КРУИЗИ /тема 5/

• 78 784
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
gold_ До Атина/Пирея има автобуси всеки ден, тръгват от София сутрин и вечер и се пътува около 10-12 часа, аз съм ползвала два пъти една фирма с много хубави автобуси, мога да ти напиша името на лични, за да не става реклама.

# 256
gold_ До Атина/Пирея има автобуси всеки ден, тръгват от София сутрин и вечер и се пътува около 10-12 часа, аз съм ползвала два пъти една фирма с много хубави автобуси, мога да ти напиша името на лични, за да не става реклама.

на нас транспорта ни е от тур агенцията, но мисля че ползват същата фирма която има ежедневни линии до Пирея на цена от 100 лв. е едната посока. Иначе на сайта на LOUIS, Celestayle cruises- НОВИЯТ БРАНД ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ БУКНЕТЕ ТОЗИ КРУИЗ НА ЦЕНА ОТ 225 ЕВРО

# 257
http://novinar.bg/news/elizabet-vtora-krasti-naj-golemiia-kruize … ia-_NDk0Njs3.html

И да ни е честит последният писък на в круиз модата, но за сега само и изключително за поданиците на НВ

# 258
luba_rizova Автобуса за лоро парка тръгва от автогарата - 103  и спира в Пуерто де ла Круз, от там има безплатно влакче до Лоро парка. Ние се чудим дали ще имаме време да видим Лоро парка и езерата Мартианез, които се намират също в Пуерто де ла Круз. Все още не сме решили какво да правим на Тенерифе - били сме в зоологическите градини и аквариуми в Барселона и Лисабон, също така в Монако и незнаем дали за нас има смисъл.От друга страна ако не отидем в Лоро парко, какво е добре да посетим? До колкото разбирам от теб на кораба има трансфер само до Лоро парка и след това те оставят в Санта Круз? На каква цена е трансфера, с автобуса билета е 13.50 евро?

# 259
Гледам в expedia круизи с кредит над 500 USD ? За какво може да се ползва този кредит при положение, че всичко ти е платено? За каюта или човек е? Като разглеждам различни видове каюти илизат едни, различно оцветени кръгчета със съкращения -по две букви - какво означават те?

Cabin Category
OZ
Cabin Category
OY
Cabin Category
OW
Cabin Category
OV

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 18:04 от gold__

# 260
gold_ Бордният кредит може да се използва за много неща на кораба - екскурзии, сувенири, алкохол, спа процедури, снимки или всичко, което не е включено в цената Wink По принцип в офертата си пише изрично дали е на човек или на каюта, а това в кръгчетата е категорята на каютата, например на кой дек е, дали има прозорец и т.н., но трябва да провериш в сайта на самата круизна компания какво означават съкращенията.

# 261
  • София
Това е важно и ще ви го кажа, за да не се подведе някой.

Категориите на каютите са прекалено много за да ги изброим, зависят от много неща, както и от самата компания, както каза sereiadomar.
Но когато избирате съответна компания и каюта, ще ви кажа най-важното.

Основните са:
Inside Cabins
Oceanview Cabins
Balcony Cabins
Suites
Но от тях произлизат още десетки други видове.

В случая мисля, че gold__ има предвид Princess Cruise.
Това, което е цитирано е:
Emerald deck/8/
Категория OZ - Oceanview предна част, но с препречен изглед-тоест пред каютата по всяка вероятност са тендерите/спасителните лодки/.

Категория OY – Oceanview задна част, но с препречен изглед-тоест пред каютата по всяка вероятност са тендерите/спасителните лодки/.

Категория OW – Oceanview средна част/предни асансьори/, но с препречен изглед-тоест пред каютата по всяка вероятност са тендерите/спасителните лодки/.

Категория  OV – Oceanview средна част/задни асансьори/, но с препречен изглед-тоест пред каютата по всяка вероятност са тендерите/спасителните лодки/.

Всичките тези са с еднакви размери. В средната част, някои са без ограничен изглед, но това е описано за съответната кабина, когато се резервира.
Препречен изглед е доста неприятен и тези цени винаги трябва да са по-ниски. Често се случва пред прозореца да ви се движи персонал, който нещо си прави или спуска/вдига тендерите.
Внимавайте с този избор, някои агенции го спестяват за наша сметка.

