ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 613 858
  • 2 381
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!Сега открих форума и веднага ви ппиша. Толкова се зарадвах ,че ви има,че се обърках малко с регистрацията.....но по същество.Казвам се Даниела  на 29год. от В.Търново.Омъжена съм от 5год и от толкова време се опитваме да имаме бебе,но уви се оказа ,че имаме проблем. От година и половина се лекуваме.Минахме през задължителните процедури  и лечения ,но няма никакъв ефект.Сега чакаме да ни се подготвят документите за инвитро.За сега това за по нататък ще разберете.
Искрено се радвам ,че ви има.

Надежда и успех на всички smile3522 Flowers Four Leaf Clover

# 166
Привет и от мен.Едва на 21години съм и съм омъжена от 8 месеца,имам най-прекрасния съпруг на света(разбира се:)))и от година и половина сме се затормозили по тези въпроси Rolling EyesЕстествено,като повечето жени,не съм и си представяла,че ще вися с часове,изучавайки в дълбочина гинекологията и единствената ми утеха ще са форумите-Ура,че ви има!!!Иначе за мен могат да се кажат толкова много неща,че не знам откъде да подхвана newsm78-студентка съм,обожавам да пътувам,занимавала съм се с екстремни спортове мъничко,чета англииски автори(Удхаус,Дал,Джером Джером) и всякакви други интересни книжки,попаднали в полезрение,изключително контактна....и абсолютен нидиот CrazyПредполага,.че всички дето сте на моя хал ви е ясно какво ХОРМОНОБУШУВАНЕ,нерви и адове са,така че ако на някой му се бърбори за успокояване-насреща съм wavey И пожелавам на всички много позитивни мисли,надежда и УСПЕХ EFP

# 167
Здравеите Аз сам на 21 години омагена сам от годинка а мажами е на 32 невероятен човек от 1 година правим опити за бебче но все не се получаваше и така посетихме лекар направихме всички изследвания и се разбра ,че проблема е мажо сегасме за икси чакам септември за да го направя УСПЕХ НА ВСИчКИ   preggo  ylinfant newsm30 EFP

# 168
Здравейте казвам се Елена и ми е много приятно , че има с кого да си говоря на тази тема.На мен ми предписаха фолиева киселина и Дуфастон , но май ефекта е никакъв .Пишете какво Ви предписват на Вас Sad

# 169
Здравейте. Аз съм от Варна и съм на 28 години. На 15-ти февруари разбрах, че съм бременна. От тогава влизам във форума. На 22-ри март се наложи да ми прекратят бременността поради "кухо яйце". Не ми се говори по въпроса с близки и познати, защото не са го преживели и не мисля, че разбират за какво усещане точно става дума. Затова реших да "дойда" при вас. Знаете ли къде във форума са другите момичета, които са минали през това "нещо", за което лекарите какзват: "Случва се..."? Благодаря ви предварително.

# 170
  • Бургас
 Rolling EyesЗдравей казвам се Дияна и съм на 26 години и аз като теб искам да си имам бебенце,но нещо не се получава.Наскоро ме оперираха от киста на яйчника и ми откриха някакви миомотозни възли или нещо подобно.Операцията мина успешно и всичко след нея беше добре.Ходих и на контролен преглед при двама различни лекари и двамата казаха,че всичко е наред и сега му е времето да правя опити за забременяване.Да но аз си правих тестове еза овулация,изчислявах си датите,когато мога да забременея и когато вероятно ще имам овулация, но уви такава нямам.За сажаление теста все е отрицателен абе и аз не мога да го разбера този тест.2 поредни дни имах 2 чертички почти с еднаква наситеност,а на следващия ден само една единствена.Не ми е ясно дали имам овулация или не и ти знаеш ли какви изследвания трябва да си направя. Grinning

# 171
1. На колко години сте, а партньора?
Аз съм на 28, съпруга ми е на 31

2. от колко врме опитвате за дете?
От близо шест години

3. Имате ли поставена диагноза?
Не, преди два месеца ходих на гинеколог и се оказа че съм здрава - няма кисти, ранички т.н., съпругът ми когато ходи на изследване се оказа че е много добре.

4.  Кой лекар посещавате?
Последно ходих при доктор Петинка Цветкова, Варна

5. Какви изследвания сте направили?
Аз за сега само нормални гинекологични прегледи, а съпруга ми си прави изследване на спермата.

6. Приемате ли някакви лекарства? Ако да какви?
Да, но не са свързани с този проблем, а от две години развих алергии - астма, сенна хрема.

7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?
Не

# 172
  • София
Здравейте момичета.И аз да се представя.  Simple Smile Казвам се Ралица,на 26 години съм и живея в София с моят Любим.Ужасно много искам да имаме   ylinfant 
.Миналата година Октомври месец забременях,но за голямо нещастие Януари загубихме бебето.През какво ли не минахме.Имах проблеми след кюртажа,не ме бяха почистили както трябва,последваха инжекции,лекарства...за да не се налага отново да ме бърничкат  #Cussing out И сега чакам с цикъла да ми се махне от матката вече последното миниатюрно (1мм)парченце,което "добрият чичо ДОКТОР" е забравил да почисти.Не спирам да се моля и нас да ни споходи невероятното щастие да имаме живо и здраво детенце.На всички чакащи пожелавам успех .И имайте вяра,че чудото ще се случи.Прегращам всички  Hug

# 173
Здравейте и от мен!
Аз съм на 30 години, а милото на 32 и сме от Варна. Опитвахме 6-7 месеца да си направим бебче, но безрезултатно.
Като на шега реших, че трябва да посетя специалист по стерилитет, просто за да се уверя, че всичко е наред и бебето е въпрос на време. Да, ама не:(
При нас проблема е в мъжки фактор - олигоастенозоооспермия ІІІст, милото е в процес на стимулация и скоро ще има втора спермограма... Много се притеснявам, че май ще се наложи да преминем към АРТ - не знам докъде ще издържим финансово, а и няма откъде да чакаме помощ.
 Rolling Eyes Rolling Eyes
Благодаря, че ви има и мога да споделям с вас, защото не срещам разбиране никъде около себе си. Покрай тази ситуация станахме доста саможиви и определено ни липсва подкрепа и кураж.

Пожелавам на всички от този подфорум много късмет, любов и не се задържайте Simple Smile

# 174
1.26/29
2.от юли 2004
3.не
4.посещавала съм д-р Савова, д-р Тодоров, сега съм се спряла на д-р Стаменов
5.полови хормони, цветна снимка, спермограма на съпруга, цитонамазки, микробиология, изследване за хламидии, посткоитален тест, фоликуметрии
6.към момента не, 3 месеца съм пила Клостилбегит
7.нямам

# 175
  • София/Варна
Здравейте!
Аз съм на 28, а съпругът ми на 35. Семейство сме от 1г и 7м. и оттогава опитваме да бременеем. Още в началото бях подготвена психиччески, че нещата няма да минат по мед и масло. В родата ми има дълга поредица от неуспехи в тая област, дължащи се на СПЯ. Преди 10г. проведох (по думите на ендокриноложката ми успешно) лечение с Диане 35, Геритамин и ампули с алое.
След месец-два неуспехи изнудих личната лекарка за направление за гинеколог, оттам при ендокринолог и 8м. пиене на Бромокриптин и Метфогама. В резултат - 10кг по-малко, тестове показващи плаха овулация и за съжаление никаква бременност. Съпруга ми прояви самоинициатива и ми се прибра с една вечер със спермограма и диагноза  олигоастенозооспермия 1-ст.
В момента сме се ориентирали към инсеменация. Предстои ми хидротубация, а след това живот и здраве успешна стимулация. Но колкото повече се зачитам във форума на Зачатие, толкова повече се отчайвам. #Crazy
Няма с кого да споделя проблемите и страховете си, защото съпруга ми държи да не говорим за това с никого от обкръжението си. Уважавам чувствата му, но успокоителните му думи не са ми достатъчни. Затова се надявам да намеря одушник тук.
Това което ме радва в тази тема е, че под повечето от постингите вече има лентички за бременност и малки човечета:)

# 176
1. На колко години сте, а партньора?
Аз съм на 33 и половинап той на 35

2. от колко врме опитвате за дете?
От близо една година

3. Имате ли поставена диагноза?
Не моята лекарка каза; че преди да направим изследвания не бива да се отчайваме

4.  Кой лекар посещавате?
доктор Roy Bouzonet, Tremblay-en-France

5. Какви изследвания сте направили?
На J3(дори не зная дали на български също е така - 3-тия ден от цикъла)
Prolactine - 26,5 ng/ml
(Enzyme Linked Fluorescent Assay bio Métrix) - 556,5mUI/ml
Inhibine - 52pg/ml
FSH - 4,89mUI/ml
Oestradiol - 35,36pg/ml
Serologie CHLAMIDIA TRACHOMATIS - 0,00

+ на J12 Echographie Pelvienne (вътр. екография на фоликулите) - всичко е в нормите

6. Приемате ли някакви лекарства? Ако да какви?
Нищо  свързано със забременяването. Таблетки против подуване на корема

7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?
2 аборта по мое желание преди повече от 10 години

# 177
Здравейте и от мен!
Казвам се Ирена и съм на 28 г. Омъжена съм от 4 години. Опити за бебе правим близо от 1,5г. Съпругът ми ще направи това лято 34г. Не сме правили опити по-рано поради ред причини. На 18 г. ми направиха операция на яйчниците, заради спукана киста. Лекарите ми казаха, че до 5 г. след операцията мога по-лесно да имам дете отколкото след това. Даже ме посъветваха да не чакам да изтекат, а да се захващам за работата още първата година. Имам една позната, на която и бяха казали същото , но за разлика от мен тя беше омъжена и не изчака да минат 5- те години. Тогава на 18г. с такава диагноза се наревах едно хубаво и тръгнах по лекари за второ мнение. За мое успокоение ми казаха, че никой не може да ми гарантира точно кога може да се случи по-лесно преди да изтекат 5-те години и въобще как могат да се развият нещата след това. Вече минаха 10 години и това страшно ме притеснява. За съжаление не можах да си намеря партньор за 1 година. То не става пожелание. Омъжих се на 23, когато си правих и последните хормонални изследвания и всичко беше ок, но решихме да изчакаме с детето, за което съжалявам и до сега и така.   bouquet

# 178
Въпросник
1. На 28, а партньора на 33
2. от близо година и половина
3. операция - поликистозни яйчници
4.  Кой лекар посещавате- няколко, но в града няма добри специалисти по репродуктивно здраве.
5. хормонални, обикновени прегледи, но беше доста отдавна
6. приех доста отдавна някакви за регулиране на цикъла, след което стана точен като часовник, но не си спомням името им. От време на време пия витамини Центум
7. Никога до сега не съм била бременна. Hugтова е

# 179
1. Аз на 32,съпруга ми на 30.
2. 9 години.
3. двустрано запушени тръби,поликистозни яйчници,гуша.
4. Д-р. СТАМЕНОВ.
5. всички за инвитро,цветна снимка.
6. не
7. един неуспешен опит инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт