Любители на Котки Тема 92

• 41 640
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Ами Рунката си имаше паразити и може би затова вета каза да го обезпаразитяваме 3 пъти през 2 седмици. Правя каквото ми кажат, имам му доверие на лекаря. Имам и малчуган вкъщи не много малък вече (на 6 и половина), но много се гушкат и играят и искам да съм спокойна и за двамата. За след това според мен зависи какъв живот води котката. Ние живеем в къща на първия етаж, имали сме котарак и преди, колкото и да се опитваме да го опазим да не избяга навън на разходка през лятото е mission impossible. Ще питам вета, не съм сигурна, но такива котета май трябва да се обезпаразитяват по-честичко вътрешно. Какво е това което се слага между плешките?
И да ви питам понеже ще ваксинираме коте за пръв път, има ли разлика между ваксините? При положение че най-вероятно ще излиза навън да му сложа ли някаква по-скъпа и за повече болести? Миналия котарак не беше ваксиниран и се спомина буквално за няколко дни по коледните празници  Sad

# 121
Ами Рунката си имаше паразити и може би затова вета каза да го обезпаразитяваме 3 пъти през 2 седмици. Правя каквото ми кажат, имам му доверие на лекаря. Имам и малчуган вкъщи не много малък вече (на 6 и половина), но много се гушкат и играят и искам да съм спокойна и за двамата. За след това според мен зависи какъв живот води котката. Ние живеем в къща на първия етаж, имали сме котарак и преди, колкото и да се опитваме да го опазим да не избяга навън на разходка през лятото е mission impossible. Ще питам вета, не съм сигурна, но такива котета май трябва да се обезпаразитяват по-честичко вътрешно. Какво е това което се слага между плешките?
И да ви питам понеже ще ваксинираме коте за пръв път, има ли разлика между ваксините? При положение че най-вероятно ще излиза навън да му сложа ли някаква по-скъпа и за повече болести? Миналия котарак не беше ваксиниран и се спомина буквално за няколко дни по коледните празници  Sad

Просто кажи на лекаря при ваксинацията, че излиза навън.
Мисля, че се слага някаква ваксина за така наречения "котешки спин". Така съм
чувала да го наричат. Болест, която се предава от котка на котка и май е
нелечима. Най-добре обсъди това с вета. Сега свободни съчинения ще се
вихрят тук.  Mr. Green

П.С. Леле, ама как можах да пропусна да ви го похваля наш свинчо какъв е станал...
Мяука нарочно да ни дразни.  Naughty В другата стая застава до вратата и почва Мяу мяу
и като отвориш вратата и бяга да се крие.  hahaha
А днес мяука до вратата да му отворя. Отварям вратата и той само седи и ме гледа.
Гледаме се около минута и аз го подканвам да влиза. А той ме погледна високомерно и се
врътна и отказа да влезе...  Mr. Green Само ни разиграва и май се чувства много добре от това.

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 23:15 от Hunny_bunny

# 122
Не ми е известно против котешки спин да има ваксина/тук пише нелицензирана в България/, по-скоро кастрацията е като превенция. Тук има повече инфо:
http://www.centralvetclinic.com/index.php?section=NPAGES&aid=126

# 123
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Скрит текст:
И да ви питам понеже ще ваксинираме коте за пръв път, има ли разлика между ваксините?
При положение че най-вероятно ще излиза навън да му сложа ли някаква по-скъпа и за повече болести? Миналия котарак не беше ваксиниран и се спомина буквално за няколко дни по коледните празници  Sad
Мисля че има четиривалентни и петвалентни ваксини. Но може и да греша. Разпитай вет за тях.
Какво значи "миналия котарак не беше ваксиниран и се спомина буквално за няколко дни по коледните празници"? Ако е починал от котешка панлевкопения е трябвало поне 6 месеца да не вземате ново коте у вас, тъй-като вирусът не може да бъде унищожен навсякъде напълно и е активен още за долу-горе такъв период. Абсурд е да си мислите, че сте го унищожили в дома ви. А щом сте на първия етаж и котките ви имат достъп навън, значи около вас има огнище от тази зараза. Ако сте сглупили да доведете неваксинирано коте, вероятността скоро и то да се разболее от същото е огромна. Съветвам Ви да обсъдите това незабавно с ветеринаря си.  Peace

# 124
Панлевкопенията не е ли с повръщане и разстройство? Не беше такова, не можахме да разберем причината. Когато е топло излизаше навън но стоеше най-често на изтривалката пред входната врата, спи или гледа какво става по улицата. Редовно сме го обезпаразитявали с Фронтлайн и Празимек. Но не беше ваксиниран и кастриран, също го взехме от улицата съвсем малък. Зимата почти не излизаше, спи си на топло. Нямаше почти никакви симптоми. Ходеше нормално до тоалетна, не е повръщал, нито се е изхождал рядко. Започна да спи много, почти не ставаше, намали храната до 1-2 хапки на хранене и изглеждаше малко омърлушен, не мяука и не показва с нищо че го боли като го вземам и като цяло.Не съм вярвала на това което се случи защото беше млад котарак на 3 години. Заминахме на почивка в чужбина като майка ми остана да гледа детето и котката. Пред нощта когато сме тръгнали както спял от устата му излязла малко пяна. После отишъл до паничката с храната и повърнал пак пяна. Легнал да спи и на сутринта го намерила Sad
Моля не ме нападайте и без това ми е много мъчно. Много обичаме котки, знам че не живея в подходящо жилище, но много обичам котешкото присъствие. Руни футболиста ни и трети котарак, женска котка не сме имали никога. Ще го ваксинирам и кастрирам и ще поддържам постоянна връзка с вета. За съжаление на улицата има и други опасности, не минават коли, но предното коте го бяха нахапали улични котки, може и някой да го открадне, той е чисто бял и много сладък ♥

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 01:55 от yani_cat

# 125
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Яни, не те нападам, а се опитвам да насоча вниманието ти към потенциални опасности. Ветът трябва да знае от какво е починало предното коте.  Peace
Всички жилища са подходящи за котки, стига в тях да живеят грижовни, разумни и обичливи стопани.  Grinning thumbsup

# 126
  • София
С тази пяна на устата, по-скоро е изял нещо отровно, а не е била болест. Може и да не съм права.

# 127
И аз мисля, че се е отровил.
А вие защо му давате да излиза навън?  Rolling Eyes
Хората слагат всякакви отрови. Има толкова много
опасности и недоброжелатели навън.  ooooh!

# 128
Абе вие не спите ли? Simple Smile
Аз съм с пневмония, лекувам се вкъщи и през нощта нещо не мога да спя и цъкам в кревата на телефона.
За отровата - мислих за това, но пък точно тогава беше голям студ и поне 2 седмици не беше излизал. Тази отрова няма ли да подейства веднага? За къщата - има подвижни мрежи на вратите и прозорците, като изляза на откритата тераса лятото и котето се мушва в краката ми скача по первазите на прозорците и остъклената тераса от там на гаража и хоп на улицата. Хората от дограмата сложиха на последния перваз на остъклената тераса преграда от алуминий но се оказа че спира само малки котета. Големите се научават да я заобикалят. Предното коте даже веднъж скочи направо от терасата и нищо ву нямаше, но и то и ние се бяхме уплашили много. Надявам се като го кастрирам да няма чак такова желание. Мислила съм да не вземам друго коте като не мога да го гледам както трябва, но около нас има толкова много бездомни котета, у нас няма ли да му е по-добре? Стана ми жал, бяха голямо котило на съседната улица, хората от блока им хвърлят храна.  Хванах едно за ушите и айде вкъщи.

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 03:44 от yani_cat

# 129
Отровата може някой и на терасата да я е подхвърлил, и аз не се сещам за болест с такива симптоми. Да са пръскали в блока за инсекти, отрова за мишки? Битови препарати, растение ново? Алергична реакция, препарат против паразити? Тук дори е обсъждано подобно нещо. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512568.150

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 04:53 от adelinda

# 130
Дори след кастрацията ще е любопитен.
Нашият бяга във входа.  Grinning А за терасата, още не сме я докарали до там.
Ще видим лятото. Ще слагаме мрежи и ще се молим да го овардим.

# 131
А дали не е възможно да е получил гърч или нещо като инфаркт или инсулт ?

# 132
Яни, много добре сте направили че сте го взели щом обичате котки. Първи етаж си е идеално. Само като порасне го кастрирайте - да не бяга и да не се бие за котки. И да знаеш, че винаги мажеш и по телефона да се обадиш на ветеринаря. На този котьо, за да резберете дали още има глисти попитай за един тест да му се направи. Става за 1 минута. Като тест за бременност е.

# 133
Какво представлява този тест за глисти на котките?

# 134
Не знам как се казва, но моят кот като имаше разстройство, което нещеше да се оправя извикахме лекаря. Той дойде с теста. Взима му се секрет от дупето - с клечка като за уши и се натрива самият тест. Изчаква се 1-2 минути и се появяват чертички - една или две. Точно като при тест за бременност.

Общи условия

Активация на акаунт