ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 615 737
  • 2 401
  •   1
Отговори
# 960
Преди доста време писах в тази тема. Сега имам 2 разкошни бонбона  Heart Eyes Желая на всички ви това щастие  Praynig
и нещо интересно по темата
http://novatv.bg/bg/videos/view/3681/

# 961
  • София
Привет, момичета, писах в тази тема преди почти две години, но и сега съм там, където бях тогава - с поредния неуспешен опит. Е, през това време направих още три опита ин-витро и ИКСИ + една диагностична лапароскопия... И продължавам, пък дай Боже следващият път, когато вляза тук, да напиша нещо като Дж-то... 

УСПЕХ НА ВСИЧКИ ВИ!!!  Praynig

# 962
 newsm51 Здравейте ,а съм Ани 36,мъжът ми е на 44,От 4г опитваме за бебе след 2-инсеминации, 3-ИКСИ и 1-ЗЕТ ,чакаме втората си заповед от фонда. Успех

# 963
Здравейте аз съм на 26 год. съпругът ми е на 33.Омъжих се на 22 и още от тогава се опитваме за бебе, вече 4 год и половина без успех!Първоначално си мислех че е от напрежение,все още учех-изпити , лекции и т.н., но уви завърших и нищо.Тогава се почна ходенето по мъките!За жалост попаднах на лекар - това е д-р Минев , който работи в АГ ИН ВИТРО център Селена в гр.Пловдив.Прегледа ме и за много кратко установи незнам как че имам късна овулация и така, на мъжа ми направи спермограма и отговора му беше цитирам без изобщо да преувеличавам - "Спаред българския стандарт количеството сперматозоиди е малко, но според европейския е достатъчно", при което сами разбирате че втори път не отидох при него!Наши познати ни препоръчаха д-р Бабаков - гр-Пловдив.В подължиние на 1 год. този доктор ми правеше само  прегледи с вагинален ехограф и повтаряше че всичко е наред, незнам защо в един момент реши че трябва да ми прави инсеминация в неговия кабинет и обърнете внимание нито един доктор не ми направи елементарни изследвания като цитонамазка или микробиология!Взимам аз отпуска и отивам да правя инсеминация - в уговорения ден и час доктора ни казва че трябва да си купим някакво лекарство,което се продавало само в Гърция!Това беше последното ни посещение!В интернет намерих отлични отзиви за д-р Даскалов - гр.Пловдив-наистина внимателен и отзивчив човек- назначи куп изследвания-откри се че имаме хламидии - лекуване, мъжа ми с варикоцеле - операция и ние щастливи решихме че това е проблема,уви не!Единственото за което обвинявам д-р Даскалов беше че цветната снимка която трябваше да направя я остави за най накрая.След леко разочароване и куп пари които дадохме се насочих към д-р Велевски гр.Пловдив работи със здравната каса,назначи ми лапароскопия- при което се установи две запушени тръби април 2010г.
От там фонда , юни подадох документи и още чакам.Февруари решихме сами да финансираме един опит клиника Щерев д-р Андреева-стимулацията мина добре, извадиха ми 7 яйцеклетки и 7 се оплодиха - 5-те до стадий бластицист - 2 ми върнаха - 3 замразих.В понеделник ми беше 11 ден от трансфера ЧХГ - 72,10 положително - най радостния ден в живота ми,вчера реших да повторя изследването ЧХГ беше паднало на 33,54, а по късно през деня на 29,70 с което хубавата приказка приключи за два дена,но се надявам на следващите опити да са успешни.От клиниката ми казаха че най вероятно съм имала биохимична бременост.Е това е моята история, малко дълга дано не съм ви оттекчила!И незабравяйте момичета нещата се случват така както трябва , а не така както искаме,затова не го мислете и не се вайкайте много- за съжаление нищо неможете да промените!Аз лично загубих толкова време защото попаднах на неподходящото място,при неподходящите хора в неподходящото време! Горе главата и само позитивни мисли!

# 964
здравейте момичета,искам и аз да се присъединя към вас...и ние с мъжа ми доста време неможем да имаме дете,причината е мъжки фактор...2010г август мие си подадохме документите към фонда,но сега сме решили да се финансираме сами и да опитаме,,,ще го правя в пловдив в клиника селена...малко си ме е страх но си заслужава всичко.пожелавам и на вас да гушнете по едно бебче...много ще се радвам да си пишем и да си помагаме емоционално..

# 965
здравейте и от мен Simple Smile
1.Аз съм на 27 години а приятелят ми е това лято ще направи 30
2.от почти две години се опитваме да си направим бебе (заедно сме от 8 години)
3.на него му правиха две спермограми :
първата му беше направена от доцент Атанасов (доста възрастен лекар от Стара Загора)
останови се, че 98% от сперматозоидите са неподвижни и неоформени.
Изписа му инджекции Б12 + витамин Е + някакви билки
Февруари месец му направихме втора спермограма пак в Стара Загора (понеже сме от Казанлък)
при доцент Кънев (препоръчами го моя приятелка )
д-р Кънев останови, че няма подвижност на сперматозоидите и не са добре оформени - той му изписа инджекции Омнадрен който му се бият на две седмици и след като ги преключи трябва пак да му се направи спермограма.Освен тези инджекции пие също и Елкарнетин и Витамин Е.
Аз ходих при акушер-гинеколок онколог Стефан Бузалов от Стара Загора
направи ми обстоен преглед , също така цитонна маска и биопсия.
Резултатите от тези изследвания са следните : 2- ра група - цитонна маска
от биопсията - раничка на шийката на матката - препоръча обгаряне .
Предписа изследване на хормони изследвах само някои понеже цикалът ми е нередовен а някои се правят на 3-ят ден от цикала.
ТСХ 6,46 при референтни с-ти 0,27-4,2
ФТ4 12,22 при референтни с-ти 12,0-22,0
Пролактин 340,8 при реф.с-ти М86-324 Ж102-496
Естрадиол 66,68 при реф.с-ти М7,63-42,6 Жф.ф12,5-166 ов.ф.85,8-498
Тестостерон 0,375 при реф.с-ти Мдо49г-2,49-8,36 над50г1,93-7,40 Ждо49г-0,084-0,481 над50г-0,029-0,408
Хормоните са изследвани в Германско-Българска Лаборатория Зинвест -К ООД
Гинеколагат ми ме изпрати на ендокринолог заради повишеното ТСХ
Ходих на преглед при д-р Даниела Колева също от Стара Загора .
Тя не можа да постави диагноза и предписа изследване на Антителата
за в момента сме до тук надявам се положението ни да не е безнадежно

# 966
Дали има и други успели с аденомиоза  Simple Smile

Сега ако всичко е ОК ни предстои нов опит през септември  Simple Smile

Само да допълня още, че и четвъртия опит беше неуспешен. Сега бориме ЕЦ. Имаме един замразен ембрион. След това два месеца не успяваме да стигнем до замразяване, но борбата продължава  Peace Сега пия метфогама и омега 3

Успех на всички  Praynig Peace Hug

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 18:08 от Mamma

# 967
Здравейте,
Казвам се Галя и съм на 31г,мъжът ми е на 33г от 3г правим не успешни  опити за бебе.
През август 2010 започнахме изследвания защо бебчо не идва и се установи,че имаме проблемна спермограма според която за да забременея по естествен път щяло да е истински късмет.
Януари тази година подадохме документи по фар,но докато чакаме за одобрение решихме да опитаме на ЕЦ.В края на март ще е първият ни опит.
Успех на всички  Simple Smile

# 968
  • Варна
1.Аз съм Цветелина на 26,а съпругът ми Димитър на 29 от Русе.
2.От четири години,като първата изгубихме в лутане от лекар н алекар.
3.Д-р Костов в Силистра,но ин витро ще правим във Варна в "Олимед",като той ни насочи да отидем там.
4.Да.Аз нямам овулация,а съпругът ми е със олигозоосмермия.
5.Всички възможни.
6.Не
7.Не
Сега сме одобрени от фонда и ще правим първия си опит.
Успех на всички.

