Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Имали ли сте неуспешни бременности? Ако да, колко са били и знаете ли причината за тях?
Вземате ли някакви лекарства и ако да, какви са те?
Каква е общата възраст на вас и вашия партньор?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Имали ли сте неуспешни бременности? Ако да, колко са били и знаете ли причината за тях?
Участниците съобщават за неуспешни бременности, включително спонтанни аборти и извънматочни бременности, поради хормонални проблеми, сраствания след операция, проблеми с тръбите, анти-Мюлерови антитела и други фактори. Някои участници споделиха информация за неуспешни бременности, като причини за спонтанни аборти и извънматочни бременности включват липса на овулация, големи фоликули, проблеми с кървенето, висок пролактин, операции на яйчниците, кисти на яйчниците, ановулаторни цикли, проблеми със спермата и други. Много хора споделиха информация за неуспешни бременности, като причини за неуспешните бременности включват мъжки фактори, ендомметриоза, генетични аномалии, имуннологични причини, поликистозни яйчници, варикоцеле и други здравословни проблеми. Участниците съобщават за различни преживявания, включително неуспешни бременности като спонтанни аборти и безплодни опити за забременяване, като причините могат да включват проблеми с овулацията, висок пролактин, имунни проблеми, нарушения на щитовидната жлеза и други. Някои участници съобщават за неуспешни бременности, като един от тях споменава три случая на извънматочна бременност, един от които е завършил с аборт. Други участници споделят, че никога не са забременявали. Причините за неуспешните бременности включват различни фактори като хомозиготното носителство, поликистоза на яйчниците, запушени фалопиеви тръби и други проблеми.
-
Вземате ли някакви лекарства и ако да, какви са те?
Участниците приемат различни лекарства като Клостилбегит, Утрогестан, Сиофор, Дуфастон, Селен и аспирин. Тези лекарства са им предписани от лекари за лечение на различни здравословни проблеми. Участниците съобщават, че приемат различни видове лекарства като хормонални, хомеопатични, витамини, антибиотици, имунни стимулатори и антиоксиданти. Те включват също лекарства за стимулиране на овулацията като Кломифен цитрат и Меногон. Участниците приемат различни лекарства, като Дианне 35, Дуфастон, Клостилбегит, Аспирин 100 mg, Фолиева киселина 4 mg, витамини и Регулон според предписанията на техните лекари.
-
Каква е общата възраст на вас и вашия партньор?
-
От колко време се опитват да имат дете?
-
Имате ли поставена диагноза?
На 24 години съм, а партньора ми на 30г. От доста време сме заедно и решихме вече да не се пазим, защото и двамата сме готови за дете. От около 3 месеца спряхме да се пазим, но не правим всеки ден секс, а през ден, два, дори и повече, смисъл, че не ни е фикс идея и си го правим не само с тази цел. Когато свърши в мен аз обаче не обичам да лежа, а отивам веднага да пишкам. Сега като ми дойде, леко се разочаровах, както и той, макар че знаем че това е малко време, но все пак от друга страна като се замисля някои жени забременяват даже и като се пазят или още от първия път в който свършат в тях, а аз след толкова опити-до тук не съм. Не знам какво да си мисля, понеже преди 4 месеца открих, че съм с инсулинова резистентност и от тогава приемам глюкофаж, инсулина ми вече е в норма. Нямам установен СПКЯ, имам редовен цикъл, нямам кисти, единствено веднъж гинеколога ми каза на прегледа, че май съм нямала овулация този месец, но не беше напълно сигурен. На следващия преглед, точно като ми свърши цикъла каза че има фоликулчета и най-вероятно някой от тях ще овулира, но след това не съм ходила и така и не разбрах дали съм имала овулация. Никога не съм усещала кога ми е овулацията, някои жени казват, че усещат, но аз не съм забелязала нещо особено. Може ли да разбера по някакъв начин кога ми е овулацията и дали изобщо съм имала такава, за лентичките не знам как точно се използват и дали изобщо ще установят дали имам овулация. По доктори не искам да хуквам още от сега и да се вманиачвам, защото усещам как от сега изпитвам леко притеснение и тези мисли доста често нахлуват в главата ми.. Моля ако има някоя жена преминала през това(понеже знам, че ИР влияе върху стерилитета) нека да сподели след колко време е забременяла, какво е използвала и т.н. дали има повод да се притеснявам..