Мартенички бели и червени за МАЙски бебчета засмени

• 29 716
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
Мами да ви попитам купехте ли вече обувки за малките,ако сте моля споделете марка ,цена и мнение.До мамите с две деца,първите обувки колко време горе долу ще им стават.

# 661
Добър ден!

anp, честит рожден ден, желая ти много здраве, късмет, любов и семейно щастие!

Eli-84, и на мен АГ-то ми каза много да се пазя сега, защото много лесно се забременявало през първата година след раждането

Genni, нашите прегледи са на светлинни години от вашите, поне при мен. При нас всички лекари са в поликлиниката в различни МЦ, като това са лични лекари със специалност педиатър, вътрешни болести и т. н., т. е. всички са заедно. Ти се обаждаш на регистратурата и си записваш час, а ако не отидеш на консултация педиатъра няма и да забележи, докато не отидеш и не види кога е бил предишният преглед. Отиваш за прегледа и се редиш в чакалнята с всички кихащи, кашлящи т. н. болни. Пререждат те няколко човека дошли без записан час, но чакащи на опашката, които отказват да те пуснат да влезеш, въпреки че имаш час, а те - не, ако все пак ти влезеш преди тях те гледат с презрителни погледи. Самият преглед съм описала вече.

angela84, аз също не съм купила още обувки, но другите майчета живеещи в България споделиха, че са взели на К&K.

Ние продължаваме да не ядем, сутринта изяде 100 гр каша със сирене и масло и после със зор и дадох 100 мл АМ, подул ни се е долен кучешки и предполагам, че от него идва проблема с храненето, защото си криви устата по-много странен начин когато пие млякото, все едно избягва да го докосва бибероната. За качването, сега се замислих, че тя допреди месец си седеше и си играеше, а сега е в постоянно движение, търкаля се, изправя се на колене, като я вдигна права се друса и това в комбинация с намаленото хранене е довело до този резултат.

# 662
Anp, Честит празник Simple Smile Много да те радват любимите ти същества   bouquet
При нас от 2 дни не се трае. Не спира да мрънка, не спи, не си изяжда храната... Вчера спа 2 пъти по 30 мин. Към 9 вечерта вече едва гледаше, но пък неще да заспи. Изправя се, ходи, катери се по дивана. Просто лудница.
Ако не се стяга мн бързо да стигне до някъде и не прави огромни крачки вече щеше да си ходи сам. В къщи обикаля "кошарата" без проблем, без да се държи за нищо. Но на килима е меко. А навън ме е страх да го пусна.
За обувчиците, нашите са КК, цената беше около 30 лв. Нашето краче е малко и доста бавно расте, та сиг ще караме дълго с тях. Лятото със сиг ще взема нови - отворени.

# 663
  • Toronto, Canada
Genni доста са добре при вас прегледите.
апр честит рожден ден.
m_g_g еми вече се броите за проходили щом си обикаля, както казваш кошарата без да се държи за нищо. Пускай го извън килима, трябва да обикаля, да разучава, ще има падания няма как. Ние от дивана имаме едно падане, но не плака много. Хем може да се качва и да слиза, но все ме е страх.
Аз днес се надявам да поизлезнем за по-дълго, че вчера пак -10 и бяхме за 30 мин, направо все едно съм на Северния полюс. Simple Smile
лек и усмихнат ден

# 664
  • София
anp, честит рожден ден!  bouquet

Мишка, РИОКОЗ контролират детските кухни, можеш да се обърнеш към тях, ако вашата кухня не спазва рецептурника. В нашата кухня ми обясниха, че ги задължават за деца под 1г. да готвят само с жълтък и без прясно мляко, само АМ. За да има по-дълъг срок десертите, ни дават АМ в отделно бурканче и си го добавяме непосредствено преди храненето.
Tsveteto_, цената на кухнята за 1 ден е 1.30, но доколкото знам кухните получават дотация от общината, така че реалната цена на продуктите е по-висока.

kupondgjika, аз мажа венците с Дентинокс гел. Дентокинд са хапченца.

Обувки още не съм купувала, но скоро май ще трябва. От вчера Маги започна доста уверено да крачи като се държи за мебелите.

# 665
Здравейте момичета,

при нас драмата с неяденето мина...само да не го урочасам детето. Сега отваря такава уста, каквато никога до сега  Mr. Green Но си има и логично обяснение - изби прословутия зъб. Сега да видим кога ще е следващия  Joy Мишка, не се притеснявай, според мен като мине периода с неяденето ще си навакса и ще качи и на кг и на ръст. Моето момиче е в долните граници и на ръст и на кг, да не говорим че е почти на 11 месеца, а все още и стават дрехи от 6-9 месеца, ама все си мисля, че при толкова енергично дете няма за какво да се притеснява.
И при нас прегледа е мерки, теглилки, фонтанела, гърло, уши, изправя я да види дали е стабилна, но пък за начин на хранене никога, ама никога не сме говорили. Само предния път ми каза киселото мляко след годинката и леко ме изуми. Аз за това съм и толкова назад със захранването  Blush
За обувчици и аз исках да питам някой загледал ли е атипас? Имате ли впечатления от тях, ако може да споделите, че много им се чудя.
А и още нещо да питам - с какви играчки си играят вашите мъници. Взела съм и сортер и рингове. Чудя се какво друго подходящо мога да и взема  newsm78

# 666
Здравейте майчета  Hug
Еййй ама нямате изчитане  Mr. Green
Честити месечинки, зъбчета и всички други повпди за радост   bouquet
Anp  Честит Рожден Ден с пожелания за всичко най-хубаво!!! newsm59
angela84 обувките ни са КK -  http://www.k-k.bg/sport-ComArticle507bg
Доста са ни големи но нямаше по малки номера а и тъкмо ще ги носи по -дълго време  Mr. Green
osinko аз ги гледах атипаските но след последното им увеличение се отказах понеже те са за сухо време или по скоро за вкъщи понеже имат дупчици да диша крачето на подметката. Иначе са много удобни и дребосъците им се радват Simple Smile
Ние си имаме от няколко дена 4-то зъбче.  Grinning По цял ден вършее и не се спира. Спи много, хапва доволно, обикаля около масата, катери се по всичко което докопа, сам се намества и като хване уокъра няма стигане. Купихме му коланче с мекичко да го хвана ако залитне за всеки случай. И сега постоянно обикаляме и както се шегуваме с мм - все едно разхождам кученце хахаха. hahaha
Мами вие до къде стигнахте с подготовката за рожденните дни?
За мамите на момиченца - утре е благовещение и се смята, че е много подходящ ден за дупчене на ушички - ще се възползвате ли?
Ние утре ще ходиме на разходка до Пловдив със систъра и дребното и се надявам да е хубаво времето. Сега накарах мм да ходи да свали столчето от колата и д ами го остави че да не тръгне утре с него и да ни пропадне плана Thinking
Лека вечер от мен Simple Smile

# 667
Здравейте отново,
обувките ни са нещо като тези  newsm78 не успях в бързината да намеря точния модел ,цена 19.99
Скрит текст:

По др теми чета,че атипаските са чорапи с гумена основа ,ставали само за вкъщи . Същата работа успешно вършели чорапки от лидл със силиконови точки за 3лв (по отзиви)

Утре няма да пробиваме уши. Като порастне и когато пожелае  Peace

Соник браво на вашата кухня,наистина се стараят хората да са макс изрядни...аз все се чудрх как някъде казват,че готвят с ам,ама то нали трябва да се изяде до час newsm78

За рд -при нас нищо сложно. Поръчахме тортите,ще празнувсме домашно,на порции Simple Smile че не е мн широко. Но така ми се видя удачно,хем ще е в разумни часове като продължителност,хем ще са на етапи гостите и няма да се ошашка.,хем ще ни е весело повечко дни Simple Smile празник 3дена яли,пили и се веселили Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 21:56 от monicat

# 668
Anp да си жива и здрава  hbday
angela84 купихме на колев и колев и сме много доволни.
osinko нашият пич си играе най-вече с дистанционните и телефоните  newsm62 Имаме кубчета, детски лаптоп, рингове и един куп други щуротии и след 10 мин всичко му е писнало. Обича да си четем книжки, да къса хартия на малки парченца, да хвърля дистанционните по земята и да си играе с моите ключове. Така че просто не знам какъв съвет да ти дам.

# 669
  • Майна Сити
Виждам че коментирате обувките, а това за мен е тема, за която трябва да имам поне 2 висшета...

От родилното ни дадоха една книжка "Дневникът на мама" и там пише че адски много трябва да се внимава с първите обувки, трябва да са с твърда подметка, трябва да не са широки, да не са тесни, изобщо ааааааааа  #Crazy На всичкото отгоре не знам как да измеря стъпалото на дребоса. Знам че трябва да стъпи на хартия и да го очертая и измеря от най-изпъкналата част до петата, но нашия стиска пръстите, не иска да седи мирен, хили се и дърпа крака, направооо  smile3511 Изобщо не знам как пазарувате онлайн специално бебешките обувки и сте убедени че ще станат и няма да им убиват на мъниците. И аз искам да взема К&К, но като не съм сигурна за номера, май ще пропуснем и ще вземем просто "някакви", които мога на живо да видя как стоят   Sad

# 670
Здравейте,
 Skandity обувките ги купихме на живо Simple Smile не заради друго, ами исках да е модел, който лесно се обува/събува. В магазина ни дадоха шаблонче с краче и нарисуван сантиметър. На него стъпа с обуто чорапче и според данните ни дадоха съответния размер. Умишлено пробвах и един по-голям, но яко хлопаше.
Поне за тези обувки ми хареса, че са съобразени-широкичко отпред, подметката леко гъвкава, на дупки да диша .
Он лайн не бих рискувала.чпак по др теми има пазарували от чужбина. Номерата са различни малко от нашите. И общо взето не искам да купя нещо. Което евентуално да й ставяа за лятото, но н мен тогава затворена обувка не ми трябва Wink

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 10:43 от monicat

# 671
Благодаря за пожеланията!

и аз още не съм купила обувки, но мисля да ида с нея като ги купувам. Струва ми се много стресиращо това с избора на обувките. И все отлагам. Каато започне да прави крачки, държейки се за мебелите тогава мисля да вземем и обувки. Засега от ден два прави само по една-две крачки.

Няма да пробивам ушите. Като порасне, ако иска ще ги пробием.

За играчки - имаме един милион бебешки, разни плюшени и дървени и всичко се гризе. Много обича книжки - четем, тя чете, гризе. Разбутва ги от рафта (опитва и с нашите, но не позволявам). Обича да играе с едни купички ка Фишър прайс - не търпи и минута да са сложени една в друга или една върху друга. Кубчета също -сложиш ли две едно върху друго долита и бута. Ринговете само ги вади и гризе. Тотален дистройър. Купила съм и Лего за РД, но и него ще разбутва и яде. Играе и с играчките на уокъра; с една кола, която се забутва. Много обича празни бутилки от минерална вода, бурканчета от крем (слагам в тях ориз, за да дрънчат). Като много се раазмрънка и давам чорапите или омалели буйки. Тоав са разрешените, а не най-любимте. Най-любимите са подметките на чехлите ни, дистанционни, телефони, таблети, цветя, пръст и други 'чисти' неща

# 672
Здравейте!
Няколко мами споменаха, че ще взимат отворени обувки за лятото. Не е ли опасно точно в периода на прохождане да се носят сандали, имам предвид че при падане има по-голям риск да си удари пръстите детето.Ако сте срещали обувки открити, но със закрити пръстчета, моля споделете ги.
Хубав ден и дълги разходки желая на всички!

# 673
Добро утро
За обувките
Скрит текст:
първо премерих стъпалото с линиика ислезна около 11 см. Взех от един магазин Буйки с цип от долу, каквито каза педиатърката, на марката Беко. Взех летни 19 номер, че уж ще са и малко по големи. Но те и бяха доста големи и ги върнах за по малък номер, но те пък нямаха такаа че ми върнаха  парите. После най случайно видях на К&К в един магазип и взех номер 17-18, малко са и големи отпред, но тава е нормално тя си стиска и малко пръстите. За сега съм доволна и имат 1 месец гаранция, която изтича на 1 април. Така че това е . И според мен и предавания, които съм гледала не само първите но и всички обувки на малките трябва да са нови, за да може да се оформи крачето им, а не да се оформи според това на другото дете. И за мен първите обувки трябва да со точно тези с цип отдолу, защото те са за прохождане.
Е както винаги написах цял роман. Joy Ще го скрия  Joy
За кухнята ходихме вчера, но не можахме да се запишем, че записването е утре. Говорих с една майка, която вземаше храна. Та тя ми каза
Десертите на децата под 1 год. ги правели с вода, а на другите с прясно мляко. Застроиката на супите за доп 1год. само с жълтък, а за другите с цяло. Та ще видим утре като идем, пак ще питам.
Въпреки, че вече си купихме бурканчета и чанта  hahaha Там на място сипват яденето с черпак, които бил с определения грамаж   chef
Честит рожден ден на патерици на Anp и на всички празнуващи.
zeldelina за ушите много се чудих, по принцип искам, но ме достраша сега. Евентуално другата година на Благовец. Докато е по малка, че аз още си спомням как ми дупчиха с една игла. После едното ми гнояса и до 14-15 год. бях само с една обеца hahaha

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 11:34 от Диляна Лютова

# 674
Забравих да напиша, за лятото  tofifi по принцип има сандалки, които отпред са затворени. Тях ги препоръчвам от личен опит от моята племеница, но също така е задължително да имат гумено ръбче от пред, защото иначе за 2 дни са обелени и край с хубавите обувки.
За лятото мисля да и взема нещо подобно като модел, ко както казах с гумено отпред, ако намеря такъв модел ще ви го покажа
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт