ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 615 738
  • 2 401
  •   1
Отговори
# 945
Здравейте! Казвам се Анелия, на 24 години съм и се надявам през 2011 да се сдобием с мъжа ми с така чаканата ни рожба.
От 3 години искаме дете с мъжа ми, а от година сме семейство и зимата на 2010 решихме да ходим по лекари, за да разберем причината. Имах нередовен цикъл и ПКЯ и си мислехме, че това е проблема, т.к. ходих по 2 пъти годишно на гинеколог и уж всичко беше наред. Декември се срещнахме с д-р Ковачев във Варна, последваха хормонални изследвания и януари тази година ЦС, чиито резултат беше ужасен - двустранен хидросалпингс. Рев, голям рев. От Варна до Бургас по пътя съм ревала. Така 3 дни и казах, че това не е края. Февруари съдбата ме запозна с д-р Богомил Бойчев в Тутракан и март ми мина лапароскопията. Сега сме кандидатствали по фонда, защото друг вариант за бебе нямаме, отстраниха ми тръбите, бяха много увредени. Сега си почивам у дома, не почнах работа по специалността ми, защото ни казаха от фонда да чакаме одобрение септември, но нямаше финанси и т.н. и евентуално януари ще се обадят. Мъжът ми ме подкрепя, не ми е лесно, но се радвам, че не предпочетох кариерата първо и да науча за проблема след години. Сега шансовете за успех са по-големи, поне така казаха лекарите.
Ето това е моята история за пътя досега.

# 946
Въпросник
1. На колко години сте, а партньора?
Аз на 22, той на 34 /януари ще навърши 35/

2. от колко врме опитвате за дете?
от 10 месеца - март 2010г. включително

3. Имате ли поставена диагноза?
ПКЯ, засега само това

4.  Кой лекар посещавате?
много са, за последно д-р Славов -  Плевен

5. Какви изследвания сте направили?
микробиология, цитонамазка, хламидии, СПИН, хепатит Б, С; хормони, васерман, предстояща хидротубация, спермограма и евентуална лапароскопия догодина

6. Приемате ли някакви лекарства? Ако да какви?
Пила съм противозачатъчни и дуфастон, без успех

7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?
Не, нямам

# 947
 Здравейте, аз съм нова тук затова ще се възползвам това да е и представянето ми. Аз съм на 32 г. а мъжът ми на 30г. Женени сме от 6 г.и от тогава се опитваме  да имаме детенце. Преминахме през всичко -  първо невидението, след това първоначалните изследвания за да разберем какъв е проблемът, оказа се много тежък мъжки фактор, след това цветна снимка, лапароскопия, около 15 инсета, две ИКСИ-та - неуспешни, трето ИКСИ със замръзени ембриони - неуспешно. Паралелно с това сме правили всички възможни изследвания - за да не останат питанки и не останаха, но все още сме сами. След това си дадохме малко почивка и подготвихме документите за осиновяване, които пратихме и очакваме отговор. Сега съм след четвърто ИКСИ, трансферът ми беше на 07.01.2011г., ще разбере резултата на19.01.11г. Независимо от многото мъка пак се надявам на чудо. Съжелявам, че написаното тук е малко сухичко, но останах с впечатлението че тази темичка е кратко резюме за всяка от нас. Извинявам се предварително, но искам да споделя една мисъл с вас - "Понякога независимо, че тялото стои изправено, душата е на колене!" Смятам, че тази мисъл описва всяка една от нас и точно за това смятам, че ние сме страшно силни жени, които ще продължават напред независимо от всички негативни резултати! Пожеравам на всички нас 2011 година да донесе така жадуваното щастие, което ще осмисли живота ни! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 00:20 от ivalinda

# 948
Здравейте момичета .За първи път пиша във форума ,но ви чета отдавна и много често сте ми помагали задочно .Аз съм на 34 а съпругът ми е на 39 г. Заедно  сме от цели 16 г .Първите години не осмисляхме какво се случва ,въпреки че никога не сме се пазили. Последваха при мен хидротубация, хормони ,фоликуметрии ,хламидии ,цитоплазма, уреаплазма, цветна снимка всичко ОК, но при мъжа спермограма малко и  слабоподвижни 8% по Крюгер и 27% с ДНК фрагментация. От тогава една инсеминация и едно ин витро неуспешни. В събота съм на преглед за да разбера какво ми предстои  -предполагам отново ин витро .Надявам се този път да бъде успешно както за мен така и за всички момичета смоя проблем .

# 949
"Понякога независимо, че тялото стои изправено, душата е на колене!"-това буквално ме разтърси като го прочетох !Ivalinda дами като теб ме карат да стъпвам здраво на краката си след многобройните месеци изпълнени с надежда,сълзите които подтискам всеки път като видя поредната приятелка с бебока си !От все сърце ти желая да намериш щастието тази година- във всичките му измерения! newsm17
и накратко за мен -аз съм на 33,приятеля ми на 40 -живеем заедно от 11 годни и от 6 правим опити за нашето"фъстъче"минала съм през всички необходими изследвания - и всеобщото мнение е че съм здрава като бик.Моето момче е с намалена подвижност 20% .Преди десет дни стана ясно че първото ни ИКСИ е неуспешно
Силно вярвам че ще стана мама-дай Боже още тази година

# 950
Здравейте и от мен момичета! Аз от скоро съм по активна в писането във форума, преди само Ви четях. Казвам се Божидара и  съм почти на 27, съпруга ми е на същата възраст.  Преди 3 години ми откриха коварната болест ендометриоза. Последваха две тежки за мен операции, след последната се наложи да отстранят час от яйчника ми и се оказа, че имам много поражения и най - вече запушени двустранно  тръби. Единствения ми шанс според лекарите  да имам дете е, чрез инвитро процедура. Преди 10 месеца кандидатствах по фонда и вчера ми се обадиха, че съм одобрена. Мисля, да правя процедурата при д-р Андреева в клиниката на Щерев. Първа процедура ми е и се надявам да ми е последна с божията помощ.
Знам, че в повечето случай не става от първата процедура, но това си е божа работа.
Малко ми е притеснено понеже незнам какво да очаквам, но се надявам като се видя с лекарката и ми обясни всичко да се поуспокоя.
 Моля се на Бог да си имам бебенце, искам и аз да бъда майка.

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 17:16 от boll

# 951
Здравейте момичета , аз се казвам Росица на 25 години сам, мъжът ми е на 35, от 3 години сме женени,но опитваме за бебе дори от преди това, но все не се получаваше.Откриха ми полокистоза на яйчниците, преди 3 месеца успях да забременея, но за съжаление всичко приключи със спонтанен аборт newsm45 , надявам се този път да успея да забременея по бързо, знам че всички тук мечтаят да станат майки , пожелавам го на всички от все сърце  ylinfant

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 15:54 от ROSICA1

# 952
здравейте за се казвам светла и съм на 34год.досега имам 1 инсеминация и 3 опита инвитро.при което едното е успешно но абортирах втория месец.сега ще правя четвърто.И ако не стане се отказвам и решихме с моя съпруг да осиновим.

# 953
здравейте момичета Казвам се Катерина и съм от бургас  мажътът ми се казва Красимир и двамата сме на 32 год.От пет години правим опити за бебе но несе получава.На 24 ноември ни беше първичния преглед при Д-р Персенска.Диагноза запушване на двете тръб.Януари ин витро на спонтанен цикъл .Фулиул празен сега февроари пак ще направим ин витро на спонтанен цикъл .Дано този месец се получи

# 954
  • СОФИЯ
Здравейте момичета
Аз съм на 36 съпругът ми на 34. От 5 години правим опити за бебе и не се получава. След направените изследвания проблемът е минимален, но ще се наложи бебето да е по " изкуствен път" направено. Предстои ми в края на този месец първа процедура - инсеминация. Възлагам много надежди, дано да стане. Въпреки, че като чета тук във форума колко опита има и то неуспешни се притеснявам. Но ще се надявам на чудо Praynig Praynig Praynig

# 955
Привет и от мен. Аз съм на 34 г. години, съпруга ми на 40 г. Женени сме от 6 години и още първата година забременях, но за съжаление много лошо паднах и си ударих кръста и загубих бебчето в 2 месец.
След аборта доктора каза да изчакаме поне 6 месеца, после изчаках и година, но за съжаление си счупих крака много лошо и близо още година и половина се възстановявах.
После живота ми поднесе още един тежък удар...сблъсках се болестта РАК. Бащи ми се разболя и аз се грижех за него, хич и не помислих за бебе. И така от 6 месеца, времето мина и станаха 4 години. През това време сме опитвали, но наистина не ми е било преоритет. От вече 2 години действаме активно, но бебче няма. Ходих на преглед преди 1,5 г. и без никакви изледвания или каквото и да било друго, доктора каза, че трябва лапароскопия. Да но, след целият този стрес получих и паническо разстройство. От тогава не съм правила нищо. Затворих се в себе си, останах без работа, по цял ден вкъщи............Ха сега кажете дали не съм "карък". Както и да е. Сега съм се взела в ръце и ще се радвам на вашата помощ.
Знам, че тази година ще се получи, всичко ще се оправи, но искам една услуга от Вас Милички. Тъй като тези години поради болестта на баща ми "ровенето" и "лутането" по форумите ме съсипа и преумори, Моля за вашата помощ да ми постнете основните линкове от които трябва да тръгна към борбата. Благодаря предварително!!! Simple Smile

# 956
Здравейте на всички!

1. На колко години сте, а партньора?
Аз съм на 34, а той  на 30

2. от колко врме опитвате за дете?
14 месеца

3. Имате ли поставена диагноза?
Неизвестна стерилност (unexplained infertility)

4.  Кой лекар посещавате?
Не в БГ

5. Какви изследвания сте направили?
Вскичките възможни Simple Smile , шегувам се ..

кръвни тестове: FSH, TSH , T3, T4, Prolactins, estrogen, progesterone и още куп други които сега не си спомням. Мъжът ми също мина през кръвни тестове за хептатит , спин , стд, и дръги

Цветна снимка

Лапароскопя

Две спермо анализи - имаме проблеми с морфологията , и от 6 мес той е на витамини, трябва само да направим още една да видим дали са се подобрили

Аз имам ниско TSH и ме сложиха на Sintyroid  за един месец и се оправи

6. Приемате ли някакви лекарства? Ако да какви?
Само посочените по-горе

7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?
Не , никога не сам била бременна.
Според мен е проблем или със пробиване на яйцеклетъчната стена или имплантация.....а може и да е проблем с качеството на яйцеклетката макат че  FSH  ми е 8.9.  Аз овулирам като по часовник всеки месец.

Вскичи посочени по горе тестове излезнахна нормални , отворени траби , малък фаброид ми беше изтистен от долната част на матката и степе 1 ендометроза под единя яйчник с лапарото. Сега съм в двуседмичното чакане (ден 7) след секс 12 дни след лапарото. Мога да ви кажа със сигурност не сам бременна .. нямам никакви симптоми.
Следващата стъпка е инси  против съвета на моя док. който иска да не си губим времето с инси ами да пробваме 3 месеца сами (след лапаторо) и след това направо да минем към ин витро.
Аз обаче съм решила поне 1-2 инси и хич нама да пробвам сами ... ясно е че не можем да го улучим как се прави  хехе... :Д

На всички пожелавам успех!! sticky baby dust!

# 957
Здравейте, аз съм на 27 години, съпругът ми на 32, от една година правим опити за бебе, но след преглед при д-р Владимиров се оказа, че и мъжкия и женския фактор са влошени. За мен диагнозата ми беше шок, тъй като нямаме жени с ранен климакс или проблемни забременяване в рода. Аз съм с ИЯР, а той с лоша морфология, а последната му спермограма беше зле и по останалите показатели. И за нас май единствената надежда е инвитро. В момента правя постъпки за Фонда и дай боже, догодина успеем да направим първия си опит. Сега пия Лимфомиозот и Метфогамма, както и хомеопатични перли. Успех на всички да сбъднем мечтата си!

# 958
  • София
Здравейте!
1. На колко години сте, а партньора?-Аз съм на 37,а той на 34
2. от колко врме опитвате за дете?-от вече близо 10 години
3. Имате ли поставена диагноза?-имам няколко:двудстранно запушване на тръби,висок пролактин,хомозиготно носителство 4Г/4Г,ниски Б-лимфоцити,анти-нуаклеарни антитела,стара хламиадиална инфекция уж излекувана,от която съм имала множество увреждания(запушване на тръби,множество сраствания,едно от които с черния дроб и два миомни възела),всички отстранени чрез лапароскопия.
4.  Кой лекар посещавате?-Д-р Табакова и Д-р Николов,клиника Репробиомед
5. Какви изследвания сте направили?Цветна снимка,лапароскопия,генетични и имунологични изследвания,той-Ядрена ДНК фрегментации DFI-36%
6. Приемате ли някакви лекарства? Ако да какви?да,много:Агапурин 2х2,ФертилАйд 1 на ден,фолиева киселина 2х1,вит.Е 3х2,рибено масло,достинекс 1/2 на седмица. Той:Сибирси жен-шен 2х25 капки,ФертилАйд 3х1,вит.Е 2х2
7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?Да 3 като третото беше от ИКСИ,причината за сега е хомозиготното носителство,при следваща бременност ще съм на терапия Фраксипарин и Аспирин протект.

След като преминах дeветте кръга на Ада се надявам с Божията помощ и помощта на докторите ни да стигнем до заветната мечта EFP newsm30 newsm30

# 959
Здравейте и от мен . Казвам се Ирина на 30 години мъжът ми е на 42 . Опитите ни за дете започнаха преди почти 8 год. Диагнозата първоначално беше липса на овулация ( с лекарства това се оправи ), която премина в неизяснен стерилитет при мен . Все още съм на клостилбегит . Като изследвания имам цветна снимка , хормони , кръвни и другите вече не искам и да се сещам . Минахме през 4 инсеминации и в момента чакаме за одобрение от фонда .
 Дано наистина тази година е успешна за всички нас и да има повече засмяни лица Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт