Предстои ми замразен трансфер, да поговорим-тема 2

• 116 753
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Стискам палци да приключи всичко успешно и догодина да гушнеш бебето си,а защо не и бебетата си!

# 196
Успех!  thumbsup

Дами, колко трябва да е дебела лигавицата при ЗЕТ?

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 15:38 от Rigina

# 197
Успех!  thumbsup

Между 9 и 11 мм

# 198
Благодаря  Wink

# 199
Най-сърдечно ви благодаря за топлият прием, мили момичета!  Hug
Трансферът ми мина вчера,  успешно ми върнаха 3 душички (от 3 замръзени снежинки и трите са оцелели след размръзяването) и сега ще видим колко от тях биха желали да станат част от нашето семейство  Blush Нямах си и идея как ще протече предварително самата процедура, и съм много щастлива, че мина толкова приятно и усмихнато. След 12 дни ще ми правят кръвен  тест за бременност baby_neutral Само ще кажа...дано!
Късмет на всички вас и прекрасен ден от мен   bouquet

# 200
  • Пловдив
Успех, Rusalia, дано снежинките са твоите сбъднати мечти! Дръж се още 12 дни и само спокойствие и положителни емоции, много е важно!
Моля дай повече инфо: на колко дена са замразени, колко време преди ЗЕТ ги размразяват, кога ти се обаждат и каква информация ти дават за развитието им, в кой ден от цикъла ти направиха ЕТ?

# 201
Успех, Rusalia, дано снежинките са твоите сбъднати мечти! Дръж се още 12 дни и само спокойствие и положителни емоции, много е важно!
Моля дай повече инфо: на колко дена са замразени, колко време преди ЗЕТ ги размразяват, кога ти се обаждат и каква информация ти дават за развитието им, в кой ден от цикъла ти направиха ЕТ?
Благодаря ти,Valeto_!
 Снежинките ги замръзиха на 3ти ден преди 2 месеца. За размръзяването ще попитам. След като ги замръзиха не са ми давали инфо, едва в деня на трансфера. ЕТ ми направиха на 16ти ден от цикъла.

# 202
  • София
Успех!  thumbsup

Освен мм. много важна е структурaта на лигавицата - трябва да е трипластна, затова няколко дни преди ЗЕТ се включва прогестерон, за да се трансформира лигавицата. Ето нещо по темата:

"По време на наблюдението на менструалния цикъл могат да се визуализират няколко типа маточна лигавица. Първият тип е L – лигавица (5-7 мм). Тя се наблюдава в ранната фоликулинова фаза. Лигавицата тип М се наблюдава при добра естрогенна стимулация на менструалния цикъл. При наличие на М-лигавица между 11-13 ден на цикъла, което означава добра естрогенна стимулация, последвана от прогестеронова продукция, лигавицата се превръща в тип S1 или S2 (и то S2 при добре изразена прогестеронова продукция).

При мен успешния ЗЕТ беше на лигавица 12.5 мм S2.

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 20:06 от Frida*

# 203
Може би скоро и аз ще се присъединя към вас. В четвъртък съм на преглед на 8 ден от цикъла и нататък ...незнам. Имам 3 замразени ембриона от 1-вият ми неуспешен опит.Много ме е страх, че и този път няма да се получи нищо.  smile3518newsm17

# 204
Здравейте момичета
Досега само ви четях и не се престрашавах да пиша. На 13 май ми беше трансфера на 3 снежинки. Днес си направих пиклив тест, който е  EFP Кога е първия преглед при лекаря? До кога трябва да се приемат лекарствата - Естрофем,  дуфастон и утрогестан?
Пожелавам от все сърце на всички чакащи само положителни резултати!

# 205
dani_veni, честити две чертички, миличка! За лекарствата знам, че не се спират, докато доки не каже. Но и за двата въпроса най-добре му се обади на него! Леко и безпроблемно бремрнеене, мила!  Outta Joint

# 206
  • София
Дани, честито  Hug
Прекрасна новина! Желая ти една лека бременност с успешен финал   bouquet

При мен първият преглед беше 25 дни след ЗЕТ, в 5 гс. + 6 дни. Две седмици по-късно бях да чуем сърчицето.
По принцип може и по-рано да отидеш след 20-тия ден .

Лекарствата не се спират, само по решение на лекаря ти, като спирането става по схема, плавно. Естествено при всеки е индивидуално, зависи от състоянието ти, някои жени например слагат утрогестан до края на бременността. Общо взето си се пият през целия първи триместър.
Аз също пиех естрофем, утрогестан и дуфастон, като започнах да спирам по схема след навършена 12 гс., около две седмици и към 15 гс. ги бях спряла окончателно.

# 207
dani_veni, Честито Simple Smile
veli36, успех!

Аз съм на втори преглед след няколко дни. Малко съм притеснена, защото май ми е малко тънка лигавицата и се опасявам да не ми отложат отново трансфера. Confused Беше 7.9 мм (на 9-ти ден), но се надявам, че до следващия преглед ще е по-добре.
Моля се всичко да е наред този път Praynig

# 208
Благодаря ви момичета! Днес съм малко шокиранана, защото започвам да си мисля да не е повече от едно Thinking, защото имам един батко на 2 години и половина и трудно ще се справя, ако е повече от едно

Rigina за лигавицата не се притеснявай, при мен в деня на трансфера беше 8,4 мм и даже бях го отписала този опит! Така си живях до днес в деня на теста, като все едно не съм бременна, час след трансфера се върнах на работа, всеки ден си върша ежедневните задължения и въобще не съм се пазила /само детето не съм вдигала/ и ето още едно доказателство - всичко е божа работа!

# 209
Може би скоро и аз ще се присъединя към вас. В четвъртък съм на преглед на 8 ден от цикъла и нататък ...незнам. Имам 3 замразени ембриона от 1-вият ми неуспешен опит.Много ме е страх, че и този път няма да се получи нищо.  smile3518newsm17

Вели, не се отчайвай! Може би това ще бъде твоя опит! При мен след неуспешно ИКСИ замразиха 4 ембриона на 5 ден, размразиха се 3 /които не бяха в достатъчно добро качество/ и затова ми ги върнаха и трите и ето днес се оказвам с положителен тест!

Общи условия

Активация на акаунт