За Кредита sereiadomar  е казала важното, а на 1 стр. в раздел Борден кредит е описано подробно.
Тези 500 $, не се подвеждайте, са за най-най-скъпите сюити, апартаменти. Където цените са в хиляди $-евро.... Могат да са 5000 и нагоре, за скъпия клас компании и Penthouse Suites, Royal Suites и т.н.
Кредита може да достигне и 800, но за този който може да си позволи подобни цени, едва ли има значение.
По всяка вероятност за ниския клас ще започнат от 50 $.
Нормално е да имате борден кредит 100-200 $ за балкон, такъв оглеждам аз в момента.
Няколко пъти повтарям, Бордния кредит може спокойно да си го сваляте от цената, тези пари така или иначе ще ги похарчите на кораба, а в случая са подарък.

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 20:51 от Bled

# 262
Блед, благодаря, още доста ще почета и питам докато намеря 'нашия' круиз.

Всъщност, ako можеш да избираш каюта/палубав коя част на кораба е най-добре да се избере?

Може ли да предложа на стр1 където са началните пристанища да сложите по една карта от гугъл, къде точно са, че другото чудене ми е как се стига от летище/гара до порта.

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 21:23 от gold__

# 263
  • София
Блед, благодаря, още доста ще почета и питам докато намеря 'нашия' круиз.

Всъщност, ako можеш да избираш каюта/палубав коя част на кораба е най-добре да се избере?

Може ли да предложа на стр1 където са началните пристанища да сложите по една карта от гугъл, къде точно са, че другото чудене ми е как се стига от летище/гара до порта.

Уважаващите себе си компании имат описания как да се стигне от летище/гара до порт. Потърси в сайтовете им. Ето ти пример:
https://www.ncl.com/getting-to-the-pier/driving-directions#venice

# 264
Popule, благодаря, ще разгледам, просто предложих да се сложи mapкъм стр 1 за да не питат всички новаци (като мен).

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 23:11 от gold__

# 265
  • София
gold__
Това, което искаш и ти трябва го има на 1 стр., но трябва малко да се разгледа и потърси.
Няма как всяко едно пристанище и транспорт до него да бъдат на 1 стр.
Точно за това са тези сайтове, като този, който даде и Popule, прекрасен за тези портове.

От 1 стр.

Търсене на пристанища и кораби:

http://www.marinetraffic.com/bg/ais/home?level0=100
Като натиснеш върху пристанища, ще излезе това:
http://www.marinetraffic.com/bg/ais/index/ports/all
На другите също, търсиш това, което ти трябва....
http://www.fleetmon.com/en/ports
http://www.fleetmon.com/en/vessels
http://shorebee.com/en
http://cruiseportwiki.com/

В тези сайтове можеш да откриеш всички пристанища, кораби и т.н.
Ако избереш пристанището, което ти трябва, и съм била на него, лично ще се заема да получиш най-подробна информация...

Във връзка с предишния пост...
Вижте тази схема:

YOUR CRUISE FARE          ONBOARD SPENDI   OR CASH BACK   

$0 - $500                              $25   $25   
   $501 - $1,000                         $25      $50   
   $1,001 - $2,000                     $50      $75   
   $2,001 - $2,500                     $75      $100   
   $2,501 - $3,000                    $100      $125   
   $3,001 - $3,500                    $125      $150   
   $3,501 - $4,000                    $150      $200   
   $4,001 - $5,000                    $200      $250   
   $5,001 - $7,500                    $300      $400   
   $7,501 - $10,000                    $400      $600   
   $10,000+                                  $500           $750   
Тя показва  до каква сума, колко Борден кредит може да получите и каква сума ще ви бъде върната като Бонус при направата на следващ круиз.
Всички компании го правят по различен начин, а това е един от тях...

# 266
Привет от мен,

дали има отзиви за Oceania cruises - замислила съм нещо с тях, но не сме ги ползвали досега. Имат прекрасен, на пръв поглед, кораб Riviera, но ми се иска мнение от "първа ръка: Wink

Междувременно, разбира се, чета Cruise Critic.......... Sunglasses

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 10:18 от Asinka

# 267
  • София
Asinka
С удоволствие чета постовете ти в други теми.
Радвам се, че мога да ти бъда полезна в круизи.
Компанията, която те интересува попада в най-високия клас.
Всяка минута изкарана на тези кораби си заслужава парите и всичко.
Да, скъпи са, но има защо. Особено високия клас каюти...
По едно съвпадение тези дни гледах круиз на Riviera, с който тя се прехвърля в наши води:

Скрит текст:
Apr 1   Wed   Miami, Florida   Embark 1 PM   6 PM
Apr 2   Thu   Cruising the Atlantic Ocean      
Apr 3   Fri   Cruising the Atlantic Ocean      
Apr 4   Sat   Kings Wharf, Bermuda   8 AM   
Apr 5   Sun   Kings Wharf, Bermuda      5 PM
Apr 6   Mon   Cruising the Atlantic Ocean      
Apr 7   Tue   Cruising the Atlantic Ocean      
Apr 8   Wed   Cruising the Atlantic Ocean      
Apr 9   Thu   Cruising the Atlantic Ocean      
Apr 10   Fri   Cruising the Atlantic Ocean      
Apr 11   Sat   Funchal (Madeira), Portugal   8 AM   6 PM
Apr 12   Sun   Cruising the Atlantic Ocean      
Apr 13   Mon   Gibraltar, United Kingdom   8 AM   6 PM
Apr 14   Tue   Cruising the Mediterranean Sea      
Apr 15   Wed   Barcelona, Spain   Disembark 8 AM   

Поставили сме си за цел Бермуда и това ни устройва, но времето е твърде скоро, а ние ще бъдем в Маями в края на април.
Имаме круизи с компанията. Което ми дава право да ти кажа, че си избрала нещо, което е наистина добро.
Интересното при тях е, че компанията е млада и има кораби  придобити и реновирани.
Заради това се делят на две класи Regatta и Oceania.
По новите са  Marina и Riviera, точно заради това избора ти е най-правилен.
Услугите и обслужването са издигнати в култ, благодарение на основателите, две стари пушки в круизния бранш.
Само един пример, защо е скъпо ?
Ползването на безалкохолните напитки и вода от мини-бара са неограничени и безплатни. Ако каютата е от малко по-висок клас ще ви посрещнат с бутилка безплатно шампанско и т.н.
Но не ми се разказва прекалено подробно, просто не се чуди и действай.

# 268
Благодаря ти bled,

Единственото, което ме разколебава е, че вече са собственост на NCL. Много се надявам да са запазили високото ниво, въпреки това.
Но така или иначе за втората половина на декември, няма много други опции за Карибите, които да са привлекатели за нас, тъй като сме виждали повечето острови и не ми се иска да повтаряме цял круиз. Този, който съм избрала има поне 4 нови спирки, освен стандартните, на които сме били и затова май ще се пробваме с Океания..... Thinking

# 269
  • София
Asinka

Аз мисля, че това не трябва да е притеснително…
NCL са Freestyle, с което те положиха началото на различно пътуване.
Но това не се харесва на всичките им клиенти, и на мен донякъде.
С тази сделка, по мое мнение те търсят ниша към която да насочат точно тези клиенти.
Вземи за пример Carnival, към нея спадат цели 9 компании. Коренно различни една от друга. За пасажери от всякакъв род.
Дори мисля, че би трябвало да вдигнат нивото още повече, за сметка на това, че го свалят в самата NCL.
Това е окрупняване на капитала от което големите имат нужда за да запазят позиции.
Да не говорим, че подобни сделки се диктуват от крупните акционери, а те и тук са главната тежест.

И при нас Карибски и Бахамски острови вече са минати, затова търсим по-различни места.
Но без повторения е почти невъзможно в даден район…
Пусни ми ако искаш, може и на лични,  маршрута, който си харесала, да погледна дали сме го минали…

Last Minutes

В момента има оферти 2 в 1 на Louis Cruises.
Наскоро се коментираше в темата.
За дати до края на март.
Коментирали сме круизите, кратки, бързи, с малко престой.
Няма много лукс, но за приятна разходка, първоначални круизи може да се резервира.
Louis имат нов бранд, с което се опитват да вдигнат нивото.
И не на последно място, има безплатен DRINK PACKAGE, който включва 8 напитки на ден.
А добавката за ALL INCLUSIVE е само € 6,95 на ден.
И още едно преимущество, удобно тръгване от Пирея.

Общи условия

Активация на акаунт