ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 618 810
  • 2 423
  •   1
Отговори
# 1 755
Здравейте,
записвам се и аз за следене на темичката. Кратко резюме на нашат история - аз съм на 28г, правим опити от близо 3г., като последната съм я прекарала в губене на време при обикновени гинеколози, което отчитам като голяма грешка.Единственото, което "спечелих" във времто е направена цветна снимка с резултат една проходимаи една запушена тръба. Поликистозата си я имам, но всички хормони са ми в норма. Резултат никакъв. На мъжа спермограмата мн добра, вече направена в Надежда. Записала съм се за първоначален, за нещастие позвъних и ми казаха обратна връзка след около 3 месеца, първи прегледи не по-рано от май 2019. За това реших да запазя час при гинеколог там, който да ми каже някакво мнение или насока за други изследвания или и аз не знам Simple Smile Gabriele82, моля да споделиш резултата след проучване на други клиники за възможност за час и там. Ще съм ммного благодарна. На всички ни пожелавам много скоро 2 чертички и хубави емоции Simple Smile

Привет  и от мен! Пожелавам ти успех и дай боже скоро да имаме две чертички. Проучихме няколко възможности, но в крайна сметка се спираме на болница Свети Лазар. Имаме час там за другата седмица. Ще видим какво ще излезе от спермограмата на мъжа ми и след това ще пристъпим и към моите изследвания. Преди време гинеколожката, при която ходя изрази съмнение, че може да имам запушени тръби, но за мен това следва да се установи само от професионален преглед. Ще се радвам да обменяме опит и информация кой до къде е стигнал с изследванията, какво се препоръчва и т.н.Още веднъж пожелавам ти успех!

# 1 756
Пропуснах да попитам, яко може ли да даде насоки как се процедира с този фонд? Просто събираш изследвания и кандидатстваш или от клиниката пускат документи за пациентите си, или просто дават становище? Този фонд има ли разлика с тези, които са с общинско финансиране? Ще съм много благодарна, защото струва ми се, че ще ни насочат в тази посока.

# 1 757
От клиниката най-точно ще те кажат какво е необходимо.  Този фонд няма общо с общинските.
Късмет !

# 1 758
Зори, избери си репродуктивна клиника  и в тяхната лаборатория направете спермограма, ако има проблем ще бъде зачетена от фонда .

Благодаря, сега чета и се оглеждам за такава. Както казах не може да си позволим да чакаме година за час и ако може някакви насоки за специалисти. Какви са критериите, по които избирате дадена болница?

# 1 759
Всъщност точно това се случи.  Обикновеният преглед ме насочи само, че трябва час за "стерилитет", който ще се осъществи след около година. Ще правя проучване за други клиники, които биха ни приели по-скоро. Междувременно ще проуча нещата, за фонда, за да не се бави и там повече.
Успех, момичета!

# 1 760
Благодаря Дейзи, и аз правя проучване в момента. Ще съм благодарна ако споделиш опит. Другото, което ме интересува е дали ще предтсвлява проблем за изследванията това, че мъжът ми е чужденец?

# 1 761
Здравей zoribori83,
за сега съм само с мнение от Надежда. Доколкото съм информирана, във всички клиники се плащат изследванията, няма по НЗОК, така че за тях специално това не трябва да е проблем = просто си минавате частни платени изследвания. За фонда съм чела единствено, че и двамата партньори трябва да са здравноосигурени - той внася ли осигуровки, тук ли е на работа? Ако не, би следвало да се осигурява в страната частно, поне здравните предполагам.
Не знам кога ще успея време да се свържа с всички клиники и не знам дали изобщо има шансове, предвид малкия брой на репродуктивни специалисти в страната , да се вредим за преглед тази година, но съм се заел да разбера и ако има такъв шанс, мисля че това ще ни е единствения критерии, въпреки че имам колебания - по-малката заетост би предполагала и по-малко известност и успеваемост на дадения лекар, но според мен навсякъде има и доза късмет - ако проблема не е твърде сериозен, не би следвало да има значение клиниката. Чета мнения на хора, които са доволни и недоволни от най-известните клиники в момента. и съм малко раздвоена. Все пак се надявам да намеря час за по-рано,  за да чуем вече по-професионално в тая насока мнение, защото както всички май, изчакахме твърде дълго, за да започнем тепърва да се сблъскваме с търсене на клиника и лекар. Ако все пак някой събере инфо за по-разреден график на клиника, ще очаквам инфо.
Поздрави и успехи!

# 1 762
  • Varna
Няма изискване да си здравно-осигурен за фонда.

# 1 763
Да точно така .Само за общинските помощи искат да си здравно осигурен и да нямаш задължения към общината .Община Бургас сега ми превежда 2000 лв ,но това е изискването.

# 1 764
  • София
Д-р Калчев! Адела мисля, че се казва клиниката. Там би трябвало да може да се вредите, а доктора е страхотен.

# 1 765
Благодаря много!, В понеделник ще се свържа!

# 1 766
Благодаря за информацията.
Daisy28, не  се осигуряваме в България, но искам тук да се изследваме. Аз прозвъних няколко болници и вече имаме насрочен разговор  по скайп  със специалиста на Свети Лазар на 23-ти този месец.

# 1 767
zoribori83, това е чудесно!Очакваме впечатленията ти от първия разговор. Аз запазих за Адела, но за следващия месец на 17ти. Чакам с нетърпение. Попрочетох доста за тази клиника и се спрях на нея все пак. Интересното е че намерих безплатни прегледи там за 28 и 29ти юли от гостуващ турски доктор. Ако някой се интересува ще дам линк. Аз се записах, но не знам дали звънят на всички, тъй като разбрах късно струва ми се.
Успех!

# 1 768
Благодаря Дейзи!
Искаше ми се по-рано да проведем разговора, но мениджърката им е в отпуска. Сега чета и събирам информация за да задам адекватни въпроси. Постепенно навлизам в тематиката. Вчера разбрах какво значи ДЯ-донорска яйцеклетка. Надявам се да нямаме такива проблеми, но аз съм методична, обичам  предпварително да се подготвя.
Успех и на теб!

# 1 769
Zorobоri83 не мисли сега за ДЯ Simple Smile Твърде рано е за такива далечни прогнози. Първо проверете М. Направихте ли вече спермограмата? Имате ли подготвени изсл. за разговора? От постовете ти предполагам, че все още сте в чужбина.
Относно безплатните прегледи, за които писах, вчера се свързаха с мен и се установи, че е за хора, които желаят да правят лечение в Истанбул. Човека, който ми звънна беше много любезен и ми обясни малко повече  неща. Вкл. И че евентуално ще се наложи махане на тръбата ми, което ми звучи плашещо - страх ме е от всякакви манипулации. Дано да се случат нещата без това.  За всички други въпроси отговор ще имам отговор чак след месец. Ама нали и вече 2 години чакаме, един месец ще се справя.

Общи условия

Активация на акаунт