КРУИЗИ /тема 5/

• 78 782
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Статутът на  островната държава Пуерто Рико е свободно присъединила се държава към САЩ.Действието на конституцията на САЩ е ограничено, върховната власт принадлежи на конгреса на САЩ, и действат щатски гранични и митнически закони.

# 241
ЗДРАВЕЙТЕ,
и понеже пишете само за  елитни круизи да ви спомена и за нашият сиромашки круиз за великден. Ще пътуваме организирано с юзит калърс до пирея и от там с луис на кораб олимпия по гръцките островчета. бедняшка робата но пък круиз. ако някой от пишештите тук братя и сестри също се е вързал на тоя да сподели.

# 242
Здравейте, момичета! Честит осми март!
Искам да Ви питам как се стига до Лоро парка на Тенерифе от там където акустират корабите? С такси ли е единственият начин или има и автобусчета до там? И от там с какво до езерата Мартианез? Четох някъде, че имало безплатни автобусчета от Лоро парка до езерата /приблизително 3 км/? Ние ще имаме престой от 9.00 до 17.00 ще успеем ли за това време да видим и двете неща?

# 243
http://www.titsa.com/-тук можеш да намериш за транспорта на Тенерифе.Иначе мисля,че времето,което имате може да не стигне и само за Лоро парка.Той си заслужава да бъде обхден и видян. На влизане вижте часа за шоуто на косатките,защото представленията са само две за деня.

# 244
  • sofia
Аз тези на Луиз все ги заглеждам, че са на добри цени и близо. Кратички ми идват
Ще чакаме да разкажеш Simple Smile

# 245
Juste , качвай още снимки и разказвай.
Мисля, че от Пуерто Рико хванахте кораба, коя компания?
За всичките тези острови и ние искаме да отидем и знам, че са приказни.
Ти пи ли хапчета?
Някой ми беше казал, че за ПРико трябва виза, трябваше ли ви за някой остров?
Lyuba84, за Пуерто Рико и за Сейнт Томас трябват американски туристически визи за българи. Компанията е Royal Caribbean, корабът ни - Jewel of the Seas.

Аз си носех лекарства за морската болест, но не взех нито едно. Изчаках да видя колко зле ще ми стане и колко дни ше продължи и явно свикнах в последствие. Последният ден като бяхме цял ден на кораба реших, че не си заслужава да вземам хапче Simple Smile.
Сега пиша постовете за блога с подробни обяснения, ще ги пусна като са готови.
Иначе повече снимки качих ето тук:

http://magelanci.com/gallery/album/491-сейнт-луша/
http://magelanci.com/gallery/album/489-антигуа/
http://magelanci.com/gallery/album/488-пуерто-рико/
http://magelanci.com/gallery/album/492-сейнт-томас/
http://magelanci.com/gallery/album/493-мартиника/

# 246
Juste Уникални снимки, и на мен много ми се ходи по острови...  Flutter

domino25 Тези круизи не идват много по евтини - 250, 300 евро за 4 дни според мен е много като може да отидеш за 450 евро за 7 дни на по-хубав кораб в Средиземно море. Но ще е интересно да споделиш после дали сте останали доволни.  Peace

# 247
Juste,страхотни снимки Sunglasses Следвщия път ще обикалям острови Wink

# 248
Sereiadomar, росии - благодаря! Радвам се, че са ви харесали! Определено си заслужава с един круиз да се посещават екзотични острови, пък дори и за не повече от 5 часа. Иначе би ми излязло ужасно скъпо да ходя на всеки един от тези острови да почивам Simple Smile

# 249
  • Пловдив
.роси, ние така и не намерихме транспорт. Има рейс, който би трябвало да спира близо до пристанището, нещо не го намерихме, не работеше информацията сутринта и не можахме и да питаме. Та така и не стигнахме до ЛОРо парка. Има трансфер  от кораба, 4 часа те оставят там и след това имаш време да разгледаш и самата Санта Круз,  или по добре, градчето Санта кристобал, което е достъпно с трамвая, на 8 км. И е защитено от Юнеско.  Санта Круз е София. Ако сте повече хора, с такси ще ви е изгодно. Убедена съм,че ходи рейс, забравих кой номер беше, просто спирката да се открие. Тези 4 часа се виждали всички шоа,  имаше хора от нашата маса, които бяха и са видели и косатки и папагали и каквото друго беше, просто казаха,,е е забързано, влизаш от шоу в шоу. Но си заслужава, ние смятаме да идем с децата някой ден там и в Сиам парка.
Джъсти страхотно е било! Браво! Абсолютно съм на твоето мнение,че ако искаш да видиш повече, най-добре е с круиз по островите. Няма как иначе да стане. Прекрасни места!

# 250
Juste Уникални снимки, и на мен много ми се ходи по острови...  Flutter

domino25 Тези круизи не идват много по евтини - 250, 300 евро за 4 дни според мен е много като може да отидеш за 450 евро за 7 дни на по-хубав кораб в Средиземно море. Но ще е интересно да споделиш после дали сте останали доволни.  Peace

наистина е така, идват малко скъпички тези къси круизи, но пък за сметка на това имаме организирано пътуване от София до Пирея и обратно , както и водач от фирмата. Надявам се да бъдем сериозна група от Бг за да ни е весело на кароба и да останем все пак с добре спомени. Затова ако някой от тук пишештите братя и сестри също е ходи на този да сподели тук

# 251
  • sofia
Juste, прекрасни снимки.

# 252
Juste, прекрасни снимки.

Благодаря ти Simple Smile

# 253
kato za начало мисля да стартираме с нешо такова:
1 Ден-   Пирея, Атина      11:00
1 Ден   о-в Миконос, Гърция   18:00   23:00
2 Ден   Кушадасъ (Ефес), Турция   7:00   12:00
2 Ден   остров Патмос, Гърция   16:00   21:00
3 Ден   остров Родос, Гърция   7:00   18:00
4 Ден   остров Крит, Гърция   7:00   11:30
4 Ден   остров Санторини, Гърция   16:30   21:00
5 Ден   Атина (Пирея)   6:00   
това е маршрут на CELESTYAL OLYMPIA
Някой пътувал ли е по него?Виждам, че корабът не е от най-големите, но като за начало.....

Как пътувате до пристанището на Атина? - не ми се шофира до там?

Мнение за дестинацията?

# 254
През Ноември миналата година минахме подобен маршрут с Fantasia MSC. Съвпадат Пирея, Родос и Крит, но тръгнахме от Генуа.
В Пирея с екскурзия от кораба разгледахме Атина от буса, спряхме на Акропола и го снимахме от далеко. В Родос се влюбихме! От единайсетдневния ни круиз с посетени 9 дестинации, след завръщането ни ние разказвахме само за Родос-история, природа, екзотика... Там взехме Hip-Hop бусче, което ни разведе из целия остров, а после и пешеходна разходка.
Крит не ни направи впечатление- приятно градче, което разгледахме пак с Hip-Hop бус. Сигурно курортите му са по-атрактивни, но нямаше време.
Не сме използвали CELESTYAL OLYMPIA и нямам мнение за тях, но мисля, че круиза е много интересен.

Общи условия

Активация на акаунт