Любители на Котки Тема 92

• 41 514
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Тя не е стегната изобщо , спокойно може да й излезе от главата , ако успея да я накарам да спре да тормози кучето ще снимам  Crazy

# 256
  • Варна
Тя не е стегната изобщо , спокойно може да й излезе от главата , ако успея да я накарам да спре да тормози кучето ще снимам  Crazy
Mr. Green
Бих искала да ги видя двамата.  Crazy  Heart Eyes

А за мартеничките на вратовете-абсолютно сериозна съм. Май всяка година по това време мрънкам, ама...И в темата имаме пример за злощастно стечение на обстоятелсвата с мартеница на врата. Веднъж ще стане, ама ще стане.
Котката няма как да оцени една мартеница на себе си подобаващо. В нашите мисли само.  Crazy

# 257
  • София
Да припомня как се записах в темата преди 6 години - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=372139.msg10383073#msg10383073

Освен това днес бил Денят на котките. Да им е честит празника!

# 258
Оу, горкото коте  Shocked

И все пак да покажа първата мартеница на нейно височество  Crazy

# 259
Дори да е хлабава, може да се закачи някъде и да стане нещастие.
Оливър носи само сивият си кожух днес.

# 260
  • София
Честита Баба Марта, котешки мами и котешки дечица! Да ви донесе много здраве и енергия! На 5-и март се прибирам в Бг и най-после ще ви разгледам снимките на прекрасните ви мъркалца! Значи, почвайте да поствате най-неприличните им снимки Joy Joy Joy Така де, да има с какво да оплакна очи Laughing
Да взема отношение по въпроса с мартениците. Случва се не само с мартеници. На моят предишен котарак Ийк снахичката му беше сложила противопаразитна каишка и го беше пуснала на двора. В един момент гледаме от балкона котарака със заклещена долна челюст в каишката... как не скочих направо от балкона да го спася, не знам. Беше най-дългото ми слизане до долу, имах чувството, че са сто етажа. Котаракът беше с дълга козина, норвежка горска, и явно докато се е опитвал да се ближе, или да се освободи... Беше късаща сърцето картина. Дори не можеше да измяучи, за да ни обърне внимание. Явно снахичката е сложила каишката твърде хлабава. Като я махнахме, котето спа непробудно часове наред. После цялата глава му беше подута. Освен това да припомня, че на наши близки котката се беше самообесила в гардероба им на каишката си. Казвам го за новите в темата. Най-добре не им слагайте нищо по вратлетата, дори и във ваше присъствие, защото ако се закачат някъде, дори няма как да измяучат. На три крачки от вас ще се обесят и ще разберете чак когато ги намерите. Съжалявам за мрачните си думи, не исках да внасям такива черни краски в темата, и то на втория мартенишки ден, но предупреждението ми е важно.
След три дни ще си видя Лолката!!! Милата ми мамина Лолка, дето пак ще се мъчи да се завре под кожата ми, щото никъде по мен не й се струва достатъчно близко до мен))) Като си гушкате котьовците, теглете им един гуш и от мен.

# 261

Adelinda, а много ли е опасно това? Ако изчакам малко преди да го водя може ли да му навреди?

Развил агресия, възпаление, имал е болка вероятно от там агресията и започнал да препикава навсякъде. Сега е по-добре, рано е да се каже дали всичко ще е наред. Всичко е започнало то раз, преди това е бил кротушко.

Ето 2 котета за подаряване и са малки, макар и в София, ако одобрят осиновителите, предполагам транспорта не е проблем до Варна. Най-добре в комплект да се вземат. : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153021098445330&se … 325329&type=1

# 262
  • Варна
След три дни ще си видя Лолката!!! Милата ми мамина Лолка, дето пак ще се мъчи да се завре под кожата ми, щото никъде по мен не й се струва достатъчно близко до мен))) Като си гушкате котьовците, теглете им един гуш и от мен.
Добре.  Grinning То не останало-3 дни.

Аделинда, прочетох в коментар под снимката на сладурите, че са осиновени и в сигурни ръце.  Grinning

# 263
Моя грешка тогава Peace

# 264
Какви хубави котенца Heart Eyes Дано да са намерили добри хора Praynig

# 265
  • Пловдив
Аз пак с въпрос  Embarassed - ще кастрирам селската котка, но тя си живее навън, на свобода и както се казва -на самоконтрол. Та за сега не е разгонена, и въприки че записах най-ранния възможен час за кастрация, това ще се случи на 11 март..... Питам се, правят ли кастрации,ако котката е разгонена, недай си боже бременна? Знам, че звучи ужасно, но наистина повече котета няма как да гледам. В село са тя, един син от предишно котило и двама синове от тазгодишното. 4 бройки плюс още две при бабата на мъж ми. 6 броя "селяци" които ядат, не си поплюват. А и за сама котка ми е жал. Миналата годин като се окоти, беше толкова измършавяла, че чак почна да и пада козината, опашката и беше съвсем гола. Сега е охраненка и пухкава.
И друго ме притеснява-ние ще я вземем в къщи на 7 март, искам да я изкъпя преди да я зябаведа на кастрацията. Не знам, страхувам се, че ще и се събере много стрес, но нямате си представа каква е мърлява. Как да я оставя после в къщи да се настанява по чаршафите...и как ще се погаждат с моята писанка. Единственото, на котето се надявам, че и двете са изключително кротки и незлобливи.

# 266
Аз пак с въпрос  Embarassed - ще кастрирам селската котка, но тя си живее навън.
, на свобода и както се казва -на самоконтрол. Та за сега не е разгонена, и въприки че записахнай-ранния възможен час за кастрация, това ще се случи на 11 март..... Питам се, правят ли кастрации,ако котката е разгонена, недай си боже бременна? Знам, че звучи ужасно, но наистина повече котета няма как да гледам. В село са тя, един син от предишно котило и двама синове от тазгодишното. 4 бройки плюс още две при бабата на мъж ми. 6 броя "селяци" които ядат, не си поплюват. А и за сама котка ми е жал. Миналата годинкато се окоти, беше толкова измършавяла, че чак почна да и пада козината, опашката и беше съвсем гола. Сега е охраненка и пухкава.
И друго ме притеснява-ние ще я вземем в къщи на 7 март, искам да я изкъпя преди да я зябаведа на кастрацията. Не знам, страхувам се, че ще и се събере много стрес, но нямате сипредстава каква е мърлява. Как да я оставя после в къщи да се настанява по чаршафите...и как ще се погаждат с моята писанка. Единственото на котето се надявам, че и двете са изключително кротки и незлобливи.

Ако е в началото на бременността правят, ако е напреднала повечето отказват. Чувала съм е опасно ако е разгонена, също е добре да я приберете няколко дена след операцията.

# 267
  • Пловдив
Да на топличко ще е поне седмица, за да и заздравее раната. Аз сега си мисля,че още щом я взема трябва май да я заведа на вет, че само хапче за обезпараитяване и пудра съм и сложила. Но лекаря освен да премери температура и да и види очи, уста, няма как да разбере веднага, дали не болна. А ще е с моята котка в един апартамент и се страхувам да не разболея с нещо другата...... Ох, не го измислих май много добре, ама дано да няма проблеми.

# 268
Честит празник!

Оливър си е все така безумно шумен. Вчера мяукаше в другата стая и леко
отидох да го проверя защо мяука. Седеше до масата и оглеждаше тавана,
докато мяука...  doh

# 269
Честит празник!

Оливър си е все така безумно шумен. Вчера мяукаше в другата стая и леко
отидох да го проверя защо мяука. Седеше до масата и оглеждаше тавана,
докато мяука...  doh

Това и моята го прави понякога , но си мисля ,че е понеже иска да се качи на лампата ,а няма как  Mr. Green
Моите днес се забавляват като дебнат птици и се редуват кой да е на пост Grinning

Чарли на пост
Грейси - котката сурикат на пост Grinning

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 11:58 от _Jack_

Общи условия

Активация на акаунт