Отговори
# 4 755
Мартинче, не се отчайвай, трябва ти надежда. Може да пробваш да се довериш на клиниката. Нашата донорка в Киев беше на 30г. и без ПИД имаме две сладки момченца. Чудесата стават, повярвай и в твоето чудо.
Благодаря ти 🫶 от кой трансфер успяхте?

В Киев беше от първи опит. Бяхме платили за два. Много добра ми беше подготовката и там на място много харесаха средата и цялостното състояние на матката. Питаха ме готови ли сме за близнаци. Веднага казахме да. Всичко се случи по най-добрия начин, въпреки че избрахме най-възрастната донорка за първи избор. Явно тя беше нашия късмет. Пуснаха ми също така система с тивортин. Преди ходенето в Киев бях доста отчаяна. Една година циклихме в нищото в Турция. Имам и един неуспешен трансфер с ДЯ в Б-я, при който ми казаха, че с моята шийка абсурд да износя близнаци. Родих в 37+1, като бебетата нямаше изгледи скоро да тръгнат сами. Така че запази вярата си и я вложи в екипа, който ще е уверен в успеха. От сърце пожелавам скоришно щастие! 💖💖💖

# 4 756
Уважаеми дами,

Имам три неуспешни опита с ин витро процедура, използващи криоконсервирани яйцеклетки.

Последният опит в клиника „Афродита“ с д-р Станулов завърши с препоръка за донорски яйцеклетки, тъй като успеваемостта с криоконсервирани яйцеклетки е много ниска.  След подробна консултация, все още обмислям вариантите си.

Киев и Кипър не са вариант.

Предишните ми опити бяха два в „Ню Лайф“ и един в „Афродита“.

# 4 757
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета които избирате Киев: бихте ли споделили как процедирате с пътуването до там?
Трудно и дълго ли се пътува и какви методи на транспорт ползвате?
Притеснявате ли се от военната ситуация в страната и как стоят нещата с това?
Много ще съм ви благодарна ако споделите - дали тук или на лични, без значение. Heart

# 4 758
Имаше тема тук в бг мама. Аз я четох преди последната програма, там момичетата бяха много отзивчиви. В последствие се отказах и останах в България.

# 4 759
Темата е гигантска и макар, че съм изчела много от нея, логично в нея се пишат повече неща относно вълненията покрай процедурите, десетки и десетки страници.
Имам спомен за нещо за пътуване с автобус, но информацията беше от  '22 година, тоест вече е изминало известно време и не знам как стоят нещата сега. Ясно, че военните действия продължават, но все пак...
Та така, ако някой реши да сподели, ще съм благодарна.

# 4 760
  • София
Да, в темата за Биотекском няма много движение, защото комуникацията по пътуванията се измести в Телеграм, ето тук пише: https://bg-mam.ma/p/1446897/48781334.
В официалния сайт всичко е обяснено, има и цени.

Ние бяхме там през 2019 и 2020, когато военните действия бяха само някъде далече на източния фронт.

# 4 761
Сладурки, един въпрос към тези от вас, които са правили хистероскопия: колко време след това може да се прави трансфер? В смисъл може ли още на следващия цикъл или трябва да се изчака повече?

# 4 762
Сладурки, един въпрос към тези от вас, които са правили хистероскопия: колко време след това може да се прави трансфер? В смисъл може ли още на следващия цикъл или трябва да се изчака повече?

Препоръчително е да се прави възможно по-скоро след хистероскопия.По спомен май изчаках един цикъл и на следващия ми беше трансфера,който беше успешен.

# 4 763
Здравейте на всички ли които са с донорски яйцеклетки при трансфер се изписва преднизолон.

# 4 764
Не е задължително, имам 2 трансфера без никакви кортико, после 3 с различни медикаменти и дози. Успешния беше с дневна доза от 1/2 преднизолон. И беше успешен. Предишните с конските дози не бяха успешни, така че май може и без него, но е препарат, които спокойно може да приемате, изписва се често по време  на бременност, при нужда

Здравейте на всички ли които са с донорски яйцеклетки при трансфер се изписва преднизолон.

Може още на следващия цикъл, така препоръчват, за да се ползва надраскването. Аз отложих 1 цикъл, но не беше успешно при мен

# 4 765
Преднизолон ми е изписван и при трансфер със собствени яйцеклетки.

# 4 766
Изписва се често, но не съм сигурна за нямането на странични ефекти. Преди години след 2 трансфера с назначен преднизолон след тях, станах кръгла. Години след това се влачих като Меденага питка преди нещата да влязат в час. Та… до организъм е, като всичко останало.

# 4 767

При мен беше предписан да.
Понякога и без донорска може да е част от терапията,а понякога и с донорска не е доколкото съм чувала.

# 4 768
  • София
Зависи какво е правено на хистероскопията. Ако е само надраскване - може трансфер още на следващия цикъл.

Кортикостероиди и вливки се изписват за намаляване на имунната реакция на организма към бременността. Донорският ембрион е изцяло чужд организъм. При мен успешният опит беше и с вливки, и с Кортикостероиди.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 09:22 от delisardeli

# 4 769
Имат си странични ефекти, и аз се надух още след Медрол, после и преднизолон, програф-  щитовидната изпуши, имах в сравнение предишните трансфери и определено не беше от естрофема.
Няма особено много данни и спектъра на реакциите е доста обширен по листовка

Общи условия

Активация на акаунт