КРУИЗИ /тема 5/

• 78 750
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • sofia
Здравейте,

Гледам този круиз с Royal Carribien, Splendour of the Seas :
http://cruise.bg/cruise/home.nsf/0/9E11D3782D59C1FAC2257D99004D0 … mon=6&dur=6-7,

но ме притеснява, че кораба е от 96 година. Някой бил ли е на него и може ли да даде отзиви за него?

Други круизи, които гледам са Западно средиземноморие с Дивина, Фантазия или Пречиоза...

Ще ми е полезен всеки коментар относно гореизброените кораби.
Кораба е реновиран 2011г и не мисля, че това изобщо трябва да те притеснява, това са една от най-добрите фирми и не съм имала удоволствието да се кача на кораба, на мен ми харесва малкия брой пасажери, което напоследък е предпочитана тенденция.
Била съм и на малък и голям кораб и бих казала, че услугите са по-качествени на малкия ( може така да се е случило, но вече с няколко хора го споделям и са съгласни)
Както казва Блед, лош кораб няма Wink

# 226
  • София
Аз мисля, че интересът към корабите трябва да бъде от друго естество - не доколко е "лош",  а доколко може да бъде използван безпроблемно, в смисъл, наистина има значение колко е стар и амортизиран за плаване.

# 227
Popule Не съм съгласна, автобусите и самолетите, с които пътуваме са много по-амортизирани, при корабите може да видиш година на производство, както и кога е бил реновиран, а няма как да знаеш същото като си запзваш самолетен билет, нали? Според мен за безпроблемно плаване най-важен е екипажът  Wink

# 228
  • София
Popule Не съм съгласна, автобусите и самолетите, с които пътуваме са много по-амортизирани, при корабите може да видиш година на производство, както и кога е бил реновиран, а няма как да знаеш същото като си запзваш самолетен билет, нали? Според мен за безпроблемно плаване най-важен е екипажът  Wink

Ние например летим само с Луфтанза, точно поради тези причини. От съображения за сигурност - по-нови самолети, по-добре платен персонал, съответно по-добри пилоти и да - по скъпи цени. При круизите горе долу се придържаме към този принцип - компанията да е мощна и съответно корабите да са добре поддържани. Говоря по принцип. Мъжът ми например има проблеми с италиански и гръцки кораби и по-точно персонал - заради случилите се напоследък корабкрушения...Аз не съм чак така, повече вярвам в съдбата и Бог.

# 229
  • sofia
Оооо, аз не тръгвам с идеята какво може да ми се случи. С Уиз колко съм прелетяла
Когато реновират корабите съм сигурна, че не е само козметично. ( и механика)
На Армония например са й добавили нови каюти

# 230
Оооо, аз не тръгвам с идеята какво може да ми се случи.

Това е най-правилният подход, винаги трябва да се мисли позитивно, а пък вече който си харесва немски/френски/английски компании, си ги следи и ползва  Peace

# 231
  • София
Записвам се да следя, мисля началото на септември да направим един круиз, още не знам къде, май ще чакам оферти last minute.

# 232

Не можах да открия къде бяха коментирани застраховките че да попитам пак-тук каква точно застраховка да поискаме?

# 233
  • София

Не можах да открия къде бяха коментирани застраховките че да попитам пак-тук каква точно застраховка да поискаме?

Аз смятам да си направя туристическа застраховка. Ще си проверя квотите и какво предлагат компаниите.

# 234
  • sofia
Пак ще кажа, аз правя на дженерали онлайн и не съм имала проблем - мед застраховка при пътуване.
Сега кораба ни ще е с флаг Панама и ще направя за цял свят

# 235
Пак ще кажа, аз правя на дженерали онлайн и не съм имала проблем - мед застраховка при пътуване.
Сега кораба ни ще е с флаг Панама и ще направя за цял свят
Люба,
би ли погледнала дали застраховката важи на борда на кораб и самолет? Защото имам много ясен спомен, че не самолет не важи.

# 236
  • sofia
Ако прочетете назад в темата съм разказала как точно с тази застраховка ми изплатиха пари.
Не ми се пише пак, моля ви

# 237
lyuba84 ,ти беше Wink Благодаря  Hug

# 238
Ние се върнахме от нашия круиз миналата седмица. Останахме много доволни, въпреки че като теглих чертата малко ми се зави свят  Shocked

Определено бих отишла пак, но на някое друго място. Първите две вечери и последният ден (когато бяхме цял ден в морето) имах морска болест и ми беше много зле. Първата сутрин след круиза в хотела всичко ми се клатеше Simple Smile.

Както беше писала Блед преди - изживяването на кораба беше невероятно. Аз го бях подценила предварително, защото не знаех колко много забавления и развлечения се предлагат. Бяхме всяка вечер на шоу в театъра - 2 мюзикъла, 2 комедианти и 2 финалисти от Американския Мюзик Айдъл. Ходихме и на кино два пъти. Музика на живо и танци имаше всяка вечер, много съм впечатлена!

Обслужването и персонала са другото нещо, което ме впечатли - любезни, мили, отзивчиви, стараеха се да направят престоя ни изключително приятен. В ресторанта работеше един българин - видяхме се няколко пъти с него, но нямахме възможност да разговаряме по-дълго.

Това, което не ми хареса е, че реално имахме страшно малко време за разглеждане на островите. В най-добрия случай 5 часа, което е нищо! Но може би и ние сме виновни малко, защото по-рано от 11 часа сутринта не успяхме да напуснем кораба. Докато се наспим, оправим сутрешния тоалет и закусим и то станало 11 часа.

Ето и малко снимки от мен:

Пуерто Рико

Мартиника

Сейнт Луша - Pigeon Island National Park

Сейнт Луша

Сейнт Томас

Антигуа

# 239
  • sofia
Juste , качвай още снимки и разказвай.
Мисля, че от Пуерто Рико хванахте кораба, коя компания?
За всичките тези острови и ние искаме да отидем и знам, че са приказни.
Ти пи ли хапчета?
Някой ми беше казал, че за ПРико трябва виза, трябваше ли ви за някой остров?

Общи условия

Активация на акаунт