Счетоводител в нужда се познава 8

• 60 910
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте, имам нужда от информация по следния въпрос. Отивам в командировка и тъй като ще пътувам с личния си автомобил от счетоводството ни ми казаха да си взема фактури за бензина и винетката, за да ми ги осребрят (или както там се нарича). За бензина взех, но в бензиностанцията ми казаха, че за винетка фактура не издават. От още няколко места - същото. В една каса на Изипей ми предложиха някаква разписка да дадат и касовия бон. Та въпроса е какво могат да ми дадат като документ, та да ми го признаят в счетоводството? Или откъде да си взема винетка с документ, който се признава. Благодаря.

За винетките фактури не издават; пазете касовата бележка и квитанцията, отрязъка от винетката.
На квитанцията трябва да пише - седмична винетка и категорията на автомобила; предполагам е седмична винетката.
Благодаря за бързото включване Hug Трябва да е месечна, за лек автомобил, защото ще пътувам два пъти в рамките на 2 седмици. А какво всъщност ще предам в счетоводството освен касовия бон newsm78 Каква квитанция и какво трябва да пише на нея?

# 661
  • София
Здравейте, имам нужда от информация по следния въпрос. Отивам в командировка и тъй като ще пътувам с личния си автомобил от счетоводството ни ми казаха да си взема фактури за бензина и винетката, за да ми ги осребрят (или както там се нарича). За бензина взех, но в бензиностанцията ми казаха, че за винетка фактура не издават. От още няколко места - същото. В една каса на Изипей ми предложиха някаква разписка да дадат и касовия бон. Та въпроса е какво могат да ми дадат като документ, та да ми го признаят в счетоводството? Или откъде да си взема винетка с документ, който се признава. Благодаря.

За винетките фактури не издават; пазете касовата бележка и квитанцията, отрязъка от винетката.
На квитанцията трябва да пише - седмична винетка и категорията на автомобила; предполагам е седмична винетката.
Благодаря за бързото включване Hug Трябва да е месечна, за лек автомобил, защото ще пътувам два пъти в рамките на 2 седмици. А какво всъщност ще предам в счетоводството освен касовия бон newsm78 Каква квитанция и какво трябва да пише на нея?

Тогава месечна. На квитанцията да е записано, че е месечна и КЗ, т.е. удостоверяваш, че не е годишна и наистина е за лек автомобил.

# 662
  • София
А трябва ли да се попълнят данните за МОЛ и т.н., които се пишат на фактурите по принцип.

# 663
И аз с едно питане...
Счетоводството на НПО по-различно ли е от фирменото счетоводство?
Бихте ли ми казали ориентировъчни цени за месечно счетоводно обслужване на НПО?

# 664
  • Пловдив
Момичета,онзи ден разбрахме,че няма кой да те защити дори бременна,дори в болничен.Съкращават те и това е...

# 665
mystic woman, инспекцията по труда разрешила ли е?

# 666
  • Пловдив
Ами това го пише в кодекса...момичето е осмободено въпреки болничния за бременност.

# 667
  • Балчик
Ами това го пише в кодекса...момичето е осмободено въпреки болничния за бременност.
Да не е  била назначена  на основание чл.70 от КТ.
Тогава няма защита.

# 668
  • София
Както и при закриване на предприятието.

# 669
  • Пловдив
Ами не разбрах точно...но колежката четеше от книжката и самата тя се учуди,че бременна жена няма никаква защита/тя практикува доста време вече/.

Да...и още този бивш работодател още и задържал тр.книжка за оформяне.Та не може и на бюрото да иде...от инспекцията и казват-ами нищо не може да се направи,само гледай да не се караш с него,че може да ти я скъса и тогава няма от къде да ти се направи нова????

Абсурд е тая България просто!

# 670
Здравейте, искам да ви попитам къде да прочета , когато има пенсия по болест и след това се навършат годините за пенсия , какви са правата на болния пенсионер, да сме подготвени, че напоследък дават разнообразни отговори в НОИ, и какви документи се изискват и дали получава цялата пенсия  за стаж и половина от трудоустрояването

# 671
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, искам да ви попитам къде да прочета , когато има пенсия по болест и след това се навършат годините за пенсия , какви са правата на болния пенсионер, да сме подготвени, че напоследък дават разнообразни отговори в НОИ, и какви документи се изискват и дали получава цялата пенсия  за стаж и половина от трудоустрояването

http://noi.bg/pensions/grantpensions/1854-posv13

http://www.nssi.bg/pensions/grantpensions/422-pi

# 672
Благодаря Lady Brinne

# 673
прочетох, но пак не видях връзка между пенсията за инвалидност и тази са стаж

# 674
  • В полите на Пирин планина
прочетох, но пак не видях връзка между пенсията за инвалидност и тази са стаж

Тогава ще напиша, това което знам по въпроса. След придобиване на право на пенсия за осигурителен стаж и възраст се получава 25% от отпуснатата вече инвалидна пенсия в случай, че % на инвалидизация, според ТЕЛК решението на лицето не е по-ниска 71%.

Ето още малко по въпроса: http://www.network-hv.com/forum/2-vsyakakvi-temi/2668-pensii-dob … aprosi-i-otgovori

Общи условия

Активация на акаунт