# 969

Здравейте!Да се запиша и аз в темичката.
Аз съм на 27,партньора ми е на 29 .Опитваме за детенце от началото на годината /3 мес./...аз още от началото знаех,чувствах,че нещо не е наред и за това още след първия опит почнах с посещенията при лекар /който,признавам си,излъгах,че правим опити от лятото за да ми обърне сериозно внимание/.Ходя при д-р Илиева /МЦ Варна/.Още при първите изследвания се оказа,че наистина има проблем-оказах се права и от една страна се радвам,защото си спестих до известна степен доста питанки,които щяха да изникнат в последствие.Изследванията,които съм направила до сега са на Пролактин,Тестостерон,Прогестерон и ТСХ...нито едно не е в норма.Предстоят ми изследвания на ЛХ,ФСХ,Естроген..и т.н. и незнам има ли смисъл да ги  проверявам като знам,че няма да са наред.
Ендокриноложката ми е др.Протопопова /за сега/.Лекарствата,които приемам са Бромокриптин за високия Пролактин,Еутирокс за високото ТСХ,Селен.От декември мин.год. приемам и антидепресант Есопрекс-за тревожно разтройство или нещо подобно/толкова ми беше зле като ми го изписваха,че даже и не си разбрах диагнозата/.Пропуснах да спомена,че имам и поликисозни яйчници-това за цвят! Confused
И така сега се лекувам .... надявам се в най-скоро време кошмара да свърши и да видя двете черти на теста за бременност! Simple Smile Определено не съм се отчаяла.Може би,защото нямах толкова неуспешни опити и време да мисля защо не се получава-просто знаех,че има проблем/6-то чувство/ и започнах с лечението навреме.
Пожелавам на всички вас ,които чакате с нетърпение да станете мами,това в най-скоро време да стане реалност!Прегръщам ви и ви пожелавам кураж!  Hug

# 970
Здравейте !
Със съпругът ми сме женени от 5год. той е на 33 , а аз на 25 .
Започнахме със опитите и проблем . Оказа се една необратима и непопревима диагноза .
На съпругат ми му поставиха диагноза тотална азоспермия , ако някой незнае какво е това с две думи 100% стерилитет .И от 2 год. не предприемахме нищо , но от скоро искам да съм майка вече. Вариянтите са осиновяване , ин витро и нисеминация , но само със донорска сперма .Ако някой може да ме насочи някаде където да ми помогнат и да извършват инсеминации със донорска сперма ще съм ви много БЛАГОДАРНА  Praynig

# 971
Момичета, прочетох почти цялата тема и искам да ви вдъхна кураж. Нямам Вашите проблеми, но минах през доста трудности и едно мъртво раждане за да имам сега малкото си момченце - Александър. 2009 година получих прееклампсия и бебенцето ми почина в мен, бях края на 8-началото на 9 месец. Тогава тръгнах по доктори и една нефроложка каза да забравя за следваща бременност, защото след прееклампсия е много рисковано за мен. Е, аз не се отказах, въпреки трудностите, страховете през цялата бременност и меренето на кръвно по 5-6 пъти на ден. не се отказвайте мили момичета, щом има проблем-има и решение. Всяка жена заслужава да е майка и ще бъде!! Вярвайте в това, защото го заслужавате. Моята първа братовчедка се бори за детенце 10 години- 11.01.2011 година роди близначета, така, че вярвайте и се борете!!!

# 972
Здравейте!Аз сам на 35 години,а мажа с когото живея ве4е 15 години е на 36.От 5 години работим усилено за бебе но уви CryСлед купи6та изследвания и ходене по маките резултата е из4ерпан яи4ников резерв ConfusedЕто и резултатите от последните изследваня:
АМХ-0.679 при референтни стойности:1до6.8ng/ml;
InhB-0 при референтни стойности:10 do 200pg/ml
Е ,това е ходенето по маките продалжава само дето незнам от каде да я по4на smile3514
Благодаря 4е ви има  bouquet

# 973
Здравейте!
Със съпругат ми сме женени от 3г.и половина а от 2г. опитваме за бебче.
Аз съм оперирана от ендометриоза през 2006г. Уж нещата са добре а не става и не става.Спермограмата ни е добра,всичко наред но не се получава.Започнах фоликомерия и се оказа,че не ми се пукат фуликулите,доктора ми предписа Прегнил,миналият месец си сложих първата инжекция но уви нищо(а аз се надявах да се получи от раз)сега пак на ново всичко и се надяваме скоро да се случи чудото и при нас.
Успех на всички!!!

# 974
Здравейте, аз съм на 31г., приятеля ми е на 36г. Опити правим от 6 години. Аз съм с тубарен фактор и минах през 2 АРТ процедури, втората успешна от замразен трансфер, но за съжаление извънматочна. Чакам фонда, но сигурно ще бъде чак догодина. Междувременно че се помъча да направя един на ЕЦ, не се знае откъде ще изкочи заека.

Успех момичета и никога не се предавайте  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт