ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 613 571
  • 2 381
  •   1
Отговори
# 105
1. Аз - на 28г., съпруга на 34г.
2. 2 години
3. Освен хроничен аднексит - не
4.  HSG, микробиологии, спермограми, изследване за хламидии (и двамата)
5. Диане 35
6. Да - един спонтанен аборт. Причина - неизвестна

# 106
1. На колко години сте, а партньора?
Аз на 34, той на 33
2. от колко врме опитвате за дете?
от пове4е от 10 години
3. Имате ли поставена диагноза?
 не, за сега.
4.  Кой лекар посещавате?
 Испания, Валенсия, екип от лекари
5. Какви изследвания сте направили?
Вси4ки възможни. Следват генети4ни
6. Приемате ли някакви лекарства? Ако да какви?
само витамини, имуннозасилващи, фолиева.
7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?5 неуспешни бременности.
1 кухо яйце/ 3 спонтанни,мъртъв плод, неизяснена при4ина/ 1 раждане, бебето по4ина от хидропс. Чакат се резултатите за при4ината.

# 107
Ами аз съм просто Вили.Опитваме от половин година със съпругът ми да имаме бебе.
Проблема ми е обърната матка/ за повечето жени с такава това не се е оказало проблем Rolling Eyes/
Смятам да започна с изследвания на хормоните на щитовидната жлеза още утре  тъй като очният ми лекар най- настойчиво ме посъветва да го направя.
Смятам да бъда по спокоина и ще се постарая ако мога да помагам на всяка от вас със съвет или добра дума и просто да станем приятели  bouquet

# 108
  • Разград
Аз на 24, той на 25
от 3  години
не, за сега.
спермограми, изследване за хламидии , цветни снимки
в момента не
7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?-нямам

# 109
Аз на 26, той на 25
от близо две години
при мен- двустранно непроходими тръби, поликистозни яйчници и възпаления;
при него - варикоцеле и съответно лека астенозооспермия
д-р Попов(Шейново), но в момента основно д-р Благоева(св. Панталеймон, Медицински център за инвитро оплождане София) и още много, много други
хламидии, хормони, цветни снимки, лапароскопия, хистероскопии, спермограма
Засега билки и витамини и двамата, а досега - много антибиотици и имунозасилващи
7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?
Не, нямам нито успешни, нито неуспешни...

# 110
1. Аз на 29 и половина, той на 32
2. Втори месец
3. Преди четири-пет години - спукана киста, но не на яйчник
4. В момента не посещавам
5. Никакви
6. В момента оспамокс, но иначе не пия лекарства, тоест много рядко
7. Да, 2, в двата случая съм правила аборт по собствено желание

# 111
Здравейте на всички. Аз съм Ирина, на 29 години, счетоводител съм. Приятелят ми е Пламен, на 32 години, програмист. Заедно сме от една година и малко и вече втори месец се опитваме да си направим бебче. Аз съм правила два аборта досега /не ме убивайте, please  Embarassed/, от предишния ми приятел, за което се надявам да не съжалявам един ден. И двата са правени в Майчин дом, при професионалисти и искрено се надявам да не са те причината сега да не мога да забременея, въпреки че е малко рано да се каже, че не мога. Не съм си правила изследвания, никакви, просто не ми се е налагало, но ако трябва по-нататък и това ще стане.
Честно да ви кажа момичета, аз вярвам в това, че ще имам щастието да стана майка като ми дойде времето за това и не искам да се отчайвам от първите неуспешни опити. Според мене оптимизма и положителната нагласа биха помогнали на всяка от нас. Peace
Пожелавам успех на всички в този форум и ви стискам палци Hands Thumbsup Иначе слушам всякаква музика, най- разнообразна, като изключвам чалгата, обожавам да чета фантастика и фентъзи, да ходя на кафе с приятели и сама понякога, да се разхождам из природата, когато имам тази възможност и разни други неща.

# 112
1. На колко години сте, а партньора?Аз на 28 г.,той на 44 Wink
2. От колко време опитвате за дете?От 2000 г. по-целенасочено :blush
3. Имате ли поставена диагноза?Не.Само редица изследвания-добри.
4.  Кой лекар посещавате?В момента Д-р Д. Николов/АГ Варна/
5. Какви изследвания сте направили?Спермограма,хламидии,хормони,УЗИ /фоликумертия/.
6. Приемате ли някакви лекарства? В момента не.Пила съм Диане 35,Дуфастон,Клостилбегит,Геритамин.
7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?Не съм забременявала никога.

# 113
Здравейте всички!Скоро се регистрирах във форума,но всичко ми е толкова интересно,че чета и попивам всяка дума и досега не ми е останало време да пиша TiredАз съм на 28 г. от Варна,половинката е доста по-голям - 44 г.,но това няма никакво значение.Много искаме да си имаме наше детенце.Ние сме спокойни натури,имаме хубав дом и се разбираме чудесно.Липсва ни само едно малко същество,което да топурка из къщи FlutterМислех,че вече сме направили каквото сме можали,но откакто намерих цялата тази информация тук и в [http://www.zachatie.com] разбрах,че има още много път до отчаянието.И така: Ние сме заедно от 98 г.,от 99 г. живеем заедно,а от 2000 г. правим бебе и така до днес - резултата е нулев.По доктори тръгнах 2002 г.Всички ми казваха,че не би трябвало да не става?! newsm78Сега разбирам колко са били невежи или просто не им се е занимавало - незнам!Един не ме насочи,не ми каза какво да направя...просто нямам думи.Трябваше да намеря форумите в нета за да ми се "отворят очите". Миналато лято правихме спермограма-добра,хламидий-отрицателни,аз - миналия месец хормони-нормални нива.В началото на тази година ми откриха полип в матката.Отстраниха ми го чрез кюртаж.Хистологичният анализ показа,че няма нищо притеснително.Инъче цикъла ми е редовен,много обилен и болезнен.С други думи все още се търси ПРИЧИНАТА ?Какво НЕ СМЕ направили- предстои ми цветна снимка /другата седмица/,после евентуално лапароскопия,изследвания за съвместимост и наличие на антитела,ИКСИ,Ин-витро и мисля,че горе-долу ще се изчерпим /във всяко отношение/ CrazyМеждувременно съм отворена за всякакви алтернативни методи на лечение-с билки,кални бани и т.н. Продължаваме борбата заедно с всички вас!Надявам се тук да намеря много помощ и подкрепа,както и аз да помогна с каквото мога на някой.Незная дали някой ден ще имам свое дете,но знам,че ще направя всичко възможно това да стане. Дано всички дружно
/ или една по една/ се прехвърлим в някой по-весел форум!Желая го на всички от сърце!Да изтрием сълзите и да "подкараме" бебешките колички към парка ! baby_neutral

# 114
1. az na 28,a toi 27.
2. ot 3 godini po4ti
3. diagnoza 4e niamam problemi
4 .d-r ivo todorov ot in vitro.i o6te mnogo predi tova.
5. spermograma,hlamidi,cvetni snimki,ultrazvuk i drugi
6. v momenta ne.do onzi den Клостилбегит
7. 1 pat i to  po sobstveno jelanie napravih abort predi 7 g

# 115
Здравейте! Регистрирах се преди минути, но това не значи, че съм нова. Crazy С доста момичета тук се познаваме от форумите на Зачатие и Дира. Там със същият огнен ник.
Сега по същество. Аз съм на 29, мъжът ми на 31 год. Гаджета от 5.5 г., женени от 2.4 г. Опити за бебе повече от 4 г. Никога не съм забременявала в живота си. Никога не сме се пазили и имахме доста редовен секс (за разлика от сега) и като мина повече от година взех, че се замислих що не забременях нито веднъж? Тогава започна препускането по лекари.
Аз: цветна снимка, ФМ с доказана спонтанна овулация, всякакви хормони по няколко пъти и все в норма, лапаро с открита ендометриоза 1-2 степен. Не е лекувана, щото смятат, че не е там проблема.
Той: N на брой спермограми, операция от Варикоцеле, 5% по Крюгер. Диагноза: Олигоастенозооспермия. Не мислех, че в живота ми ще има такава дълга диагноза. Когато я прочетох, земята ми се срина под краката, защото както всички знаем, мъжки фактор почти не се лекува.
Според докторите причината е мъжки фактор. То....стават и чудеса при някои хора с такива диагнози, но.....при нас се е настанила глухата акула и не разрешава късмета да влеза в нашата къща. Но тя не знае, че като виден представил на зодия Телец, ще и извадя един по един всеки зъб от двата й реда и пак ще имам бебе.
След чакане и надежди нещата да се оправят по естествен път, реших да взема крути мерки. Имам три неуспешни инсета като 1-на естествен цикъл, 2-стимулация с Клостил, 3- стимулация с Меногон. Между 2 и 3 имах едно канселирано, поради провалена стимулация с Клостил. Просто яйчниците решиха да се инатят.
Сега съм в подготовка за ИКСИ, пия Марвелон, аспирин и фолиева. Чакам с нетърпениец процедурата. Не ме е страх от самата процедура, а от крайният резултат. С малко лабилна психика съм и незнам как ще преживея един отрицателен резултат. Ще трябва да ме заключат в стая с тапицерия, че иначе ще резна грацмуля на някой. Не се плашете, все още не съм обявена за издирване. Спомням си, че преди 3 години след едноседмично закъснение на цикъла и големи надежди, ми дойде. Бях на рожден ден на Мама на село. Сутринта като се събудих и като видях червената парясница мозъкът ми изсъхна. Към София карах с 140 км/ч (а моята кола и пътищата  не понасят такава скорост) и исках да катастрофирам някъде. Това на никого не съм го казвала. Обаче Господ реши да не позволи това да се случи и да продължи с пърженето на бавен огън. Това е.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2005, 12:56 от oganche

# 116
 newsm47Здравейте момичета.Аз от доста време ви чета и сега реших да ви се представя.Аз се казвам Михаела и съм от град Свищов.Мен проблема със забременяването ми е мъжа ама се пак имам проблем.А и като чета ми е много приятно та реших и аз да се присъединя към вас ако може разбирасе. newsm03 newsm03моляви  newsm20..

# 117
здравейте!аз съм на 28 г., а мъжът ми на 27г.женени сме от 4 години (направихме ги на 22.09.) Опитвам се да забременея от 2 години. Правени са ни изследвания, и се оказа, че всичко ни е наред.  Правиха ми инсеминация и сега чакам резултат... Много ми е притеснено и се надявам този път всичко вече да е наред. 
Поздрави на всички и успех на момичетата като мен!
Стискам ви палци!

# 118
Здравейте и от мен,
казвам се Катя и съм вече на 31г., от Варна съм, съпругът ме е почти на 39 /24.12/.Женени сме от 3г - на 21.09 имахме годишнина Simple Smile, а опитваме да си направим бебе от 2.5г... много съм тъжна, че все още нямаме, не зная до къде ще ми стигнат силите : Cry .. Миналата година след като пих Клостилбегит, забременях, но заубих бебето във 2-ри мес. /и все си мисля, че аз допринесох за това, и колкото да се мъча да не си втълпявам това, все ми изниква в главата/ .. трябваше да чакаме 6мес.докато подновим опитите. От нач.на 2005 започнахме пак, но.. нищо.Пила съм клостилбегит и Дуфастон по схема, правих си цветна снимка, хормоналните ми изследвания са в норма /въпреки, че имам проблеми в това отношение .. тъй като имам окосмяване, нередовна менстурация и липса на овулация Sad /.През 2003г като започнах ходенето по доктори ми казаха, че имам поликистозни яйчници, но при последния преглед докторката каза, че кистите са намалели особенно на единия , което ме зарадва, но .... какво от това ...
Ох май много започнах да се оплаквам, sorry ...ами не бях много кратка, но това е в общи линии ..
Обичам футбол, баскетбол, волейбол .. Simple Smile и какви ли не спортове /да гледам, а които и ако мога да спортувам/, обичам да чета .. играя еврофутбол.
Надявам се да намеря много приятели тук Blush

# 119
Здравейте момичета,

отдвна разглеждам и чета форума за проблемното забраменяване, но не смеех да пиша тук. Е, престраших се  Simple Smile . На 29 години съм, съпруга ми е на 30. От 2 години сме семейство и много искаме да си имаме малко човече за което да се грижим! Правихме опити дълго време, но не се получи, за това почнах посещения по доктори. Предписваха ми хапчета, правиха ми изследвания, имам направена лапароскопия миналия септември, минах и през хормонални инжекции, но пак нищо. За сега като вариант остава ин-витро оплождане. Имам проходимост на тръбите, но нямам овулация. Не се пука този ми ти фоликул!
Още не съм на ясно, какво всъщност се случва при ин-витрото. Искам да заведа съпруга ми с мен при доктора, да ни обясни какво ни чака. Надявам се, този вариант да ни доведе до нашето бъдещо съкровище!

Радвам се, че намерих място, където да споделя мислите си.

Общи условия

Активация на акаунт