Име за момиче с хубаво значение

• 26 977
  • 145
  •   1
Отговори
# 60
# 61
  • in Wonderland
Подаръче любимо, хайде и аз да се включа.
Подкрепям Белослава, Дарена, Магдалена.
И въпреки, че не искаш да завършва на ина, ще си кажа и Карина ( беше ни вариант за нашата шушулка). И още едно на на ина- Радина ( ще е с твоята буква  Grinning ).
Според мен е много важно да има хубаво умалително името- например Валерия и Валентина са прекрасни имена, но почти всички има казват Валя, което на мен лично никак не ми харесва Tired
Ако ми хрумне нещо друго, ще пиша пак. Hug

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 23:18 от ~ _Dee_Dee_~

# 62
  • София - Рим и обратно
Никой не нарича дъщеря ми Валя, просто защото тя не се представя така, ние не я наричаме така и съответно никой не го ползва към нея. Винаги с всички имена е така. Ако някой е Георги, но не се обръща на Гошо, едва ли някой ще го употреби повече от веднъж към него.

# 63
Ако някой е Георги, но не се обръща на Гошо, едва ли някой ще го употреби повече от веднъж към него.
Много оптимистично, но невярно  Laughing

# 64
Дори и в семейството да се казва на детето с цяло име, в училищна среда, сред приятели и т.н. е напълно нормално да му казват на кратко и на галено. Често да си призная, не съм чувала някой да казва "Георги еди си какво..", повечето пъти е "Жоро,.. Гошо..".
Предполагам, че ако детето твърдо заявява пред всички, че не си харесва галеното, чак тогава ще му викат на цяло име.
Аз лично не виждам кое му е лошото на Валя или на Гошо. newsm78

# 65
  • София
Въпрос на предпочитания и навици, да познавам деца, които всички ги наричат само с пълните им имена, те на други и не се и обръщат.
Моето дете също най-често го зовем и ние и приятелите по цяло име,  умалително доста по-рядко.
Валя на мен ми е грубо и не ми харесва. За Гошо предпочитам Гого.

# 66
  • тук-там
Дара, Криста, Бела.

# 67
И на мен Дара/Дарена/Дарина много ми харесват, на галено Дари  Heart Eyes
Има хора, които ясно заявяват как искат да ги наричат, например - казвам се (еди как си), но ми казват (...).
Като една Валентина , която харесва цялото си име, ви казвам, че и на мен Валя не ми харесва особено   Laughing

# 68
  • in Wonderland
Аз имах предвид, че на мен не ми харесва Валя, а не че му има нещо Wink

# 69
София - Мъдра
Елвира - Истина
Дамяна - Победителка
Василена - Царствена

# 70
Ивора,Косара и Криста ги чувам за пръв път.Не ми харесват.Звучат ми грубо.
За Валерия вече казах,че ми е най-любимото име.За съжаление има причина да не мога да го ползвам.
Дария и Дара бяха вдни от обсъжданите имена при избор на такова за първото ни дете.Даже твърдо бяхме решили Дария и се отказахме буквално седмица преди да родя,защото ни се стори прекалено често срещано.Поне по нашия края през последните няколко години е настанал бум на Дариите  Laughing

Магдалена ми харесва.Радина отпада категорично,защото и свекървата е с тази буква и ще вземе да си помисли,че сем го кръстили на нея.Няма да й доставя това удоволствие! Crossing ArmsОсвен това завършва на ина.

Лалена,дала си ми страхотни предложения!Право в десетката!Дамяна е прекрасно.

Лошото е,че мм не иска да знае какво е бебето и не мога да обсъждам с него тези на които съм се спряла.Тези дни ще му предоставя един списък с няколко женски и няколко мъжки имена и да избира.Мъжките са за заблуда,естествено.
До тук в списъка се очертава да влязат :Тамара,Михаела,Елвира,София и Дамяна. Heart Eyes Ще помисля дали да добавя друго,но вие ми предлагайте!Не спирайте!Може да чуя някое,което така да ме грабне,че изобщо да не обсъждам с мм Twisted Evil

# 71
Лариса от мен  Peace

# 72
Елвира въобще не ми допада.
Другите са хубави.

# 73
  • in Wonderland
И на мен изобщо не ми харесва Елвира. Как ще й казвате на галено, Елви?
От изброените, на които си се спряла съм за Тамара( Тами), Дамяна (Дами).
Предлагам и Зара, Зария, Лора ( Blush Heart Eyes)

# 74
  • София - Рим и обратно
Стига с това "галено", бе хора Simple Smile. Всеки си съчинява някакво кратко име, ако толкова му е дълго цялото Rolling Eyes. Познавам един Александър, на когото му казват Чочо... Никой не си е и помислял за Сашо или Алекс! Той сам си го е измислил като малък и така си е останало.
Много често самите деца си изобретяват кратко име, опитвайки се да си кажат цялото и се получава нещо съвсем неочаквано, но пък готино.
Лично аз, ако ми харесва едно име, най малко пък ще седна да мисля, какво му е "галеното" Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт