ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 619 108
  • 2 425
  •   1
Отговори
# 1 575
Здравейте. Предполагам, че повечето тук поне един път са писали със свито сърце и с огромно притеснение, но предстои да се изследваме с мъжа ми и да се направи спермограма. Как мога да притъпя това чувство на притеснение, изгубила съм апетит в последно време и искам само да разбера какво не е наред?

# 1 576
Здравейте. Предполагам, че повечето тук поне един път са писали със свито сърце и с огромно притеснение, но предстои да се изследваме с мъжа ми и да се направи спермограма. Как мога да притъпя това чувство на притеснение, изгубила съм апетит в последно време и искам само да разбера какво не е наред?
Здравей,и аз това се питам всеки ден мила и то вече 3 години,но то е по -силно от мен и немога да спра да мисля и да се тормозя  Cry

# 1 577
HiD, от три години опитвате да имате бебе или оттогава изпитваш същото притеснение като  мен? Ходили ли сте на изследвания? Буца ми е заседнала в гърлото и откакто нещата не се получават искам да се изолирам от целия свят и да не общувам с никого.

# 1 578
HiD, от три години опитвате да имате бебе или оттогава
 изпитваш същото притеснение като  мен? Ходили ли сте на изследвания? Буца ми е заседнала в гърлото и откакто нещата не се получават искам да се изолирам от целия свят и да не общувам с никого.
От три години правим опити,ходили сме на изследвания не един път и си мислех че ще се успокоя след изследванията но не е така  Sad

# 1 579
HiD, след изследванията какво ти казаха? Къде е проблемът? Аз съм много притеснена. Каквото и да ми кажат, вероятно и аз няма да се успокоя, докато не хвана в ръце, бебето, за което цял живот си мечтая. 

# 1 580
HiD, след изследванията какво ти казаха? Къде е проблемът? Аз съм много притеснена. Каквото и да ми кажат, вероятно и аз няма да се успокоя, докато не хвана в ръце, бебето, за което цял живот си мечтая. 
Първо на моят съпруг му откриха варикоцеле, после на мен нисък прогистерон и висок проляктив, но се нормализира ха нещата за сега и ще гледаме !

# 1 581
HiD, почти нищо не разбрах от това, което си написала. Съжалявам, ако изглеждам глупаво. Но грам понятие нямам от тези термини и обяснения. Толкова съм се притеснила, че през определено време почвам да плача. Не знам какво да очаквам и какво ще се случи. Радвам се, че нещата при вас се нормализират, но какво следва да направите? Не съм запозната. С вас съм и ви подкрепям.

# 1 582
  • София
Важното е да не се допуска никакво отчаяние, ами да се вземете в ръце и да се действа.
За целта си трябва доктор, разговор, план и се почва.
Това плачене през опеределено време е напълно безсмислено.

Аз съм по този път от доста отдавна, да, плакала съм, но само след неуспешни процедури. Докато има какво да се направи още обаче, няма място за отчаяние, депресии и т.н.т.

Пътя не е лесен, но като човек направи план с доктора и като стъпка по стъпка този план върви, значи всичко е на ред.
Човек успява, минимални са случаите, в който да не е успял някой рано или късно. Това е  bouquet

# 1 583
Браво, Brayda,
Присъединявам се и аз към мнението ти!

# 1 584
Brayda, аз също съм съгласна с теб. Знам, че нищо в този живот не е лесно, най-малкото това, което се случва. Самата мисъл да приемеш, че нещо не е наред е достатъчна, за да те разклати психически и да те срине. Окуражава ме това, че както казваш  - има голяма успеваемост. Аз все още се надявам, че след изследванията, които ще ми направят, ще имаме възможност по естествен път да забременея.

# 1 585
  • София
Здравейте мили момичета,

Надявам се приемате нови попълнения Simple Smile Аз се метя тук от темичка в Искам бебе, тъй като вече имаме установен проблем. Опитваме за второ детенце и след две години чакане, всичко ти е в главата, бъди спокойна и т н Април започнах да посещавам репродуктивен специалист. След няколко изследвания и ЦС имам повишен Пролактин и запушени тръби, със съмнение за сраствания в матката. Ами това е, почваме да борим нещата, докато чакаме ред от фонда. Лекарят ни посъветва че няма решение за запушените тръби. Предстои ми и хистероскопия, още търся доктор (София). Ще изследвам и АМХ, заради ФСХ в горната граница, (10,25 при реф 12.5). Да се притеснявам ли и за това? Sad

Надявам се всичко да се нареди както при нас така и при всички вас!

Червенокосата, няма смисъл от такова задълбаване и притеснение. Приеми че така правите нещо по въпроса и всеки път ще бъдете по-близо до бебче. Човек по-лесно се бори с видим враг(открит проблем). Пожелавам ти успех и спокойствие

# 1 586
Здравейте мили момичета,

Надявам се приемате нови попълнения Simple Smile Аз се метя тук от темичка в Искам бебе, тъй като вече имаме установен проблем. Опитваме за второ детенце и след две години чакане, всичко ти е в главата, бъди спокойна и т н Април започнах да посещавам репродуктивен специалист. След няколко изследвания и ЦС имам повишен Пролактин и запушени тръби, със съмнение за сраствания в матката. Ами това е, почваме да борим нещата, докато чакаме ред от фонда. Лекарят ни посъветва че няма решение за запушените тръби. Предстои ми и хистероскопия, още търся доктор (София). Ще изследвам и АМХ, заради ФСХ в горната граница, (10,25 при реф 12.5). Да се притеснявам ли и за това? Sad

Надявам се всичко да се нареди както при нас така и при всички вас!

Червенокосата, няма смисъл от такова задълбаване и притеснение. Приеми че така правите нещо по въпроса и всеки път ще бъдете по-близо до бебче. Човек по-лесно се бори с видим враг(открит проблем). Пожелавам ти успех и спокойствие

Благодаря много за хубавите думи и за куража. Наистина имам нужда, заради отчаянието, което ме е обзело. Вярвам, че съдбата ще ни поднесе най-голямото щастие и че един ден ще имаме бебче. Стискам палци и при вас нещата да се получат. Пиши какво се случва и докъде сте стигнали. Ще се моля от все сърце за всички нас.

# 1 587
Здравейте, момичета!
Да споделя и аз - на почти 29 съм, мъжът ми е на 36, правим опити от почти 3 години - неуспешни. През март т.г. решихме да се обърнем към специализирана клиника и посещаваме "Надежда". При доктор Шефкетова сме. За сега отзивите ми са противоречиви - някак голямо претупване ми се струва, дано да греша.
Направиха ми ЦС, тръбите са проходими. Каза ми да си пусна изследвания на  FTH, E2, LH, TSH, аз пуснах и ТАТ и МАТ. Всичко е ок, само TSH първият път беше 3,23, вторият - 3,42, а докторката каза, че за забременяване трябва да е под 2 и да ида при ендокринолог, който да го свали. Спермограмата обаче е лоша и ни препоръча инсеминация, като искаше още този месец да е (ЦС правих края на 04,2017). На ме нми се видя прибързано и мисля да е поне юни. Ендокриноложката ме посъветва да си пусна пак TSH  в друга лаборатория, понеже до сега съм ги правила в Рамус и след прием на кафе ( питах и ми казаха, че не е проблем). Предписа ми ниска доза Л-тироксин, но той ще повлияе след няколко седмици.
Някак ми е малко странно, че не ни прати на андролог за лошата спермограма и не ме е карала да си изследвам прогестерон и пролактин, които също са важни, както разбирам.

Толкова от мен за сега. Пожелавам на всички скоро да имате добри новини! Heart Eyes Grinning Simple Smile

# 1 588
Здравейте, утре правим спермограма! Стискайте палци. От притеснение постоянно ми се потят ръцете. Силно се моля всичко да е наред.

# 1 589
Днес е много важен ден за мен. Днес започнах изследванията. Много се притеснявам какви ще бъдат резултатите. Имам нужда от вашата подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт