КРУИЗИ /тема 5/

• 78 586
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
росии Хотелът изглежда супер, има и страхотен рейтинг, ще чакаме после отзиви thumbsup

# 106
rosi_030 ,благодаря ти, не прекаляваш в никакъв случай, всеки съвет ми е от полза Hug
Леонардо Експрес ще да е, съкращава времето наполовина Wink
sereiadomar,страхотно изглежда наистина, съвсем нов е, само на картата не мога да преценя на пешеходно разстояние ли е от Термини или трябда се хваща метро Thinking
След като корабът отплава в 19.00 ,в колко най-късно трябва да сме там ?

# 107
росии Предполагам, че всеки в темата ще ти каже, че е бил на пристанището и малко преди тръгване и доста по-рано, но мисля, че официално чек-ин затваря час и половина преди отплаване (не знам дали е така, защото никога не сме пристигали по-късно). Аз лично предпочитам да се кача по-рано следобеда, защото настаняването става бързо и имам време да си оправя багажа и да се приготвя за вечерта още преди корабът да е отплавал  Wink

А относно хотела ползвай гугъл мапс, там ти излиза пешеходното разстояние от точка до точка  Peace

# 108
  • Бургас
http://www.msccruises.com/gl_en/Already-Booked/WebCheckin.aspx?select=Bulgaria в този линк си направихме предварително чекиране. При качване имахме час в който да се явим в точен час, например в 13.00, ама на входа на пристанището не можахме да се качим в претъпканите шатъли до корабното място и малко закъсняхме, но нямаше проблем. Аз съм с 2 дъщери и от гарата в Чивитавекия до входа на пристанището имахме фотосесия до една огромна статуя и там позагубихме време. Но не е много фатално да си изпуснеш часа. Но ти препоръчвам този предварителен чекинг. Simple Smile.

# 109
  • Плевен
Здравейте! Планираме първия си круиз за нашето семейство и ще пробваме един по-евтин да видим какво е. Може би въпросите ми ще са смешни за пътуващите вече много пъти, но за нас това е нещо ново и непознато и се надявам тук да ми помогнете  Hug Круизът е за 3 дни из Гръцките острови с Целестиал.
1. Тъй като от София до Пирея ще пътуваме с автобус - ще си носим храна и вода за из път. Въпросът ми е - на кораба нищо ли не може да се внася - бутилки с мин, вода, храна?
2. Облеклото на вечеря наистина ли трябва да е толкова официално и горе-долу какво може да си позволим - може ли риза и панталон за съпруга или непременно трябва и сако и вратовръзка? А за дамите какво означава вечерно облекло - т.к. аз нямам дълги рокли, може ли костюм с пола и сако примерно?
3.Някой бил ли е в Кушадасъ и екскурзията до Ефес, мисълта ми е дали ще успеем за 4-5 часа да се организираме сами да стигнем до там?
4. В Ираклион има 3 организирани маршрути - до дворецът Кносос или до избите, кое си заслужава повече?
5 Тази бордна сметка която се открива на кораба и за двамата ли трябва поотделно или може да сме на една обща? И трябва да имаме парите в брой и да ги представим, защото имаме само дебитни карти и нямаме кредитни. Нещо не ми стана много ясно.
Въобще ще ви бъда благодарна за всяка информация! Благодаря ви!   bouquet

# 110
1. Тъй като от София до Пирея ще пътуваме с автобус - ще си носим храна и вода за из път. Въпросът ми е - на кораба нищо ли не може да се внася - бутилки с мин, вода, храна?
2. Облеклото на вечеря наистина ли трябва да е толкова официално и горе-долу какво може да си позволим - може ли риза и панталон за съпруга или непременно трябва и сако и вратовръзка? А за дамите какво означава вечерно облекло - т.к. аз нямам дълги рокли, може ли костюм с пола и сако примерно?
5 Тази бордна сметка която се открива на кораба и за двамата ли трябва поотделно или може да сме на една обща? И трябва да имаме парите в брой и да ги представим, защото имаме само дебитни карти и нямаме кредитни. Нещо не ми стана много ясно.
Въобще ще ви бъда благодарна за всяка информация! Благодаря ви!   bouquet

Отговорите ги има на първа страница, може да погледнеш и тема 4, но накратко: 1. Храна няма да ви трябва, на кораба има достатъчно, може да внесете малка бутилка с вода, но може и да ви я вземат, зависи. 2. Облеклото да е нормално, като за ресторант тук например, просто без дрехи за плаж. 5. Сметката е обща за каютата, оставяте депозит в брой и накрая или ви връщат пари, или доплащате в зависимост колко сте изхарчили.

Приятно плаване  Peace

# 111
В момента сме в Сан Хуан, круиза тръгва след 6 часа. Наслаждаваме се на жегата и влагата Simple Smile

# 112
  • sofia
В момента сме в Сан Хуан, круиза тръгва след 6 часа. Наслаждаваме се на жегата и влагата Simple Smile

Много много хубаво да си изкарате. Аз планувам следваща топла дестинация. Давайте идеи

# 113
  • sofia
Anyto, аз съм спортна натура и ходя с кецове и дънки по-често на вечеря. Отишла съм да почивам.
По-рядко с дънки и ток, за формалната вечер рокля коктейлна и ток. Нищо специално.
Имаше жени с диманти и много тежко облечени.
Ти избираш, мен не ме притеснява хората как са облечени, всеки има стил и предпочитания

# 114
  • София
Е, най-накрая и ние се организирахме за първия си средиземноморски круиз. Започваме полека и бавно, та да се ориентираме. Ще пътуваме на 2 май от Венеция за гръцките острови за 7 дена. Ако има хора за този круиз, обаждайте се, да се видим на кораба. Имам един въпрос - как е по-добре да отидем до Венеция - с колата или с автобус? В смисъл, ако изберем колата, къде да я паркираме и какви пари струва паркинга, а и после как да се придвижим до дока на кораба? Щото с автобус е много дълго...но пък не се разправяш да караш...Самолет не е опция за нас. Благодаря предварително на знаещите и помагащите. Добре, че ви има, хора!

# 115
  • Бургас
росииии намерих хотелите в които спахме преди и след круиза, те са на пешеходно разстояние от около 100 метра от гарата, в 1-я  линк е хотела, който повече ни хареса, по-голяма беше и стаята. Приятно пътуване и много весело да си изкарате..  Simple Smile  http://www.booking.com/hotel/it/magic.bg.html?aid=376363;label=b … q_children=0& http://www.booking.com/hotel/it/hotelviennese.bg.html?aid=376363 … q_children=0&

# 116
rosi_030
,поглеждам ги-цена 90лв Shocked Да,ама цената за 2.03 Embarassed  За нашата дата-230 Crossing Arms
Ще следя,ако поевтинеят,на страхотно място са Wink
Към ходилите в Рим-пристигаме към 22.00 в хотела-идеи за нощен тур ?

# 117
Здравейте. Вече имаме резервация за круиз за Канарските острови. Искам да Ви питам за Казабланка ще можем ли да се оправим сами или е добре да вземем корабна екскурзия? Възможно ли е за един ден от 8.00-17.00 на Тенерифе да се посети Лоро парка и Санта круз едновременно? Ако има пътуващи по тази дестинация за дата 26.03. от Барселона с Norvegian spirit ще се радваме да обменяме информация:))))

# 118
  • sofia
http://contitrans-m.com/index.php?m=896&id_cruiz=4158&lang=1
Аз на това се чудя Simple Smile
Казабланка - слизаш от кораба и вървиш до изхода ( желязна врата) на порта. Продължаваш и ще видиш червени малки таксита ( ле пети такси) Решаваш преди това къде искаш да ходиш и питаш за цена. Или питаш за обиколка на града да те разведат 40€ за кола е ок

# 119
rosi_kostova И аз подкрепям lyuba84 за такситата, ние бяхме 5 човека и с един голям стар мерцедес цял ден ни разхождаха за по 15 евро на човек. Ако вече искате да посетите Рабат или Маракеш ще трябва с корабна екскурзия. В самия Санта Круз няма какво толкова да се разгледа - малък площад с църква и пазар с хубави и евтини сувенири, с туристическия автобус може да обиколите останалото, за този Лоро парк нямам инфо, пропуснали сме го...

lyuba84 Много е готин маршрутът и цената е супер! Според мен не му мисли, ами се огледай за самолетни билети, ако имате повече свободни дни може да си направите и мини почивка на Канарите Wink

Общи условия

Активация на акаунт