Любители на Котки Тема 92

• 41 326
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Какво съкровище си имаш Heart Eyes

# 106
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Леко съм шашардък  #Silly от внука.  Crazy Много е сладичък и мекичък, ама има 1001 неща, за които с него не можем да се разберем. Laughing
Например не съм свикнала от над горните шкафове в кухнята внезапно до дъската, на която режа мръвчица, да ми се стоварва котище. Shocked Laughing Обикновено атаките досега винаги са ми били отдолу. Този как намери начин да се качи там си нямам идея. Даже си е харесал там едно кашонче със сервиз за кафе и си точи на него ноктите. Познайте как ми изглеждат кухненските плотове!  hahaha
Ужасно е да трябва да пазя пълна тишина и да стоя мирно до купичката, докато господинчото се нахрани.  ooooh! Голямо стряскане се стряска от всеки звук, включително на идващи от улицата, от стълбището и т.н., зарязва яденето и хуква да се крие вдън гори тилилейски. hahaha Обмислям някаква шумоизолираща стая да създам вкъщи и да го затварям там, че едно нормално ядене не сме имали досега. Може и по други поводи да го затварям там. Mr. Green
Харесал си е детската за базов лагер и дори кучият студ в момента там не може да го изкара. Пробвах изнасяне на ръце, затваряне на две врати по пътя до там ... нищо не помага. doh Дращи и скимти като кутре, а какъв почти разплакан и умилителен поглед ми вкарва да го пусна да върви нататък, не е истина!  Shocked Предупредили са ме, че умее и сам да си отваря врати, скачайки на дръжките. На детската вратата заяжда и дори ние със сила я отваряме, той няма да успее, но спокойно може да се справи с пропускателния режим на някои други помещения. hahaha
Най-големият проблем ще ми е терасата. Абсолютно ми е забранено да го допускам там. Shocked ooooh! Със Силвестърчето повече от десетилетие си прекарвахме от пролет до есен все там, на припек и меки столчета. А на този сладур не ми дават даже да му покажа какъв е светът отвън. Sad Сиско съм го оставяла да си дреме там, докато съм излязла по работа. Този е неконтролируем и рискувам да драсне безвъзвратно. Rolling Eyes
Стига ви толкова. Laughing

Много сладки мекушчета сте показали. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 107
Баба си-ще изпъляваш всички капризи на детето Naughty Mr. Green

# 108
Здравейте,
имаме си вкъщи един чисто бял котан Руни на около 4 месеца. Взехме го преди около 40 дни от улицата, тогава не беше бял, а сив. След една седмица го заведохме на вет за преглед, вътрешно и външно обезпаразитяване, всичко мина добре и си тръгнахме по живо по здраво с пастичка за обезпаразитяване вкъщи 2 пъти в разстояние от 2 седмици. Той обаче първия път я изплю, че дадохме другата доза. Вчера взех нова и след един час повърна. Предполагам, че е от лекарството, но другите два пъти не го е повръщал. Щяхме да правим ваксина утре, сега май ще изчакам.

# 109
yani_cat Непременно изчакайте щом е повърнал лекарството. Може да има паразити и ако е така не бива още да му се бие ваксина. Но кажи на ветеринаря, че е повърнал лекарството

# 110
Ами имал е паразити със сигурност, защото го взех от улицата, то там без паразити няма и коремът му беше много подут и пръцкаше постоянно. Но това беше преди 40 дни, от тогава е обезпаразитяван вече 3 пъти, като първия път имаше малки бели неща в акитата. После постепенно коремчето спадна, свикна с да яде гранули, паучове, консерви и ходи нормално до тоалетна. Струва ми се че този последния път направи някаква реакция към лекарството, повърна еднократно само храната която беше ял, сигурно лекарството се дава на гладно, но или не са ми казали, или не съм разбрала  ooooh! Когато вета го дава ми каза един час да не яде след това, но за преди това не знаех.
С ваксината ще изчакам до другата седмица. 

# 111
Малките бели неща са били глисти , моята също веднъж повърна от пастата и след това преминахме на хапчета .

# 112
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Пастичката се дава на гладно. Peace

# 113
  • София
Ами имал е паразити със сигурност, защото го взех от улицата, то там без паразити няма и коремът му беше много подут и пръцкаше постоянно. Но това беше преди 40 дни, от тогава е обезпаразитяван вече 3 пъти, като първия път имаше малки бели неща в акитата. После постепенно коремчето спадна, свикна с да яде гранули, паучове, консерви и ходи нормално до тоалетна. Струва ми се че този последния път направи някаква реакция към лекарството, повърна еднократно само храната която беше ял, сигурно лекарството се дава на гладно, но или не са ми казали, или не съм разбрала  ooooh! Когато вета го дава ми каза един час да не яде след това, но за преди това не знаех.
С ваксината ще изчакам до другата седмица. 

Вътрешно обезпаразиряване се прави през 3 месеца по принцип. Ако Кот е имал вътрешни паразити се дава 1 таблетка, после още 1 /съответно на теглото/ след 2 седмици. Такъв е цикълът на делене на микроорганизмите от групата на глисти, тении и т.н.
Лекарството е добре да се даде на гладно, но нищо не пречи и на сито. Просто ще подейства по-късно. Затова е необходимо после да не се дава храна. За да не се "товари" излишно. За по-бързо усвояване.

Лекарствата за вътрешно обезпаразитяване натоварват много черният дроб. От там се метаболизират. За себе си /за котка/ съм решила повече през устата да не й давам. Има капки, които се капят м/у плешките. По-скъпи са около 3-4 пъти от стандартното хапче, но предвид, че не натоварват вътрешни органи са за предпочитане. /за мен/
В темата много момичета не дават през 3 месеца вътрешни обезпаразитяващи. За котки, които живеят в апартамент и аз не виждам много смисъл да се дават. Особено като се сметне възможността от риска за заразяване срещу риска от страничните ефекти на таблетките през 3 м.
Исках да кажа, че 3 пъти за 40 дни си е много. Peace
Вътрешно О. и ваксина трябва да са на най-малко седмица разстояние. Peace

# 114
Майа, това само за котките ли важи за 3 месеца или и при кучетата, че моя  всеки месец му давам обезпаразитяващи , но той все пак нали ходи навън, рови, яде разни работи  newsm78

# 115
На нас пък ни казаха на 2 месеца.  newsm78

Днес ходих да взема храна на дунди и случих един от лекарите в магазина.
Питах за четката и за храната. Оказва се, че съм взела грешна четка за ресане
и затова се дърпа така.
Иначе за храната, според лекарят, за да си "вържа гащите" е по-добре да вземам
нещо по-скъпичко (уж по-добро). Имам един ваучер за -20% еднократно от РК.
Мисля да поръчам един голям чувал 10 кг от тази за британки. Има ли някой да е
хранил с нея и какво мисли?  Rolling Eyes

# 116
Хъни , аз купувам РК за британци ... Яде я като всички други на РК , не съм забелязала нещо специално като яде нея ... Вземала съм пликове по 2кг май бяха , от нея няма насипна като другия РК / поне тук не съм виждала/ Сега съм взела една друга Адванс ,мисля , че е френска на пари е като РК .Предната ми котка хранех с нея и бях много доволна никога не е имала стомашни проблеми , не и падаше козината , не повръщаше косми ... Тоя РК  нещо не може да ме убеди, че е най, най ... За сега от Адванса  съм доволна /като ,че намаля космопада .../  Naughty

# 117
Хъни , аз купувам РК за британци ... Яде я като всички други на РК , не съм забелязала нещо специално като яде нея ... Вземала съм пликове по 2кг май бяха , от нея няма насипна като другия РК / поне тук не съм виждала/ Сега съм взела една друга Адванс ,мисля , че е френска на пари е като РК .Предната ми котка хранех с нея и бях много доволна никога не е имала стомашни проблеми , не и падаше козината , не повръщаше косми ... Тоя РК  нещо не може да ме убеди, че е най, най ... За сега от Адванса  съм доволна /като ,че намаля космопада .../  Naughty

Значи няма никаква разлика между обикновена РК и тази за британци?
Аз искам да ползвам ваучера и понеже е еднократен искам да взема голям чувал.  Rolling Eyes

# 118
Ами аз поне не видях разлика с другия РК , но ти си използвай ваучера ... ако си решила да купуваш РК защо да не вземеш за британци ...  Wink

# 119
Ами аз поне не видях разлика с другия РК , но ти си използвай ваучера ... ако си решила да купуваш РК защо да не вземеш за британци ...  Wink

Ами какво да я правя тая хартийка иначе  Grinning
Видях, че 10 кг е около 100 лв (по 10лв на кг), а ваучера ще ми падне на 8лв/кг.
И като го изедя ще е лято и ще сме големи за тази храна и сменяме с храна за
големи каки и батковци.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт