Мартенички бели и червени за МАЙски бебчета засмени

• 29 722
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • Toronto, Canada
Здравейте мами. Ние днес по принуда станахме в 8, че се включи алармата за пожар (тук дори да готвиш и малко да запуши се включва), та целия блок се чува. Все едно сме на 2 юни сирените. Винаги идват по 5 пожарни, 2 линейки, а то за някоя бабка сигурно, където си забравила нещо на печката. Абе шашава работа.
Дано скоро да спре стачката на протестиращите бебчета. Лек ден мами
Мами сетила съм се да питам, вие слагате ли възглавнички на бебетата? Ние нямаме, трябва да се разровя да прочета за и против.

# 646
Mishka от зъбки може да е. Но обезателно я прегледайте да изключите зачервено гърло Peace
ние бяхме така -тичахме в понеделник,док каза зъби,а на таткото изписа антибиотик,че имаше червено гърло и упорита кашлица. Вечерта мен ме тресна 39
при детето имаше 3 дена Т до 38.4 , но беше жизнена и игрива. Лека полека намали толкова яденето,че станаха 3 дни на кърма и в събота тичахме да видим гърлото. Оказа се,че вс е ок,но горе и долу венците толкова надути,че не дава да я пипнеш.
дежурната док каза да мажа с калгел или дентинокс час преди хранене,да се получи облекчение и да може да хапне(и дентокинд,макар да се налагаше да й стисна устата да може да го глътне). Върнахме сена пюрета 4+ (бях споменала тогава) и бисквитена млечна каша рядка като супа,че не даваше да я докосна с лъжицата.
така лека полека прияде пак. Както и изби един зъб,та малко се успокои.

Иначе и при мартенките и при априлките имаше такава стачка Simple Smile явно е и петиод,но най-врче са зъби..

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 15:58 от monicat

# 647
здравейте

Силвето си спи на възглавница, но тя е висока около 2 см, аз започнах да я слагам да спи на възглавница, защото обича да спи настрани и й е по-удобно, но преди това питах ортопеда, който ми обясни, че няма проблем

вашите бебоци да не са се наговорили да стачкуват и да не ядат  Joy, айде да избиват вече тези зъби и да си хапнат децата  feeding
Мишка, почнахте ли да ядете по повече?

след раждането ме шиха един час и не посмяха да ми кажат колко шева имам, но след това ходих при гинеколог и всичко е наред, но и аз трябва да отида профилактично за една цитонамазка, а и на мамолог след като спра кърменето

Анджела, малката да не е помислила, че вижда мечката от "Маша и мечока"  Joy

# 648
Прибирам се от консултация, не сме наддали нито на см, нито на кг, педиатърката каза, че не е проблем, но въпреки това съм притеснена.  Имаме и съмнение за синехия, като аз я накарах да провери, тя никога не гледа под памперса, каза ми да я подсетя да погледне и на следващата консултация как вървят нещата. За проблемите с храненето, каза че най-вероятно е от зъбките или е период.

Споделих с нея притесненията си относно храненето с храна от детската кухня и тя каза, че за първи път чува, че се слага цяло яйце, ползва се сол и десертите са с краве мляко, че си е мислила, че храните са съобразени с нуждите на бебетата и че е по-добре да не я храня от там, а да и готвя аз или да и давам пюрета. Сами разбирате колко майки се интересуват от това с какво хранят децата си, щом аз съм първата майка, която споделя с нея за недопустимите неща в детската кухня, а тя е един от педиатрите в града с най-много пациенти. Пак ще кажа, че има майки записали 6 месечните си деца, които се хранят със същото, което на мен ми се струва нередно да давам на почти 11 месечната ми дъщеря, но какво се учудвам след като видях, докато чакат на опашката, бебета малко по-големи от нас да ядат парче пица. Някой има ли идея коя институция би трябвало да контролира държавната детска кухня, къде мога да пусна оплакване и да поискам проверка на използваните продукти и технологии?

Днес си изядохме обяда и следобедната закуска, но и давах любими неща, мисля да и въведа 4 твърдо хранене, да видим как ще сме на следващата консултация, повече ме притеснява, че вече 2 месеца не е пораснала и със сантиментър.

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 20:20 от mishka88

# 649
  • У дома
Мами привет, Мишка не се шашкай излишно, около годинката започва едно задържане на см и кг, така ми обесниха тук. При вас няма ли едни графики, на които нанасят резултатите на бебчо и се сравнява как върви newsm78 Всеки път това ни показват и казват всичко е наред, слагат е на земята да видят как е с движението, говорят и за да видят дали реагира, всичко е около 30мин. Ние сме на 30март, последно бяхме февруари.
За кухнята нямам думи, то всичко в Бг е  ooooh!
Цвети, ние от раждането си спим с "възглавница", като легне и почти е на матрака ама има там някакъв пух е антиАлергичен и против астма- имаме две възглавници и ги пера всяка седмица(може да се пере на 60 градуса).
Хайде мами отивам да сменя§м чаршафи, че едно паляче иска да ви пише и то hahaha

# 650
Здравейте мамита, искам да ви питам с какво и дали мажете нещо за зъбките. Някой беше писал за Дентокид /или аз така разбрах/, но не таблетки а за мазане. Сега питах в аптеката и тя ми каза , че няма такова нещо и провери в системата жената. Питам понеже малкия от 1 седмица вече не се трае милота. И през деня реве. Кисел е, не спи вечер, преревава на сън. Много го напъват. Ръкавите на фанелата гризе ... Аз му давам вечер панадол на 2-3 дни, ама не ми се иска много да не е вредно ...
Та ... ако някой от вас го маже с нещо и помага - Ще се радвам да каже.  Simple Smile Confused

# 651
Стига бе, Мишка. Да не са роботи да им зададеш по колко да растат. Иди и при друг лекар да я погледне, за да ти е мирна главата.
Наистина е възмутително това с детската кухня. Нямам идея къде да съобщиш. Те май са към общините.
Аз като гледам в парка какво ядене на солети и всевъзможни други глупости върви, не знам как ще се оправяме. Моето е толкова пощеливо - мръдне ли му устата на човек и то се е присламчило да иска и то. Що рев рева един ден за филията ми с масло и сирене - не е истина.

Нашите прегледи са на светлинни години от норвежките. Ръст, тегло,;обиколка глава,гърди; преслушване, гърло; бам ваксината и айде.

Възглавница не ползвам. Още на училището за родители ни казаха, че нямали нужда. Не, че запомних до каква възраст нямат нужда. При нас не виждам и как да сложа възглавница. Тя спи залепена за мен.

Купонджийка, мисля, че някой беше писал Дентинокс или нещо подобно като име на гел за мазане

# 652
Пуснах анкетата, понеже опциите са много имате право на 2 гласа.

Genni, нашата педиатърка мери кг и см, обиколка на главата и гръдния кош, опипва главата за да провери фонтанелата, пита с какво се храна, дава някакви препоръки за храненето, евентуално задава някой въпрос за двигателното развитие на детето и това е.

anp, и аз така си викам, ама нали знаеш приказката - да не ти се случва това, което майка ти мисли, та все си я мисля и се притеснявам, понякога за пълни глупости.

Спокойна нощ!

# 653
  • Toronto, Canada
mishka88 и според мен са ти напразни притесненията. И аз знам, че около годинката има забавяне на кг.
Genni при нас няма такава книжка за кг, ръст. Въобще даже не я слагат на земята да я видят какво може. Само ни мерат и ни питат дали имаме някакви притеснения около нея.
Kupondjiika аз мажа с Дентинокс, честно да ти кажа незнам дали има ефект, въпреки че снощи се събуди само един път. От 3 дни през деня 1-я сън е по 40мин и 2-я е по 3 часа.
За кухнята, като казах на ММ, че е по лев и нещо и той ми вика кой знае какво слагат, та не беше много съгласен да я записваме. Ама аз си мисля да я запиша поне докато сме в БГ.
Спокойна нощ мами

# 654
Черпя по случай рождения си ден

Да се похваля с неочакван подарък. Най-после МЦ. 2 Седмици и половина след окончателно спиране на кърменето. Вече мислех, че отиваме към преждевременна менопауза.

Мишка, ясно ми е защо се притесняваш. Допитай се и до друг лекар,ама подозирам, че сед месец-ва като дръпне 4-5 см ще ни отсвири всички.

# 655
Здравейте,
Anp честит рожден ден newsm51
Kuponjiika за мазане са калгел или дентинокс, за пиене хомеопатия дентокинд Peace
Mishka за два месеца наддаването ни беше сумарно 300 гр...но покрай боледуването в края на февруари и неяденетто, очакваше се. См за 2 месеца (Ян и фев) бяха все по 1 см, но после изведнъж дръпна 3 см. Не се тревожи, просто вече нещата не са така драстични както при проследяване на новородено. Hug
За кухнята...нямам думи..аз за това и избягвам...отделно до нас не е кухня, а пункт за разпределяне...колко врме се подмята тая храна, не ми се мисли....сори, ама ще яде, какъвто буламач аз й направя Flutter

# 656
 Здравейте!
Anp,Честит рожден ден!Бъди жива,здрава и засмяна!
Мишка,Рая също имаше един период на застои,но нашата ЛЛ ,каза че на 6 месеца трябва да са удвоили теглото,а на годинка да са го от роили..
Хайде още една с миражен секс Grinning аз не искам и да ме докосне,хихихих след раждането ,което имах не искам..Ходих на лекар,е болезнен беше прегледа.Док.каза,че всичко е Ок,но ме предопреди,че сега бил най-опасния период за забременяване!?Не знам дали е така.
Kuponjiika,на Рая мажа венците с гелче на чико,не че дава сега.Ние сме още на "диета" ,а уж и изби зъбчето,но уви пак не иска да яде!
Ох,затрудних се в гласуването.
Хайде лек ден,тук при нас е слънчево и сега ще разходя едно ревливо бебе.

# 657
За прегледа  при гинеколога ,аз съм с 28 вътрешни и 4 външни конци,шест месеца след раждането бях на преглед и не беше по различно от преди.Ние все още отказваме твърдата храна,но поне млякото го изпива за секунди.

# 658
  • У дома
Добро утро мами.
Цвети, ама тук нямаме никакви "книжки". Тук всичко е онлайн.  Стана дълго и го слагам в скрит текст, на който му е интересно как са прегледите при нас може да прегледа
Скрит текст:
Отиваме, имаме само едно картонче в което ми вписват кога да ходя, като два дни преди прегледа ми пращат смс, ако съм забравила или ако искам да сменя часа. Отиваме, казва се бебешки център, има едно голямо фое, с маси с меки дюшеци. Събличаш си бебока, сменяш памперса и отиваш да е претеглят и да е измерят, главата на 3 месеца ни я мерят. След като я премерят ние я обличаме и отиваме при "нашата сестра-йормор", тя дава съвети или идва намясто у вас да ти помага, ако има нужда - от бременността до 3 годишна възраст на детето. След като я облечем, отиваме при нея, данните са въведени, тя отваря папката на Лили и ни показва графики за тегло, височина и евентуално глава. Има една черна линия която не е хубаво да е надвишава, червена и зелена. Ние се движим между червената и зелената, тя всеки път казва че е ок Laughing. Слага е на земята, после сяда при нея и започва да и показва играчки да види дали се объща и как се движи. После ни дават брошури, или ТРАН, ако ни е свършил, питат ни. Четка за зъби и така. Последният път ни пита какви цветя имаме вкъщи, дадоха брошури с опасните за бебета. Ами такива са прегледите тук, тук ни преглежда педиатър, на 1мес, на 3, на 6 и сега на 1 годинка е следвашият. Ама гледат абсолютно всичко, както и при раждането й. Ваксините са в една листовка, и ти си избираш какво да сложиш на бебето, нищо не е задължително. Сложили сме и само една шествалентна, която слагат масово на децата тук, но е "мъртва" ваксина

# 659
Благодаря на всички за отговорите за зъбките.
После ще ходим до аптеката хем на разходка. В количката само бръмммммка и не мрънка   newsm32  Simple Smile

ПС :   ЧРД anp - мното здраве и радост !

Общи условия

Активация на акаунт