телешко варено като я пасирам, картофен огретен, спанак с ориз. Гледам такива манджи да ги готвим със съвсем малко сол и давам спокойно. Далеч по-добре е отколкото да яде пюрета, а и Маги определено си предпочита човешка храна.

# 616
Здравейте,
честита месечинка на порастналите мъници и честита първа пролет Simple Smile
Овесени ядки давам редовно- знам, че трябва да се накисват 12-24 часа за да се усвоят по лесно от организма. Често обаче забравям. Аз ги давам сварене за няколко минути със сирене или плод.
Плодове давам сурови настъргани - цяла настъргана ябълка, половин банан, цяла круша.
И да ви се похваля - втора вечер се буди чак в 5.30 - 6.00 хапва и си доспива до 8.30-9.00 Това не ми се беше случвало до сега. Така хубаво си отпочинах. Гърба ми е една идея по добре. Само се зачудих, когато махна кърменето и се събуди толкова рано сутрин какво трябва да дам адаптирано мляко ли?

# 617
  • Майна Сити
Простете за невежеството, но какви са тия детски кухни, дето искат по 100 000 бурканчета и 200 000 капачки? На вторични суровини ли ще ги дават? В нашата ДК искаха просто 3 бурканчета (може и от лютеница даже), които всеки ден си ги носиш и ти ги пълнят с черпака пред теб. Просто не виждам логиката да искат толкова много...

Впрочем да попитам - мъниците ви имат ли бенки? Защото на Ники му излезе една на лакътя още докато беше на месец, сега втора намерих, явно скоро се е образувала. Да не говорим за родилното петно, дето го има на дупето (да се надяваме че няма да му избият комплекси като стане тийн)  Confused

# 618
  • У дома
Привет мами, тук изгря слънце и направихме една бърза разходка близо до вкъщи.
Сканди ние имаме една бенка, супер мини е, на нас ни излезна още на 3 или 4 месеца, на гръдния й кош е, но трябва да се загледаш доста за да е видиш. Баща й има мноого бенки, дано да не се е метнала на него, аз нямах до скоро, най-странното е че като спрях солариума като разбрах, че съм бременна и наизлязоха хиляди #Crazy Явно толкова години облъчване си е казало думата, и аз насила се сдобих с бенки.
Мами взех си урок, изнамерих в шкафа овесени ядки, и днес хапна ядки с смуути ябълка и круша. За довечера супа Joy
Сони и аз съм решила вече да й давам от нашата храна преди да сложа сол, ще и отделям малко, то тия буламачи вече не ги иска, пък и не е реално да давам по 5-6лв за едно пюре от 190гр, а коконата да ми го плюе Crossing Arms
Абе мами вашите бебоци имитират ли ви newsm78

# 619
Благодаря на всички - ще се оправя!
Махнаха ми апендикса и резнаха още едно две неща Joy но както обичам да казвам - животът е хубав. Имаше къде къде по-страшни случаи от мен, та аз съм си супер щом вече си ходя и ям пюренца, че 4 дни нищи не ядох.
НОООО днес важното е, че моето слънчице става на 10 месеца. ЧЕРПЯ ВИ!  party023

Ето и няколко предложения от мен за име:

Великден на вратата чука, малко МАЙче вкъщи всичко бута.
Пролетта дойде ура, МАЙче на площадката излиза за игра.
Първата годинка наближава, МАЙчето нетърпеливо става.

# 620
  • Toronto, Canada
Здравейте мами. Честити месечинки на всички. Osinko дано да продължава така. Аз давам АМ понякога, понякога кърма. И Габи през нощта стана само в 6 и после в 8:30, но снощи си легна в 12(имахме гости и за това) и за първи път заспа докато и давах АМ, но явно беше много изморена. Знам, че е кофти да ляга толкова късно, но си мисля някой път ако съм така изморена да я слагам по-късно, та поне и аз да поспя. Вчера много мрънкаше цял ден, незнам какво и беше станало. Дано днес е старото спокойно Габи. Simple Smile
И аз овесените ядки ги правя като Elsi86, само че без АМ. Габи си папа плодчета, на ден поне има по половин банан, цяло киви, боровинки.
Genni и нас ни имитира, даже снощи някой като и прави физиономии и тя веднага го имитира. Списъка е пълен с номера и физиономии. Simple Smile Приятно пазаруване Genni. Оф и аз трябва да ходя за тоалет, че в БГ като кацнем и на следващия ден сме на сватба.

# 621
  • У дома
Maми, включвам се късно, но трябва да се похваля.
Скрит текст:
Днес ходих соло да си купя дънки и направо бях изумена от номера който ми стана 27 Shocked Започнах от 30, сега нося три чифта бойфренд - 31, незнам дали ги знаете, едни леко размъкнати, купих си ги като разбрах че съм бременна, и през бременността и след това, та до днес когато се изумих, веднага като се прибрах премерих едни дънки от "слабият" ми период - преди идването в Норвегия, и О Чудо - стават ми newsm44 Голямо скачане и радване падна, Лили беше изумена защо скачам като откачена, пък ММ вика абе същата си си Crossing Arms
Така за имитирането питам, защото това човече вкъщи голяма актриса, кихам и тя се прави че киха или пък кашля, ако и направиш физиономия и тя я прави Joy Като ми вземе телефона, и плъзга пръста, мноого е смешна.
Хайде мами Ще ходим да се приспиваме иска и тя да пише  Joy

# 622
Храним се в стола близо до шкафа тя си чопли нещо аз само предлагам.

За буркани те в налата кухня ни поискаха с винт 6 броя от 370гр. много се зачудих откъде ще намеря точно 370гр. а то в домашни потреби имало всякакви.

За овесени те ядки взенам от лидл фини сварявам ги за 2 мин чакам да се охладят добавям кисело мляко и половин намачкан банан гледам да направя порция около 250гр
(млякото е на елби 3,6%)

Бенка имаме една близо до лявото зърно, много мъничка беше когато я забелязахме.

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 22:14 от djufinka

# 623
Genni браво! Ти си герой!
Ние днес намерихме нова игра. Понеже от два три дни се дере като луд, а не просто плаче, първо си нарисувах очи и уста на ръката а пръстите като крачета - гледа смя се 3 минути и му писна. После сложих по едни чорап на двете ръце и взеха да се биат борят и играят - 20 мин се смя. Та така - ако някой търси нещо ново като игра, за което още не се е сетил - пада смях с тези.  hahaha moresmile

# 624
Честита пролет!Ние се храним само в столчето(толкова мърда ,че едвам успявам да я нахраня,а без столче просто не си го представям).Мами да ви попитам какво правите с вече малките залъгалки.Не знам може ли да се ползват  пак(за друго бебе),или да ги хвърлям.Овесени ядки още не съм давала.

# 625
  • У дома
Добро утро мами, тук днес е ужасно време и днес ще сме вкъщи.
Анжела, хвърляй всичко, не може да го ползваш пак!

# 626
Добър ден!

Честита пролет със закъснение!

Честита месечинка на Дари на djufinka и на патеричка на Илияна и Константин-Кирил!

angela84, аз съм изхвърлила всички биберони и шишета, които вече не ползваме, не смятам да ги ползвам отново, бих запазила шишета само ако са стъклени.

Бенка ни излезе и на нас, една мъничка на гърба.

Genni, браво на теб и аз смятам да се пробвам да вляза в старите дънки, но след като ми мине МЦ, че сега съм адски подута!

Елси, благодаря за идеите за овесените ядки, ще се пробват още днес, че все се запичаме!

skandity, при нас вземаш пълни и даваш празни бурканчета, като искат 10 броя бурканчета и капачки, става дума за държавна детска кухня. При нас няма частна, а само държавната и това с разливането в бурканчета го правят само в централата, навсякъде другаде заменяш празни за пълни.

Ние си имаме вече 4 зъба и очакваме 5-ти, явно Феята е решила да се позастои при нас.

Слънчев и усмихнат ден на всички!

# 627
Здравейте,
при нас е пролет, всички са навън...а аз чакам домочадието да се наспи, през това време се мъча да направя една крем супа за всички, като за малката ще е преди да сложа солта  Wink След това излизамеее Simple Smile)))
Имам едно питане - кога смятате да въвеждате 4-то твърдо хранене, ако все още не сте. И ако вече имате 4 твърди, колко млечни имате? И кога предлагате млечно?
Айде до скоро, да действам бързо, че да не изтърва готиното време  sun

# 628
  • София
И Маги има една бенка на рамото. Предполагам, че с времето ще излязат и още - за съжаление аз имам много, които съм наследила от майка ми и баба ми, Ники също му се появиха доста, та сигурно и малката ще е така.

skandity, при нас кухнята е като при Мишка - всеки ден връщаш измити празните бурканчета и направо ти дават пълни. Предполагам, че искат толкова много, защото често се чупят бурканчета, на капачните им се повреждат уплътненията, резбата и т.н. Аз лично не мога да разбера защо не събират някаква първоначална сума при записване и с нея те да си купуват каквито бурканчета и капачки им трябват, ама така са го решили...

# 629
  • У дома
Мами утре ще правя пилешка супа, топчетата свършиха, от какво да е направя от "бута" или филе??? Дайте идеи за други супи, мисля да и направя скоро и крем супа с карфиол, дали ще го яде бебе newsm78

Общи условия

Активация на акаунт